|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Črpanje ukinja mleko?
8.5.2006 23:04:26   
Ali1
Pozdravljene!
Ker moja pikica zavraca dojki sem se odlocila, da si bom mleko crpala in ji dajala po flaški... vendar sem ze veckrat na forumu zasledila, da crpanje ne pospesuje tvorbo mleka- ampak obratno- mleko baje usiha...user posted image Kar se mi zdi cudno...user posted image
Imate kaksne izkusnje s tem?
Hvala...
Alenka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Črpanje ukinja mleko?
8.5.2006 23:08:16   
lelaval
Več si mleka izčrpaš (ali pa ga izsesa dojenček), več ga nastaja. Ponudba se torej prilagaja povpraševanju. Verjetno si le narobe razumela. Je pa res, da sama nikoli ne izčrpaš toliko mleka, kot ga dojenček popije. Torej nikoli ne izprazniš dojke popolnoma (pa četudi ne moreš več načrpat). Če pije po flaški tvoje mleko, si le črpaj - pa dojko mu tudi ponudi - morda si premisli.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Ali1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Črpanje ukinja mleko?
9.5.2006 8:40:14   
cuma
Črpanje mleka s črpalko mogoče ne izprazni dojk tako, kot sesanje dojenčka... sigurno pa je zanj bolje, da ga dobi po flaški, kot pa, če ga sploh ne bi dobil. Če tvoja pupa trenutno noče sesati (ne vem zakaj, ampak vsaj tukaj na forumu sem brala, da se to dogaja pogosto in skoraj vsem, ki so dojile, se je to obdobje kdaj zgodilo), je najboljše kar lahko storiš prav to, kar že delaš!user posted image
Ne skrbi, vse bo ok! Če pa bi mleko res začelo vsihati ( v kar močno dvomim - poznam žensko, ki si je črpala 9m in drugo, ki si je črpala 7m...pa mleko ni vsahnilo) pa ji boš dala adaptirano mleko. Takrat pa bo najbrž tvoja pupa že bila na gosti hrani.
Lp cumauser posted image  

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Črpanje ukinja mleko?
9.5.2006 16:29:03   
Eviii
meni je v bolnici kljub črpanju vsak dan nastajalo več mleka (pa dejan je bil cele dneve na joški). zdej si ne črpam več. drugače samo dojim. dejan pa pridno vleče. srečno, pa četudi jo boš hranla na flaško s svojim mlekom.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Črpanje ukinja mleko?
9.5.2006 16:55:16   
TADEJA78
Živjo! Črpanje mleka NE ukinja! Jaz sem ga črpala skoraj mesec dni, ker se je naša mala pri dveh mesecih "odločila", da se ne bo več dojila. Poskušala sem vse mogoče položaje - od ležanja, sedenja, hoje, petja, ... eh kaj bi sploh pisala, se bom še osmešila user posted image , pa ni nič pomagalo. Zato sem si črpala in ji dajala po flaški. Ampak sem ji vedno - res vedno pri vsakem obroku ponudila najprej dojko. Pa ni in ni hotela. Potem sem kupila nastavek za dojenje, pa prve dni ni zagrabila, potem pa je! Zdaj je stara dobrih sedem mesecev in se dojiva, veliko podojev nama zdaj uspe že BREZ nastavka user posted image . Tako, da mogoče bi poskusila z nastavkom? Lepo papajta mamino mleko - pa na flaško, ali pa pri mamici! Držim pesti, da bo drugo!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Črpanje ukinja mleko?
9.5.2006 21:03:58   
Seven*
Crpanje dejansko ne pospesuje tvorbe, ker dojencek vedno vec popije, kot izcrpa crpalka. Posledicno se kolicina mleka zmanjsuje.. Mogoce tezavo lahko resis tako, da crpas veckrat na dan.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Ali1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Črpanje ukinja mleko?
9.5.2006 22:24:20   
Anonimen
Seven, ti si EDINA, ki to trdi. Preberi enkrat kaksno navodilo na pumpicah, npr. Aventovi, ali pa kaksen prirocnik o crpanju mleka. Seveda ni isto, ce sesa dojencek ali crpalka, vendar pa so mnoge mamice le tako ohranile mleko, zato nehaj s tem zastrasevanjem.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Črpanje ukinja mleko?
9.5.2006 22:48:35   
POKPOK
Črpala sem 5,5 mesecev. Črpanje količine mleka ne povečuje, tako kot dojenje. Ukinja pa ga tudi NE.
Če boš hotela mleko samo obdržati, črpaj toliko krat, kot si dojila. Za povečanje količine mleka bo pa potrebno več krat.
Ne obupaj. Otroci imajo velikokrat svoje dneve.
Lp


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Črpanje ukinja mleko?
9.5.2006 23:08:25   
Urša
Najprej: Strinjam se s Seven.user posted image

Problem je v tem: Dojenček nima ritma in kadar želi (vsaj na začetku) se mu ponudi dojko. Ravno ta pogostost stimulira večjo proizvodnjo. Če pa ženska črpa (govorim iz lastnih izkušenj), ima nek urnik-npr. na 3 ure, pa ji vedno ne znese, nima časa, število črpanj je vedno manjše in posledično seveda manj mleka.

Moja user posted image  tudi ni hotela zagrabit in sem si črpala 4 mesece, čedalje več sem zraven dodajala prilagojeno mleko, zato sem se odločila, da preneham. Pri user posted image  sem pa VZTRAJALA v pravem pomenu besede, najprej z nastavki, potem postopoma brez. Veliko sreče in čimvečkrat si črpaj!

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu POKPOK)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Črpanje ukinja mleko?
10.5.2006 0:50:57   
polona2
Ne. Črpala sem ga 6 mesecev. Če bi to kar praviš držalo, najbrž ne bi trajalo 6 mesecev.

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Črpanje ukinja mleko?
10.5.2006 4:06:31   
Seven*
Napisala sem to kar sem videla v okolici. Kar nekaj zensk je namrec ob crpanju zgubilo mleko.

Anonimna, ce nisi opazila, sem napisala na koncu, da se lahko mogoce kolicina ohrani, ce crpas veckrat na dan. Kriza no.. Pa preberi si ostale odgovore, ker je marsikatera podobno napisala.Pa se nekaj je. Marsikatera ne nacrpa NIC, a otrok se na prsih vseeno naje, saj je stimulacija bradavic ob dojenju dosti vecja, kot pri crpalki. Sama vem iz lastnih izkusjenj, da moram kar nekaj casa crpati, da pritece mleko.

Je pa najbrz res, da vecina obupa. Crpanje traja in traja. Najbrz tudi marsikatera preneha iz tega razloga. Bom poiskala se kaksen clanek na to temo, trenutno imam se vedno vrocino, pa se miska mi je crknila..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Črpanje ukinja mleko?
10.5.2006 4:54:40   
Seven*
http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=2176&t=2148#reply_2176

Ali, mogoce ne bi bilo slabo, ce za nasvet povprasas kaksno svetovalko za dojenje. Najbrz so imele ze kar nekaj taksnih problemov.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Ali1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Črpanje ukinja mleko?
10.5.2006 4:57:38   
Seven*
Ali1, sem videla, da ti z nastavkom potegne. Mogoce poskusis dojiti z nastavkom. Je precej lazje, pa z nastavka dosti lazje preides popolnoma na dojko, ce bos seveda zelela.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Črpanje ukinja mleko?
10.5.2006 23:06:48   
trdozimc
Jaz sem si črpala mleko tri mesece in si izključno s črpanjem povečala količino v enem mesecu iz 20 ml na 150 ml na obrok. Zdaj sva s črpanjem nehala (3,5 meseca) in se dojiva vsakič pred obrokom dodatka. Vidim pa, da so nekatere celo prešle s črpanja na polno dojenje. Le vztrajaj, se splača!user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Črpanje ukinja mleko?
11.5.2006 17:33:02   
Ali1
Hvala  za  odgovore!user posted image
V teh dneh sem mojo pikico uspela ze veckrat dojit  (z nastavkom)- vendar je zelo malo spila ... tako da sem si se dodatno scrpala in ji dala po flaski... nocem pa ji prikrajsat obroka, ker se minimalno redi... vendar odkar si ga crpam in ji dajam po flaski se je zacela lepo redit- pa tudi kolicina mleka se mi je povecala... tako da zdaj sem brez skrbi... zgleda, da prej ko se je se hotela dojit je spila ful malo.... res je pa da si ga zelo pogosto crpam... Pa obcutek imam, da bova spet, kmalu uspesno presaltale na dojenje.... 
LP
Alenkauser posted image

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Črpanje ukinja mleko?
12.5.2006 0:06:04   
Urša
Bravo Ali1! user posted image user posted image user posted image  Sem vesela za vaju! user posted image

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Ali1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Črpanje ukinja mleko?
12.5.2006 7:21:51   
trdozimc
Super punca!user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Črpanje ukinja mleko?
12.5.2006 8:54:47   
cuma
user posted image  to delaj user posted image !

Je še mene primlo, da bi začela polno dojit user posted image , samo ne verjamem, da se bodo moje zize strinjaleuser posted image .

Lp cuma

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?