|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
11.8.2010 10:02:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomoč - prvič kampiranje
11.8.2010 11:18:28   
*Pija
V strica googla vtipkaš avtokampi in imaš na spletni strani avtokampi.si celo paleto avtokampov v Sloveniji, na Hrvaškem in še kje. Kolikor jaz poznam Krk vem tam za kamp, ki se imenuje Pila ampak nisem prepričana. Cene so pa zraven napisane.
Glede šotora, ja zakaj pa ne? Če imaš dovolj prostora v tem, ki si ga bi izposodila se nimaš kaj bat. Otroci uživaju v kampu na free. S seboj sedaj vzemi kakšno debelo dekco in sredstvo proti komarjem. Če pa je višji šotor, da se notri da hodit in ne po vseh šitirh pa za najmljašega člana še prenosno posteljico, pa banjico vzemi.
Za najem prikolice pa mislim, da če imaš v bližini kakšen avto salon tam povprašaj. Sem že videla, da izposojajo prikolice.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
11.8.2010 11:30:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *Pija)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pomoč - prvič kampiranje
11.8.2010 11:39:20   
*Pija
S takšnim majhnjim je najlažje iti na morje. No to najbrž veš glede na to, da imaš dva. Zato te ne rabi skrbet, nasploh, če je doma pridna in spi in je in ne joka prav veliko. Sploh svež zrak v šotoru ali pa prikolici še dodatno uspava te majhne otročke. Kaj pa te zanima kaj zraven vzeti? Opremo ali hrano?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
11.8.2010 11:46:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *Pija)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pomoč - prvič kampiranje
11.8.2010 12:03:30   
*Pija
En tak mali seznam:
- 3 krožnike (najbolje so ti plastični, ki se dobijo v šparu lai tušu takšni barvni so)
- 3 skodelice (za kavo, kakav,mleko)
- kozarci (prav tako najbolje plastični)
- skodelice ( za kosmiče), odvisno ali vsi jeste kosmiče
- pribor
- krpe za brisanje posode
- papirnate brisačke
- osvežilne robčke, za brisanje rok in podobno, da ne letiš za vsako stvar na wc sploh, če nimaš parcele z vodo
- en majhni plinski kuhalnik ali električni
- 1-2 posodi za skuhat testenine ali kaj podobnega (če boš kuhala sama)
- lahko tudi majhen žar (v leklerku se dobi za enkratno uporabo)
- lonček za gretje mleka
- hladilna torba na elektriko, da imaš hladno pijačo
- vrvica in ščipalke za perilo
- eno malo lopatko, če bo dež
- eno žepno svetilko
- banjico za ta malo
- tople dekice
- vzglavniki
- posteljnina
če boste hodili jest ven za te 3 dni lahko posodo kar ven izpustiš. Parv tako lahko sproti kupujete pijačo, če vam je tako ljubše. V glavnem šotor ali kampiranje je preprosto.
- ne pozabi kabla za elektriko in podaljška. Mi imamo nek poseben kabel s priključkom za njihove tiste omarice. Ne vem pa kako se posebaj reče. Imamo en dolg črn kabel s tisto vtičnico spredaj. Ne vem niti opisat prav. Ampak, da se priključiš to potrebuješ. Za šotor pa nevem. Mogoče je dovolj podaljšek.


< Sporočilo je popravil *Pija -- 11.8.2010 12:19:30 >

(odgovor članu *Pija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pomoč - prvič kampiranje
11.8.2010 12:12:18   
*Pija
No pri nas poteka tako. Zjutraj je zajtrk vsak se naje kako mu paše. Pri tem ni posebne kuharije. Za kosilo se skuha, kaj kar ne potrebuješ polno posod, saj kakšnih posebnih specialitet mi ne prakticiramo v kampu. Večinoma testenine, žar, kakšna omaka in pire, tudi kakšen riž. No mi smo dalj časa. Potem so vmesni obroki v katere se štejejo sadje, jogurti in sladoled, večerja pa ponovno ali kakšne palačinke, šmorn, sendviči ali podobno kar komur paše. V glavnem, da ni kakšnega kuhanja na veliko. V šotoru je to težje zaradi manjšega prostora kot ga imaš v prikolici. Zato vidim, da se tam tudi raje kakšna pizza znajde na mizi. V šotoru ti zdaj v tem času nebo pretirano vroče saj so noči že prijetno hladne. Je bilo znosno tudi v sredini julija. No tako zgleda pri nas. Seveda si privoščimo tudi večerje zunaj in se potem za kosilo ne kuha kaj dosti. Ja je pa za otroke to res super doživetje saj tam uživajo na polno. In ponavadi veliko prijatlčkov spozanjo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pomoč - prvič kampiranje
11.8.2010 13:40:01   
livia
Če te skrbi šotorenje imaš v večini kampov možnost najema njihovih hišic (obvezno s klimo), so pa drage. Cca 100 EUR/dan. Ali pa najameš avtodom, ampak je cena tudi tu nekje.

Meni se sicer zdi kampiranje boljš kot hotel 5 zvezdic. Šotor je veliko manj vroč, kot karkoli drugega. Poleg sposojenega šotora rabiš še kake blazine za spat za vas 3, pa mizo in stole. Lahko pa imate zajtrk kar na piknik dekici po tleh, pa si kosilo in večerjo privoščite zunaj za teh par dni. Jaz mam namesto hladilnika kar hladilno torbo in dam v kampu zmrznit 2 1,5 literski flaši vode in potem zjutraj not, zvečer pa zamenjam. Itak imamo samo kak jogurt, mleko in marmelado v njej, ostalo kupujemo sproti.

Večina kampov ima tudi umivalnice za otroke, čeprav je tvoja res malo mala za uporabo teh in jaz bi vzela kak lavorček za jo umit. Banje glih ne bi s sabo vlačila.

Mi pojemo zajtrk, gremo na plažo, ob 11 nazaj k šotoru, kjer tamali spita kar zunaj na blazini ali vozičku, midva počivava in kuhava kosilo, potem spet plaža, zvečer umivanje in pohajkovanje po mestu, nato spat.

(odgovor članu *Pija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pomoč - prvič kampiranje
11.8.2010 21:09:00   
viv_
Glede na to, da nisi vajena kampiranja, definitivno ne bi šla z 2-mesečno dojenčico kampirat. Kampiranje je sicer super, ampak je pa mal drugačno in je fajn, da veš kako se stvari streže.

Tudi če si sposodiš šotor, še vedno rabiš blazine za spat, stole, mize, kamp kuhinjo... česar verjetno nimate.

Mi smo bili sicer junija v kampu Pila v Punatu. Nam je bilo fajn, veliko senčke. Mislim, da so tudi oddajali hišice, nisem pa 100%.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pomoč - prvič kampiranje
22.8.2010 22:47:47   
ronja
Pija, hvala tudi iz moje strani. Sama sem sicer že kampirala, ampak to brez otrok, tako da ni glih istouser posted image . Veliko sem preštopala in takrat nisem nobene posode s sabo vlačila, ker sem vse pojedla tako - iz rok v usta... Ampak z malimi pa to ne gre in sem prav vesela tvojega seznama!

Mi bi šli sicer samo za čez vikend, mogoče še kak podaljšan vikend kdaj, če bo lepo vreme septembra in se bova oba lahko zmenila v službi.

Kar se naju tiče, bova vzglavnike in posteljnino in blazine za ležat sicer črtala in vzela samo spalke in armafleks, za tamalidve pa verjetno malo bolj na komot. Fajn, da si omenila baterijo in lopatko, tega se ne bi spomnila - čeprav bi verjetno vzeli kako od tamalih s sabouser posted image .

PS: kako je pa kaj z divjim kampiranjem? Mislim, se še da kdaj spat kje kar tako, pod zvezdami ali to ni glih za z otroki...?

(odgovor članu *Pija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pomoč - prvič kampiranje
23.8.2010 12:49:37   
*Pija
Ronja da da. Vse se najde. Malo poglej te robinzonske počitnice. So tudi kampi tak malo bolj na komot oziroma divji kampi. Samo ne vem kje. Ampak z otroci kaj jaz vem, jaz ziher nebi. Odvisno pa kako so navajeni tvoji. Če ste bolj pustolovska familija potem super se da preživeti ampak, če sta malidve še bolj majhni se pravi pod 5 let jih jaz še nebi na takšno pustolovščino poslala. Kaj jaz vem, komarji mogoče kakšen veter in dež sredi noči z lepega. Kakor komu paše. Sploh pa septembra je na morju kar sveže ponoči. Mene je hladilo julija v največji vročini v prikolici.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pomoč - prvič kampiranje
23.8.2010 12:53:04   
*Pija
Aja mogoče še to, jaz bi blazine za spanje vzela vseeno zraven iz čisto praktičnega razloga. Če dobite takšen prostor kjer je veliko kamenja vas bo v šotoru kar malo špikalo to kamenje. No, če niste občutljivi ni problema ampak za ziher pa bi jas potem vsaj kakšne pene na tla dala. Saj veš ni ga čez udobno spanje. 

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pomoč - prvič kampiranje
24.8.2010 21:38:18   
voznikvozniku
Nekaj konkretnih odgovorov, glede na to, da smo letos prvič kampirali z 2 in pol mesečno punčko...
1. na hrvaškem nikakor ne kampirajte zunaj kampov, prvič zaradi kazni, ki so lahko kar visoke, drugič zaradi otroka, ki potrebuje nekaj osnovnih zadev
2. najbolj je potrebno pazit kamp postavite šotor, ker čez dan se še vedno zelo segreje, v vročem šotoru pa vam otrok popoldne ne bo spal, mi smo potem zadevo reševali z vozičkanjem po kampu, ampak to je možno samo, če ima kamp dovolj sence
3. pazite ponoči na vlago, ki jo je sedaj že kar nekaj, mi imamo samonapihljive blazine, otroku smo spodaj dali še armafleks in ga za spanje malce bolj oblekli
4. računajte na to, da otrok potrebuje kakšen dan prilagajanja na novo okolje, pri nas to pomeni, da je prvi in drugi dan malce "tečna", ampak potem pa je vse OK
4.uživajte do onemoglosti, otrok vam bo hvaležen...pri nas na plaži otrok skoz kriči o veselja, je pa res skoz v senci

(odgovor članu *Pija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pomoč - prvič kampiranje
25.8.2010 7:48:14   
ronja
Nekaj me zeza rr, sem že zadnjič napisala odg., pa ga očitno ni objavilo (nisem preverila). Torej: pija, hvala za odg., me pa spet nekaj stvari zanima:
če sta malidve še bolj majhni se pravi pod 5 let jih jaz še nebi na takšno pustolovščino poslala.
 
ali ti z malimi otroki ne priporočaš divjega kampiranja ali sploh nikakršnega kampiranja? (Mojidve sta res še majhni: tavelika je 3 leta, mlajša pa leto in pol).
Sploh pa septembra je na morju kar sveže ponoči. Mene je hladilo julija v največji vročini v prikolici.

ja, mene tudi vedno zebe - me vsi čudno gledajo, ker jaz svojo zimsko spalko dejansko tudi uporabljam poleti, hehe. Potem pa pokirvam te svojeg boge otroke, njima je pa vroče in se zbrcajouser posted image . POtem mi pa lubi diplomatsko pove, da niso vsi tako zmrzljivi kot jazuser posted image .

jaz bi blazine za spanje vzela vseeno zraven iz čisto praktičnega razloga. Če dobite takšen prostor kjer je veliko kamenja vas bo v šotoru kar malo špikalo to kamenje. No, če niste občutljivi ni problema ampak za ziher pa bi jas potem vsaj kakšne pene na tla dala. Saj veš ni ga čez udobno spanje.

Ja, sva mislila vzet s seboj armaflekse za naju (za blazino si pa navadno kake obleke dam, ki jih itak moraš met s sabo - ali pa brisačo), za tamalidve pa seveda bolj na komot.
Ali bi bilo potem pametno tudi za malidve imet spalki?

voznikvozniku
, hvala za vse nasvete! Na probleme s soncem se sploh ne bi spomnila, je pa pri nas problem to, da še obe spita in je dobro vedet, da morava met dva vozička s seboj v tem primeru... To moramo še malo naštudirat.
Ali se potem splača it za 2 dni, če so prvi dan razštelani? Mislim otrokom - da ni vse skup samo matranje zanje?

(odgovor članu *Pija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: pomoč - prvič kampiranje
25.8.2010 10:34:30   
*Pija
Ronja mislila sem divjega kampiranja nekje daleč brez vode in elektrike in vse po robinzonsko. Tega se nebi šla. Navadno kampiranje pa ni problem.
Glede spalk jaz jih vedno s seboj vlačim, bolje imeti pa ne uporabiti kot pa ne imeti in zmrzovati. Še julija s seboj dolge rokave vlačim. Ampak ponavadi jih vedno rabim. Torej jaz bi jih vzela.
Kako to misliš oblačila namesto blazine? To misliš po tleh dat pa potem spati na tem? No jaz bi naredila tako. Ko se šotor postavi spodaj mora biti tako ali tako nekakšna ponjava mi rečemo, da ne začne vlaga not vdarjat potem šotor v šotoru pa tiste pene za na plažo potem pa napihljive blazine. Potem pa gor spalke oz. kar deke. Ali pa spalke na te pene brez napihljivih blazin za vaju, za tamalidve pa bi kar tiste blazine za v vodo napihnila in jima dala gor rjuho in potem spalko ali dekico. No jaz bi tako naredila. No pa še ena butasta. Kaj pa so armafleksi? Mi hodimo v prikolico in zato samo tako za šotor povem kako bi jaz naredila, če bi šla za par dni, ker včasih gledam kako si eni postavijo šotore in potem imajo težave.
Za dva dni bi jaz šla. Samo da je morjeuser posted image user posted image .  Sej šotor se hitro postavi komplicirat pa tak nimaš kaj preveč, če greš za dva dni. Odvisno od otrok kako sprejemajo novo okolje. Nekateri se takoj privadijo. Sploh morski zrak jim večini odgovarja. Ne vem jaz mislim, da pri takšni starosti glede novega okolja za dva dni nebi nekih bistvenih sprememb bilo razen pozitivnih.
Aja za spanje čez dan pa probajte najti prostor, ki je v senci to septembra sploh nebi bil problem in tiste blazine za v vodo, ko sem zgoraj napisala, da bi jih dala za spanje čez dan prestavite ven v senčko na kakšno mehko podlogo brisačo ali pa kaj in imate rešeno spanje čez dan.
No tako bi jaz naredila. Šla bi definitivno. Pri nas noben ni bil tečen zaradi novega okolja pa je vedno kakšen otrok bil zraven ko smo šli morje zato tako rečem.


< Sporočilo je popravil *Pija -- 25.8.2010 10:39:52 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: pomoč - prvič kampiranje
2.9.2010 13:38:19   
ronja
Aha, Pija, hvala. Nismo še šli in ne vem, če bomo ta vikend lahko šli, ker se je meni malo zdravje zakompliciralo (beri: zamuja, moralo bi že prit, pa ga še ni v pravi meri, hehe).
Za spalke sem spraševala zato, ker jih malidve še nimata - sta še mali, nismo še šli, ni to prva stvar, ki jo kupiš;). Zato sem mislila, da bi vzela najine spalke in če bi bilo premrzlo, bi dala njiju not, pa bi se midva z deko pokrila.

Kako to misliš oblačila namesto blazine? To misliš po tleh dat pa potem spati na tem?

V mojih štoparskih dnevih sem jaz vedno delala tako: na tla sem dala penasto podlogo (to je Armaflex), gor spalko, v katero sem zlezla in pod glavo sem si dala kak rezervni pulover ali kar sem pač imela na voljo. Tako nekak sem mislila tudi zdaj spat. Lubi je tudi zadovoljen s takim sistemom, noben od naju nima problemov zaspat kjerkoli in kadarkoli,ker sva dovolj kronično nenaspana, da naju povsod takoj zmanjkauser posted image .

Napihljive blazine (še) nimamo - bom pa poizkusila nekaj dobit za tamalidve, da bosta malo višje, da ju ne bo zeblo. Kar se trdote tiče, nista problematični in dostikrat zaspita na tleh na tatamiju (to je tista guma, na kateri se prevračajo judoisti  - precej trda, to imata v sobi po tleh- se fino čistiuser posted image ). Njiju sploh ne moti, meni ni fajn spat na tako trdem - se pa spomnim, d ami kot otroku pa ni bil problem. Očitno to otrok ne moti. Bolj me skrbi mraz, ker zdaj je že ornk hladno...

Samo da je morje

My kind of girluser posted image . men ije tudi v hribih najlepši trenutek tisti na vrhu, ko vidiš nekje v daljavi tisto modrino... in potem pomislim: kaj bi dala, da bi bila tamuser posted image . In nihče me ne razume: "A ni tu lepo?" MOj odg: "Ne, tu ni dovolj modrega"user posted image

Poročam, če nam uspe ituser posted image

(odgovor članu *Pija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: pomoč - prvič kampiranje
3.9.2010 11:19:37   
*Pija
Upam, da vam znese it. Ja zdaj je že precej hladno, jaz bi vseeno spalke pa deke zravn vlekla. Ma, če niste komplicirani vzemi kar za v vodo napihljive blazine. Za dva dni ni smiselno komplicirat. Če ste bolj na free se boste čisto vredu naspali pa vse. Se mi zdi, da ko začneš razmišljat pa komplicirat potem se pa začne veselica. Pa to še ono še in avto je nabasan in si pozabil, da greš za dva dniuser posted image . Ja jaz tudi obožujem morje in sem srečna in zadovoljna tudi, če ga samo vidim pa magari se ne kopam ampak že vonj mmmm bi šla še kr enkrat.

< Sporočilo je popravil *Pija -- 3.9.2010 11:20:15 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: pomoč - prvič kampiranje
6.9.2010 11:38:44   
ronja
Tole vreme nas je čisto zeznilo - kako se je ohladilo in pomokrilo v zadnjih dneh, za znoret! No, sem pa vsaj bolj počivala kot bi, če bi pakirala za kampinguser posted image , pa bom bolj zdravauser posted image (vsako zlo za nešto dobro).

Smo šil včeraj na Bled okoli jezera namesto kampiranja, vseeno upamo, da nam znese kdaj it  - kam bolj južno, da bo še dovolj toplo.

Spalki bova vzela, mogoče si bova še kakšne sposodila, da bomo imeli 4. Če mi znese, bom pa malima naredila spalki, taki za njuno velikost:).

komplicirani nismo, midva bova na armaflexih čisto ok, malidve pa bosta bolj na komot na blazinah. Zdaj pa držite pesti za kaj lepega vremena kakšen vikenduser posted image .

(odgovor članu *Pija)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: pomoč - prvič kampiranje
7.9.2010 16:15:41   
voznikvozniku
Ta vikend bo že kar lepo, tud do 25C v Kvarnerju - http://www.avtokampi.si/vreme.asp?drzava=2&kraj=45, problem je samo, da so zaradi tega ker je morje mrzlo, tudi noči že kar hladne, čeprav kot kaže napoved se bo vseeno ogrelo na 16C.

Mi šibamo proti Glavotoku, mogoče, če bo zdržalo vreme v ponedeljek in torek še malo po kampih na Cresu.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: pomoč - prvič kampiranje
10.9.2010 13:57:53   
skuštrana
Ta vikend bo baje res ok, čeprav trenutno na Kvarnerju uliva kot iz škafa, da burje sploh ne omenjam user posted image   Pa baje bo cel teden ok, upam, ker gremo mi tudi v kamp na Krk.

Ronja, če mislite kampirat po robinzonsko potem rabite vsaj vodo, elektrika ni problem. Se pa da, tudi na HR, najboljše je, da  vprašaš kakšnega lastika parcele ( če ga najdeš) če ti dovoli, ker potem ti policaji ne morejo nič (če te seveda najdejo). Mi smo bili enkrat nekje v Slo, nad Trstom, v neki šumi in je bilo super. Smo imeli dovoljneje od lastnika, pa eno štrino z vodo poleg. Imaš pa full takšnih napol divjih kampov, ki so super.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu voznikvozniku)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: pomoč - prvič kampiranje
10.9.2010 14:35:19   
skuštrana
Na temle linku, bolj proti dnu imaš opise kje lahko (ilegalno) kampiraš na Susku.
http://www.otok-susak.org/hr/prica-o-susku/smjestaj/


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: pomoč - prvič kampiranje
10.9.2010 14:46:44   
ronja
skuštrana, hvala! Vremenska napoved za jutri je dež, Ronja pa je začela nekaj kašljatuser posted image , tako da si je ne upam vlečt v kaj takega, da ne bo res kaj zbolela - ta vikend nam očitno ni usojen (bomo šli pa kam v nedeljo, upam, da bosta do takrat Ronja in vreme že ok, vsaj v Postonjsko jamo, recimo).

Hvala za idejo, da vprašamo kakega lastnika. kake globe si res ne želiva (beri: nama je škoda denarja zanjo;)

V mojih štoparskih dnevih so me tudi že "dobili" policaji, vendar naju niso nikoli oglobili - v bistvu sploh nisem vedela, da je to prepovedano, ker mi tudi tega nikoli ni noben od njih rekel - navadno so samo spraševali, če starši vejo, da sva tu (sva bila s takratnim fantom). Bali so se, da sva pobegnila (jaz sem vedno malo mlajša izgledala in ko sem bila stara 18, sem izgledala verjetno 12user posted image - in so starši seveda veseli, kje in s kom sem in kaj počnem - itak je pa tudi oče tako spal okoli, kadar je veslal, hehe - in to še pred par leti, ko je imel že lepo čez 60 let, hehe, samo letos mu ni zneslo it).

Sicer pa naju ni nihče preganjal, samo kako grozdje ali kake druge bedarije so na naju metali.

Enkrat, ko sva s prijateljico štopali v Bosni, malo po vojni, naju je pa pobral policist in naju spraševal, če sva pobegnili iz kake trgovine z blagom in če nama kdo kaj hoče, da se lahko zaneseva nanje, da nama bojo pomagali, itd... Sem mu pokazala kar svoje dokumente, ker ga je tako skrbelo - da sva res Slovenki, imava dokumente in lahko greva kamor hočevauser posted image . Potem se je pa pomiril - še zdaj mi da to tak dober občutek - da je ljudem res mar za druge ljudi...

Tako da nisem imela nobenih slabih izkušenj do zdaj, bomo pa z otroki šli verjetno najprej v urejen kamp, potem pa šele na kake bolj divje variante. No, tak je planuser posted image .

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?