|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   čaji oz. tekočina
14.12.2004 14:21:37   
puri
Mene pa zanima,kdaj ste :duda:začele dajat tudi čaje, poleg dojenja?:zmeden2:

Jaz namreč še polno dojim,sadje mu dajam samo toliko,da ga malo poizkusi(star je 5 mesecev in mu nisem še nič dala piti čajev)!
Zanima me,ker pravijo,da dokler polno dojiš,:duda:ne rabijo nobene tekočine!:zmeden2:

LP
:rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   čaji oz. tekočina
14.12.2004 14:31:41   
coca
Moj mali ima tudi 5 mesecev in jeva kuhan korenček in kuhano cvetačo, dlje še nisva prišla, ker smo ravno začeli uvajati gosto hrano. Pri zdravniku so nama rekli, da naj bi se sedaj dajala najprej kuhana zelenjava in sadje, šele nato sveže. Čaj ali vodo pa mu dajem za pit že par mesecev, čeprav ni ravno kakšen pivec. Med obroki mu poskušaj dati malo čaja (krtek, bebe) in boš videla, če je žejen bo pil, sicer samo malo ampak potem se pa lahko orientiraš. Naše babice in mamice so dajale piti vodo bebicam že kmalu po porodu.

Pa le korajžno!

Pa pa

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   čaji oz. tekočina
14.12.2004 14:36:04   
NinaŠ
Ja to je res, da dokler polno dojiš ne rabijo nobene tekočine. Tud jaz sem se ves čas na to zanašala, sicer sem mu pri ca 4 mesecih ponudila vodo v flaški, a flaške ni zakapiral in se nisem sekirala. Danes je star 9 mesecev in še kar ne zna iz flaške pit - vedno se mu zaleti ker ne zna dihat zraven; tko da poleg dojenja (2x čez dan, zvečer in ponoči 3x - 5x) uspeva spit le kak deci čaja. Skrbi me kaj bo potem ko se ne bova več dojila, sicer se učiva piti iz skodelice, a je moj mleki zakon.
Tko da ti svetujem, da ga čimprej seznaniš s flaško ali skodelico.
Upam, da sem ti kaj pomagala. LP

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   čaji oz. tekočina
14.12.2004 15:53:10   
puri
Jutri mu bom probala dat mal čajčka,bomo vidli,če ga bo hotel in če bo sploh hotel flašo!:zmeden2:

LP

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   čaji oz. tekočina
14.12.2004 16:00:02   
Tipi
Jaz sem mojo princesko tudi samo dojila do 5. meseca. Nato sem ji v flaški ponudila komarčkov čaj, a ni vedela kaj bi z njo. Nato sem kupila Aventov lonček in jo počasi privajala nato, da prične piti. Sprva se je z njim samo igrala, a je postopoma tudi počasi pričela piti. Danes, ko imamo 7,5 meseca spijemo že 160-240 ml čaja na dan. Samo vztrajat je treba pa gre, čeprav je včasih zelo, zelo naporno.

LP:sloncek:

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   čaji oz. tekočina
14.12.2004 17:33:24   
mirka
jaz sem ji dajala čaj od drugegea meseca naprej, ker je bilo poletje in je bilo precej vroče in je rabial še dodatno tekočino.

Še vedno se dojiva(8mes.) ampak mi sedaj tudi bolj malo pije, je več spila poleti.

Fajn pa je da sprejme in eno in drugo.

Adijo!:metulj:

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   čaji oz. tekočina
14.12.2004 22:18:02   
mirka
To je pa čisto odvisno od otroka. Moja Ana pije in iz flaške in pri meni. Poznam pa še dosti takih primerov ki pijejo čaj od rojstva zraven se pa dojijo brez problemov, kar ne pomeni če proba flaško da pusti dojenje. Ja nekateri ja, ampak mnogi pa tudi ne.
Jaz imam še vedno dosti mleka, da ko parkrat potegne začne mleko kar špricati, če slučajno spusti dojko, za čaj imam pa stekleničko z eno luknjico , tako da bolj počasi teče on ji je skoraj bolje piti pri meni, ker se hitreje napije.
Saj pravim vsak primer je drugačen.

Meni se je zdelo da po žlički nikamor ne prideš -se sploh nič ne napije. Po flaški vsaj vidiš koliko spije in da ne gre nič mimo ust.

Bye! Pa brez zamere:metulj:

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   čaji oz. tekočina
16.12.2004 13:36:05   
ajda11
Lp

Tudi jaz svoji štirimesečni hčeri ponudim čaj po steklenički že od meseca naprej pa spije max.30/40ml, se pravi, da še tega ne bi rabila. Se dojiva.
Se pa strinjam z Mirko, da stekleniča ne pomeni vedno tega, da bodo z dojenjem problemi.
Ajda ob odhodu s porodnišnice ni bila zlatenična, rumena je postala teden po rojstvu, zato sva po nasvetu patronažne odšle k pediatru. Imele sva 3x kontrolo in ker ni bilo nič bolje se je ob prvi posvetovalnici odločila za kontrolni odvzem krvi. Rezultati porazni in seveda sprejem v bolnišnico, da so z vsemi mogočimi ultrazvoki(jeter, ledvic in trebuha) in ostalimi preizskavami izklučili morebiten
telesni vzrok. Vse je bilo kot mora biti in razlaga s strani zdravnice,zakaj je še zmeraj rumena je bila, da pač materino mleko vsebuje ene določene snovi, za katere še sami nevedo točno, ki preprečujejo izločanje bilirubina iz krvi in telesa. Edina terapija, ki pride v poštev v takem primeru je kratkoročno odvzeti dojenje in ga nadomestiti z dodatkom. Tako hčere nisem dojila od ponedljka dopoldne do ponovne kontrole v četrtek zjutraj. Klub temu, da se tri dni ni dojila je zagrabila zizo brez problema, kar je po mnenju pediatra sicer prava redkost.

Tudi z moje strani brez zamere.
Suzana

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   čaji oz. tekočina
16.12.2004 21:41:11   
Ajsha
Zlato pravilo glede čajev/tekočine je, da je treba dodajati, ko ima otrok tri goste obroke. Prej ni treba, ker z dojenjem dobi dovolj. Tekočine naj bi spil dnevno 120 ml na kg telesne teže, najboljša pa je voda - tista iz pipe, kjer si pač to še lahko privoščijo, sicer pa izvirska in čim manj mineralna. Čaji so samo kamuflaža vode, zato nimajo posebnega pomena. Boljša je samo voda.

To je to.

LP!

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   čaji oz. tekočina
18.12.2004 23:34:59   
Seven*
Moj Jakob pije edino vodo v kateri se kopa. :)- :)- Sem poskusila prav vse, da bi potegnil iz flaske. Ne in pika. Pa se prav nic ne sekiram. Star je 6.5 meseca. Enkrat bo ze.. Hehe..

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   čaji oz. tekočina
18.12.2004 23:44:37   
Anaelisa
Ko je bila K. stara 2 m., sem imela mastitis in je 7 dni pila Aptamil po steklenički, potem pri dobrih 4 m. še enkrat (spet mastitis). Takrat nisem dojila, sem si pa iztiskala mleko, da se je ohranilo (jedla sem antibiotike). In malčica je vedno takoj zagrabila dojko nazaj, brez problema. Se je pa navadila piti po steklenički, kar mi pride prav, saj sem dvakrat na teden zvečer odsotna, takrat ji dajo doma piti moje mleko po steklenički. Navadila sem jo tudi na Aventov Magic cup, saj sedaj pri 6 m. je že tudi gosto hrano, čeprav ne spije veliko, mogoče pol deci čez cel dan, saj se še doji. Dajem ji janežev čaj, zato, ker ima vedno malo težav z vetrovi. Včasih ji dam piti tudi iz kozarca, takrat gre sicer skoraj vse mimo, ampak začetki so! Mislim, da se otrok lahko navadi na vse, če vztrajaš!

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   čaji oz. tekočina
18.12.2004 23:48:11   
Seven*
Problem sesalne zmede je ponavadi prisoten v prvih mesecih. Takrat se ne splaca riskirat in silit s steklenicko. Poznam primer, ko si more revica zdaj vso svoje mleko izstiskavat in dajat po steklenicki, ker mali noce vec dojke. Dojenje je cisto drugacen nacin sesanja kot steklenicka ali duda.

Odvisno pac od posameznice, ce si upa...

Ponudi mu caj v kozarcku ali po zlicki..

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?