|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Črpanje mleka
13.2.2006 13:20:35   
ac
Ker bom en večer zdoma, bi si rada načrpala čim več mleka. Ker pa si s črpalko načrpam samo max. 50 ml, me zanima, kako je potrebno mleko shranjevati, glede na to, da si ga bom črpala npr. cel dan med obroki. Ali lahko črpalko s stekleničko dajem v hladilnik in sproti črpam ali pa je potrebno po vsakem črpanju črpalko in stekleničko sterilirizati? Če je to tako, ali lahko mleko v posodi, ki bi jo imela v hladilniku, samo dolivam, ali je posamično mleko potrebno hraniti posebej?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Črpanje mleka
13.2.2006 17:26:08   
Seven*
Crpalko je potrebno umiti z vroco vodo. Sterilizacija ni potrebna. Tako so me naucili na pediatriji. Mleka ne smes skupaj dajat, ampak posebej. To pomeni, da bos morala naresti porcije. Tiste porcije shranjuj v hladilniku, kjer zdrzijo 2 dni. Na mleku se bo nabrala smetana, ko bos segrevala, rahlo stresaj..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Črpanje mleka
13.2.2006 17:57:16   
petarda
Meni so pa rekli, da ne smem zmrznjenemu in nato segretemu mleku, dodajat svežegauser posted image .

Jaz sem tudi že enkrat tako naredila. Sem si mleko izčrpala, dala flaško v hladilnik, črpalko dobro sprala pod zelo vročo vodo, potem pa pri naslednjem črpanju vzela flaško in črpala naprej (dodala k prejšnjem mleku). Z user posted image ni bilo nič narobe.user posted image  Da bi delala porcije? Kako bi mu pa pol dala? Enkrat bi mogla zmešat, ali ne?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Črpanje mleka
13.2.2006 18:42:06   
Šoni
Mleko lahko pustiš v hladilniku le 24 ur, v zmrzovalniku pa je lahko 3 mesece.  Mislim, da je problem večkrat načrpanega mleka le ta, da če ga zmešaš, da ga moraš potem porabiti v roku 24 ur od prvega črpanja, ostalo pa ne bi smelo biti problem.

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Črpanje mleka
13.2.2006 20:53:07   
lelaval
Jaz sem si mleko črpala ponoči, ko so mi otroci spali. Če sem imela manjšo količino sem dala v posodico in zamrznit, naslednjič pa le dolila novo načrpano mleko. Pa ni bilo nič narobe, ko je moj dragi otroku vse skupaj zagrel. Zamrznjeno lahko hraniš do 7 mesecev, v hladilniku pa 24 ur.
Črpalke pa ni potrebno vsakokrat sterilizirat, jaz sem pod vročo vodo fajn umila.

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Črpanje mleka
13.2.2006 21:38:16   
Seven*
V pediatricni bolnisnici na intenzivni negi so mi sestre strogo zabicale, da moram crpati VEDNO v drugo posodico. Torej vsakic novo porcijo. Gotovo za to obstaja nek razlog. Ce te mocno zanima, se lahko vrzem na delo in ga poiscem.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Črpanje mleka
14.2.2006 9:47:26   
ac
Glede na to, kako malo mleka načrpam, bi za 1 obrok rabila kar precej porcij... Pa potem bi itak morala vse skupaj zmešat in segret. Ker mleka ne bom zamrznila, ampak bo nekaj manj kot 2 dni v hladilniku, ga bom kar dodajala v eno posodico. Seven - če pa brez veliko truda najdeš argumente za shranjevanje po porcijah, bom pa tud z veseljem prebrala!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Črpanje mleka
14.2.2006 10:54:32   
Urša
Na sosednjem forumu je svetovalka za dojenje napisala, da se ga lahko meša, le datum naj bo od najstarejšega mleka.

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Črpanje mleka
14.2.2006 15:10:44   
polona2
Jaz ga nisem nikoli mešala. Imaš pa problem, če si ne načrpaš dovolj za en obrok. Jaz sem imela mleka dovolj in sem načrpanega shranjevala v Aventovih posodicah v hladilniku, ali v Aventovih vrečkah v zmrzovalniku. Črpalko sem po vsaki uporabi razstavila in jo sprala pod vrelo vodo. Prekuhavala sem jo na tri-štiri dni. Mislim pa, da ne bo nič narobe, če mešaš mleko, važno je, da mešaš ohlajeno mleko, iz hladilnika, ne pa svežega in tistega ohlajenega hkrati.

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Črpanje mleka
14.2.2006 23:12:35   
vall
Mleko enake temperature lahko mešaš, ne smeš pa mešati toplega in hladnega. Jaz sem to storila in se je skisalo!!! Najprej si načrpaj ločeno, pred uporabo pa še ohlajenega zlij skupaj toliko, da bo dovolj za en obrok in nato segrej pa bo.

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dragi, danes si pa vzamem prost dan!
Kar me je danes fasciniralo, je bil izraz na obrazu mojega dragega moža, ko sem mu rekla, da si bom vzela prost dan. 
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?