|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ščipanje za lička
10.6.2011 0:59:46   
MorjeMorje
Imam leto in pol starega fantka (natančneje 19 mesecev), za zdaj še ne hodi v vrtec. Večinoma sva zunaj, ker je zelo živahen otrok in potrebuje veliko gibanja. Hodiva tudi na otroška igrišča, kjer so drugi otroci, tako da ima že od malega kar nekaj stikov z drugimi otroki.
Problem je pa v tem, da ima zelo rad otroke in jih kar objema in kar je moteče-vsakega bi uščipnil v lička. Zdaj smo že kar v nizkem startu, ko se približa otroku, ker vemo kaj bo. Včasih pa se zgodi tako na hitro, da ne moremo preprečiti. Vedno ga kregam in mu povem, da to boli, da otroček joka itd. Tisti trenutek se mu zasmili, naslednji pa spet isto. Ne vem kako ga naj to odvadim, ker v bistvu to ne dela, ker bi bil hudoben ampak "iz ljubezni". Včasih tudi mene tako zgrabi, ko se stiskava. Mu tudi povem, da me boli in da ne sme.
Žal mi je, ker si želim, da je v družbi otrok, ampak se ga potem že kar bojijo, nekateri starši pa tudi zelo burno reagirajo in mi je potem neprijetno. Včasih se zalotim, da se na igrišču že namerno izognem otrokom, da ne bi prišlo do te situacije. Vem, da ni prav, septembra pa bo šel sinček tudi v vrtec in me že zdaj skrbi kako bo tam user posted image
Kakšne izkušnje in predlog kako bi ga tega odvadila?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ščipanje za lička
10.6.2011 8:37:09   
Najaa
Uščipni ga nazaj, da bo videl, kako boli. Mogoče bo pol nehal.

(odgovor članu MorjeMorje)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ščipanje za lička
10.6.2011 9:44:49   
liliana
Vem kako se počutiš.....moja hčerka sicer ni ščipala za lička......je pa v tem obdobju zelo rada strastno objemala in poljubljala otroke......in ko je kje zagledala kakega otroka je takoj stekla k njemu ga objela in poljubila.......

In večinoma je bil to večji šok za starša otroka kot za otroka......in so povečini starši takoj potegnili otroka vstran......jaz je pri tem strastnem izkazovanju čustem nisem omejevala in je kregala zaradi tega (pač se mi ne zdi to nič slabega, da izrazi dete svoje občutke), pazila sem edino na to, da otroka ni preveč stisnila in sem ji govorila, da ga naj nežno objame (samo pri dveh letih ni še prav razumela kaj je to nežno, zato sem pač pazila in sama zrahljala njen objem, če starš seveda ni otroka potegnil vstran sedaj pri štirih pa jih že nežno objameuser posted image ).......

(odgovor članu MorjeMorje)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ščipanje za lička
16.8.2011 13:04:58   
MorjeMorje
hvala za predloga...žal pa nič od tega ne pomaga. preprosto NIČ ne pomaga! zdaj smo v fazi, ko ga potegnemo stran (iz igre) in mu povemo, da tega ne sme. sem pa brala neke članke, da je to, da mu "vrnemo" najslabše, ker s tem dobi napačno informacijo-kot da je to sprejemljivo vedenje. on ne sme, mama pa lahko?
ker smo bili obupani, smo tudi to poskusili, da smo ga rahlo uščipnili ali stisnili za rokico...zaenkrat nobenih sprememb na bolje.
zdaj ga že počasi uvajam v vrtec (zares začne 1. septembra) in je čista panika, ga že imajo "na piki", ker zdaj poleg ščipanja kdaj pa kdaj tudi ugrizne. vzgojiteljica pa ni niti malo razumljiva...
še kakšen nasvet ali izkušnja? včasih se mi zdi, da je moj otrok edini na svetu, ki to počne...ko prebiram članke pa očitno ni tako user posted image user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ščipanje za lička
16.8.2011 15:11:06   
tulpek
Moj predlog: v trenutku, ko ščipne drugega otroka, ga vzameš v roke in greste domov ter mu enostavno razložiš, zakaj greste. še prej ga opozoriš, če vidiš, da ima takšne namene. Ko boš to ene 3krat ponovila, bo že vedel. Mora imet pravo posledico za svoje dejanje, ki bo njega "bolela". Vsaj pri nas (23 mesecev) ta način deluje, ampak pri pospravljanju igrač (jih vzamemo) ali kakšnem nepotrebnem tečnarjenju, če smo kje. Druge otroke pusti pri miru.
Nečaka (ta je pa divji, poriva, tolče, grize...) mirim z minutami sedenja, pa imam že kar fajn streniranega, samo pogledam ga in ve, kaj sledi. Ni večje kazni, kot če se otroci igrajo/kopajo on pa mora sedet in gledat. Ampak je kakšno leto starejši od tvojega.
Nazaj pa ne vračat, ker potem vidi, da ti tudi to delaš, po moje je to še slabše, poleg tega ga ti nikoli ne boš tako ščipnila, da bi ga zares bolelo, samo zabavno se mu bo zdelo.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 16.8.2011 15:12:25 >

(odgovor članu MorjeMorje)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.
Otroka ne vrtite za roke!
Starši uživamo ob pogledu na široko nasmejanega otroka, ko ga vrtimo tako, da ga držimo za roke. Ne počnite tega več! Pr...




Copatki, copatki, copatki,...
bodoča

Katere copatke ste/bi izbrali za male nadobudneže?

robeez (19%)

starchild (8%)

shoo shoo (12%)

drugo (62%)


Število vseh glasov: 195

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!