|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
17.10.2005 13:54:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim POMOČ
17.10.2005 14:05:51   
nanica
Nalin, ti si še doma?
Vsak dan mislim nate in čakam tvojo srečno novico.user posted image

nanica

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
17.10.2005 14:07:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nanica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prosim POMOČ
17.10.2005 14:16:04   
jazz
Jaz sem bila prijavljena na zavodu ko sem zanosila. Svetovalka mi je povedala  da moram na socialno nesti potrdilo o predvidenem porodu in da me bodo potem prijavili na socialni, kjer bom dobivala starševski dodatek ( porodniško ). Seveda sem morala v roku osmih dneh, ko so mi s socialne poslali odločbo, da sem pri njih, na zavod dostaviti fotokopijo te odločbe, da so me dali v stanje mirovanja- to pomeni da sem prijavljena na zavodu, vendar nisem aktivna iskalka zaposlitve...zato mi ne iščejo dela, me ne pošiljajo na nikakršne seminarje glede zaposlitve in sploh imam mir glede službe, v glavnem ni mi treba na noben razgovor v tem času. Zdajle decembra, mi poteče porodniška in moram javiti nazaj na zavod, da me aktivirajo nazaj, seveda moram tudi opomniti socialno delavko, da mi potem spremeni odločbo...ukine porodniško in prizna polno socialno pomoč zame in za malega. Sem mati samohranilka...kao! Torej, ti bi morala na socialno in na zavod javiti rok poroda, da ne boš prišla z malim z bolnišnice, starim en teden in oni ti pošljejo, da te vabijo na razgovor za zaposlitev. Pojdi na zavod, pa ti bodo tam razložili! Vso srečo v papirni vojni!!!!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prosim POMOČ
17.10.2005 14:29:58   
dory
Med nosecnostjo se moras izpisat iz zavoda...izpisat zato,ker imas pac tisto leto porodniske neaktiven status iskalke zaposlitve...te pa zato pod okrilje vzame socialna...tam bos itak dobila tudi starsevsko nadomestilo...na tvojem mestu bi se jest spokala na zavod in potem takoj na socialno...da bos mela vse poslihtano se pred rojstvom,ker bos pol kak teden bolj al manj nemobilna....pa se bolj miren si,ce mas vse postimano ane...

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
17.10.2005 14:52:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prosim POMOČ
17.10.2005 14:58:19   
baguSka
Hm čudn. Men so tud rekl da se NE izpišeš, ampak da te dajo v stanje mirovanja. Istočasno ti oni ukinejo denarno pomoč, ker jo začneš prejemat od socialne. To je to.user posted image Knjižica pa medtem ostaja pri njih dokler ne končaš s porodniško. Takrat se tvoj status spet aktivira.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
17.10.2005 15:08:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prosim POMOČ
17.10.2005 15:19:12   
jazz
Mislim da sem jaz šla na csd dva dni po tistem, ko sem prišla iz porodnišnice. Ja, mislim, da sem jim dostavila potrdilo o porodu, oz. sem ji prinesla rojstni list od malega in teden dni po tistem dobila odločbo in takoj odločbo fotokopirala in poslala na zavod, kjer so me dali v mirovanje. Če se prav spomnim, lahko tudi partner prinese papirje, če boš dalj časa v porodnišnici!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prosim POMOČ
17.10.2005 15:32:13   
jazz
Aja, pa mislim da so v tvojem primeru pozabili da pričakuješ in ti avtomatsko poslali vabilo za seminar. Ti jih kar pokliči in povej da dva dni pred rokom pač ne moreš službe iskat, pa ti bodo ziher povedali da je bila napaka!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prosim POMOČ
17.10.2005 15:34:56   
jazz
No, še enkrat jaz! Pazi pa, da boš čimprej dostavila odločbo o starševskem na borzo, ker pri meni je prišlo do zamika in so mi še nakazali z borze keš, ko sem že dobila prvo porodniško..........pa sem jim morala vrniti!user posted image

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
17.10.2005 15:53:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jazz)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prosim POMOČ
17.10.2005 17:20:42   
NINA977



Meni je referentka rekla, da se lahko odjavim iz borze 2 tedna pred porodom (moraš pokazat potrdilo o PDP) in  na CSD naj po porodu oddam vlogo za starševski in otroški dodatek. Tako je v MB.



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prosim POMOČ
17.10.2005 17:39:49   
Anonimen
Eh..meni so na CSD rekli izpisati na zavodu se ne..potem pa dva meseca preden sem zaključila porodniško, ko je bil mali star 10 mesecev, sem se pa morala izpisati, ker drugače vloge za den.pomoč nisem mogla vložiti pri isti referentki, ki mi je rekla NE se izpisati. Potem sem imela probleme, z zavodom zakaj se izpisujem, potem ko sem se 8 dni po porodniški prišla vpisati, so mi rekli, da imajo samo delo z menoj, vpisovanje, izpisovanje, spet vpisovanje...


Kdo bi vedel kaj je prav.
Nihče pa ni povedal za nekakakšno mirovanje.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu NINA977)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
17.10.2005 19:21:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prosim POMOČ
17.10.2005 20:29:53   
dalči
Živjo.

Noseča sem 10 tednov. Prijavljena sem na zavodu in prejemam socialno pomoč na CSD. Nisem bila še redno zaposlena. Na svetovanje sem naročena v novembru, tako da zavodu še nisem sporočila, da sem noseča. Po prebiranju raznih tem na forumu, sem ugotovila, da lahko ostaneš na zavodu ali pa se izpišeš, tudi odvisno kako ti svetuje svetovalec. Če se odjavim iz zavoda, potem nimam več pravice do socialne pomoči.

Zdaj pa vas prosim za pomoč in nasvet. Kakšne pravice imam kot brezposelna oseba, noseča, brez delovnega staža? Kakšne pravice imam, če ostanem prijavljena na zavodu (ali sem upravičena še do kakšne pomoči?) in kakšne če se izpišem?

Drugače pa trenutno živim pri starših, čez dober mesec pa zaživim s svojim fantom.

Hvala vsem za pomoč!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Prosim POMOČ
17.10.2005 22:44:01   
Anonimen
Hmm...preden nastopiš porodniško bodi na zavodu prijavljena, ker drugače ne boš dobila denarne pomoči, kot si že sama napisala..potem pa pojdi na mirovanje(na zavodu). Od zavoda ne boš prejemala ničesar, samo od CSD. Porodniška 40.000 + otr.dodatek.. Porodniško 40000 dobiš, ostalo pa je odvisno koliko zasluži tvoj partner, ali pa višina preživnine.

(odgovor članu dalči)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Prosim POMOČ
18.10.2005 0:47:54   
Anonimen
Iz RZZ se prostovoljno lahko izpišeš, kadar hočeš. Ni ti treba navesti nobenega konkretnega razloga, ker je to tvoja osebna odločitev. In sama nosečnost pri tem nima nič.
Samo to, da si noseča, še ne pomeni, da ti ni potrebno biti aktivna iskalka zaposlitve, če si vpisana na RZZ. Po eni strani smatrajo (kar je še kar logično), da boš zaposlitev najbolj iskala ravno med nosečnostjo (zaradi plačane porodniške), po drugi strani pa je logično, da tudi če jo boš iskala, je najverjetneje ne boš dobila, ker skoraj nihče ne zaposli nosečnice. In to vedo tudi na RZZ. Takoj, ko se ti pozna trebuh, si "zvisela".
Če od RZZ ne prejemaš nobenega nadomestila oz. kakršnekoli pomoči, je najbolje, da jim za nosečnost čimprej poveš. Tudi oni niso neumni in vedo, da že visoko izobražene ženske, ki niso noseče, po več mesecev čakajo na RZZ za vsaj približno primerno zaposlitev in da nosečnice, ne glede na izobrazbo, takorekoč nimajo šans. In v nosečnosti je skorajda vedno kakšen razlog, da jim lahko dostaviš takšno ali drugačno potrdilo v smislu "bolniške". In če si tako ali drugače "bolna", ne moreš delati. Predlogi, da se v nosečnosti ali času porodniške izpiši iz RZZ, nastajajo samo zato, ker v tem času oni s tabo nimajo česa početi, pa se želijo razbremeniti tega, da bi imeli delo s tabo. Čas jim vzame že to, da morajo evidenco o tebi voditi v računalniku, da ne govorimo o tem, da morajo kontrolirati datume, ti pošiljati takšna in drugačna obvestila itd.
Če pa se ti izpišeš iz RZZ, ne dobiš na CSD nič. Torej se nikakor ne izpisuj!!! Vpis v evidenco aktivnih iskalcev zaposlitve je zakonski pogoj za pridobitev DSP-ja. Oni te sami od sebe, zaradi nosečnosti, ne morejo in ne smejo izpisati.
Najbolje je, da se takoj, ko se izve za nosečnost, to pove na RZZ. V stanje mirovanja te sicer ne bodo dali takoj, bodo pa imeli tvojo nosečnost zabeleženo. Na razna predavanja te v času nosečnosti lahko pošiljajo in te verjetno tudi bodo, ti pa si dolžna iti. Vabila za zaposlitev prav tako lahko dobivaš in si se nanje vse do nastopa "porodniške", torej mesec dni pred PDP, dolžna odzvati. Če se ne, je to lahko razlog, da te izpišejo, kakor piše na vsakem obvestilu.
Mesec dni pred PDP pa je smiselno, da jih sama spomniš, da nastopaš porodniško in takrat te dajo v stanje mirovanja. V času mirovanja ti ne morejo in ne smejo pošiljati popolnoma ničesar, s čimer bi od tebe lahko zahtevali kakršnokoli aktivnost, torej ne vabil na predavanja, seminarje in podobno, niti vabil na razgovore k potencialnim delodajalcem in drugo. Takrat si odsotna in te ni. RZZ je nekaj takega kakor tvoj šef v službi in le ta te mora na porodniški pustiti pri miru.
Če so se kljub temu zmotili in ti karkoli poslali, je to verjetno zato, ker vsa vabila izpisuje računalnik, ki pa mu niso povedali, da si noseč ain te ni dal v stanje mirovanja. Dovolj je telefonski klic, da jim to poveš, če pa zahtevajo, jim pošlješ po pošti še potrdilo o PDP (večinoma je dovolj fotokopija, ponekod pa vseeno zahtevajo original) ali fotokopijo rojstnega lista otroka.
Po izteku porodniške pa si spet aktivna iskalka zaposlitve z vsemi obveznostmi, za katere je pametno, da jih izpolnjuješ, drugače te lahko izpišejo in zvisš na CSD za DSP in ostalo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
18.10.2005 8:58:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
18.10.2005 11:12:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Prosim POMOČ
18.10.2005 14:42:15   
Anonimen
Pa po kakšni logiki naj bi te izpisali? Zakaj? Kaj naj bi bil razlog? Kaj so rekli?
Kolikor je meni znano, te samo iz evidence aktivnih iskalcev zaposlitve začasno premestijo v evidenco upravičeno neaktivnih brezposelnih iskalcev zaposlitve.
Komu na čast izpis?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
19.10.2005 1:08:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Prosim POMOČ
19.10.2005 8:04:45   
Anonimen
In pazi...če boš zaprosila med porodniško za izredno denarno pomoč(lahko jo vsak, tudi zaposleni, če nimajo velikega dohodka seveda), ne boš mogla vložiti, ker boš izpisana iz evidence.
Tako je to.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Prosim POMOČ
19.10.2005 8:19:13   
Anonimen
Na-a, Gekko, tale pa ne bo držala. Preverjeno iz moje lastne prakse (vsaj ne bi smelo biti tako, no).

Za izredno DSP res lahko zaprosi vsak, ne glede na zaposlitev ali višino dohodka, samo svinjsko dober razlog mora imeti, če je zaposlen in ima plačo. Za nezaposlene pa to skoraj ne velja. Vpis v evidenco aktivnih iskalcev zaposlitve na RZZ je pogoj samo za redno DSP.
Bistvo, Nalin, je, da če se boš za čas porodniške res izpisala iz RRR, naj ti na odločbo o izpisu, mirovanju ali čemerkoli že, napišejo, da si "v mirovanju" ali izpisana zaradi nastopa porodniškega dopusta. Brez tega ne pojdi ven iz RZZ, pa če se na glavo postavijo.
Kljub temu, da vpis na RZZ ni pogoj za izredno DSP, bi imela na CSD preveč komplikacij, da bi jim potem dokazovala, da med porodniško nisi zaposlena. Včasih fotokopija delavske knjižice ni dovolj in te sprehodijo na ZZZS po kakšen brezvezen izpisek o zavarovanju. Z dojenčkom v roki se pa res nobenemu ne da ukvarjati z birokracijo.
In če boš po koncu porodniške oz. prejemanja starševskega dodatka še vedno brezposelna, imej dobro shranjeno odločbo o starševskem dodatku (ne boš verjela, kaj vse znajo na CSD-jih "izgubiti"), ki jo boš dostavila na CSD v zadnjem mesecu porodniške, da potem dobiš DSP.
Nekako jim moraš sama dokazati (kdo bi vedel, zakaj), da si bila v zadnjem letu "upravičeno" doma, pa čeprav brez vpisa na RZZ.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Prosim POMOČ
8.11.2005 20:19:40   
bostajn554
pozdravljena je res je da bi se morala izpisat jaz sem ravno danes bila na borzi in mi je gospa pač rekla da se lahko ponovno vpišem v evidenco po koncu porodniške kajti sedaj nisem aktivni iskalec službe. Takšni čudni so zakoni. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




spanje
1hruška

Kdaj je vaš otrok začel spati 1x na dan?

9 mesecev (37%)

1 leto (28%)

1 leto in pol (15%)

kasneje (19%)


Število vseh glasov: 241

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!