|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Še vedno ne dvigne glavice!!??
1.9.2009 14:34:08   
smej
Danes smo bili na drugem cepljenju. In mojuser posted image pri potegu za rokice še vedno ne dvigne glavice, mu kar obvisi nazaj. Čisto nič je ne potegne za sabo. Tudi pediater ni bil zadovoljen, ampak nas še ni poslal v RA. Je imela katera takšne izkušnje? Ste dobile napotnico za razvojno? So vsi vašiuser posted image pri 3,5 mesecih glavo potegnili v ravnini z rameni ali je kateri to dosegel šele kasneje? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Še vedno ne dvigne glavice!!??
1.9.2009 15:43:13   
misamuk
Ojla, naša je tudi danes pri 3.mesecih imela razvojno in ji je tudi glavca obvisela nekje tam pri ritkiuser posted image . Smo dobili napotnico za razvojno.
Drugače sem jaz prebrala (dr.Tanč na med over netu), da do dopolnjenega 4.meseca 75% dojenčkov drži glavico v liniji ramen, do 4,5 meseca pa naj bi vsi. Mi je čudno, da nisi dobila napotnice za razvojno, čeprav verjetno misli tvoj pediater počakat do 4.meseca. Kako pa dviguje glavico na trebuhu ali pa drugače ? Ker naše na trebuhu dvigne, ampak ne pase še kravic, pa mal jo na en bok zanaša. Ko pa kupček podiramo preko ramena, pa prav veselo dvigne in gleda naokoli. No, in jaz vsa ponosna to v razvojni povem, pa mi rečejo, da to ni ok in naj raje kupček podiramo sede user posted image

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Še vedno ne dvigne glavice!!??
1.9.2009 15:55:47   
smej
Živjo misamuk. Ko je na trebuhu lepo dvigne glavico, se opre na roke in gleda okoli sebe. Se je pa začel že tudi s hrbta na trebuh obračat. Kdaj pa greste v RA? Se morate še naročit? Sporoči mi kako bo. Me zanima kakšne vaje vam bodo pokazali. Mi smo enkrat že biliv RA, zaradi hipertonusa. So nam pokazali vaje (na nfth), jih pridno delamo pa očitno nič ne pomaga.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Še vedno ne dvigne glavice!!??
1.9.2009 20:53:56   
misamuk
Ojla, naša tudi na trebuhu dvigne glavico, samo na roke se ni najbolj opirala. Se mi je pa že dvakrat s hrbta obrnila na trebuh in ko sem to povedala in opisala, naj bi to storila na pravilen način, ampak vseeno je baje malce zgodaj.
V RA (ZD Ljubljana Moste) sem se naročila za konec septembra in me prav zanima, kaj bodo rekli.
Ker ko sem včasih jaz malo sama doma dvignila v sedeči položaj (kot to naredi zdravnik) mi je držala glavico. No, so mi danes povedali, da tega ne smem početi (čeprav mala sili z glavo navzgorI, tako da bomo sedaj samo vadili na trebuhu oz tisto kar mi bodo rekli, da moram delat.

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Še vedno ne dvigne glavice!!??
2.9.2009 13:03:38   
uršula83
Naš jo je brez zaostajanja vzignil šele pri nekje 5 mesecih.

_____________________________

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Še vedno ne dvigne glavice!!??
2.9.2009 13:20:14   
smej
Uršula83 pa jo je začel dvigat sam, ali ste izvajali kakšne vaje?

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Še vedno ne dvigne glavice!!??
2.9.2009 17:33:16   
_sanja_*
Jaz sem o tem odprla temo. Bom prilepila link, ko jo najdem.
Meni ga namreč pediatrinja ni hotela cepiti, ker ni dvignil glavice, ko ga je dvignila s podlage. Ni je pa dvignil res niti najmanj. Star je bil 3,5 meseca, mogoče malo manj.

Rekla je samo naj ga nosim v lunci. Mene je takrat rahlo panika zagrabila, ker še nisem slišala, da zaradi tega otroka ne bi cepili in me je postalo strah, da je mogoče kaj narobe z njim.

Pediatrinja je nato rekla, da me nima kaj skrbeti, da tako kot hruške tudi otroci ne dozorijo vsi hkrati, da se bo vse uredilo.

In res. Na naslednji posvetovalnici (teden dni pred dopolnjenim 5m) je brez problema dvignil glavico (in so ga cepili).

Nismo delali nekih posebnih vaj. Jaz sem pazila, da sem ga nosila v lunci, ga pravilno dvigovala, ampak sem bila takorekoč edina. Moj ni kaj preveč upošteval navodil, posledično seveda tudi njegovi starši ne, ker so pač stara šola, moje starše sem pa kar opominjala.

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?