|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ćrna magija
9.9.2006 12:43:50   
Jolly
Mogoce malo cudno vprasanje, ampak ze dolgo premisljujem o tem, ali je resnicna. Moj moz je imel pred 10 leti s tem tezave in vse mu je slo narobe po prekinjeni vezi z bivso. Ona se je ukvarjala z tem sranjem in raznimi voodoji in ker je moj poznal eno zensko , ki je bila kao specialistka o tej smeri, je nanj vrgla belo magijo!? Sicer sama ne razumem teh stvari, in sem predenj sem zanosila" trudila sva se zelo dolgo" po nakljucju se pogovarjala z eno zensko in je rekla, da naj vse slike, spomincke te zenske zazgem in bom potem imela mir in lahko zanosila. In res sem to storila in po enem mesecu zanosila. Sama ne verjamem v te stvari, ampak me je zacelo skrbeti, saj smo se zadnjic spet srecali s to zensko in mu je rekla, da je posledica njegovih padcev v vseh, prav crna magija, ki mu jo nonstop " nekdo" daje oz.zeli.
Res je tako, ko nam kaj uspe, pridejo zopet se hujse tezave.
Po eni strani bi se prav rada sestala z njegovo bivso in se pomenila glede par stvari o tem, ampak po moje najbolje pustiti pri miru!
Kaksno misljenje imaste ve o tem in ce res obstaja ta magija, kako se je resis?
Prosim za nasvet?!


_____________________________

Najbolj tvegaš kadar ne tvegaš... življenje je cesta po kateri so lepe in grde poti - najlepša pot pa je bila tista, na kateri sem spoznala tebe.

http://joker80.moj-album.com/
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ćrna magija
9.9.2006 13:03:22   
dory
kwa pa vem...dejstvo je,da je zivljenje samo sestavljeno iz padcev in vzponov in da si sami krojimo nase zivljenje...

ne bom pa nic trdila, saj sem laik v tej smeri, poleg tega me to niti ne zanima....ta trenutek zivim tole zivljenje in na meni je kako kakovostno bo tako zame kot za tamalga....ko bom zivela drugo zivljenje bomo pa videl :)

(odgovor članu Jolly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ćrna magija
9.9.2006 13:56:24   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Jolly
Kaksno misljenje imaste ve o tem in ce res obstaja ta magija, kako se je resis?


Seveda obstaja, pa bela tudi. Samo to so resne stvari. Nevarne. In itak obstajajo takšne in drugačne energije. Jst verjamem v to.

Preberi si tole spodaj.
-----------------------------------------------------------
NAČELA MAGIJE (Agapetos Typhonis)

Opomba: Ta esej je prvi v vrsti esejev, ki bodo nadomestili Ashmedaijevo Knjigo razhoda od noči. Razlog za to je zastarelost in razhajanje omenjenega teksta s smerjo House of Sutekh spletne strani. Naj poudarim tudi, da pričujoč esej - Načela Magije - nima vloge "vodiča" za začetnike na področju Magije, ampak nudi le vpogled v svet Magije z left-hand path perspektive. Za obširnejšo razlago Magije priporočam izlet med knjižne police.
 
Kaj je Magija?
Poglejmo najprej kaj pravi eden najboljših slovarjev Merriam Webster's Third New Unabridged Dictionary:
magija [1 - samostalnik] - iz starogrške besede magike, izpeljane iz ženskega pridevnika magikos.
1 a) uporaba sredstev (kot so ceremonije, amuleti, uroki...), za katere velja, da imajo nadnaravne moči, s katerimi lahko prepričamo nadnaravna bitja, da dosežejo ali preprečijo določen rezultat (dež, smrt, zdravljenje...), ki ne bi bil izvedljiv po običajnih poteh in ki poleg tega vključuje tudi veščine divinacije, zaklinjanja, dobrohotne in ljubezenske magije ter taumaturgije: kontroliranje naravnih sil, običajno neposredno z rituali, objekti, materiali ali magičnimi besedami.
2 a) izjemna moč ali vpliv, dozdevno iz nadnaravnega vira b) nekaj, kar ima dozdevno čaroben vpliv ali daje učinek onostranstva.
3) umetnost nenavadnih iluzij, doseženih s pomočjo zvijač.
magija [2 - pridevnik] - ki se nanaša na ali je okultno/okultizem: ima domnevno nadnaravne lastnosti ali moči.
Kot je razvidno iz zgornje definicije, lahko Magijo (z veliko začetnico - zaradi boljšega ločevanja med ezoterično tehnologijo in profanimi mišmaši) označimo kot "nadnaravno" sredstvo in orodje za doseganje sprememb v mikro in makrokozmosu, v skladu z našo voljo. V samem bistvu je Magija manipulacija kozmičnih sil z močjo našega uma in ne zahteva uporabe drugih pripomočkov kot so bodala, kelihi, amuleti in podobno, vendar bomo do tega prišli nekoliko kasneje.
Največkrat se ljudem ob pojmu magija porajajo vsemogoče predstave, ki so večinoma plod fantazijskih piscev in filmske industrije. V tem svetu je mogoče z magijo doseči skoraj vse in vse, kar moramo storiti je zrecitirati nekaj čarobnih besed in že se začnejo odvijati spektakularni prizori, kjer ektoplazma teče v potokih vseh mogočih barv. Po eni strani je ta fantazijska komercializacija dokaj slaba stvar, saj se mora neizkušen začetnik najprej prebiti skozi gore neuporabnega balasta in mnogokrat, ko pride do pravega obraza Magije, se na njegovemu obrazu zariše razočaranje, saj nikjer ni duha ne sluha o prej omenjenih fantazmagorijah; po drugi strani pa je to moderno igrišče primeren kraj za left-hand path iniciata, kjer se mu ni treba preveč obremenjevati, da ga bo občestvo preganjalo ali križalo, saj dandanes tako ali tako večina ljudi ne verjame več v obskurne ezoterične veščine in je religija postala le sredstvo za lažje shajanje s kruto resničnostjo in pobeg od le-te. Vendar ni bilo vedno tako: v davnih časih zgodnjih civilizacij je Magija v vseh svojih oblikah in poimenovanjih igrala zelo pomembno družbeno vlogo, kot je bila tudi pomembno sredstvo za posameznikovo iniciacijo in cilje. Tako je bila npr. v starodavnem Egiptu heka (staroegip. beseda za Magijo) zelo čislano orodje, dano od bogov - bolj natančno od boginje Heka. Magija je imela za Egipčane mnogotere obraze - od magične moči pisane besede do svete teurgije (komunikacije z bogovi) - in se je pojavljala na slehernem koraku skozi življenje. Prav zaradi tega so kasnejši raziskovalci označili Egipt za deželo ali mati Magije, nekateri kasnejši egiptologi pa celo za najbolj vraževerno civilizacijo.
Don Webb v svoji knjigi Uncle Setnakt's Essential Guide to the Left-Hand Path pravi, da sestavni del Magije črpanje stvari iz Teme na Svetlobo, kjer je Tema kraljestvo potencialnega obstoja, ki ga lahko razumemo kot prihodnost, zatrto, skrito ali prepovedano, Svetloba pa je udejanjen obstoj oz. nekaj, kar smo povzročili, da se je manifestiralo. In ta razlaga je pravilna, saj je ta tema v bistvu ocean naše nezavedne psihe, kjer leži najmogočnejši izvir naše Magične moči. V mojih vsakodnevnih meditacijah sem prišel do spoznanja, da se lahko z nezavednim naučimo komunicirati: v mojem primeru sem uporabil metodo meditacije, kjer sem se zavestno trudil utišati nenehen klepet v glavi; ko mi je to uspelo, sem se trudil to stanje uma ohranjati preko celega dneva in opazil sem, da se je začel vzpostavljati stik z nezavednim v obliki intuicije in močnih ter energetičnih inspiracij, te pa sem lahko nato zavestno usmerjal v vnaprej določene cilje. Sedaj smo se nekoliko oddaljili od klasične klišejske predstave o Magiji, vendar, če sledimo osnovnemu načelu, da je Magija zavestna manipulacija subtilnih energij, lahko sklepamo, da Magija precej širši pojem kot si ljudje ponavadi predstavljajo.
 
Vrste Magije
Že kar nekaj časa sem mnenja, da s klasičnimi zahodnjaškimi okultnimi definicijami Magije na belo in črno, ter še kakšno barvno kombinacijo, po nepotrebnem naredimo zmedo, ki posledično ustvari nerazumevanje. V okultni terminologiji je Črna Magija tista, s katero se ukvarjajo satanisti in vsi tisti, ki imajo kaj slabega za bregom. Naj bi bila tudi Magija, katere formula se glasi moja volja naj se zgodi. To pomeni, da zanika vsakršno pomoč božanskih bitij in se opira le na lastna etična načela delovanja, in tudi zaradi tega je bila ta vrsta Magije mnogokrat ožigosana kot zla ali vsaj slaba. Bela Magija je tradicionalno domena dobrohotnih magov. Ti naj bi vse njihove Magijske moči dobili od bogov in naj bi bili le nekakšni pretvorniki, zato se formula Bele Magije pogosto glasi Tvoja volja naj se zgodi. To je Magija raznih krščanskih ločin, wicca sekt in podobnih in še ti se med sabo zmerjajo, da izvajajo Črno Magijo.
Kar pri tem najbolj bega, je da ti dve glavni Magijski veji dostikrat obereta popolnoma različni razlagi za njuno delovanje in definicijo. Vendar, ali je to res prava pot? Če pogledamo širšo sliko, lahko vidimo, da gre tu predvsem za moralne perspektive posameznih skupin in ne za dejansko univerzalno definicijo Magije kot take. Menim, da se da Magijo univerzalno definirati, kot sem to razložil že v prejšnjem poglavju, in da so barvne konotacije Magije, ki temeljijo na etičnih in moralnih načelih, povsem nepotrebne.
Veliko bolj smiselno se mi zdi deljenje Magije glede na pristop k njej. Tu ne gre za neko drugačno razlago delovanja Magije, le različne tehnike in načine uporabimo, hkrati pa ne mislim metati vse skupaj v isti koš, kajti cilji neke novodobne krščanske Magije prav gotovo niso v soglasju s cilji left-hand path iniciacije. Da se vrnem nazaj, naj navedem primer: bolj primerna in uporabna je delitev Magije na npr. runsko nordijsko Magijo, Setiansko Magijo, seksualno Magijoitd. Vse naštete vrste Magije imajo zelo značilne karakteristike po katerih se med sabo razlikujejo, vendar vseeno delujejo na enakih principih. Če vzamemo pod drobnogled na primer Setiansko Magijo v left-hand path kontekstu, bomo lahko zasledili naslednje lastnosti: Setianska Magija za svojo gonilno silo koristi egipčanskega left-hand path boga Seta in zato je ta vrsta Magije obarvana zelo bojevniško (kajti tudi Set je predvsem bog vojne) in Setian dobesedno sam pri sebi vodi neke vrste džihad, kot smo se pogovarjali tudi na House of Sutekh forumu, pristop k reševanju nekega problema je zelo neposreden, iniciat npr. koristi za svoje Magijsko delo nočne more in sanje (Set je bil med drugim tudi bog nočnih mor), ki jih pošilja sovražnikom. V glavnem je Setianska Magija popoln ezoterični odraz delovanja njenega patrona Seta Za drugi primer bom vzel seksualno Magijo (govoril bom o tantrični Vama Marga seksualni Magiji). Tu igrata zelo pomembno vlogo polarni energiji Šiva / Šakti, okrog katerih se vrti celotna tantrična filozofija. Pri tej vrsti Magije moški in ženska izvedeta neke vrste "sveti seks", kjer se združijo prej omenjene energije in na vrhuncu ustvarijo moment ali zagon, ki ga maga usmerita v točno določene cilje. Zelo pomembne sestavine Seksualne Magije so tudi sposobnost ohranjanja osredotočenosti uma in duha v kombinaciji usmerjanja energije s pomočjo posebnih dihalnih vaj (pranajama), zadrževanje orgazma, posebne asane ali položaji telesa, itd. Tu bi posebej priporočil knjigo Demons of the Flesh - The Complete Guide to the Left-Hand Path Sex Magic avtorjev Nikolasa in Zeene Schreck, saj je seksualna Magija oz. manipulacija seksualnih energij zelo pomemben sestavni del left-hand path.
 
Nevarnosti Magije
V tem delu bom predstavil nekatere večje pasti, v katere se lahko nepazljivi mag ujame. Vključil bom tudi nekatere uporabne nauke iz prejšnjih treh Ashmedajevih esejev s skupnim naslovom Knjiga razhoda od noči , ki so si jih bralci pogosto narobe razlagali ali pa so jih popolnoma spregledali. Naj najprej poudarim (in kakšnega pristaša fantazije in blodenj tudi razočaram), da nevarnosti, o katerih bom govoril, niso svarila pred raznimi demoni, Lovecraftovimi Ktuli in drugimi bitji ter njihovimi "prehrambenimi navadami", pred tem, da se bo razprla zemlja in vas bo potegnilo v pekel, če ne boste točno izrekli magičnih besed, pred tem, da vas bo bog kaznoval, če boste izvajali temne Magijske veščine, itd. Vse to so pripovedke, namenjene strašenju otrok in naivnih posameznikov, ki se pustijo manipulirati takim in drugačnim omejujočim družbenim moralam. Prave nevarnosti so precej bolj strašne, še bolj pa usodne - kajti največja nevarnost ne preti vašemu telesu, ki je v končni fazi le lupina, ampak vaši neumrljivi biti ali duši.
  • Obsesije z okultnimi besedili
    Mnogi kvazimagi imajo zelo veliko povedati o pomembnosti raznih skrivnostnih in redkih knjig, če jih vprašate o njihovih Magijskih izkušnjah. Naštevali vam bodo te in one skrivne uroke in podobno. Tudi naj moj House of Sutekh e-mail pogosto pišejo posamezniki, ki bi radi izvedli, če nudim kakšne dobre uroke ali pa če jim lahko priporočim kakšen vir le-teh. Včasih razmišljam, da bi lahko odprl s.p. in začel prodajati uroke in čarobne napitke - prav gotovo bi bil dober posel! Vendar, če damo šalo na stran, je to dokaj zaskrbljujoča situacija; okultizem in ezoterika je postala le še ena izmed komercialnih vej, kjer lahko založbe zaslužijo lepe denarce s prodajo kretenskih magijskih knjig in urokov nevednim in naivnim posameznikom z žilico za malo bolj skrivnostne plati življenja. Naj vas malo potolažim, da to pravzaprav niti ni tako nov pojav, saj so že v starem Egiptu svečeniki in vrači ljudem prodajali zvitke in amulete z ljubezensko, zdravilno in drugo tematiko. Edina razlika med njimi in sodobnimi založbami je, da ti svečeniki in vrači vložili vsaj nekaj truda in energije v izdelavo Magičnega izdelka in je ta resnično nosil v sebi nekaj Magične moči oz. energije, dandanes pa je že dovolj, da ima avtor le malo domišljije.

    Ta način uporabe dotične Magijske tehnike (uroki), spodbuja zamiranje že tako slabo razvite inspiracije in inovativnosti pri posamezniku. Tako ljudje postanejo odvisni od "magičnih" besed nekoga drugega, ki bi rad zaslužil denar ali pa doživel svojih pet minut slave. Mislim, da mi ni potrebno posebej poudarjati, da so taki zvodeneli uroki popolnoma neuporabni in je bolje, da jih nikoli ne bi bilo.

    Nasprotno od zgoraj omenjenih zmazkov pa lahko s precejšnim uspehom uporabljamo nekatere starodavne magične tekste in uroke, ki so jih napisali magi s svetim namenom. Eden izmed takih primerov, ki mi najprej pade na pamet, so Tifonski uroki iz stare Grčije, ki so služili za priklic strašnega boga Tifona. Ne razumite me narobe - ne trdim, da je vse, kar je napisano nedavno slabo in neizvirno, le da so pičli primerki kvalitetnih del.

    Kar bi rad poudaril je, da se širi Magična impotenca, kjer je večina kvazimagov odvisna od idej drugih, sami pa niso sposobni izvirnosti. Zelo bi bil vesel, če bi se tisti, ki me sprašujejo za uroke raje potrudili in napisali svojega, ki bo (garantirano) veliko bolj učinkovit.

    Tudi okultne knjige skrivajo mnoge pasti in večina teh knjig ni vredna omembe. Najpogosteje so napisane v nejasnem jeziku, pod pretvezo, da želijo neuke zavarovati pred strašnimi skrivnostmi, ki jih skrivajo. Bolj vešč posameznik pa bo kaj hitro lahko naletel na razočaranje, da te "strašne skrivnosti" niso nič posebnega in se nahajajo nekoliko bolj znanstveno in jasno napisane v boljših knjigah psihologije in filozofije. Seveda spet ne trdim, da je vse slabo. Recimo odlična so dela italijanskega ezoterika Juliusa Evole, ki je s svojimi deli o tantri in jogi dosegel priznanje celo v Indiji.

    Ljudje radi postanejo zaslepljeni z nauki (bodisi resničnih ali lažnih) drugih iz čisto preprostega razloga, ki izvira iz človeške narave: zakaj bi se trudili, če je že nekdo opravil delo namesto nas in lahko le hodimo po njegovih stopinjah. Tako je veliko ljudi zaslepljenih z nauki iz Biblije in se jih oklepajo kot pijanci plota, ter jih jemljejo za absolutne resnice, ne da bi se kdaj vprašali ali si lahko dotični tekst razlagamo tudi drugače, ali pa celo poiščemo druge alternative. Zato je pomembno, da vedno poizkušamo gledati na stvar kar se da objektivno in neosebno.
  • Izguba stika z resničnostjo in sterilno okolje
    Tisti, ki verjamejo v Magijo in v preostale ezoterične metode iniciacije, so povečini že po naravi nagnjeni k obskurnim in težko oprijemljivim vidikom človekovega bivanja v tem svetu. To so spolzka tla, kjer kaj hitro končamo naše popotovanje v kakšnem jarku zablode, če ne kaj hujšega (npr. shizofrenija je dokaj verjetna "nezgoda" nepazljivega maga). Če nadaljujem s tem, kar sem pojasnil v prejšnji točki, lahko z nezadovoljstvom opažam, da veliko kvazimagov temelji svoje Magijske sisteme na umetnih fantazijskih svetovih bolj ali manj znanih pisateljev. Kar srh me spreleti, ko pomislim, da obstajajo Magijski sistemi, ki svoj navdih črpajo iz del H. P. Lovecrafta, J. R. R. Tolkiena in podobnih. Kmalu se zapletejo in prostovoljno zaprejo v čudoviti svet vilinov, škratov, invokacij v jeziku Mordorja, kultov Ktula... in tako na veliko z lopato mečejo proč dragocen čas medtem ko ura smrti tiktaka vse glasneje. Iskreno upam, da mi ni treba razlagati, da fantazijska dela nimajo nikakršne iniciacijske vrednosti za resnega (LHP) iniciata.

    Prava Magija se skriva tam zunaj, v resničnem in krutem svetu, kjer smo prepuščeni samemu sebi. Prava Magija se ukvarja s subtilno ezoterično alkimijo spreminjanja magove Esence, z uporom proti neutrudnim silam spanja, ne pa z vilini in sindarinščino ali katerokoli drugo fantazijsko pogruntavščino.

    Druga zelo pomembna stvar, ki se ji splača že na začetku izogniti, je zapiranje v sterilno in popolnoma nadzorovano okolje ritualne izbe, v stilu srednjeveške in prostozidarske tradicije. Morda bo kdo protestiral, da je nekje treba začeti in da je to zelo primeren kraj za učenje Magijskih veščin. Vendar v večini primerov ta "pripomoček" kaj rad priraste k srcu in nihče več noče zapustiti udobnega, temačnega, toplega in varnega objema ritualne izbe. Iz lastnih izkušenj lahko rečem, da je Magija, ki se jo izvaja spontano, zunaj, izven varnega domačega okolja, desetkrat bolj učinkovita, kajti v nas se ustvari občutek nujnosti in pripravljenosti na najhujše - navsezadnje pa delujemo v resničnem okolju v katerem se odvija večina našega življenja. Kako butasta in smešna se mi zdijo navodila za rituale, ki izrecno poudarjajo, da moraš imeti devet črnih sveč, pentagram, da mora biti polna luna, ura polnoč... - In kaj če vsega tega ni na voljo? Ali lahko potem rečemo ah smola, bom pač preložil ta ritual na drug dan, ko bodo bolj ugodne razmere? V left-hand path ni izgovorov in prelaganj na bolj ugodne trenutke. Kot je Zeena Schreck napisala v članku Grajenje Setianske LHP tradicije na Zahodu, left-hand path iniciacija je (kot) vojna in če odlašamo nas sovražnik uniči (beri: priložnost zamujena, ne vrne se nobena), in ker left-hand path iniciacija stremi k razsvetljenju za časa tega življenja, je vsaka minuta prekleto dragocena. Zato je tako zelo pomembno, da se naučimo izvajati Magijo v kakršnihkoli situacijah in razmerah. Ne zapirajte se v kristalne gradove v oblakih, ampak raje zagazite v blato resničnosti!
  • Pomanjkanje usmerjenosti & brezglavost
    Vsi zgornji napotki nič ne pomagajo, če je naša Magična energija razpršena in če se brezglavo zaletavamo z glavo v zid. Tu zopet nekaj novincev odpade, rekoč, da Magija ne deluje, ker jim ni prinesla nobenih otipljivih rezultatov. Magijo se ne izvaja zaradi preganjanja dolgčasa, zaradi radovednosti, ali preprosto kot nek konjiček v prostem času. To je resna iniciacijska tehnika, ki zahteva točno določene cilje - lahko bi jo primerjali z lokostrelstvom; lokostrelec si najprej izbere tarčo, se pripravi, osredotoči, nato pa izstreli puščico v prej določeno tarčo. Tudi pri Magiji si moramo najprej izbrati cilj; ko to naredimo se pripravimo (če imamo čas) [zberemo dovolj informacij o naši nalogi, dobimo artefakte, če jih slučajno rabimo, izberemo kraj...], po pripravah moramo osredotočiti in zbrati Magično energijo, ki jo nato projiciramo v neko stvar oz. osebo, nakar sledi reakcija, na katero moramo biti pripravljeni. Če smo si prej določili cilj, je velika verjetnost, da bomo vedeli kaj pričakovati in se bomo lahko pravilno odzvali, če pa smo Magijo izvajali tja v en dan, se lahko zgodi, da nas bo povratni učinek našega dejanja potolkel v tla - če bo sploh prišlo do tega, glede na to da ponavadi neosredotočena "Magija" sploh ne naredi spremembe v kozmosu, ker je energija preprosto prešibka in razpršena.

    Cilj je v Magiji ponavadi neka stvar, ki jo želimo doseči. S ciljem je povezan tudi objekt v katerega je usmerjena naša Magija (to smo lahko tudi mi sami). Ta dva elementa sta nerazdružljivo povezana in ju moramo imeti vedno v mislih, preden se česarkoli lotimo. Brez, da bi vedeli cilj naše Magije in objekt v katerega bo usmerjena, ne moremo nadaljevati. Cilji prave iniciacijske Magije niso razna egoistična stremenja po plezanju po družbeni lestvici, Harry Potterjevske čarovnije in podobno sranje, ampak samorazvoj in vse, kar je povezano z njim. Če vam je znan ezoteričeni pojem Esenca, boste kaj hitro lahko ugotovili kaj so pravi Magijski cilji in kaj ne, kajti pristni cilji so v harmoniji s posameznikovo Esenco.

    Objekt vaše Magije je tisto, kar vas bo pripeljalo do vašega cilja. Če hočemo, da bo Magija resnično delovala, moramo razumeti in kar se da dobro poznati objekt. V primeru, da smo objekt mi sami, moramo imeti objektivno razumevanje samega sebe in naših motivov. Zakaj je za delovanje Magije to tako zelo pomembno? - Največje spremembe lahko dosežemo, če je naša Magija v resonanci z objektom. To pomeni, da izkorišča njegove šibke in močne lastnosti in deluje v skladu z njimi. Pravzaprav postane, grobo rečeno, objekt nekakšno orodje za doseganje cilja.
  • Odvisnost od Magije
    Primarno je Magija le orodje, ki nam pomaga na naši poti in olajša marsikatero težavo, vendar ne smemo zamenjevati "zemljevida s teritorijem". Mnogo ljudi, ki s pomočjo Magije doseže otipljive rezultate, postane tako fasciniranih, da jim to postane njihova glavna dejavnost - kot da bi gledali nekega čarovnika iz fantazijskega romana, ki čara ker je to pač njegova vloga in ker drugače ne zna več delovati v svetu. Če bi dali verjetnost nekega vašega hotenja na tehtnico, je Magija tista, ki bo stvar nagnila v vaš prid, nikakor pa ni instant orodje, ki naredi vse namesto vas. Še vedno ste vi tisti, ki morate prehoditi pot in iti skozi trnje in blato!

    Pod to točko bi lahko uvrstil tudi prekomerno uporabo Magije. Ko nameravate poseči po Magiji, se vedno vprašajte, ali bi lahko to dosegel tudi brez uporabe Magijske energije? Pravzaprav je tudi dobro, da se vedno ne opirate na to iniciacijsko tehniko, kajti včasih je koristno, da nekaj dosežemo le z golo in kruto borbo; to nas bo utrdilo in delovalo kot varnostni mehanizem, da ne postanemo "okultni mehkužci in cmere". Za prekomerno uporabo Magije štejem tudi izvajanje nekega rituala v katerem vsak dan dalj časa aktivno manipulirate z Magičnimi energijami. - Kaj lahko se zgodi, da vaše Magične moči izgorijo kot premočen plamen. Vedite, da vaše moči niso neizčrpen vir, zato je potrebno, da dopustite da se ponovno naberejo. Tu, pri prepogosti uporabi Magije, bi poudaril tudi, da moramo biti vedno pozorni na rezultate in dati Magiji čas za manifestacijo, ne pa kar neusmiljeno sekati vse povprek - lahko da je že enkrat dovolj!
  • Demoni
    Kot sem že v Okultnem leksikonu napisal je demon "v ezoteriki bitje iz duhovne ravni, povečini povezan s temno in agresivno platjo duhovnih bitij. Mag demone lahko prikliče za določene usluge ali tudi kot (proti)napad na določeno osebo. Drug, malo bolj racionalen pristop k demonologiji je, da demoni predstavljajo naše duhovne hibe, ki jih moramo premagati.

    Druga, verjetno celo bolj točna, definicija besede demon pa bi lahko izvirala iz njenega nastanka, se pravi grške besede daimon, ki prvotno ni nosila slabih lastnosti in se je nanašala zgolj na zaščitniškega duha ali polbožanstvo, ki je bilo povezano z vsakim posameznikom. Če nadaljujemo z definicijo, grška beseda daiomai pomeni "jaz delim"; tako so bili demoni dobesedni delivci usode. V stari Grčiji so bili demoni definirani tudi kot "napolnjeni z znanjem" in tako je bil povezan s starorimskim genijem (duh/demon), ki je nadziral posameznikovo rojstvo. Tudi drugje po svetu najdemo zelo podobne definicije in lastnosti demonov. Krščanstvo pa jim je kasneje pripisalo zle lastnosti in povezanost s Satanom."

    Najprej se ustavimo pri ideji, da so demoni nezaželeni deli naše osebnosti, oziroma, da sestavljajo velik del našega ega. Če ste se kdaj umirili in prisluhnili vaši notranjosti, ste verjetno lahko zapazili razne glasove, ki vas silijo v nepomembne stvari v življenju. Ste se kdaj zalotili pri misli samo še to nadaljevanko pogledam, potem pa bom šla na sprehod; samo še to cigareto pokadim, potem pa neham za vedno... Te "demoni" oz. glasovi so še posebej nadležni ker odvračajo našo pozornost od iniciacijske poti in nas vodijo na napačna pota. Če Magijsko delo vodi naš ego, zna biti to zelo nadležno, kajti temu primerni so tudi rezultati. Tako si lahko nakopljemo več škode kot koristi. Cilj iniciacije je raztopitev ega in delovanje v skladu z Esenco in pri izvajanju Magije, ki jo vodi ego, se vedno bolj oddaljujemo od ultimativnega cilja left-hand path iniciacije - božanskega stanja. Zatorej je pomembno, da razvijemo tankočuten občutek za ločevanje med hotenji ega in delovanjem v skladu z Esenco.

    Ashmedai v eseju Knjiga razhoda od noči piše: "Ko sem že govoril o čistem namenu, bi ga rad bolje definiral. Obstaja velika razlika med temeljnimi razlogi zakaj izvajamo ritual in formalno izrečenim namenom rituala. S čistim namenom mislim na prejšnje - na gole in neokrašene motive, ki nas ženejo k izvedbi uroka. Če želimo, da je namen čist, mora izvirati iz resnične Volje in ne iz želje, ki ni v skladu s tistim, kar nekdo resnično je. To pa odmeva znanemu reku kitajske taoistične sage Chuang Tzu: "Nič ni bolj usodnega kot um, ki gleda navzven". Ko obstaja nesoglasje med čistim namenom in uradno izrečenim ciljem, tvegamo veliko."

    Sedaj pa se ustavimo še pri dejanskih duhovnih entitetah, ki jih nekateri dojemajo kot demone. Tu delo postane nekoliko bolj zahtevno, saj so zelo redki posamezniki, ki lahko jasno zaznajo neko duhovno entiteto. Tukaj še kako velja pregovor, previdnost je mati modrosti. In prav previdnost je najboljša zaščita. Vsi magični krogi, trikotniki, pentagrami, amuleti, itd. ne odtehtajo skrbno zastavljenega rituala. S skrbno zastavljenim ritualom mislim na temeljito raziskano tematiko rituala in na opreznost za nekaterimi značilnimi znaki zlonamernih entitet: bodite pazljivi ali se po opravljenem ritualu počutite utrujene (tu izključujem utrujenost kot posledico rituala!), ali čutite v bližini nepojasnjiv občutek, da niste sami in se ob tem počutite skrajno neprijetno, četudi ste fizično edina oseba v prostoru...

    Verjetno najboljša zaščita pred tem je, da vstopite v meditacijsko stanje in se popolnoma umirite. Predstavljajte si, da se nahajate v energijskem ovoju v obliki jajca. Zamislite si kako se vsa negativna energija odbije od tega ščita. Zraven lahko izvajate tudi nevrolingvistično samoprogramiranje oz. neke vrste samohipnozo: izberite si nek kratek in preprost trdilni stavek kot npr. "Sem neranljiv za negativno energijo. Vse slabo se odbija nazaj k izvoru," in ga ponavljajte. Cilj je, da ta sugestija preide v nezavedno in od tam deluje tudi, ko je ne ponavljate. Vajo v tem odstavku izvajajte približno pol ure dvakrat na dan. Upam, da mi ni treba posebej poudarjati, da morate v ta postopek absolutno verjeti, če ne je brez veze, da ga sploh opravljate.

Magijski arzenal
Tukaj bom na kratko opisal nekatere najpomembnejše stvari, brez katerih Magija ni mogoča oz. je njeno delovanje nesigurno in šibko. Spodaj navedene stvari bi moral osvojiti vsak, ki se želi ukvarjati z Magijo.
  • Meditacija
    Za meditacijo lahko rečem, da je najpomembnejša veščina v ezoteriki in bi jo moral obvladati vsak, ki se podaja na iniciacijsko pot! Meditacija nas poveže z našo Esenco oz. pravim Jazom, razkrije nam tančice maye ("iluzija" v tantričnih sanskrtskih spisih), uči nas osredotočenosti in potrpežljivosti, in kot je rekel neki moj učitelj v The Storm: Meditacija je najtrdnejši in najsigurnejši most, ki vodi do nesmrtnosti. Pri Magiji nam meditacija pomaga doseči umirjenost in osredotočenost, ki je potrebna za izvajanje Magije.
  • Vizualizacija
    Je izredno uporabna tehnika, ki nam pomaga doseči jasnejše miselne podobe in jih usmerjati v želen cilj. Vizualizacija je neke vrste čoln v katerem se nahaja Magična energija. Vsaka misel je energija in s pomočjo vizualizacije lahko to energijo usmerjamo kamor se nam zdi primerno. Vizualizacijo lahko vadimo tako, da si v mislih predstavljamo nek enostaven objekt in ga poizkušamo čim bolj natančno videti. Kasneje so to lahko bolj kompleksne stvari kot so ljudje, pokrajine, abstraktni objekti...
  • Disciplina
    Brez discipline naša Magija pade na neplodna tla. Lahko imate še tako velik talent za Magijo, vendar če po opravljenem ritualu le posedate okrog ne storite nič v smeri namena rituala, tudi Magija ne bo obrodila sadov. Z drugimi besedami, kar smo s pomočjo Magije spravili v gibanje, moramo s pomočjo naših dejanj nadaljevati v makrokozmosu. Spomnite se, ko sem rekel, da Magija ni vsemogoče sredstvo, ampak je utež, ki tehtnico nagne na našo stran. Po opravljenem ritualu se boste potemtakem morali še naprej truditi, če boste hoteli kaj doseči. - Vem, lahko bi se vprašali, zakaj za vraga bi potem sploh izvajal Magijo, če se bom moral še naprej truditi? Zato ker si s pomočjo Magije precej olajšate in pohitrite vašo iniciacijsko pot.
  • Potrpežljivost
    Kdor želi doseči nesmrtnost, se mora naučiti potrpežljivosti. To še kako velja tudi pri izvajanju ritualov; Magiji morate dati čas, da se lahko manifestira, ne pa jo čez nekaj dni ovreči, češ da ne deluje. Včasih so spremembe subtilne in skoraj neopazne, zato morate biti pozorni na te dogodke.
  • Iznajdljivost in domišljija
    Največjo vrednost imajo stvari, ki jih sami ustvarite, bodisi so to miselni konstrukti na katerih temeljite nadaljnjo iniciacijo, ali pa ročno izdelano Magijsko orodje. Kako me žalosti, ko me ljudje venomer sprašujejo kje bi dobili to in ono stvar! - Sami jo naredite! In če ne veste kako, vprašajte za nasvet nekoga bolj izkušenega.

    Domišljija je lahko odlično iniciacijsko gonilo, le kompenzirati jo morate z občutkom za resničnost. Če ji date preveč prosto pot, vas lahko zapelje k sanjarjenju.
  • Želja do učenja in znanja
    Vsak, ki se resno podaja na iniciacijsko pot, mora v sebi gojiti radovednost in željo do znanja. Brez tega ni napredka, saj novi koraki na poti življenja zahtevajo drugačne pristope k reševanju problema in ko se aktivno ukvarjate z left-hand path iniciacijo le-ta postaja vedno bolj zahtevna, zato pa potrebujete obsežno znanje in konstantno učenje novih stvari.

    Najbolj mi gredo na živce tisti, ki bi se z Magijo sicer ukvarjali, vendar se že ob prvem znaku težav ustavijo rekoč, da to ni več zabavno. Kdo za vraga je rekel, da je (left-hand path) iniciacija zabavna! Prej kot to je LHP iniciacija najtežja stvar, ki se jo lahko človek loti. No, seveda so trenutki, ko stvar postane zabavna, vendar je to ponavadi plod trdega dela, pomešanega z radostjo prehoda na višjo stopnjo razvoja.



* * * *
Ta esej bi rad zaključil z naslednjimi besedami:
Upam, da sem razsvetlil vsaj tiste najtemnejše kotičke Magijske prakse, ki so ponavadi tako zmuzljivi in se ogibajo natančnejši definiciji. Mislim, da je dandanes največji problem, kar se Magije tiče, nevednost kaj Magija pravzaprav je in zakaj je namenjena. Glavni krivec za to je pop kultura, ki v obliki filmov, knjig, iger... ljudi polni z raznimi neumnostmi. Neki prijatelj in iniciacijski kolega je nekoč v pogovoru rekel: "Še dobro, da Magija ne deluje na principu današnje fantazijske pop kulture! Za rezultate se je potrebno prekleto potruditi in pot do mojstra traja dolga leta!"
In "ko potuješ skozi najtemnejšo noč, pomni tiste, ki so pili iz istega kristalnega vodnjaka modrosti, zakaj pri njih boš našel vedrišče, srce in srečo spoznanja, dobljenega v samoti."
 
 
lp

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Jolly)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ćrna magija
9.9.2006 14:32:22   
Anonimen
Črna, bela magija, razni vudu-ji, božanstva, vedeževanje, srečne zvezde, nesreča zaradi razbitega zrcala, črne mačke, duhovi... in podobne zadeve delujejo točno toliko, koliko je posameznik pripravljen verjeti vanje.

Če npr. verjameš, da črna mačka, ki ti prečka pot, prinaša nesrečo, potem se ti bo tudi zgodila. A ne zaradi črne mačke, temveč, ker sam postaneš bolj nepreviden in v vsaki stvari vidiš delovanje te mačke, čeprav nima nič zraven.

Primer: pred leti greva s kolegico po ulici, pot nama prečka ena lepa črna mucka. Jaz rečem, kakšen lep muc, ona pa, joj, črna mačka, nekaj bo šlo narobe in v paniki skoči na cesto pred avto! Če jo ne bi potegnila nazaj, bi jo tisti avto zbil. Kaj je bilo torej krivo, da jo je skoraj doletela nesreča: maček ali njena panika, ki je izhajala iz njenega verovanja v moč te mačke?

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ćrna magija
9.9.2006 14:51:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Črna, bela magija, razni vudu-ji, božanstva, vedeževanje, srečne zvezde, nesreča zaradi razbitega zrcala, črne mačke, duhovi... in podobne zadeve delujejo točno toliko, koliko je posameznik pripravljen verjeti vanje.



Točno tako. Se podpišemuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ćrna magija
9.9.2006 15:33:53   
tinčica
iz izskušenj v to zelo verjamem.

_____________________________

Jah takle mamo za tale dnar....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ćrna magija
9.9.2006 15:37:36   
Bonnie_RR
Ne verjamem v take stvari...

_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu tinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ćrna magija
9.9.2006 15:57:06   
bskrle
Pravijo,da je to kar resna stvar.
Lahko si poiščeš pomoč pri duhovniku eksorcistu, ki izganja hudega duha.
Eden je v Vipavskem križu.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ćrna magija
9.9.2006 17:47:32   
tincci
Magija je baje resna stvar in niti slučajno ni primerljiva s črno mačkouser posted image user posted image user posted image user posted image V bivši Jugi se ogromno folka ukvarja s te, no seveda tudi drugje, najdi nekje duhovnika eksorcista, da preveriš, če je res kaj na stvari. Sem pa že slišala za take primere tudi pri nas, folk hodi dol v Bosno po ljudi, ki bi jim pomagal!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ćrna magija
9.9.2006 20:01:15   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Črna, bela magija, razni vudu-ji, božanstva, vedeževanje, srečne zvezde, nesreča zaradi razbitega zrcala, črne mačke, duhovi... in podobne zadeve delujejo točno toliko, koliko je posameznik pripravljen verjeti vanje.





   user posted image user posted image user posted image user posted image
I"ve got a black magic woman .........

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ćrna magija
9.9.2006 20:05:46   
.malina
jaz se ukvarjam s tem.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ćrna magija
9.9.2006 20:19:28   
cmokec
Jaz v to verjamem in to sploh ni nedolžna stvar. Vse skupaj je močneje, kot si mi sploh lahko predstavljamo.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu .malina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ćrna magija
9.9.2006 22:46:33   
abi
IZVIRNO SPOROČILO: cmokec

Jaz v to verjamem in to sploh ni nedolžna stvar. Vse skupaj je močneje, kot si mi sploh lahko predstavljamo.

RES JE 
user posted image             
user posted image
user posted image  

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ćrna magija
9.9.2006 23:08:15   
smrka
Crna magija obstaja!

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ćrna magija
10.9.2006 10:10:45   
Sita
Verjetno najboljša zaščita pred tem je, da vstopite v meditacijsko stanje in se popolnoma umirite. Predstavljajte si, da se nahajate v energijskem ovoju v obliki jajca. Zamislite si kako se vsa negativna energija odbije od tega ščita. Zraven lahko izvajate tudi nevrolingvistično samoprogramiranje oz. neke vrste samohipnozo: izberite si nek kratek in preprost trdilni stavek kot npr. "Sem neranljiv za negativno energijo. Vse slabo se odbija nazaj k izvoru," in ga ponavljajte. Cilj je, da ta sugestija preide v nezavedno in od tam deluje tudi, ko je ne ponavljate. Vajo v tem odstavku izvajajte približno pol ure dvakrat na dan. Upam, da mi ni treba posebej poudarjati, da morate v ta postopek absolutno verjeti, če ne je brez veze, da ga sploh opravljate.



Ta energijski ovoj v obliki jajca lahko narediš tudi okrog svojega doma (hiše), družinskih članov - vsakega posamič ali avtomobila, ko se kdo kam pelje, da se zavaruje pred nesrečami.
Pa ne preveč mislit na nesreče, ker jih s tem kličeš nase, in če ti kdorkoli kaj slabega želi, mu s tem daješ moč. Bodi sproščena in zmeraj misli, da si varna. To velja za vaju oba.
Sicer pa velja: vsaka magija se zmeraj vrne k izvoru v smislu "vse se vrača, vse se plača". Torej, če kdo misli in dela dobro, se bo njemu dogajalo dobro in obratno: kdor poskuša drugemu škodovati, se mu bo vse kot bumerang povrnilo še v mnogo hujši obliki - prej ko slej. 

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ćrna magija
11.9.2006 7:12:13   
Anonimen
Pa ne preveč mislit na nesreče, ker jih s tem kličeš nase, in če ti kdorkoli kaj slabega želi, mu s tem daješ moč. Bodi sproščena in zmeraj misli, da si varna. To velja za vaju oba.
Sicer pa velja: vsaka magija se zmeraj vrne k izvoru v smislu "vse se vrača, vse se plača". Torej, če kdo misli in dela dobro, se bo njemu dogajalo dobro in obratno: kdor poskuša drugemu škodovati, se mu bo vse kot bumerang povrnilo še v mnogo hujši obliki - prej ko slej. [/quote

Ja, tole naj bi kar držalo, samo misli, tiste pozitivne je treba spraviti skupaj, kar je zame trenutno težko.

Bi pa rekla, da verjamem v to, oz. sem že slišala v te stvari in gotovo je nekaj na tem.

Me pa res zanimo tole: ali "žrtev" ve, da je "začaran" in tako, ali to vidijo le drugi, ker se je tako zelo spremenil, ta čuden zabrisan, odsoten pogled, "čudne" oči to kažejo???

In če misliš, da je to to, kaj lahko narediš, ali je bolje da ne narediš nič, da bi to odkril, kaj se dogaja s tem človekom???

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ćrna magija
11.9.2006 7:31:23   
Anonimen
Celo zivljenje je ena sama magija.. vcasih crna vcasih bela..

Ce razmisljas pozitivno "uspelo mi bo" ..se ti dogaja pozitivno.. ce mislis negativno.. "ne bo mi uspelo" se ti dogaja negativno..

Drugace pa s svojim strahom do tega odpres vrata raznim skodljiviom energijam.. kot je to ze napisno..
In na sploh je se najbolje, ce o tem ne ves nic..

(odgovor članu Jolly)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ćrna magija
11.9.2006 7:33:29   
Mina1
Ce razmisljas pozitivno "uspelo mi bo" ..se ti dogaja pozitivno.. ce mislis negativno.. "ne bo mi uspelo" se ti dogaja negativno..
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy



Bo kar držalo tole gor napisano. Drugače pa sem tudi jaz že slišala za te zadeve in to od ljudi, ki jim pač verjamem, da se to dogaja.

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ćrna magija
11.9.2006 8:33:53   
lory05
Saj praviš, da si se že sama prepričala, da obstaja. Saj je pri vseh tako, ne verjamejo, dokler se njim ne zgodi, ko pa si to zadevo ogledaš od blizu, potem žal verjameš.
Jaz vem, da to obstaja, ne morem pa razumet, da so ljudje pripravljeni žrtvovati svoj čas in denar samo zato, da škodijo drugim.
Kakšni so to sploh ljudje?!

(odgovor članu Jolly)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ćrna magija
11.9.2006 9:15:31   
Sita
IZVIRNO SPOROČILO: lory05

... ne morem pa razumet, da so ljudje pripravljeni žrtvovati svoj čas in denar samo zato, da škodijo drugim.
Kakšni so to sploh ljudje?!


Žal so nekateri ljudje pripravljeni žrtvovati vse, da škodujejo drugim. Bodisi iz maščevalnosti ali preprosto zato, ker s tem kažejo svojo moč - čeprav le začasno.
Tako kot so drugi pripravljeni vse storiti, da se prepirajo, posmehujejo in ponižujejo druge - ne izbirajo sredstev. Važno je, da zmagajo ...
In kakšni ljudje so to? Takšni, ki hrepenijo po moči nad drugimi, pa je ne znajo drugače doseči in so morda že prevečkrat izgubili na drugih področjih .... 

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ćrna magija
11.9.2006 9:24:11   
Sita
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Me pa res zanimo tole: ali "žrtev" ve, da je "začaran" in tako, ali to vidijo le drugi, ker se je tako zelo spremenil, ta čuden zabrisan, odsoten pogled, "čudne" oči to kažejo???

In če misliš, da je to to, kaj lahko narediš, ali je bolje da ne narediš nič, da bi to odkril, kaj se dogaja s tem človekom???


Najbrž veš, če ti hoče kdo škodovati oziroma ti škoduje. In če to veš ali samo slutiš, je zmeraj najbolje narediti le tisto miselno zaščito energijskega ovoja, nič pa odkrivati naprej. Če tisto narediš, se zaščitiš, onemu, ki škoduje se pa vse vrne. Nikakor pa se ne spuščaj na njegov nivo in ne pošiljaj slabih misli na osebo, ki ti škoduje. Tako namreč postaneš ranljiv sam.

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ćrna magija
11.9.2006 9:34:03   
Anonimen
Jaz bom pa danes prvič anonimen, ker ko sem bil star 14 let mi je babica zaupala ,določene stvari , ki jih prej nisem razumel zakaj se mi dogajajo. V sorodstveni liniji smo določene osebe , ki imamo sposobnosti , ki jih nimajo drugi. Še danes ne razumem kako je to mogoče ampak bistvo je to da z leti sem se naučil to potlačit, kar je bolje kot pa če to prakticiraš. Bla so obdobja v najstniškem času, ko me je to čist prevzel in sem se zapletel z ljudmi , ki sem se jih potem komaj otresel. V tvojem primeru bi ti svetoval, da poiščeš osebo , ki se ukvarja z isto magijo kot ta ki ti škodi. Predno pa greš , se pa moraš prepričati kdo je ta , ki vam povzroča škodo.  Kaj boš morala storit ti bodo pa že povedali.  Nikar pa ne it k duhovniku , ker bo bolj težko kej boljš. Srečno.

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ćrna magija
11.9.2006 9:36:47   
Anonimen
V tvojem primeru bi ti svetoval, da poiščeš osebo , ki se ukvarja z isto magijo kot ta ki ti škodi. Predno pa greš , se pa moraš prepričati kdo je ta , ki vam povzroča škodo. Kaj boš morala storit ti bodo pa že povedali.


Ja ampak sej ne veš, kdo je ta ki ti škodi, oz. lahko samo predvidevaš???

In kje najti tistega nekoga, ki se s tem ukvarja??? To verjetno ni kar tako???


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ćrna magija
11.9.2006 11:47:16   
Jolly
Sem premisljevala... res je da ce mislis, da bo slo na bolje, potem se tudi zgodi. Ampak drugace pa je pri nas, saj odkar sva se spoznala z mozem" in to resno mislim" nama gre vse na slabse. Imela sva sluzbo, imela stanovanje, imela dober avto, sreco, brezpogojno razumevanje ... na zacetku prva pol leta... nato pa je slo se samo navzdol.Okrog naju so osebe, ki nama zelijo slabo in vcasih dvomim v to, da bi nama vse zelele tako zelo slabo,... res pa je da so nama zavidni, saj sva do zdaj se vedno vse prebrodila in se imava se vedno zelo rada. Imava dva najlepsa zaklada, in to sta najina otrocicka.
Ko mi je moj prvic omenil, da je nekdo vrgel nanj crno magijo, in da so ga morali zdraviti z belo, sva nekaj casa po navetu neke zenske delala nekaksen obred, ki naj ne bi bil slab ampak samo to, da te zascititi. " napises spisek imen , za katere mislis, da ti zelijo slabo, se piknes v prst, da pritece malo krvi in premazes cez imena, nato pa listek drzis v rokah in 3x ponovis, kdor mi zeli slabo, naj se mu vrne nazaj" In delovalo je. Opazala sem reakcije, ki so bile resnicne, najbolj intenzivne v prvem tednu, saj so se osebam, za ketere sva vedela da so slabi do naju dogajale cudne stvari. Ampak tega ze nisva naredila kaksne 2 leti.
Najbolj me boli, ker so med temi, ki nama ne zelijo srece se najini bliznji sorodniki" njegova mama in moj oce z njegovo novo zeno" in teh imen nisva nikoli napisala na listek, ker nisva dvomila v njih. Najbolj pa me je zabolelo, ko sem zadnjic od treh ljudi slisala, da moj oce od zacetka najine zveze preklinja mojega moza, da ne bi v nicemer uspel in to resno preklinja. Enkar celo poudaril, da ga je ze tolikokrat preklel, da bi mu ze moralo iti na slabse in ne razume zakaj sva se vedno skupaj in zakaj se ni na kolenih 'pred njim.
Ceprav nocem verjeti, ampak se mi zdi da ima moj oce nekaj v sebi. V zivljenju poznam tri osebe ki jih je preklel do konca, 2 sta mrtvi, ena pa nesrecna in nikakor ne najde  miru. Kaj narediti v takem primeru??????????????????????????????????


_____________________________

Najbolj tvegaš kadar ne tvegaš... življenje je cesta po kateri so lepe in grde poti - najlepša pot pa je bila tista, na kateri sem spoznala tebe.

http://joker80.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ćrna magija
11.9.2006 11:51:39   
Mina1
Jolly, jaz ti verjamem. In verjamem da "to dogajanje" ni plod neke domišljije.

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Jolly)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?