|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Šivi po epiziotomiji
14.11.2006 15:03:16   
marjetica10
Tiste, ki ste imele epiziotomijo - prerezan presredek: ali ste mesto prereza, ko se je rana enkrat zacelila, kaj posebej mazale? Je postala brazgotina kaj manj "hribčkasta" oz. trda?

Jaz sem pred kratkim na drugem forumu brala o kremi Cosmerba (rjavi), ki naj bi pomagala pri brazgotinah in je baje dobra tudi za mazanje presredka v času nosečnosti. Slednjega nisem preizkusila, saj sem rodila že junija in sem se mazala le z mandeljevim oljem, pa ne vem, če je kaj koristilo, ker sem imela epiziotomijo (moram pa povedat, da je bil moj user posted image kar velik, ko se je rodil).
Od začetka novembra se sicer s kremo redno mažem, a bom lahko šele čez nekaj tednov ali mesecev povedala, če je kaj pomagalo.

Zanimajo me pa vaše izkušnje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Šivi po epiziotomiji
14.11.2006 15:24:50   
zupan
ov

(odgovor članu marjetica10)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Šivi po epiziotomiji
14.11.2006 15:43:40   
mml
Jaz si nisem nič mazala in se je zadeva čisto lepo zarasla, brez kakšnih izboklin, na otip mogoče malo trše, ker je pač brazgotina, to je pa vse

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu zupan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Šivi po epiziotomiji
14.11.2006 19:05:02   
najina pikica*
meni sicer niso nič prerezali,ker se je presledek sam pretrgal,so pa pol nazaj zašili...nič nism mazala in se je samo lepo zacelilo,brez kakršnih koli velikih brazgotin user posted image

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
14.11.2006 22:44:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu najina pikica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Šivi po epiziotomiji
15.11.2006 0:08:16   
lelaval
Mene so 3x rezali in se mi je lepo zacelilo - brez izboklinic. Je pa res, da je to bila rana, zato se na mestu reza pozna - črtica. Le po zadnjem poodu sem se mazala s Šentjanževim oljem - ker sem imela vnete šive.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu marjetica10)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Šivi po epiziotomiji
15.11.2006 8:09:35   
darjatimci
Tudi jaz sem bila trikrat šivana,mazala nisem z ničemer,dokler me je peklo sem se umivala s kamilično kopeljo in uporabljala bombažne vložke.To mi je pomagalo,kar se pa tiče celjenja rane je pa tako,da je odvisno kako te zašijejo,eni so bolj,eni manj natančni.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Šivi po epiziotomiji
15.11.2006 21:31:08   
Anonimen
tud men so prerezali (pred kratkimuser posted image ) pa se je do zdaj lepo zacelilo....mislm da se bo fajn izšlo..

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Šivi po epiziotomiji
15.11.2006 21:48:03   
Anonimen
Jaz nisem mazala, naslednjič pa sigurno bom, ker se mi ni nič lepo nazaj zacelilo, čeprav je že leto dni od poroda. Je pa res, da mi je par šivov popustilo, in da se mogoče tudi zato ni lepo zacelilo. Pa še zdaj čutim tisto mesto.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Šivi po epiziotomiji
1.12.2006 16:42:27   
moci
srečke. moja brazgotina je pa full debela in sploh ne bo šlo user posted image user posted image user posted image  se ne razteguje in je ful bolelo, potem nisva več poskušala. sem pa žalostna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Šivi po epiziotomiji
1.12.2006 21:43:44   
eya
IZVIRNO SPOROČILO: bambina

Mene so rezali in si potem nisem nič mazala se mi je pa lepo zacelilo brez kakšnih izboklin ali česarkoli.


Enako je bilo tudi pri meni.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Šivi po epiziotomiji
1.12.2006 23:34:52   
ČebelicaMaja
Jaz sem se v nosečnosti - na koncu- mazala z oljem za presredek (Weleda), pa so me morali vseeno kar fajn prerezat- potem sem se kar dolgo mazala s kremo za brazgotine-ker me je bolelo, pa se ravno tko ni kaj lepo zacelilo- se kar precej čuti, kako zgleda je pa itak vseeno...ampak  mene ne moti, itak anslednjič po istem šivu prerežejo- bo pa takrat boljšuser posted image

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Šivi po epiziotomiji
18.12.2006 22:35:19   
Luskan
Jaz sem si njajmanj tri tedne po porodu vsak dan med tuširanjem brazgotino masirala s kocko ledu - tudi večkrat na dan. Bilo je vroče, tudi zato je pasalo, rezultat pa je bil odličen - ostala je samo ena slabo vidna črtica. (By the way, led pomaga tudi pri hemoroidih.)

(odgovor članu marjetica10)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Šivi po epiziotomiji
20.12.2006 0:09:47   
blak
Si prepričana, da je z brazgotino nekaj narobe. Mene je namreč tudi ful vleklo in bolelo. Bila sem čist user posted image . G sem to povedala in pri pregledu ugotovila, da je bilo slabo zašito. user posted image S kratkim posegom mi je to popravila in zdaj šiba kot po maslu user posted image .
Sicer  brazgotino še čutim in mi je priporočala maažo z olivnim oljem.

Povej tvojemu G, morda pa je to to.
Srečno! Vem, kako se počutiš.  user posted image

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Šivi po epiziotomiji
9.1.2007 21:25:26   
Anonimen
Ja poden, meni so pa obakrat tako grdo zašili, da ni nobeni stvari podobno. Res. Od obeh porodov naprej imam polno nekih izboklinic, bradavic, izrastkov, jaz sploh ne upam špegla v roke prijet in pogledat user posted image

Kaj praviš, blak, da se da to popraviti? Kako pa to izgleda?

(odgovor članu blak)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Šivi po epiziotomiji
12.1.2007 16:51:41   
blak
Joj, veš, kaj so meni popravili. Vhod v nožnico sem imela nekako zožano, kot da bi mi presredek preveč zašili. Hm, kot bi imela neko zavesico čez. Pol pa so mi te zavesice po sredini prerezali in jih sešili ob strani. Upam, da imaš tečaj šiviljstva, da si to razumela, ampak res ne vem, kako bi ti to drugače povedala. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Šivi po epiziotomiji
20.1.2007 17:09:27   
krfjolca
Jaz sem moji "šivilji" prav hvaležna. user posted image Me je zašila res lepo in natančno. Nisem bila sicer prerezana, ampak sem se razklala po dolgem in počez user posted image ... In to znotraj in zunaj - prav od materničnega vratu do hemoroida, menda user posted image . Zašita sem bila pa tako, da sem drug dan že po turško sedela (ginekologu ni bilo nič jasno user posted image ). Zacelilo se mi je tudi krasno, edino včasih začutim, kot bi me malo špiknilo spodaj (vremenska postaja ...). Sem si pa preventivno umivala s kamilicami in hladno prho, pa se ni nič vnelo.

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Šivi po epiziotomiji
28.2.2007 16:25:31   
Anonimen
Jaz sem bolj take sorte k mi šivanja pa rane bolje da ne pridejo pred oči. In ni vrag da so me rezali (tud v sanjah nisem hotla pomislit na to). Bolelo je in mislila sem si le kaj so mi naredili tam spodi. Sem se že v porodnišnici fino tuširala (tud po dvakrat z mlačno vodo). Se je super in ful hitr zacelilo, ampak ko pogledam tam dol je pa tko hecn. Dobr k ni velik šivov, je imel user posted image  majhno glavco. Upam, da bo naslednjič šlo čez kr brez tega. Sam kaj ko je 90% in še več žensk prerezanih ali raztrganih pa lahk delajo pred porodom karkoli.

LP

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Šivi po epiziotomiji
4.4.2007 17:59:33   
Manca12
Blagor tebi krfjolca! Jaz sem imela obakrat isto "šiviljo", se je prav dobr spomnim. Prvič 7 zunanjih šivov in nekaj notranjih, drugič 5 zunanjih. Prvič je bilo ok. Drugič pa zgleda kot bi mi še en šiv manjkal na koncu, prav čudno. In v odgovor strokovnjaka, če se da še kaj popraviti, ker je sedaj že vse zaraščeno:

Popravljanje ne povsem pravilno zaraščene rane po prerezu ali raztrganju presredka je sicer mogoče popraviti tudi kirurško, vendar ne tako kmalu in običajno le, če povzroča večje težave, bodisi izcedke ali nezmožnost spolnega občevanja. Če imate kakšen problem, se kot moja pacientka seveda lahko naročite na pregled k meni.
 
Pozdravček!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?