|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Časovna stiska - kako rešujete
29.5.2005 15:01:05   
merida
Imam 10 dni starega dojenčka, katerega dojim na cca 2,5 ure. Dojim ga pribl. pol ure, potem podiramo kupček, nakar ga je treba še uspavati, tako da mi med enim in drugim podojem ostane zelo malo časa. Na sprehodu še nismo bili in si tudi ne predstavljam kako bi časovno lahko to izvedli, saj bi morala v preostalem času oblečti dojenčka in še sebe, napokat voziček in ostalo kramo. Tako bi lahko zunaj le obrnila in se vrnila nazaj domov.
Smo v bloku.

Kako vam to uspeva?

Pozdravčke od NNP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Časovna stiska - kako rešujete
29.5.2005 16:14:57   
CatJa
Napol se obleci pred odhodom, tamalega itak previjes in obleces pred dojenjem, podres kupcek, se hitro obleces do konca, gres ven, mali naj spi zunaj, ne v hisi, si zunaj pol ure (na zacetku se manj), potem pa pocasi domov.

:)- tako je zgledalo na zacetku pri nas.

Get used to!

Pa zdaj ko bo tako toplo, lahko najdes tudi kak miren koticek v kaksni sencki in ga tam podojis. Jaz sem zunaj previjala kar v vozicku.

Saj bo. :rozica:

(odgovor članu merida)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Časovna stiska - kako rešujete
29.5.2005 16:35:19   
Gina
Otroci si sčasoma ustvarijo nek red, tako da točno veš, kdaj ti bo spal, pa kdaj bo siten, pa koliko časa še imaš, pa take reči. Poleg tega imam jaz vedno torbo za ven kar pripravljeno z vso kramo, ki jo rabim s sabo, od oblačil za preobleči, do plenice in vlažilnih robčkov, dude in ostalega, da mi ni treba vsakič znova vse pripravljat.
Je pa tako, da preden imaš otroka si vse predstavljaš zelo na izi, potem ugotoviš, da to sploh ne laufa tako, da je zelo naporno, pa se navadiš živet en tak hiter tempo. Ali pa pol stvari preslišiš, pa nisi več tako natančen, pa ne pričakuješ več reda v hiši, pa take reči... Skratka, nekako se vse uredi, tudi ven se navadiš hodit.
Aja, voziček si shranjuj nekam tako, da imaš čim manj dela z njim. Najbolj neudobno ga je imeti v bloku kje v kakšnem visokem nadstropju brez lifta, v stanovanju. Jaz imam voziček v kleti. Nesem otroka v klet in voziček po tistih parih stopnicah. Včasih ga imam pa kar v avtu, pa odložim malega v avtostol, dokler ne dam vozička ven. Sem pa slišala, da imajo kakšne voziček tudi kar nezložen v avtu, kjer imajo bolj velike avtomobile, to je tudi praktično. Skratka, olajšaj si delo.

(odgovor članu merida)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Časovna stiska - kako rešujete
29.5.2005 17:12:56   
lex
Midva sva se podojila, podrla kupčka, potem sem se jaz oblekla, kar na hitro in nisem neki komplicirala in potem če je prej zaspal sem ga kar oblekla in sva odšla ven. To je bilo na začetku - pa si predstavljaj, ker sva se rodila februarja, kako je če imaš 1000 stvari za oblečt + kombinezon, ... pa še sebe! Ampak jez sem si mislila bo že boljš, da spi zunaj kot pa da sva cel dan not. Zdaj pa se že zjutraj oblečema v kratke hlače in majco, potem se najva, jaz mogoče še kaj pospravim je ura pa že pol deset in hop v voziček pa ven in sva cel dan zunaj. Jaz mam srečo, da sva v hiši in če spi ga postim zunaj pred vhodom spat vrata na stežaj odprta in lahko kaj naredim hiši. Samo da je zunaj!;)

(odgovor članu merida)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Časovna stiska - kako rešujete
29.5.2005 18:52:01   
Primoza
Počakajte še kakšen teden, pa bodo zadeve že povsem rutinske.

(odgovor članu merida)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Časovna stiska - kako rešujete
29.5.2005 21:56:24   
Anonimen
A to se otrok sam hoče dojiti na 2 uri in pol ali ga zaradi česa drugega dojiš tako pogosto? No, saj res ne vem, če je to pogosto, ker sama nisem dojila. Ampak pri nas smo že od začetka jedli na 4, 5 ali 6 ur. Mogoče je to pri dojenju drugače.

(odgovor članu merida)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Časovna stiska - kako rešujete
29.5.2005 22:36:33   
mehurčica
Midva sva se dojila tudi na pol ure. Ni imel glih nekega ritma. Ko je bil lačen, sem mu dala.

Ko sva šla ven, sem ga oblekla, podojila in je itak zaspal. Na hitro sem se še sama oblekla in sva šla. Zunaj sva bila tudi po 4 ure-sem ga zunaj podojila in je itak takoj zaspal nazaj. Tudi babica je šla večkrat z njim ven sama. Jaz sem ga oblekla, podojila in sta šla-za 2 do 3 ure, včasih tudi več, ker mu je pasalo spat na sprehodu in na svežem zraku.

Zraven imej za previt in za preoblečt. Druga pa ne rabiš, ker ga itak dojiš.:)

David je sicer januarski, ampak ni nič drugače. Edino oblečt sem ga mogla v vse mogoče. Na srečo je tak bolj neobčutljiv otroček, tako da takrat ko spi, ga ponavadi težko kaj zmoti. In sem ga po dojenju še morala oblečt v puloverček in bundico, včasih še hlače. Ker notri je bilo prevroče, da bi bil že med dojenjem tako toplo oblečen.

...sem se razpisala...8)

(odgovor članu merida)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Časovna stiska - kako rešujete
30.5.2005 8:51:39   
Bina01
Imam deklico staro 2 meseca in dojim. Urnika kdaj točno bo jedla, pa še danes nima.

Zdaj je že tako toplo, da ni treba drugega kot nataknit čevlje in gremo ven.
Tako ali tako sem v glavnem v trenerki oz. hlačah,ki so primerni tako za doma kot za ven, pa še mikica in stvar je rešena. Make up in lepe frizure pa sem kar odpisala - preveč časa zavzame.
Nikoli niti ne gledam ali bo jedla ali ne, ko se odločim, da greva ven, pač greva. Če je lačna jo nahranim tam kjer pač pride.

Dojila sem jo tudi že na parkirišču v avto, pa v slaščičarni, pa tudi na govorilnih urah v šoli:)- (še dobro da je učiteljica dovolj razumevajoča)
KO sem mogla na govorilne ure, sem vse tako pripravila, da bo sita in da bo spala. Pa ni šlo.Na sprehodu vedno zaspi, samo takrat ni.

(odgovor članu merida)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Časovna stiska - kako rešujete
31.5.2005 12:05:57   
SU
Tudi midva sva "jedla" na začetku na 1 uro, na pol ure, na 2 uri-kot je malega prijelo. Sploh si nisem znala predstavljati kako bomo sploh lahko šli kaj ven.:zmeden: Zdaj pa se jaz oblečem, ga podojim, podreva kupček in se napokava v voziček. Potem pa naš sonček itak v vozičku zadrema. Če pa ne, pa dojim na kakšni klopci, v kakem kotu kafiča, ipd. Če pa si dolgo zunaj, pa ga itak lahko tudi zunaj preoblečeš-zdaj ko je taakooo fino vreme! Sploh ni panike, samo malce se moraš uteči! Tudi meni je na začetku zgledalo vse skupaj "nepredstavljivo". Samo ne smeš preveč komplicirati, pa kar gre vse! Uživajte v sončku!:)! LP, Saša

(odgovor članu merida)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Časovna stiska - kako rešujete
31.5.2005 20:18:28   
Pilar
Od začetka je težko, ker se moraš dejansko navaditi, da imaš otroka...pri meni je bilo isto, včasih sem imela občutek, da cel dan dojim, podiram kupčke , se pripravljam za na sprehod, pa je tamali zaspal,...ampak sčasoma se vse uredi. Res.

(odgovor članu merida)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Časovna stiska - kako rešujete
31.5.2005 20:27:28   
KIRA
hja, na začetku vse bolj pomalem, sčasoma pa dobiš nek tempo ali pa nek dnevni red, pol pa za take reči tud najdeš čas...9nebesa

(odgovor članu merida)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Kako otroku izberemo priimek?
Priimek otroka morata starša izbrati sporazumno in ga najkasneje v 30-tih dneh po rojstvu prijaviti na katerikoli upravn...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?