|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   če se ponovi povečana žrelnica
23.11.2009 22:23:51   
živa
Hoj!

Bojim se, da je malemu (4 leta) po operaciji (februarja 2009) spet zrasla žrelnica. Od septembra je bil precej bolan, imel je dvakrat vnetje ušes in kljub rednemu čiščenju s fiziološko je začel ponoči spet smrčati. Bojim se, da še vedno pogosto diha skozi usta (iz navade), ker če ga zvečer prepričujem, naj diha skozi nos, mu je to zelo težko in na silo diha - kot pes, na primer (ali pa se afna, tudi to je možno). Ponoči ima odprta usta, čeprav čutim izdih pod nosom, če nastavim prst k nosnicam.

Ali lahko sam ugotoviš, če ima spet povečano žrelnico? Kdaj se sicer sama od sebe zmanjša, pri katerih letih?

Pregled na Polikliniki imamo januarja.

Lp,

živa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: če se ponovi povečana žrelnica
24.11.2009 11:36:48   
naja78
ojla.
to pa lahko ugotovi samo orl specialist.teh otrok je relativno malo in v tako kratkem času mislim da skoraj nemogoče.
pucajte nos.ampak pravilno,da na drugi strani v curku ven priteče.pa večkrat probat.mi ga še vedno vsaj 2x na dan +operil.lahko ima vse zabito,ven pa nič ne priteče.ja pa za ta čas kar normalno da to opisuješ.in 2x vnetje ušes od takrat se mi ne zdi veliko.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: če se ponovi povečana žrelnica
24.11.2009 11:57:39   
tinaaja
naja, se bomkar tukaj pristulila - a operil uporabljate dalj casa? Glede na napisano zgoraj razumem kot skoz. Pa se ti zdi bolje operil kot olynth? Hvala.

Ziva, upam, da se vam poslihta, zal nimam izkusnje ali znanja o tvojem problemu.

_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: če se ponovi povečana žrelnica
24.11.2009 14:05:12   
živa
Nos zagotovo pucamo pravilno in s tem sploh ni težav, mali si ga celo sam spuca in se reži: mamiii, na eni strani noter, na drugi ven user posted image . Če le nisem zelo pozna zjutraj, ga sčistiva pred odhodom v vrtec, sicer pa, ko pridemo domov in pred spanjem. Operila mu ne dajem, ker normalno diha.

Na povečano žrelnico sumim predvsem zaradi smrčanja ...

Poglavitno pa je to: kako naj ga navadim, da bo dihal skozi nos???

Lp,

živa

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: če se ponovi povečana žrelnica
24.11.2009 14:25:14   
tinaaja
Ziva, tole je pa moja mami, ki je iz dentalne stroke enkrat pravila - mene je na rit vrglo, ampak to je bilo prav napisano nekje: da naj bi otroku, ob pogoju, da je nos prehoden, zalimal usta ponoci user posted image  Meni je celjust do tal padla, ampak kao da se tega dejansko posluzujejo. Nekako v stilu z mikroporjem ali cim podobnim.

_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: če se ponovi povečana žrelnica
24.11.2009 15:47:49   
Janice1
pozdravljene, mene pa zanima ali ima katera termin zdaj decembra za operacijo žrelnice? mene je malo strah teh viroz, ki bi se lahko razvile po opereciji ,pa še tečaj plavanja ima v šoli v januarju.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: če se ponovi povečana žrelnica
24.11.2009 18:17:50   
naja78
oj.

operila skoz ne dajemo,če mu samo čist mal curi,sploh ne,čim pa preide v zelen smrklej ali pa ko se mu pojavijo podočnjaki,takrat vem da je zabasan,pa čeprav mu nič ven ne teče.
pr operilu pa ni panike če se ga daje tudi 14 dni zapored,samo mora bit pa pavza(pa valda ne je delat ko je še najbolj prehlajen).mi ga zdej nismo up. kakih 14 dni,pa zdej ko mu curi z nosa pa 3x.in to že cel teden.
pa v vrtcu mu ga tudi dajejo.imam potrdilo od pediatra,pa kr sprot povem kdaj mu ga dajo.

samo fiziološka nosa ne bo odmašila.zato kljub pucanju se daje ob prehladu vedno operil.še malim dojenčkom,ko je res hudo.meni se otrok smili,če ne diha skoz nos,ok pr večjem je drgač,pr dojenčku pa se bojijo kapljic ko hudič križa.ma za mirno noč tako otroka kot staršev,se vedno lahk up.operil.vsaj zvečer.

hm če smrči še ne pomeni da je ponovno zrastla.
kaj pa presuh zrak??
probajte inhalirat preden gre spat.pa mokra cujna zraven postle,da je fajn vlaga.

(odgovor članu Janice1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Čiščenje po tleh
grahek85

Kako pogosto pomivate po tleh bivalne prostore?

vsak dan (7%)

večkrat na teden (16%)

enkrat na teden (41%)

vsaka dva tedna (13%)

enkrat na mesec (16%)

vsake par mesecev (8%)


Število vseh glasov: 179

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!