Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Mi lahko prosim razložite, kakšna je razlika med tenzijskim glavobolom in migreno? Pred leti sem na enkrat dobila hud glavobol, ki je trajal kak teden s tem, da me je bolela cela hrbtenica, pa do stopal vse in mrtvičenje, mravljinčenje... Takrat je zdravnica rekal, da je to tenzijski, ker izvira iz vratnih žil. In pomagalo je sproščanje, masaža.... Ok, odkar sem rodila mlajšo hčerko pred 2,5 leti pa imam vedno pogostejše glavobole, ki naj bi bili migrena. Skoraj pred/med/po vsaki M se začne tako, da se mi vrti, čudno se počutim, slabo mi je in želodec me boli, kljuva v glavi, ko se razvije bolečina pa mi je slabo za bruhat, svetloba je smrtni sovražnik, premikanje tudi. V tem stadiju redko pomaga tableta, raje ležim negibno v temi. A je to migrena? Kaj bi bil vzrok... verjetno stres, tudi prehrana čeprav sem jo v zadnjem času spremenila, očitno bom pa morala probat tudi brez bele moke. To bi lahko bila migrena, samo migreno more potrdit nevrolog. ni vsak hud glavobol kr migrena (po tej logiki ma pol slovenije migrene). Vzrok? Hormonska nihanja oz. M. se dogaja veliko ženskam. jest ko sem bla na dieti brez moke in tako naprej sem mela tako hude glavobole kot nikoli prej in pozneje.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|