|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
2.4.2005 10:11:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 10:16:37   
Anonimen
Zagotavljam,da pozabiš v prvi uri. Vsaj jaz sem. Pa sem bila samo v porodni sobi dobrih 27 ur. :ups:

Bojana

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 10:17:30   
Joe
Resnica boli, tudi nekaj tednov ali več po porodu. Moja Jančika pa še vedno pravi, da bi spet rodila brez epiduralne.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 10:21:12   
Anonimen
Jaz moram povedati, da bi bila bolj zadovoljna, če bi mi punce povedale resnico, preden sem šla rodit. Kljub temu, da sem si predstavljala najhujše bolečine, kar jih poznam, je bilo v resnici še veliko hujše. Pa nočem te strašit, meni osebno bi to bolj pomagalo, če bi me vnaprej opozorile. Ker strah me je bilo tako ali tako in me to ne bi moglo še bolj prestrašiti. V resnici pa vse pravijo samo, eh, saj pol pozabiš. Jaz sem rodila pred 2 mesecema. Res je, da se bolečin ne spominjam več tako dobro (mati narava resnično poskrbi za to, kar tudi nisem verjela), se pa spominjam celotnih občutkov groze in strahu. Imela sem tudi nočne more še nekaj dni po porodu, da sem se zbujala vsa prepotena. Upam in resnično upam, da bom kdaj pozabila na vse skupaj, da se bom opogumila in imela še kakšnega :duda:.
Jaz, ko sem zagledala :duda:, sem sicer bila vesela, da sem rešena, a še dolgo potem (vsaj mesec dni) nisem pozabila na bolečine.

Je pa seveda vse odvisno od lastne porodne izkušnje. Ti kar pogumno naprej, čimbolj brez strahu. :bravo::bravo::bravo:
Mojo porodno izkušnjo si lahko prebereš na linku:

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=2&id=29813&msg=271020&idk=86

Bye,

Blacky :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
2.4.2005 10:22:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 10:31:03   
rozi81
Bolečina je ena taka stavr ko se jo težko opredeli ali je močna ali blaga. Jst bom rekla da je čisto odvisno od osebe same kako kakšno stvar prenaša.

Jaz priznam mene je fuuuul strah poroda (moj prvi) in me kar malo stisne ko se spomnim da je samo še dobra dva meseca pred mano.
Samo res pa je da me bolečine sploh ne skrbijo. Jaz se obremenjeujem s takimi smešnimi stvarmi :ups:. Mi je kar nerodno povedat.

Npr. ko bo otroček prihajal ven mi bo grozno ker vem da bom spodaj ful odprta (baje se tega ne zavedaš ker si zadet ampak jaz zdele se zato me pa mori), potem ne prenesem lastne krvi, otroka nočem videti krvavega.
Pa še kaj bi se našlo.:ups::ups::ups:
Butast kaj?:zmeden::ups::zmeden:


Samo so mi rekli da se obremenjujem s tekimi stvarmi ki se jih potem sploh ne bom zavedala.

Sama bolečina.... tuki je pa že mati narava tako poskrbela da me punce to zdržimo. Rada pa bi doživela porod če se bo le dalo in to brez EA in CR.


LP S:nosecka: in :duda:27t

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 10:34:11   
alpog
Če bi tako bolelo, bi vsaka imela samo enega otroka. Ne bodi no tako zjamrana! Zdaj je že, kar je! Če je šlo noter, bo moralo tudi ven!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 10:44:53   
malika
Ne vem no, jaz nimam ravno visokega praga bolečine, poleg tega sem imela še umetne popadke, za katere pravijo da so BAJE hujši, pa ti lahko rečem da ni tako hudo. OK boli, to je res, res je pa tudi, da boli samo popadek, med popadki pa so počitnice :)-:zmeden2: .
In res je, da takoj ko malega vidiš pozabiš na vse. Kar nankrat čutiš olajšanje, bolečin ni več, neka blaženost te premami; po eni strani zato, ker vidiš rezultat svojega dela in truda, po rugi strani, pa ker je vsega konec.:bravo:

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 10:45:39   
tinica
Rodila sem pred šestimi meseci in moram reči, da se bolečine sploh ne spomnim več vem pa samo to, da so bili šivi veliko bolj hudi kot sam porod, ker ta boličina se je vlekla kar tri dooollllge tedne. Res da je porodu prisotno nekaj bolečine vendar ni tako hudo, da ne bi šla še enkrat rodit.
Odženi strah ki je več kot preveč saj sploh ne veš kako izgleda porod in kakšna je bolečina pri porodu, zato dobro premisli česa te je sploh strah? Tega kar ti govorijo znanke!!!

Lp


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 10:51:51   
Veronika-3
Nič ne boli :)
Normalno da boli, a je bolečina ishiasa npr. veliko hujša! Dokler ne sprobaš pa ne veš in brezveze se je neki strašit in poslušat zgodbe drugih, ker bo pri tebi (kakor pri vseh ostalih) zgodba čist druga.
VEliko je odvisno od priprave na porod in sodelovanje med porodom, sej veš: al boš zategvala vse mišice telesa, al boš dihala in se sproščala, ter s tem omogočila naraven maksimalen pretok kisika do maternice.
Nasvet: malo manj obremenjevanja!
Srečno, Veronika

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 10:56:09   
Spicy Black
A veš kako so včasih rekli: S SMEHOM NOT' - Z JOKOM VEN :)-:)-
Pa ni take panike. Sama sem že rodila pred 13imi leti, zdej mi teče 36t. Ker je bilo prvič hudo sem tudi jaz mislila vzeti EA, pa sem se premislila. V šoli za starše so nam namreč rekli, da se moramo zavedati, da je porod garaško delo tako za mamico kot otročka. Zagotovo bom tud jaz kaj jamrala pa jokcala :), pa sem sama sebe prepričala DA BOM TO ZMOGLA (čeprav sem VELIKKKA jokica :)-). Pri prvem porodu, ki je trajal od 24h - 9:45 sem se zelo namatrala, toda zdaj se mi zdi, da mogoče nisem sodelovala tako kot bi morala. Bomo videli no! Na bolečino se pa kar že prej pripravi, pa bo pol zagotovo lažje (oz. ti povem čez 4t če to kaj pomaga :)-)

Lp

Nina99+:duda:36t

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 11:08:43   
Gina
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=35254&idk=85

evo, tukaj smo se pogovarjale ravno o tem, pa preberi

Jaz osebno menim, da sem se maksimalno pripravila, sodelovala in dihala - tudi prag bolečine imam visok, ampak nikoli več ne bi šla rodit brez EA, ker tako peklensko boli. Meni se je zdelo totalno nasilje nad telesom. Vendar vse ne čutijo tako. Lahko si med srečnicami, ki pravijo, da ni grozno. Odvisno je samo od tega, kako se ti odpira maternični vrat. Pa še tretjič, ko sem šla rodit, sem mislila, da bo itak hitro, pa nisem vzela EA. Se pravi da v par letih to res pozabiš, pa če je tudi bilo še tako grozno. Ker hočeš pozabit. Če bi te tako fizično kdorkoli drug mučil, kot tvoj otrok oz. sama sebe s porodom, bi ga šla pa tožit in bi zahtevala, da je dosmrtno v ječi.:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 11:23:37   
babylove
Porod je velik fizični preizkus za telo. Tako da tudi če se boš psihično pripravila na bolečine, se lahko zgodi, da te telo enostavno izda in ne prenese napora. Sama sem recimo rodila z EA in preden sem jo dobila, sem bruhala ob vsakem popadku.

Bolečine so (tudi s sredstvi za lajšanje se jim ne boš popolnoma izognila) in se je fino psihično pripravit nanje, da ti v ključnih trenutkih ne pade morala. Ampak nič takega, kar se ne bi dalo preživet. In tako kot je že zgoraj napisano - če bi porod bil tako neznosen, bi bili na svetu sami edinčki!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 11:31:00   
Jančika_
Ja, boli. Ampak če bi morala izbirat med napadom migrene in porodom, bi brez pomislekov izbrala slednjega.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 11:49:50   
Kati S
Zelooooooo boli. Ko vidiš štručko, ni nujno, da te kar neha bolet, saj te ponavadi pol še šivajo, kar pa spet zelo boli.... Jaz še po dveh letih nisem pozabila na to. Je pa res, da sem imela težak porod. Moja prijateljica je pred kratkim rodila v petnajstih minutah - verjamem, da je drugače. Bodi pripravljena na najhujše, pa vso srečo!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 12:59:28   
miševi
Pozdravljena.

Imam kar visok prag bolečine, pa sem prvi porod komaj preživela. Res je, da je bil dolg, da se nisem odpirala, da so mi vse sorte delal vmes... Na čase mi je bilo tako hudo, da sem bruhala žolč. Ko je prišel čas za pritiskat sem pa komaj čakala na popadek in me sploh ni več nič bolelo. Niti ne to, da sta mi dve babici na trebuh "skočili". Tudi, ko so me šivali znotraj in zunaj, sem preživela, pa tri tedne stanja zaradi bolečih šivov tudi. Pa sem nekako pozabila, ker imam tako rada svojo hčerkico. In sedaj bom rodila drugič. Če bo možno, se bom zmenila za EA, če ne, bom pa tako kot prvič - preživela.

Popadke probaj čimbolj predihavat, jaz sem to opazila šele na koncu, da je potem malce lažje.

Vso srečo - mogoče boš pa rodila hitro.:rozica:

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 13:35:58   
mammy26
tudi moj prag bolečin je zelo visok, in res je, da seveda boli, včasih bolj drugič manj. Sama sem bila velik optimist, da otrok bo šel ven, v vsakem primeru tako ali drugače.In tako sem se bolj osredotočila na to kako hitro ga spraviti ven, in res mi je pomagalo. Vsekakor pa se ne morem primerjati z nekaterimi ki se res matrajo po ure in ure, kot se je moja kolegica, ki je potem reva na koncu bila čisto razrezana in raztrgana, saj sem oba poroda imela lahka, oba v pičlih 30 minutah. Upam da bom tudi sedaj tako hitra.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 14:31:44   
urši77
Tudi jaz sem ravno na polovici:nosecka: in včasih malo stisne kako bo...ker sem "iz foha" vem kako izgleda porod, kako epiduralna, kako vakum in kako CR...vse enkrat že vidla, a praksa je verjetno drugačna-ko moraš sama skozi to:)....teorija je ena, pa če jo poznaš še tako do potankosti, ko pa moraš stvar sam v resnici opraviti je pa verjetno druga zgodba...

Se tolažim s tem da še nobenega otročka niso pustili noter-še vsak je prišel ven, če sam ni hotel so mu pa malo pomagali...in pa s tem, kar je dr.Kralj dejal na predavanju, da v zadnjem času nobene ženske ne pustijo da bi rojevala več kot 8h in da ne pustijo, da bi se tista faza poroda, ko so popadki na eno minuto ne vlekla več kot 1h. Sem se pri tem malo oddahnila, ker vem da bo slej ko prej minilo-tako ali drugače...

P.S. me vedno bolj mika epiduralna :)

LP:rozica:

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 15:04:23   
willma
Draga bubabaya,
vsak porod se doživlja čisto drugače.
Še pri isti ženski si ponavadi porodi niso isti.
Lahko se odločiš za EA, pa boš brez problema rodila še preden bo učinek EA prijel. Lahko, da boš v porodni sobi 2-3 dni:zmeden2::zmeden2::zmeden2:
Vse najboljše in najslabše se lahko zgodi.
Moj najboljši rek je : Pripravi se na najhujše, pričakuj najboljše!!!
Meni osebno mi je med mojo nosečnostjo šlo naživce, ko so vsi govorili, da boli, pa bolečina sem in tja, gor in dol:zmeden:
JA..BOLI!!!! sedaj pa je še samo od ženske odvisno, ali se bo teh bolečin spominjala ali ne. Jaz se jih ne, vem da je bolelo, toda še večje bolečine (fizične in psihične) sem doživljala po porodu (šivan presredek, naval mleka, nespeč otrok,...). Jaz sem vedela, da bo bolelo in sem bila pripravljena na bolečine, mogoče pa je to tisto...veš da bodo in si pripravljena:zmeden2:

lp
willma:sloncek:

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 16:07:53   
Pilar
Mene so boleli popadki, sam porod pa ne....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 16:38:02   
Grascakinja
Če so ženske rojevale par desettisoč let, bomo pa še me. Moja prababica je rodila 14 otrok, brez porodnišnice, epiduralne in podobnih sodobnih čudežev, ki nam danes porode lajšajo. Meni je to navdih, da bom tudi jaz enkrat ali dvakrat zmogla. Itak, da bo bolelo, ampak tako pač je, ko "spravljaš fuzbal žogo skoz šivanko", kot to slikovito opisuje moja kolegica.

Je pa pri vsaki drugače, ni nujno, da je odvisno samo od praga bolečine in psihične in fizine pripravljenosti - enim se pač poklopi, da rodijo zlahka, druge pa malo teže. Ampak kot rečeno, še noben dojenček ni ostal v trebuhu.

Zdaj nimamo kaj jamrat in pesimizma zganjat, kako bo bolelo in kdaj bomo pozabili, kar bo bo, bi morali prej mislit :)-

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 16:38:29   
ribica.
Ja o bolečini bi se res dalo razpravljat še na dolgo in široko. In res ne moreš vedet kako bo pri tebi. Jaz sem zase mislila da mi ne bo take sile, ker imam še kr visok prag bolečine. potem so se pa ostale zadeve malo zavlekle, tiste na katere ne moreš vplivati. Ampak če danes pogledam nazaj, ne glede na dolge muke, lahko rečem, da mi ne bi blo take sile, če se pri iztisu otroka stvari ne bi zavlekle še štiri ure.

Preden sem imela izkušnjo poroda za sabo, sem si stvari predstavljala čisto drugače. Sem mislila da dejansko občutiš ful bolečino zaradi tega ker se ti telo tako razpra oz. ko se otrok pomika ven skozi nožnico. Imela sem vtis, da bo to peklensko bolelo. V resnici pa tega sploh nisem čutila. Boleli so samo popadki, ostalega sploh nisem čutila.

Glede tega famoznega stavka "saj takoj pozabiš"..... tudi to mi je bilo tako nepredstavljivo. Ko pa sem rodila, sem videla da je mati narava stvari res naredila tako, da se dejansko na spomniš. Ne da namerno pozabiš. Enostavno ne spomniš se. Jaz se veliko stvari ne spomnim. Sem drug dam mojega spraševala kot da nisem bila jaz na porodni mizi.

Vse ki ste prvič noseče pa se nikar ne obremenjujte z zadevami kaj pa če to se mi zgodi to in tisto.... Ko boste enkrat rojevale, vam to ne bo nič pomembno. Važnen bo samo vaš otrok in vaše dihanje. Vseeno vam bo tudi če se boste malo pokakale. Verjemite, se ne splača sekitar. Pa tudi, ne boste prve.

Le pogumno naprej!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 16:54:43   
Zea
Kot so že punce povedale - ne moreš vedeti kako bo pri tebi. Morda pa si ena od tistih srečnic, ki bo porod občutila kot orgazem! No jaz take še nisem spoznala, sem pa brala o njih.

Mene so zelo boleli le popadki, sam iztisk otroka ven pa je bil res olajšanje. Čeprav sem, ko sem pritiskala imela občutek, da to sploh ne bo mogoče ven iztisniti. Potem pa sem pomislila, da bom jaz kar pritisnila, pa tudi, če se cela na pol raztrgam, samo da bo otrok 'rešen'. No in na koncu koncev nisem bila niti šivana!

Preberi si knjigo od Eve Hrovat - Kuhar: Izziv poroda , ali če imaš možnost pojdi k njej na tečaj in boš pripravljena na vse, pa še ona tako iskreno govori o porodu, nič ne olepšuje, a pove tako, da veš da da bo šlo, če se res pripraviš!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 17:29:14   
Urška*
Naj še jaz pristavim piskrček.

Jaz sem takoj po porodu rekla da so me prvič in zadnjič vidli.:)-
Res pa je da ko dobiš :duda: k sebi, takoj pozabiš na bolečine. Sama nisem imela težkega poroda, so rekli da je za prvič super. Tudi jaz sem dobla umetne popadke in priznam da so boleli ko sam satan. Sem res komaj čakala da bo konec. Mislila sem da bom umrla na tisti postelji od bolečin. Mene je pač ZELO bolelo. Meni je blo pa ful "hecno" ko me pride babica pregledat, reče aha, to pa bo kmalu.In jaz sveda mislim da bom čez pol ure rešena, nakar ona doda: čez kake tri ure pridem spet malo pogledat. Jaz sem mislila da me bo kap. Moji mami sem pravla da enostavno ne morem več. Namreč moja mama je bila z mano pri porodu.:bravo: Je mojemu rekla ko ga je vidla: pri drugem pa greš ti.:)-

Uh, to bi lahko pisal še pa še.

Upam da bo pri tebi šlo z lahkoto in brez posebnih bolečin.:angel:

lp:)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Punce,hočem resnico!!!
2.4.2005 20:08:33   
Gina
Še to: iztis otroka skoraj nobene ne boli!! Vsaki paše, da lahko koooončno pritiska, ker tisto umirjanje in nezategovanje mišic ob popadkih te izmuči. Ko lahko pritisneš, si čisto hepi. Tudi če se otrok zatakne (narobna vstava ali kaj drugega, tisto na koncu ni tako hudo, kot samo odpiranje = popadki.
Ta del poroda ni stvar za bati se.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?