|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
10.2.2010 9:55:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Oh, to (ne)spanje...
10.2.2010 10:15:02   
žab*ca
To pa tud mene zanima.Mene sodelavke "tolažijo",da bo po tretjem letu boljše.
Zato jaz kar odlašam z odstavljanjem,ker ne vem kako ga bom drugače uspavala naprej,čeprav priznam,da sem že kot mesečnik,saj že več kot leto ne vem kaj pomeni v kosu prespati 5 ur.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Oh, to (ne)spanje...
10.2.2010 10:19:05   
resnično srečna
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333


prosim za nasvet, finto, kako ga pomiriti, da bo po tej plitki fazi spanja zaspal naprej.


odstrani ga že iz svoje spalnice...dokler te bo vonjal bo itaq hotel mleko...no sej prsi si samo za stekleničko zamenjala...

mogoče se ti zdim ostra ampak a se ti ne zdi, da je čas, da ponoči spi in ne spije litre mleka...

pa tudi ti že potrebuješ spanje...zato otroka v otroško sobico...morda bo noč ali dve še kaj izsiljeval potem se bo pa naučil, da je noč za spanje...


_____________________________

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Oh, to (ne)spanje...
10.2.2010 10:36:10   
ledenaa
3-4 flaške čez noč se mi res zdi preveč.
Zmanjšaj vsaj na 1 flaško.
In daj ga spat k sebi.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Oh, to (ne)spanje...
10.2.2010 11:26:28   
bubu10
Naš je star dobre 13m in se še dojiva! Imam ga zdej 3 tedne v svoji postelji(oba sva bila bolna)  pa ne spi nič bolše kot prej ko je bil v svoji sobi samo meni je lažje,ker ne rabim vstajat! Tud jz se ga bojim odstavt,ker že tko ne spim pol bo pa user posted image  ! Se mi zdi,da je do takrat predno smo ga dal v vrtec vseen malce bolš spal zdej se pa na 30min zbuja in joka !  user posted image user posted image  Srečno!

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
10.2.2010 11:55:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu žab*ca)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Oh, to (ne)spanje...
10.2.2010 12:54:50   
aki
Kaj pa, če ga daš v tvojo posteljo? Pri nas smo problem rešili tako... saj vendar moraš ti tud kaj spat!!! user posted image Mogoče se bo pomiril, ko te bo čutil ob sebi? Če bi bla namesto tebe, bi mu tudi dudo vrnila... bojle to kot pa, da celo noč pije flaše?!user posted image Ne vem, če sem ti kaj pomagala, to je samo moje razmišljanje...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Oh, to (ne)spanje...
10.2.2010 14:28:05   
Nina00


vem, da je to cista razvada - starejsi pri 1 letu ze dolgo ni pil ponoci. vendar je tole ostanek dojenja - ponoci se je priklopil na josko, ko se je predramil in spal naprej. tko da tole mleko men ni problematicno - problem je v tem, da ne spi trdno.

Mislim, da je problem v tem, da ne zna zaspat nazaj, ko se predrami. Ker imamo vsi obdobja rahlega spanca in se tudi predramimo večkrat na noč, le da potem zaspimo nazaj. On pa ne zna brez sesanja.
Smo imeli enak problem, le da sva takoj z dojenja prešla na dudo (pri 9. mesecih). Je bilo pa to obdobje prehoda zame zelo naporno, ker sem bila že tako neprespana in sem v tem času še manj spala. Samo se je splačalo. Želim ti veliko sreče.


Se opravičujem, ker sem tako čudno citirala.

< Sporočilo je popravil Nina00 -- 10.2.2010 14:30:53 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Oh, to (ne)spanje...
10.2.2010 18:54:29   
nina166
IZVIRNO SPOROČILO: žab*ca

To pa tud mene zanima.Mene sodelavke "tolažijo",da bo po tretjem letu boljše.
Zato jaz kar odlašam z odstavljanjem,ker ne vem kako ga bom drugače uspavala naprej,čeprav priznam,da sem že kot mesečnik,saj že več kot leto ne vem kaj pomeni v kosu prespati 5 ur.


Midva sva se dojile do 11m, potem se je sama odstavila. Dokler sva se dojile se je ponoči zbujala tudi na 5min. Zizo je zamenjala za dudo in takoj ko ji je padla ven se je zbudila, ko pa se je spet priklopila je zaspala nazaj. Zbujala pa se je kar naprej...tudi po 20-krat na noč...katastrofa. Potem se je odstavila in je spala veliko boljše. Še vedno spi pri nama, se pa zbudi enkrat, mogoče dvakrat na noč, ji dam dudo in spi naprej. Je pa ponoči ne več odkar sva se nehale dojit...saj otrok pri enem letu ne rabi več jest ponoči...to je samo razvada.

Hočem samo povedat, da ni rečeno, da bo otrok slabše spal, ko se ne bo več dojil. Pri nas je zdaj veliko veliko boljše.

_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu žab*ca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Oh, to (ne)spanje...
11.2.2010 11:20:14   
scorpiogirl

IZVIRNO SPOROČILO: nina166
saj otrok pri enem letu ne rabi več jest ponoči...to je samo razvada.

Jaz pa mislim, da takole govorite/pišete predvsem tiste, pri katerih nočno hranjenje in zbujanje ni bil nikoli problem ... naš je še pri 18 mesecih ponoči spil mleko, sem prakrat poskusila zamenjat za vodo, pa ni pomagalo .. no, enkrat pa je. Saj zbuja se še vedno (včasih več, včasih manj ... no, ponavadi je kar znosno), je pa dovolj malo vode, da zaspi. Meni se tole mleko zdi problematično zaradi zob, drugače pa niti ne toliko, no. Edino tako pogosto zbujanje je nočna mora, vem user posted image
Jaz bi ga najbrž kar k sebi dala, mogoče rabi bližino, pa se ne bo popolnoma zbudil in bo lažje zaspal nazaj. Pa dudo bi mu tud vrnila, saj je še majhen, mogoče bi ga pa duda potolažila.

Kakorkoli ... upam, da se stanje kmalu popravi pa začnete lepše spat user posted image

_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Oh, to (ne)spanje...
11.2.2010 11:31:55   
barni
NAsa je stara ze 2 leti, pa se ponoci se vedno zbuja. VEdno sem vztrajala da spi v svoji posteljici, tudi ce sem 10x na noc vstala. Enostavno se nisem nic naspala, ce je spala zraven mene, ker sem bila ves cas na pol budna.

Dojili sva se do 13 meseca, ko sem se bala, kaj bo, ko jo bomo odklopili. Na koncu smo se dojili samo se zvecer za spanje, ponoci sem jo ze prej odklopila. Sem tudi jaz odlasal, ker sem se bala kako bo, ker je bila navajena zaspat na joski. Pa ni bilo nic hudega, pa je ravno tako izredno sesalna in potrebna blizine. Enostavno smo jo en vecer namesto dojenja malo nesli okrog in je bilo. Je pa to naredil oci, ker sem si mislila, da bo pri meni na vsak nacin hotla pit.

Smo pa imeli potem stalo, ker smo jo morali so ene 18 mesecev nosit zvecer, da je zaspala. Je bla pa kar cela baba in precej tezka. Sele pocasi nam je uspelo, da smo jo polozili v posteljo in da je hotal lezat brez kricanja.

Zdaj nam je projekt, kako jo odvdit da zraven sedim tudi eno uro, preden zaspi in kako bi jo odvadili zbujanja ponoci. Nasa veliko sanja. Dostikrat se zbudi iz spanja in kar nekaj govori, podozivlja, vpije ali se celo smeje. Moram do nje in jo pobozam in dam nazaj spat. Tudi to smo dosegli pocasi z vztrajnostjo. Na zacetku ni hotla nazaj zaspat in se je hotla tudi sredi noci nosit. Pri letu in pol?!

Nocnega hranjenja je bilo vceloti konec ob koncu dojenja. Nikoli ji nisem dajala pit ponoci nicesar drugega kot iz joske. Flaske itak ni nikol zagrabla, ni znala pit po flaski, dude ni imela. Skratka, pocasi pocasi...zal. Pa sem tut mislila, da nasega otroka nikoli ne bomo mogli polozit v posteljo brez nosenja, pa je pocasi slo. Upam, da bom kmalu lahko rekla, da nasega otroka ni vec treba zvecer eno uro drzat za roko, preden zaspi user posted image . Uh to bibil raj! Ce se pa se ponoci ne bi zbudila cca. 2x na noc, bi pa sploh blo uau!

Aja in se preden sem jo odstavila dokoncno smo jo prestavili v svojo sobo. Pa je tudi kar slo. Samo malo vec sprehodov smo imeli.

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Oh, to (ne)spanje...
11.2.2010 11:36:42   
noranate
Na to temo sem pa doktorirala. Prva ni spala 3 leta, ta druga se je prebujala ponoč tud pri štirih, najmanjša pa me je "davila" do nedavno (6 let): pa žejna, pa lulat. No, sedaj je v svoji sobi in spi kot ubita. Bil je že čašuser posted image

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Oh, to (ne)spanje...
11.2.2010 11:38:41   
Ulla80
IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl


IZVIRNO SPOROČILO: nina166
saj otrok pri enem letu ne rabi več jest ponoči...to je samo razvada.

Jaz pa mislim, da takole govorite/pišete predvsem tiste, pri katerih nočno hranjenje in zbujanje ni bil nikoli problem ... naš je še pri 18 mesecih ponoči spil mleko, sem prakrat poskusila zamenjat za vodo, pa ni pomagalo .. no, enkrat pa je. Saj zbuja se še vedno (včasih več, včasih manj ... no, ponavadi je kar znosno), je pa dovolj malo vode, da zaspi. Meni se tole mleko zdi problematično zaradi zob, drugače pa niti ne toliko, no. Edino tako pogosto zbujanje je nočna mora, vem user posted image
Jaz bi ga najbrž kar k sebi dala, mogoče rabi bližino, pa se ne bo popolnoma zbudil in bo lažje zaspal nazaj. Pa dudo bi mu tud vrnila, saj je še majhen, mogoče bi ga pa duda potolažila.

Kakorkoli ... upam, da se stanje kmalu popravi pa začnete lepše spat user posted image


otrok je navajen da dobi tisto mleko, verjetno je dejansko lačen, samo rabi ga pa ne. to je tko kot če bi ti rekla da rabiš ob treh zjutri pojest sendvičuser posted image pa ko bi ga en teden jedla, bi se dejansko pol zbujala lačna...sam to pa ne pomeni da ga rabiš, zato torej razvada.
je pa kriza ja, tako in drugače. jaz sem noč prespala nazadnje enkrat 2006 user posted image pa nič ne kaže da jo bom kmalu....mi kar vsi spimo v eni postliuser posted image oz. tavečja zaspi v svoji, samo potem ponoči pride k nam, pa je nimam srca nazaj terat, ker tamal pa itak pri nama spi, pa da se ji nebi kaj zamerilo... tko je vsaj za silo znosno, pa celo noč spim z majco pod vratomuser posted image
enkrat bo že boljš...čeprov tud že težko čakam ta enkrat, ker sem res že čist čist izmučenauser posted image

opažam pa, da zdej ko je tamal v vrtcu in se je tam lepo navadil zaspat je tud doma za kak odtenek boljše...to pomeni da za čisto vsako zbujanje ne rabi joške, včasih pali če ga sam mal potapkam pa mu kej zašuškamuser posted image k prej ni blo šanse...pa sej je bla ula istauser posted image


_____________________________

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Oh, to (ne)spanje...
11.2.2010 11:40:17   
Ulla80
Prva ni spala 3 leta, ta druga se je prebujala ponoč tud pri štirih, najmanjša pa me je "davila" do nedavno (6 let):


user posted image

očitno sem si res kar realen cilj zadala - da bomo 2015 pa ziher, res ziher spali ( takrat bo mali star 6 let)user posted image

user posted image user posted image


_____________________________

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Oh, to (ne)spanje...
11.2.2010 12:25:40   
nina166
IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl


IZVIRNO SPOROČILO: nina166
saj otrok pri enem letu ne rabi več jest ponoči...to je samo razvada.

Jaz pa mislim, da takole govorite/pišete predvsem tiste, pri katerih nočno hranjenje in zbujanje ni bil nikoli problem ... naš je še pri 18 mesecih ponoči spil mleko, sem prakrat poskusila zamenjat za vodo, pa ni pomagalo .. no, enkrat pa je. Saj zbuja se še vedno (včasih več, včasih manj ... no, ponavadi je kar znosno), je pa dovolj malo vode, da zaspi. Meni se tole mleko zdi problematično zaradi zob, drugače pa niti ne toliko, no. Edino tako pogosto zbujanje je nočna mora, vem user posted image
Jaz bi ga najbrž kar k sebi dala, mogoče rabi bližino, pa se ne bo popolnoma zbudil in bo lažje zaspal nazaj. Pa dudo bi mu tud vrnila, saj je še majhen, mogoče bi ga pa duda potolažila.

Kakorkoli ... upam, da se stanje kmalu popravi pa začnete lepše spat user posted image


Preberi si cel moj post

_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
11.2.2010 14:04:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nina166)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Oh, to (ne)spanje...
11.2.2010 20:24:32   
manna
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

OK, OK - umirite konje user posted image  men ni problem tamalmu tisto flaso u usta dat sredi noci - problem je, ker tezko zaspi nazaj, ko pride v plitko fazo sanjanja.

kaj narediti v tem primeru?


Knjiga Otroško spanje - brez joka v sanje opisuje to, kako otroka navaditi da sam zaspi nazaj ko se predrami v plitko spanje.
Sicer meni se ta knjiga ne zdi nevemkaj, ampak mogoče vam bo pomagal kak nasvet v njej.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Oh, to (ne)spanje...
11.2.2010 20:44:00   
NINOLINA
tu gor nekje sem prebrala da so punce po starem receptu dale otročkom malo žlico svežega kvasa in so spali celo noč, ker baje pomirja in je naravno???

če najdem prilepim

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
12.2.2010 2:25:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu manna)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Oh, to (ne)spanje...
12.2.2010 7:07:33   
barni
Men ta knjiga sploh ni bila jasna. V bistvu sploh nisem dobro dojela kaj naj bi pocela, da bi uredili spanje. Oziroma morda sem vse to ze pocela, pa ni bilo nic bolje.

Metulj, razumem te, vem kako ti je. Za nami je katastrofalna noc, eno samo vstajanje in bozanje. Ker sem nekoliko slabsega zdravja, je nisem hotela vzeti k sebi.
Kaj naj recem, da bo enkrat bolje? Tolazimo se, da po mojem v srednji soli ne bo vec prblemov s spanjem, bodo pa drugi?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Oh, to (ne)spanje...
12.2.2010 21:39:52   
manna
IZVIRNO SPOROČILO: barni

Men ta knjiga sploh ni bila jasna. V bistvu sploh nisem dobro dojela kaj naj bi pocela, da bi uredili spanje. Oziroma morda sem vse to ze pocela, pa ni bilo nic bolje.




Ja v tej knjigi res malo dolgovezi. Ampak če prav razumem, naj bi otroka postopoma in na nežen način naučili, da zaspi v svoji posteljici, ker če bo tam zaspal, bo potem ko se bo predramil v plitko spanje, tudi sam znal nazaj zaspati brez tebe.
Ampak sej  - razlogov za zbujanje je itak več, ni samo to kar v tej knjigi piše...
Je pa zanimivo, da eni otroci lepo spijo po 12 ur, eni pa tega enostavno ne znajo/ne morejo. Moja pediatrinja pravi da je deloma dedno. Nikakor pa to ne pomeni da so starši kaj falili. (Ker ene znajo pametovat da so krivi starši ker niso vzpostavili rutine)

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
12.2.2010 21:50:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu manna)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
12.2.2010 22:07:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Oh, to (ne)spanje...
12.2.2010 22:09:45   
KT
metulj333 - na žalost ga ni recepta, pa naj me še katera poskuša prepričati drugače. Vsak otrok je zgodba zase in vsak otrok narekuje svoj tempo in bioritem po svoje, pa naj se mame in očetje še tako postavljamo na trepalnice.
Jaz sem imela srečo, mala prespi celo noč že od svojega 5 meseca. In pri njenem letu in pol sem ravno na tem forumu spraševala, če je normalno, da spi 16 ur na dan, oddela svojih 8 ur "šihta" in potem spi spanje blaženega.
Ampak dejstvo ostaja, da naši mali nadebudneži še ne poznajo naših potreb po spanju in v ospredje postavljajo svoje. Zakaj za vraga jim nebi ustregli. Strinjam se z ledeno, pa najsi bodi še tako ledenaaaaa - stisni ga k sebi, morebiti bosta s tvojim najdražjim še nekaj časa prikrajšana za intimne trenutke, ampak dete bo pa mirno in zadovoljno. In ni ravno to tisto kar želimo doseči (namenjeno tudi vsem tistim pametnim, ki ponujajo nasvete o rutini), da bodo naši malčki mirni, zadovoljni in posledično bolj veseli.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Oh, to (ne)spanje...
19.2.2010 20:42:11   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: manna

Knjiga Otroško spanje - brez joka v sanje opisuje to, kako otroka navaditi da sam zaspi nazaj ko se predrami v plitko spanje.


pri prvem delovala, pri drugem ne.

ura je pol 3, on pa buden ko zajc. za popi....


Jaz sem tudi nekaj tistole Pantleyjevo listala, pa je bilo pri prvi OK, zdaj druga pa -  je zbila moje iluzije o rutini in disciplini user posted image
vaš kaj, naša če se zbudi ponoči (5,5m) in se začne malo pogovarjat in igrat z dudo itn., jo kar pustim, samo moram bit pa tiho KO MIŠKA, da ne ve, da sem zraven. drugač je urnebes. pa potlej sama zaspi nazaj. resda se tudi midva obvezno zbudiva, ker se zelo na glas pogovarja, ampak mi je vseeno, samo da potem zaspi.
če se pa začne dret in štale delat, ji pa tudi dam malo mleka, kak deci je dovolj, pa potem načeloma zaspi nazaj do ene 6h
starejša je pri isti starosti spala v svoji sobi 20h-8h, tako da - kje so tisti srečni časi user posted image

< Sporočilo je popravil ZmajTolovaj -- 19.2.2010 20:43:10 >


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?