|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Še en angelček.....
20.8.2008 22:14:42   
HuAnita
Prijateljica, ki si že več let prizadeva zanositi, predvsem pa donositi, je spet doživela tragedijo. Tokrat tako hudo, da me kar zmrazi.
V 6. mesecu so na UZ opazili nekaj v zvezi z glavico - da je menda vodena. Koliok vem, so jo pregledali največji strokovnjaki v SLO, diagnoza: otrok ima prehude možganske poškodbe.
Ne morem verjetni - v nedeljo smo bili še skupaj, čez par dni kruta diagnoza, še čez par dni sprožen porod.
Se mi zdi pa tudi malo čudno - prvi dan ji sprožijo porod, rodi že kaonkretno velikega dojenčka, naslednji dan pa kar domov?! Ne vem, ampak a ni po takem posegu in vsej situaciji ženska tudi psihično na tleh?!
Ne vem, kako naj prijateljici pomagam - sem se ji ponudila, da ko se bo pripravljena pogovarjati, naj pokliče, sicer je nočem motiti. Res kruta kruta usoda! user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Še en angelček.....
20.8.2008 22:19:59   
Anonimen
Hudo user posted image user posted image .

Za pomoc ne vem...da se obrnes na Hospic, nudijo pomoc ob smrti svojcev. Ceprav je tole drugace, mogoce se hujse.

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Še en angelček.....
20.8.2008 22:23:04   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image  Morda ji kupiš knjigo Prazna zibka, strto srce, nekaj podobnega, ne vem natančno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Še en angelček.....
21.8.2008 0:04:09   
Solzice
Huanita, v srcu čutim s tvojo prijateljico in seveda tudi s tabo.
Ne veš kako pomagati. Veš, ob izgubi otroka še sami ne vemo kaj si želimo.Pravzaprav ni stvari, ki bi nam olajšala bolečino dokler ne pride čas.Čas, ko mine šok ( kateri je kar dobrodošel na začetku), čas, ko moramo izgubo sprejeti in jo vzeti za svojo in čas, ko se predamo žalovanju saj je edina pot, ki nas pelje naprej.
Mogoče te prijateljica ne bo poklicala. Veš, skoraj nikoli žalujoči ne pokličemo. Čakamo. In še včasih, če nas kdo pokliče, se ne javimo. Mogoče ni pravi trenutek. A vztrajaj.
In veš, vedno pravim ,da mora biti okolico potrpežljiva z nami, tako kot mi z okolico. Upati si moraš.
Čez nekaj časa pošlji sms, pokliči jo in predvsem se ne obnašaj kot, da se ni ničesar zgodilo.
In psiha? Ja, kot sem že napisala.Na začetku je ponavadi šok, ko niti ne dojemamo kaj se dogaja, ko kar nekako "zvozimo" tiste prve dni. Potem pa počasi prihaja za nami.
Ja, knjiga je pravi naslov, informacija o društvu tudi ... ti pa ostani odprta, ne boj se komunikacije oz. tišine. Le deli z njo. Veš, največkrat so vse besede odveč, v tistem trenutku nimajo  velikega pomena, včasih celo zabolijo.

Vse dobro tebi in tvoji prijateljici, če potrebuješ-te še kakšen odgovor, pogovor se obrnite na društvo
lp.


_____________________________

Čas je dober do nas.
Vedno nam vrne to, kar smo izgubili - preko modrosti in spominov.
( D.Steel )

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Še en angelček.....
21.8.2008 10:07:01   
katy82
Če si ji prava prijateljica in ti zaupa pejd sama do nje in ji ponudi ramo da se zjoka,jst sigurn ne bi klicala,prava prijateljica bi sama pršla do mene da se ji zjokam na rami jst pa ravno tako,preveč boli,da bi zraven moral še tolažbo fehtat

_____________________________

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu Solzice)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Še en angelček.....
21.8.2008 12:43:33   
Naja30
user posted image  Zelo žalostna zgodba. Vem, da to ne koristi v tem trenutku kaj dosti, ampak glej, otrok je imel hude poškodbe možganov. Njegovo življenje bi bilo eno veliko trpljenje.
Glede odhoda domov. Ja, tako hitro take primere spuščajo domov. Ker menijo, da se bodo ženske v domačem okolju boljše počutile kot tam med tistimi praznimi zidovi s praznino v srcu. Marca, ko sem rodila svojo punčko, sem sicer morala en dan več ostati notri, ampak to samo zato, ker so bile pri porodu ene komplikacije. Če ne bi šla takoj nasl. dan domov.
Vse, kar ti preostane je, da počakaš, da mine najhujše, vsaj nekaj dni. Meni osebno je zelo pomagalo pisanje, bolj kot pogovor v živo. Po nekaj tednih pa sem začela izlivat besede vsakemu, ki je želel kaj izvedet. Mogoče ji vsake toliko napišeš kakšen sms in ji daš vedet, da misliš nanjo in da si tukaj, če te bo rabila.

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Še en angelček.....
21.8.2008 20:46:10   
amaya
Joj, jaz sem pa tako žalostna, ko berem take grozote. Tako mi je hudo za vas mamice user posted image

_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Še en angelček.....
21.8.2008 20:58:29   
blaža
Ko sem jaz imela ss, sem pisala kolegicam sms, da se mi je to zgodilo in da nisem več noseča, pa da naj me ne kličejo. In ena mi je napisala sms, da misli name in mi je to veliko pomenlo. zelo. Še sedaj se tega spomnem, čeprav je že nekaj časa in imam že drugegauser posted image . ko sem prišla k sebi, sem sama s kolegicami spregovorila, ker nisem hotela, da takoj po ss kdo dreza vame.

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Še en angelček.....
21.8.2008 21:40:24   
soncnica 3
HuAnita, stoj ji ob strani, jokajta skupaj, samo bodi ob njej.

Nikoli si ne bom oprostila, ko s sodelavko nisem govorila o njenem komaj rajenem otroku, ki ji je kmalu po porodu umrl, ker sem zaradi neznaja mislila, da ji je lažje, če ne govori o smrti svojega otroka.user posted image

Šele, ko sem se ji opravičila, je moja duša lažja.

Ko je spomladi moji dobri prijateljici umiral in umrl mož, star 44 let, sem bila ob njej, jo objemala, poslušala, z njo jokala, se pogovarjala o njem... Njen jok je zame pomenil očišenje, saj sem vedela, da ji tako pomagam žalovati.

In naj ljudje ne govorijo, je še mlada, bo že še imela otroka, ona je že imela otroka, pa ji je umrl. Želela ga je, veselila se je zanj, v njej je rasel in se razvijal.

Jaz zdaj lažje sprejemam smrt, vem pa, da človek mora žalovat, jokat...

Iskreno sožalje družini malega angelčka.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Še en angelček.....
21.8.2008 21:42:34   
soncnica 3
Oprostite za napako, mi je hudo, ko pišem in sem se zatipkala, napisat sem želela, komaj ROJENEM OTROKU; ter, da sem tako reagirala iz NEZNANJA.

(odgovor članu soncnica 3)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?