|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
29.12.2009 14:52:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergijski rinitis in izguba voha...
29.12.2009 16:22:10   
Jančika_
Poskusi ponoči namesto Operila tiste trakove za nos Dihaj lažje. Jaz sem bila presenečena, kako zelo pomagajo. Se mi ful smiliš, jaz imam kronično vnetje sinusov, alergijo na cvetni prah, za sabo imam operacijo sinusov in približno vem, kako to vse skupaj zgleda. Ti želim, da se ti stanje izboljša. Pri meni se je po operaciji kar precej, čeprav ni idealno in tudi nikoli ne bo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
30.12.2009 15:00:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergijski rinitis in izguba voha...
30.12.2009 15:58:49   
Gina
Joj, ne operila tako pogosto. Operil naredi štalo v nosu. Jaz nič ne voham še tri dni po tistem, ko ga uporabim. Sicer imam kronično alergijo na ziljon reči in astmo tudi, te dni je bilo grozno, me je par dni ful dušilo in uporabljam tudi pršila za nos - sicer ta hip avamys, ampak dejstvo je, da vsa ta zdravila zelo izsušijo nosno sluznico in jo v bistvu malo zraven poškodujejo. Preden uporabiš fliksonaze si moraš nos spucat s fiziološko in par minut po tistem, ko uporabiš fliksonaze, spet ponovno očistit, ker ta reč ne sme ostat direktno na sluznici. Vmes si res raje čisti s fiziološko. Meni sicer ne teče iz nosu, ampak imam kronično izsušeno sluznico, ampak od nisite gel za nos za poškodovano sluznico mi pomaga. Mogoče bi tudi tebi vzpostavil ravnovesje. Pa kar naprej fiziološka. Ne operila toliko. Res strašansko slabo vpliva. Uleži se na eno stran, pa se ti bo sigurno ena nosnica odmašila. Aja, ap na radiatorje naštimaj mokre brisače, da bo bolj vlažen zrak. Če te pa duši, pa vzami ventolin, saj menda ni škodljiv, pomaga pa. Če te pa še bolj matra, pa pojdi po azmaneks ali kaj podobnega k zdravniku, da se ti stvar umiri, saj to za pljuča ni dobro,d a že toliko časa to traja, ti lahko v kaj hujšega preide.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
30.12.2009 16:09:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
30.12.2009 16:10:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alergijski rinitis in izguba voha...
30.12.2009 16:23:28   
Dashenka
Metuljček, Operil je nosni dekongestiv , ki vsebuje učinkovino oksimetazolin.
Vsi nosni dekongestivi delujejoo enako in vsi imajo iste stranske oziroma neželene učinke, če se jih uporablja predolgo časa ali pa prepogosto.

Vendar pa ti pišeš, da ga uporabiš le zvečer, pred spanjem.
Taka uporaba ni problematična, tudi če to prakticiraš dalj časa.

Alergijski rinitis je hudo zoprna reč, ki lahko povzroči začasno ali celo trajno izgubo oz delno izgubo vonja.
http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=1458

Brez Operila ali kakega drugega dekongestiva boš težko "pregurala" napade. Zato bi na tvojem mestu raje poizkusila ugotoviti, kaj ti ga sredi zime povzroča. Imate morda plesen v stanovanju? Te so tudi lahko ultra alergene.

Od vse navedenih zdravil je Operil še zdaleč najbolj nedolžen, najhuje, kar se ti lahko zgodi, je da ti začasno izsuši sluznico
Antihistaminiki so en totaln shit z enim kupom res nevarnih stranskih učnikov, za Ventolin pa itak sama veš, da je nevaren za srce.

Torej, jaz bi na tvojem mestu storila vse, da bi odstranila vse potencialne povzročitelje alergije.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
30.12.2009 17:11:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Dashenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: alergijski rinitis in izguba voha...
30.12.2009 20:45:05   
Gina
Ja, to kar pravi dashenka pravi pol zdravnikov. Vendar drugih pol zdravnikov pravi drugače: vzami dovolj močna zdravila, da primejo in imaš potem nekaj časa posledično mir pred tegobami - tudi ko jih nehaš jemati. Jaz sem več kot 15 let poslušala prve. IN bila non stop bolna. Ves čas vnetje na vnetje, pa ne samo nos, tudi grlo in oči, tako huda vnetja, da sem dobivala posledično odstope steklovine in podobne reči. Ko je iz teh non stop vnetij prišla ven posledično še pljuča in huda astma, sem končno začela poslušat drugo polovico in se mal "zafiksala". Z mano je bilo mnogo boljše. Nobenih utrujenosti več (kako hude so te utrujenosti, ko se telo nerestano bori z napačnim sovražnikom in se ves čas počutiš, kot bi imel gripo, ve samo hud alergik), veliiiiiko manj vnetij in to povem, da verjamem,d a prvi zdravniki mislijo dobro, ampak pooooojma o pojmu nimajo, kaj pomeni v resnici živeti z zeloooo ornk alergijo in se vleči po svetu kot da bi te vlak povozil in da te vse boli, dihat ne moreš, vse te peče. POleg tega, a je res boljše imeti non stop alergijo, vnetje na vnetje, kot vzeti zdravilo in pozdraviti vnetje? Ne, noben več me ne prepriča v to. Seveda bi bilo idealno, če bi se človek lahko izognil vsem alergenom. Pa še to velja le za tiste alergike, ki so alergični bolj malo in na malo reči. Jaz se v praksi ne morem izognit niti polovici. Alergična sem na tako osnovne reči kot so belila v papirju, ter vsa preveč huda kemija, ki je  v osnovi strupena, če jo uporabljaš v večijih količinah, jaz jo čutim pa že pri manjših, enostavno je preveč tega, da bi se lahko vseskozi odstranila od tega. Plesni so seveda tudi hud problem. Vsepovsod so, četudi jih nimaš v stanovanju. Jih imaš pa  v kakšnem kotu kleti in na podsrehi mogoče. Na pršice nisem alergična, ampak si pa predstavljam, kaj to pomeni, ker so res povsod.

Kar se tiče operila - morda kemična industrija pravi drugače (kaj še vse nam je leta trdila da je zdravo in nič strupeno!, ne verjamem več nič),pa sem vseeno prepričana, da operil slabo dane naši sluznici, zelo slabo. Sama ga ne bi uporabljala vsakodnevno. Me po njem vse peče in poleg tega izgubim vonj. Kaj pa vem, če te tako zelo moti, ga uporabljaj, samo skoraj se mi zdi, da je tudi tvoj vonj lahko s tem povezan. A ti je to cena? Pa ti to piše en s hudo hudimi alergijami, celoletnimi.   

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: alergijski rinitis in izguba voha...
30.12.2009 20:51:33   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Antihistaminiki so en totaln shit z enim kupom res nevarnih stranskih učnikov, za Ventolin pa itak sama veš, da je nevaren za srce.


No daj, povej mi dashenka, ker to me pa res zanima, kakšne stranske učinke imajo novejši antihistaminiki, da jim rečeš totalen šit, pa zakaj je ventolin tako zelo nevaren za srce pri sicer zdravih ljudeh, da ga je boljše ne jemat in si hipotetično nakopat posledice ki jih kronična astma lahko za sabo potegne, če je nezdravljena in imaš pogosto "stisnjena pljuča"?

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
30.12.2009 22:09:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
30.12.2009 22:18:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: alergijski rinitis in izguba voha...
30.12.2009 23:50:36   
Gina
Ojoj, nisem vedela, da še dojiš. To je pa res zoprno. Ampak jaz bi v tem primeru želela zase poskrbet, ker takole živet je res neznosno. Zate  bo dobro, ko ne boš več dojila. PO moje je najboljše vsaj toliko časa antihistaminike jemat, da vsaj približno v normalno svoje telo spraviš. Ker če si skoz bolan, si ne le bolna in se res strahotno zanič počutiš, ampak še v stresu ves čas od hudega. Ko se fizično k sebi spraviš, ti še psiha pripomore k boljšemu počutju. Kaj pa vem, meni take kure z zdravili vmes pomagajo.

Kaj pa če bi ti zdravnica zamenjala fliksonaze ali kaj že imaš za kaj drugega, ki ti boljše pomaga? JIh obstaja več različnih. Pa menda to deluje tako zelo lokalno na nos, da ni tako nevarno kot  kaj drugega. Je pa najbrž res, da bi morala en cajt jemat oboje, tako zdravila kot nekaj za nos, vsaj dokler je hudo. Vsaj naša zdravnica tako pravi.

Aja, kaj pa če imaš v pouštru kaj, kar te draži, da ti ravno zvečer tako zelo ven udari? Jaz ne prenesem tistih kroglic, ki so v blazinah, sintetičnih, če si pa ti alergična na pršice, imaš vseeno lahko v pouštrih pršico, tudi če imaš protialergijskega. Al pa v spalnici kaj drugega, kar te draži? Jaz dam čez blazino menda enih 5 prevlek, da lahko normalno spim. Pa jogiji so legla za te reči. Težko imaš jogi star več kot 5,6 let, ne da bi te to motilo, ker se vse not zažre. Al te pa prašek moti na koutru. Mislim obstaja možnost. Jaz od tega komot astmatičen napad dobim, če je prašek napačen ali še hujše, če bi uporabila mehčalec.  V prejšnjem stanovnju smo imeli nekaj plesni, to je bilo šele juhuhu. Pri tem pa pomaga, da plesen res ornk spucaš in nabaviš razvlaževalec - ful pomaga. Mah samo ugibam, če bi ti karkoli pomagalo, je zihr boljše kot nič, ker takole mora biti res grozno živet.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
31.12.2009 10:10:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: alergijski rinitis in izguba voha...
31.12.2009 16:11:34   
Gina
Ja no, potem si pa itak naredila vse, kar lahko. Ne preostane drugega, kot da počakaš, da stvar mine.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?