|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ¸alergija na kaj?
22.2.2010 19:05:26   
sabi
pozdravljene!
Rada bi vam opisala naš zakompliciran primer in bi vas prosila, če mi lahko kako svetujete kaj narest.
Hčerka je stara eno leto in se ji je od osmega meseca naprej začelo na koži(na kolenih-obeh)pojavljati izpuščaji, ki so bili okrogli in rdeči in noter lišajasti, kot mačja bolezen, vendar ni bila v stiku z mačkami, pediater je rekel, da sumi na hrano in da naj najprej sami probamo ugotovit s hrano in smo za en teden opustili eno stvar, nato drugo in se je vse skupaj umirilo, čeprav je jedla vse, potem pa se ji je pri 12 mesecih ponovno začelo pojavljat in to okoli oči, najprej na enem, potem na drugem, skos si je mencala, kot da jo srbi, potem se je začelo širit na zatilju, po rokicah, na vseh notranjih ikončinah take male rdeče pikice in za ušeskom, spraskala si je tudi do krvi, na koncu je zggledalo kot razjeda, smo šli pokazat pediatru in je dal napotnico za alergologa, in je iz testiranja bilo razvidno, da ni alergije na nibeno st var od prahu, do jajc ipd, predpisala nam je kozmetiko od a-derme.Smo začeli uporabljat kopel in mleko in vedno, ko smo jho skopali je bila po celem teleščku pikica pri pikici, potem ne do drugega dneva izginilo, ampak se je še bolj praskala, probala sem jo uporabljat 14 dni, ker sem predvidevala, da ne more biti iz danes na jutri dobre, ampak smo opazili da ji ne paše krema, nato smo spet šli k pediatru in nam je predpisal poniovno kremo, ki jo namešajo v lekarni in pa eno kremo, ki se namaže samo po flekih 7 dni,čist na tanko in naj povem, da se ji širi vsak dan ima 10% več izpuščajev in tudi v vrtcu se spraska do krvi, tako da ji namažejo z navadnim hladilnim mazilom in je potem bolje, naj omenim, da sem danes klicala alergologinjo in ji povedala da nič ne pomaga in mi je rekla, da obstaja ogromno krem za atopični dermatitis in da ji bo ena sigurno odgovarjala.To mi je bila pa pika na i, pa saj ni poskusni zajček in ko sem ji to rekla, da te kreme stanejo in da ne morem otroku dat 20 vrst krem, mi je rekla:Kaj bi vi rada od mene, da vam rečem?, ali je to odnos, katastrofa, kaj naj naredim, sedaj čakam da se mi oglasi naša sanelaa, ki pravi, da naj bi ji pomagala krema, bomo videli, če nas bo to rešilo, v lekarni so mi danes ponujali neko kremo za 38 eurov in baje da je magična.
Pomagajte mi lepo prosim, rada bi pomagala otroku, ker nič ne pančka, ker jo tako srbi, pa tak dobrovoljček je, če je vse ok.
lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ¸alergija na kaj?
22.2.2010 19:11:14   
**Tinkara78**
Hčerka je imela poškodovano 90 procentov kože. Priporočam vam testiranje na stafilokoka. S vatirano palčko potegnejo po razjedi in so rezultati v parih dneh.

Pri nas so se odločili za testiranje žal po osmih mesecih. Res toplo priporočam.

Pošlji mi na ZS mejl, da ti posredujem sliko hčerke ko je imela probleme.


< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 22.2.2010 19:13:06 >

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ¸alergija na kaj?
22.2.2010 19:28:32   
mama_milchy
Ma h kateri alergologinji ste pa šle? je res malo čudna

Nam je naša prejšnji teden dala vzorčke krem, ki so ene izmed ta boljših, da vidim prvo kaj bo pomagalo in šele nato da grem kupit, ker res stanejo en kup €€€€€ in je sama alergologinja rekla, da je to metanje denarja v smeti preden ugotoviš kaj otroku odgovarja.

a si menjavala pralni prašek, preveč mila pri kopanju, preveč mehčalca pri pranju perila?
naša ima tudi full izpuščajev in hvala bogu izginjajo; je bila tudi testirana in ni nič pokazalo, lišaji oz. izpuščaji pa so od alergije čeprav se ne ve od česa;

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ¸alergija na kaj?
22.2.2010 19:49:57   
sabi
ne perem več s pralnimi sredstvi, ampak s tisto naravno kuglo, ki je naravna, kjer ne rabiš uporabljat mehčalca in praška, pliš smo tudi odstranili, tepihe smo odmaklnili, nabavili smo vlažilce zraka, hecno pa je, da ko ima po obrazu izpuščaje, ko gremo ven na zrak, v roku 10 minut njej to izgine, razen po teleščku ne, po obrazu pa na rokicah pa izgine in v vrtcu npr, ko je notri je groza, ko pa so zunaj pa se umirja in počasi izginja, ampak samo kar se tiče obraza, po telesu ostaja.

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ¸alergija na kaj?
22.2.2010 19:55:36   
Arwenko
Iz tega kar si napisala ji škodi nekaj v vaši hiši...preglej vsa čistila, dišave, osvežilce, vse kar bi mogoče lahko škodovalo. Očitno ji svež zrak dobro dene, po telesu pa svežemu zraku ni toliko izpostavljena, ker je oblečena. Hkrati bi jaz priporočala kakšno dobro bioterapijo, punčka ima vsekakor porušen imunski sistem in z vsemi temi mažami samo zdraviš posledice, ne pa odkrivaš vzroka. 

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ¸alergija na kaj?
22.2.2010 20:01:48   
sabi
no, naj še povem da smo bili pred enim tednoim na bioresonanci, ona je rekla, da je ugotovila alergijo na jaca, tamala že prej ni jedla veliko jajc, ampak ok, smo opustili jajca, in je rekla, da bo rabila dve, največ tri terapije, da jo pozdravi, je pa poudarila, da bodo fleki,oz. izpuščaji lahko še vedno prisotni, pa mi povejte, kaj naj si mislim, naj jo peljem, pa kar bo boin kaj če ne bo nič pomagalo, dala nam je še en prašek kot dodatek, ker ima baje črevesno floro malce oslabljeno, tako da ji še to dodajam, bomo videli, ne vem več kaj naj, n isem več pametna zadost, kateregakoli zdravnika vprašam mi ne zna svetovat.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ¸alergija na kaj?
22.2.2010 20:02:49   
**Tinkara78**
Sem poslala mejl.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ¸alergija na kaj?
22.2.2010 20:07:10   
sabi
tinkara-poslala sem vam slikice.

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ¸alergija na kaj?
22.2.2010 20:08:52   
Gina
JOj, pa naši alergologi. V resnici mi je najbolj pošteno povedala ena od njih, da je alergologija tako mlada veda, da itak ne vedo kaj dosti o ničemer. Moraš vedet, da tile testi ne pomenijo, da res nima alergije na nič, ampak pomenijo samo to, da ne vejo, ali ima otrok na te rečći alergijo ali jih nima. Se pravi še vedno je lahko alergična na jajca, ali kako hrano. Čeprav...a veš da imam jaz in enako ima moj otrok alergijo na notranje reči. Prideva ven in nama nič ni. Samo da nama udari na sluznico, ne na kožo, samo to ni vse skup nič dosti drugače.

Tudi te kreme, ki ti jih ponujajo, so praktično vse kortikosteroidne. Telo se jih sčasoma navadi in ne pomagajo več. Poleg tega da slabo vplivajo na hormone, tudi tanjšajo kožo. Za takrat, ko nič drugega ne pomaga so že ok, dolgoročno pa ne. Boste morali odkriti vzrok. In alergologi vam pri tem očitno ne bodo mogli pomagat. Niti otrok sam ne, ker ti ne more povedat, ob čem čuti, da jo začne čohat.
Otrok je lahko alergičen na karkoli v postelji - od jogija (te alergije so zelo pogoste) koutra, pouštra - jaz sem recimo ful alergična na sintetične kroglice v pouštru, ko se zelo na drobno drobijo sčasoma ali ko opereš zadevo, čist vnete oči imam od tega, lahko je alergična na plesni, ki jih je sploh pozimi malo morje povsod, tudi v vrtcih, ne le doma v kotih, na star papir, na vso kemijo, od svežega tiska naprej, na vsa mila - nikar je ne kopaj v milnici, probaj čisto brez, pa že sama voda na občutljivo kožo zanič deluje, morda je raje kak dan sploh ne kopaj, lahko je alergična na živalsko dlako, ali pa na mleko, morda celo na zobno pasto ali stik s plastiko....morda je alergična na prah, pa ti ne veš, ker je test negativen, torej probaj vsak dan sesat in mal pobrisat po tleh(ko je ni zraven, potem pa fejst preluftat)... Aja, itak luftanje zelo pomaga, če si alergičen na nekaj notranjega. Meni res straaaašno veliiiiko pomaga. Želim ti veliko sreče pri iskanju alergenov.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ¸alergija na kaj?
22.2.2010 20:37:05   
sabi
hvala gina, bomo še probavali naprej ugotavljat in iskat vzrok, za začetek s povštrčkom in kovtrom, jogi je čisto nov, brez pršic, sesam vsak dan, praha imamo ogromno, sam več kot tok pa tut ne morem pucat, ampak se bomo potrudili, še enkrat hvala.
lp.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ¸alergija na kaj?
23.2.2010 8:49:46   
sanelaa
Hm, najprej bi jaz rada samo poudarila da AD ni vedno povezan s hrano. Torej, pametno je še naprej iskati kaj ji ne paše, ker tudi če so vam potrdili alergijo na jajca, ni nujno da jajce povzročajo takšno škodo oz. puščajo reakcije na koži.

Tudi ko si napisala da je zunaj boljše, notri slabše. To je čisto tipično za AD, tudi pri nas je blo isto, pa sem tudi dolgo časa iskala vzrok v stanovanju. Sem misla da mu je prevroče, pa sem ga slačla, pa brisala prah, pa sesala, pa zamenjala oblačilca............no, šele potem pri dermatologu sem ugotovila da koža zunaj zgleda boljša, ker v bistvu pore oz. kapilare drugače delujejo kot pa doma. In to je pri vseh tako..........zunaj super, doma katastrofa.

Vem da je težko, da tebe boli ko otroku ne moreš pomagat, zato srčno upam da bodo težave hitro izginile. No, glede na to da ti ta naša kremica prvo ni pomagala, razmišljam, kaj bi mala lahko imela. Kaj je po simptomih podobno AD? Luskavica, koprivnica......hm, ne vem.

A ste dobili kaj proti srbenju? Kakšne Fenistil kapljice ali pa kakšen sirup?

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ¸alergija na kaj?
23.2.2010 14:58:50   
sabi
smo dobili edino dve vrsti krem ki jih namešajo v lekarni in pa eno kremo ki se lahko maže samo 7 dni v tednu čist na tanko in potem nič več, ampak bom raje počakala na vašo kremo.
lp.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ¸alergija na kaj?
24.2.2010 9:07:10   
anci banci
pri nas pomaga atopiclar.. v enem tednu so zginili vsi fleki...
A-derma tudi pomaga samo ne tako kot atopiclar

pri nas ko kožni testi pokazali samo alergijo na jajca, jaz pa točno vem, da je še alergičen še na mleko-je potem alergolog rekel, da mu bodo dali pregledati tud kri

tudi pri nas je zunaj koža boljša kot pa v stanovanju, ko je pa je v stanovanju prevroče rata naš čist flekast in se skoz praska-probaj tudi malo zmanjšat gretje

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ¸alergija na kaj?
25.2.2010 9:30:27   
Bojana 29
Moja dva (3,5 let, 1 leto) dobita polno rdečih pikic če jima je prevroče. Za taveliko uporabljam kremo Eucerin omega12 - po nasvetu alergologinje. Vse od rojstva smo se borili z neko alergijo oz. rdečimi pikicami (imela pa jih je po obrazu in rokicah). Šele zdaj pri 3,5 letih se je stanje nekoliko izboljšalo - še vedno se pojavijo pikice (če ji je prevroče), pred kakšnim mesecem pa je dobila nekakšen lišaj na ličku. Zdravniki nimajo pojma kako pomagati user posted image . Mali pa je tudi naenkrat dobil tri lišaje (dva na rokici in enega na nogici) - mislim, da hrana ni kriva, saj je enolično hrano (noče nič drugega). Se mu pa lišaji že sušijo. Ne morem ti drugega svetovari kot - pazi na temperaturo. Tudi mi tavamo v temi.

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ¸alergija na kaj?
26.2.2010 14:11:13   
Tasika
Naj še jaz dodam svoje izkušnje:

Čim manj kopanja, če že potem v vodi brez dodatkov. Uporabljaj trdo milo in ne tekočih ali kopeli, ki imajo ogromno dodatkov.

Nohte redno striži, da je 'učinek' praskanja čim manjši.

Kreme pa so znanost. Doma imam dva vzorčka, če mi pošlješ naslov ti jih pošljem po pošti, našemu ne pašejo. Tiste kreme 'ki se jih maže samo en teden' uporabljaj čim manj, samo če res močno srbi. Nam najmanj škodi (in to je cilj ki ga poskušaš doseči) olivno olje v belobazi, ki ga namešajo v lekarni, če je močno spraskan pa namažem z Bepanthenom. A-derma, Trixera,... in podobni 'čudeži' za atopike za 30 eur plus se niso obnesli. Pa še to, da jih moraš kupit, olivno olje v belobazi pa je na recept. Je pa ponavadi pri AD koža tako suha da jo je potrebno vlažiti. Lahko ti pošljem tudi nekaj te 'naše' kreme za sprobat.

Atopijski dermatitis je po mojem spoznavanju te 'bolezni' preobčutljivost na miljon stvari in ne mine hitro. poskušaš ga pač spraviti na minimum.


_____________________________

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Bojana 29)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ¸alergija na kaj?
28.2.2010 19:38:48   
sabi
no naj povem, da smo pri nas že tri dni popolnoma brez enega fleka ne na obrazu, ne na koži nasplošno.Kaj se je zgodilo-nimam pojma, enostavno sem nehala uporabljat 100 vrst krem, razen tiste, ki jo namešajo v lekarni, najbolj enostavna krema, dobila je bronhitis, smo bili na inhalaciji v petek in od takrat naprej kot da ne bi nikoli bilo nič, upam, da se ne bo ponovilo-smo optimisti.
lp.

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ¸alergija na kaj?
8.3.2010 16:15:44   
ellie
Malo pozno, ampak bom vseeno napisala še svojo izkušnjo. Sicer ni bilo pri mojem otroku, ampak pri meni...2 leti nazaj.

Začelo se mi je na kolenu...enako kot si ti pisala, sabi. Srbelo za znoret...tako da sem si tud sama spraskala do krvi, ker enostavno ni bilo za zdržat. In potem se je širilo navzdol po nogi in navzgor po telesu. Srbelo je tako, da ponoči niti spat nisem mogla...in cela sem bila v "razjedah". Izgledalo je prav groznouser posted image  In ko je prišlo do hrbta, sem se le odločila in odšla do dermatologa, ki mi je povedal, da gre za AD in najverjetneje alergijo na pšenično moko. Sicer sem alergik že od otroštva, ampak vseeno se mi je zdelo čudno, da bi kar čez noč dobila še alergijo na moko. In potem sem hodila tja, da so me vsake toliko časa mazali z nekimi zadevami...živo roza barve, ki je ostala na telesu do 10 tuširanjuser posted image  sem bila cela flekasta...še dobro, da ni bilo poletje. In tako ni nič pomagalo. Sem pa sama začela ugotavljat, da se mi je to pojavilo, ko sem prenehala s kt. In sem se odločila, da začnem spet jemat kt. In res...po 3eh tabletkah je vse izginilo (in se ob ponovnem prenehanju več ni pojavilo). In kot zgleda se mi je takrat porušilo hormonsko ravnovesje...padla mi je odpornost. In to je pri meni povzročilo AD. Tako da ni vse v hrani in čistilih in ne vem v čem še vse. Lahko gre samo za padec odpornosti..

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ¸alergija na kaj?
8.3.2010 20:58:23   
sanelaa
SABI,
kako ste zadovoljni s kremico?


(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ¸alergija na kaj?
9.3.2010 15:57:22   
sabi
super krema-mamice-vse, ki imate probleme z atopičnim dermatitisom oz.alergijam, vam priporočam to kremo ki jo dobavlja naša forumka sanelaa.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ¸alergija na kaj?
12.3.2010 14:13:00   
svš
Tudi jaz priporočam kremico, ki sem jo prav tako dobila od Sanele. Zadetek v polno !!!! Moj sonek je po dveh dneh bil kot prerojen - čista kožica, konno več spanja in nič praskanja.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ¸alergija na kaj?
12.3.2010 20:41:10   
sanelaa
A RES? Ja super......user posted image


(odgovor članu svš)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: ¸alergija na kaj?
29.3.2010 23:52:15   
kkmts
Draga sanela, tudi jaz bi te rada prsila za kremico, ker ima moj sinek star 9 mesecev grde fleke po rokicah trebuščku in malo po hrbtu. Sicer greno jutri k zdravniku, a kar sem prebrala na forumih vidim, da bom morala kar sama ugotovit vzrok. Če ti ni teško bi te res prosila. HVALA.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: ¸alergija na kaj?
30.3.2010 3:45:10   
Lajči
Z alergijami je hudič. Najhuje je, ko nič ne ugotovijo. Meni se je začela pojavljati alergija prav na očeh. Ko so me najprej spikali oni tigrasti komarji. In sem bila takoj z urtikarijo na udaru. Nikdar alergična. Okolje je strupeno postalo, tako da če testi ne pokažejo alergije, je potrebno gledati na vse strani.

Odnos pa - katastrofa, če se tako pogovarja zdravnica.

_____________________________

...

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: ¸alergija na kaj?
30.3.2010 9:37:06   
sanelaa
IZVIRNO SPOROČILO: kkmts

Draga sanela, tudi jaz bi te rada prsila za kremico, ker ima moj sinek star 9 mesecev grde fleke po rokicah trebuščku in malo po hrbtu. Sicer greno jutri k zdravniku, a kar sem prebrala na forumih vidim, da bom morala kar sama ugotovit vzrok. Če ti ni teško bi te res prosila. HVALA.


Kontaktiraj me na ZS ali na mail: sanela.a@gmail.com

(odgovor članu kkmts)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: ¸alergija na kaj?
20.6.2010 19:44:08   
irena4
sicer ne vem če mi bo kdo znal pomagat, ampak me zanima če kdo vek kaj lahko naredim po 3 ceplenju otroka je moj mali nagajivče dobil visoko teperaturo 40.nasledni dan sem mu jo zbila z sirupom na 37 in je bilo vse ok.nakar je dobil neke pikice po celem telesu in spet se mu je povišala tepretura na 39.pa sem tudi probala z svečkami pa ni čisto nič pomagalo.ko sem odšla doktorju mi je rekla da je viroza.pa ne vem  kam nej se obrnem. 

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?