|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   široko povijanje dojenčka?
29.3.2011 7:56:43   
zita
Mogoče bo kateri vprašanje čudno, ampak meni ni nič več jasno. Prvič sem rodila pred 5 leti, hodila v materisnko šolo - babiška šola v Lj, kjer so nam razložili da je potrebno do prvega rpegleda kolkov široko povijati. to smo tudi počeli. Zdaj sem spet v pričakovanju, hodila sem v materinsko šolo v okviru zdr. doma vič-rudnik. Ko je dojenčka previjala- je uporabila samo papmers pleničko, ko je kazala ene fotografije je rekla... to je še fotografija s širokim previjanjem- tako se je prej previjalo. Mož je šel v babiško šolo - na hitri tečaj in pravi, da so rekli da je prav da se široko povija. Skratka- čist zmešana sem, nimam pojma, ali je še široko povijanje še aktualno ali ni, ali sem jaz kaj preslišala v šolo... na seznamu za oblačila dojenčka pa piše plenice in povijalne plenice..

Mi kdo to razloži? user posted image Prosim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: široko povijanje dojenčka?
29.3.2011 8:12:53   
bučkabb
široko povijanje je nujno samo v primeru, da kolki niso vredo, to ti pa povejo ob odhodu iz porodnišnice, ko naredijo UZ kolkov otročku in ti potem dajo navodila, tudi pokažejo ti še enkrat kako se to dela in potem ti doma široko povijaš. če pa je vse OK pač ni treba a ne.

jaz sem rodila pred 2,5 leti in sem mogla našo pupo široko povijati do 3 meseca, pač čez pampersko daš te tetra planice in poviješ z povijalno ruto.

nekatere mamice si pripravijo večjo zalogo tetra planic in te povijalne rutke pred porodom, nekatere mamice pa po potrebi nakupijo potem, če je pač to potreba.

< Sporočilo je popravil bučkabb -- 29.3.2011 8:14:27 >

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: široko povijanje dojenčka?
29.3.2011 8:34:51   
kristinaj
jaz sem rodila, no sedaj bo 4 leta in pred 2,5 leti in obakrat nista bila široko povijana ker sta imela kolke ok. tisti pa ki kolkov nimajo v redu morajo imeti široko povijanje.

jaz sama sem jima na začetku, prve 3m, čez pampersko dajala še povijalno plenico, tisto s trakci...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: široko povijanje dojenčka?
29.3.2011 14:27:51   
bubu_bibi
IZVIRNO SPOROČILO: bučkabb

široko povijanje je nujno samo v primeru, da kolki niso vredo, to ti pa povejo ob odhodu iz porodnišnice, ko naredijo UZ kolkov otročku in ti potem dajo navodila, tudi pokažejo ti še enkrat kako se to dela in potem ti doma široko povijaš. če pa je vse OK pač ni treba a ne.



Pa še to ni nujno. Ortopedi niso namreč enotnega mnenja glede tega in obstajajo novejše raziskave, ki široko povijanje tudi v tem primeru (da je kaj narobe s kolki) odsvetujejo.


_____________________________

Pričakala sva! :)

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: široko povijanje dojenčka?
29.3.2011 14:35:56   
RAKICA2007
http://www.ringaraja.net/clanek/siroko-povijanje-da-ali-ne_3507.html

(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: široko povijanje dojenčka?
29.3.2011 14:43:48   
zaspančka
Baje se sedaj spet široko povija do 3 mesecev. Kolegica je pred kratkim rodila v LJ porodnišnici in ne delajo več UZ-ja (šparajo bajeuser posted image ), zato moraš široko povijat do 3 mesecev, ko greš na UZ kolkov, kamor se sam naročiš. Za moje pojme čista bedarija in spet špranje na napačnih koncih.

_____________________________

4.6.2009 - Tjaš
12.2.2013 - Tinkara

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: široko povijanje dojenčka?
29.3.2011 14:54:15   
zaspancek1
Ne vem, če to drži (ali pa so spet kaj spremenili).user posted image Od septembra 2010 dalje, odkar v LJ P ne delajo več UZ kolkov, širokega povijanja tudi ne svetujejo več (niti ti otroka ne povijajo široko). Previjaš normalno do prvega pregleda, ki ga opraviš v 6-8 tednu. Če je to šparanje user posted image - verjetno je, ampak tudi v tujini delajo večinoma tako, ker so rezultati takoj po rojstvu preveč nezanesljivi. Sicer pa so res mnenja ortopedov različna - v Nemčiji večinoma širokega povijanja že dolgo ne prakticirajo več, ker, če ima otrok tako nerazvite kolke, pomagajo samo konkretni ortopedski pripomočki, široko povijanje pa je brezvezno oz. ovira pri otrokovem gibalnem razvoju.

(odgovor članu zaspančka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: široko povijanje dojenčka?
30.3.2011 20:28:21   
biba_leze*
ojla,

moja izkušnja je sledeča: v P mi niso nič rekli da moram široko povijat, potem pridem z user posted image na prvo posvetovalnico pri 6 tednih in pediatrinja mi reče, da je potrebno široko povijat, čez 3 tedne grem na 1 UZ kolkov, kjer rečeje da je en kolk 1b, drugi pa 1a (enako kot v P - torej kljub širokemu povijanju ki sem ga prakticirala v zadnjih 3 tednih) ter me naročijo čez 4 tedne, o tem da je treba široko povijat pa niso nič rekli, jaz pa tud nisem in ko pridem nazaj na kontrolo sta oba kolka 1a (brez širokega povijanja). Moje mnenje je, da se kolki pri novorojenčku še niso ok ( ne vem zakaj mi prihaja na misel to, da najbrž ne, ker je bil otroček 9 mesecev v skrčenem položajuuser posted image ) in če ni kaj hudo narobe ali morda tudiprirojeno pol se v nekaj tednih po porodu samo poštima. Če v P nič ne rečejo, pol jaz ne bi povijala, ker je bogi otročiček ves neokreten.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?