|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Škodljivci
3.6.2008 14:39:07   
Anonimen
No, izkušnene vrtnarice, ideje na plan user posted image .
Kako se na bio način znebiti (ali pa vsaj zmanjšati število) strigalic, gosenic, bolhačev, polžev in podobnih škodljivcev? Fizično, da se jih odstrani z roko, to vem, kaj pa kakšne bio pasti?
A mravlje v vrtu delajo škodo? So mi rdečke naredile mravljišče direkt med korenjem.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Škodljivci
4.6.2008 22:03:55   
lotoska
No jaz že odkrivam posledico mravelj in vlažnega vremena skupaj. Uši. Jih že uničujem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Škodljivci
4.6.2008 22:22:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lotoska

No jaz že odkrivam posledico mravelj in vlažnega vremena skupaj. Uši. Jih že uničujem...


Ja, kako pa, to me zanima user posted image user posted image user posted image ? Varianta je, da grem ležat na travnik in nabirat pikapolonice, samo se  mi zdi malo zamudno user posted image user posted image user posted image .

Npr. brala sem, da se za polže v posodice nalije pivo, ki jih privlači, samo meni polži niso tako grozni, da bi jih morala ubiti, jih raje poberem in odnesem k sosedu user posted image .

(odgovor članu lotoska)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Škodljivci
5.6.2008 17:24:36   
Gina
Jaz hrošče, predvsem imam stenice (tiste rdeče črne, ki zelje jedo, pa ohrovt) pa še rdeče hroščke lilij, ki izgledajo kot iz plastike, vse kar z roko poberem v en lonček. Bolhači mi delajo totalno škodo, sem čist depresivna, ko zagledam uničenje od njih, sicer pa se jih kar dosti nabere na rumene lepljive plošče (te so vsestranske, edino včasih se ti tudi kak koristen organizem gor ulovi, pa si potem žalosten, ker ga ne moreš dol rešit), pa ugotovila sem, da je res, kar sem prebrala, da bolhači ful ne marajo mokrote, zato je treba pač vse kapusnice dobro zalivat skor vsk dan. Sicer pravijo biodinamiki, da je najboljše bolhače nekako pobit, pojma nimam kako, ko vendarle vsakič odskočijo, ko zraven prideš in jih zažgat tam na vrtu, ker menda svojega vonja mrtvih tovarišev ne prenašajo, samo tega nisem probala. Potem pravijo, da je proti bolhačem fajn posadit zraven kapusnic zeleno, pa paradižnik, pa solato, pa reči, ki jim smrdijo, vsekakor pa ne imeti vseh kapusnic na kupu, ker  je prehud vonj in jih takoj izvohajo, se pravi vsako reč posebej med kup drugega posadit. Moram reči, da meni tista koleraba, ki raste med krompirjem res mnogo lepše dela, kot ostalo, kar je na kupu posejano, mislim manj je oglodano. V bistvu slednje velja za vse škodljivce, da je bolje raznorazne reči na eno gredo, zaradi vonjev posadit, pa seveda kapucinke, pa tagetes, pa ognjič zraven. Tagete so proti nematodam tudi menda fajn. Aja šetraj naj bi odganjal uši, samo to ni glih čist res, ker jaz ga imam vedno zraven , pa imam vsako leto uši. Mogoče bi jih bilo sicer še več, pojma nimam. Tam, kjer so uši jih prec odstranim, ker sicer dobijo mlade, pa jih je še več. Blitvo ponavadi porežem do tal, če so gor, pa če je kasneje bolj suho vreme, jih ni več, na fižol gredo tudi rade, tisto pa kar ven spulim, če jih je preveč. obstajajo tudi neki bio praški, če imaš res hudo invazijo, pa če še kake 14 dni ne misliš jest tistega.

Gosenic glih nimam, tako da ne vem, kaj naredit, mravlje niso tolk škodljive, celo jedo se mi zdi da uši ali kaj že. Edino zoprno je plet, pa ti po nogah plezajo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Škodljivci
5.6.2008 17:29:08   
Gina
Aja, kaj storiti proti strunam, pa tudi ne vem, pol sadik solate so mi pojedle. Sicer kakšno ulovim ob mrtvi solati v koreninah, ostale mi pa naprej jedo sadike.....

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Škodljivci
5.6.2008 17:51:42   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image  Sem se že bala, da ali nobeden nima škodljivcev ali pa jih vsi gostoljubno sprejmejo user posted image .

Ja, pravzaprav sem kar nekaj mešano sejala, lih zato, da ne bo toliko škodljivcev, pravzaprav zaenkrat za moje standarde kar lepo raste, edino fižol je pa zelo pojeden. Pa ne vem, a so mravlje ali kaj drugega, tiste rumene kartone pa imam tudi namen namestiti. Pa tagetke, ja, te pa nekaj nočejo rast user posted image .

Hvala za podrobna pojasnila.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Škodljivci
6.6.2008 20:45:47   
bumerang
A bio?
Gosenice, polže, hrošče se pobere z roko. Za polže ima Plantella ena bio zrna brez karence, imena pa se ne spomnim. Limacid vglavnem.
Strigalicam se nastavi narobe obrnjene lonce, tlakovce ali podstavke in se potem tam naberejo, še posebej, če je pod tistim slama. Pa kake odpadke solate ipd. se jim lahko da tako da imaš mir drugje.
Bolhačem se nastavi lepljive plošče ali pa se rastline pokrije s kopreno. Pa vlage na marajo.
Mravljam pa je potrebno razdreti mravljišče. Lahko jim posuješ tudi kak prašek, obstaja jih cel kup bio. Baje pomaga tudi navadni pecilni prašek ali pa talko.



_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Škodljivci
7.6.2008 21:37:28   
robinzon
Za strune se da v zemljo krompir, označi, kje je in se ga čez dva dni pobere. Strune se zelo rade vanj zarijejo. Polže mi pobiramo, sploh zdaj, ko je dosti dežja, pridejo  na plano.

Prejšni teden sem bila na enem predavanju in je bilo rečeno, da so strigalice koristne, sem pa preslišala za kaj.

Dobra zaščita proti raznim škodlivcem, ki pridejo po zraku je koprena.

Pri paradižniku je dobro obtrgat spodnje liste, kateri se dotikajo zemlje, ker ostanejo najdalj vlažni in se rastline prej okužijo s pegavostjo ali plesnijo.

Mi imamo pa problem z vrabci. Vsako leto nam oberejo popke ene hruške, drugih  niso šmirglali. Letos pa jih vidim, kako se sladkajo s popki češenj in so jo obrali, še preden je zacvetela. Od graha so ostali samo štrceljni.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Škodljivci
8.6.2008 9:01:36   
bumerang
Proti bolhačem sem včeraj prebrala - tega prej nisem vedela - pomaga lesni pepel, predvsem na rukoli. Okoli rastlin in po rastlinah se ga potrese pa se ima, baje, mir.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu robinzon)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?