|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   šivi
15.11.2005 19:38:48   
Anonimen
Povejte mi prosim, kako dolgo bolijo šivi po epiziotomiji. Jaz jih imam full. Sem zdaj šla z ogledalom pogledat, kako je kaj tam spodaj....boljše, da ne bi šla. Sem se kar zjokala. Imam jih sigurno čez 15. Ko sem vprašala dr. koliko šivov bo, je samo nekaj zamomljal, ni pa povedal koliko. Zdaj razumem zakaj. Najbolj bolijo oni na ritnici.
Kako si jih naj negujem, po kolikem času bodo izpadli?
Rezana sem v oblik črke Y. A je t normalno?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: šivi
15.11.2005 19:48:24   
tina100
JA,urska jaz sem jih imela21.pa res one od zadaj bol bolijo neguj si jih tako da jih samo spiraj z mlacno vodo da nebos dobila kaksnega sampona gor ker poluser posted image .sivi potem v roku dveh tednov sami odpadejo jaz sem jih zasledila pri tusiranju taksne nitke zgledajo boli pa nic.BREZ PANIKE.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: šivi
15.11.2005 19:49:30   
fipi
Pri prvem porodu sem jaz bila rezana tudi Y user posted image  oz. sem se tako raztrgala. Šivi so me boleli pri prvem porodu 7 dni, pri drugem pa 10 dni. Mazala pa sem si jih z bepathenom.
Kar pa se tiče izgleda tam spodaj user posted image , pa se vse lepo zaceli in čez nekaj mesecev sploh ne boš videla kje si bila šivanauser posted image .


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: šivi
15.11.2005 20:40:00   
Ninica
Ja ja, se prav spomnim kako bolijo ti  user posted image  šivi. Mene so boleli nekje 10 dni. Res, da bolijo tisti na ritnici bolj. Sedela sem na otroškem šlaufu za kopanje. Negovala sem si jih z mlačno vodo in z Bivacinom, ki mi ga je dala babica, ko je prvič prišla pogledat otroka. Potem so se mi začeli kar hitro celit.

_____________________________

LP, Ninica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: šivi
15.11.2005 21:10:53   
StBarbara
boleli so me 10 dni.


_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu fipi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: šivi
15.11.2005 21:12:54   
Grascakinja
Če lahko kje stakneš kremo Fibrolan Salbe, ti jo fuuul priporočam. Meni jo je za šive dala patronažna. Vsebuje encime, ki čistijo rano in pospešujejo celjenje. Posodila sem jo potem še prijateljici, in je ni mogla prehvalit.
Skrbi za higieno pa bodi čim več na luftu - zrači tamalo.
Ko ti bodo šivi odpadli pa pridno maži s kako mastno kremo, da te ne bo preveč zategovalo.
Boli 14 dni potem se pa unese. Potem boli še pri spolnih odnosih, ko z njimi začneš, pa si pomagaj z lubrikantom KY, dobi se v lekarni.
Lahko da te bodo boleli tudi ob spremembah vremena.

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: šivi
15.11.2005 21:43:23   
mika
jaz sem na obroču sedela tri tedne. Šivana sem bila45 minut in ko sem vprašala koliko šivov imam, je rekel en meteruser posted image user posted image . Verjetno je mislil en meter niti?user posted image user posted image . mene je babica prerezala, k temu pa sem se po desni strani raztrgala. Patronažna mi je za šive svetovala šentjanževo olje iz lekarne in je bilo ok. z ogledalom pa si nisem upala pogledati dokler se mi ni rana zacelila, ja pred pregledom pri g.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: šivi
15.11.2005 22:00:09   
smrka
Mene so šivi boleli ene 20 dni, sam ne tako da bi jokala... bolelo je ko sem sedela ali veliko hodila. Nevem kako si ene predstavljajo  "zračenje tamale" a to pomeni da si brez gat in hodiš po stanovanju pa še čiščo imaš? Svetujem ti da si pogosto menjaš vloške, da ni preveč "mokro". Čas itak hitro leti, tako da se bodo tudi šivi utrudili in odpadli pa bo kul :)

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: šivi
16.11.2005 8:44:51   
Anonimen
Hvala vsem za odgovore.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: šivi
16.11.2005 9:22:23   
Grascakinja
Smrka, "zračenje tamale" je izvedljivo tako, da ležiš spodaj gola, podse pa položiš staro brisačo ali kaj podobnega zaradi čišče.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: šivi
16.11.2005 11:18:15   
nana 27
mene je nehalo boleti po treh tednih. Ko sem si namazala z bepanthenom, me je grozno peklo. Bivacina mi niso hoteli predpisati (ne v bolnici, ne moj osebni zdravnik), ker je baje kancerogen pa še pozdravi samo zunanjo plast, navznoter pa se še vedno lahko kaj dogaja user posted image   Meni je moj kupil mrežaste hlače (take, kot smo jih imeli v bolnišnici) in vložke za inkontinenco (Vir extra so se mi kar na šive nalimali) v Tosamini trgovini na Viru. Mrežaste hlačke sso super, ker ne drgnejo ob kožo in dobro držijo vložek, pa še dihajo. Ker mi nihče ni povedal, da so izpadajoči šivi rumene barve in imajo poseben vonj, sem mislila, da se mi je spodaj vse zagnojilo user posted image   Ko sem glede šivov vprašala dr. Pušenjaka, mi je rekel, da na šive ne nanašam ničesar razen fiziološke raztopine (mogoče kupi svojo flaško, da ne boste otročka okužili - jaz sem porabila več kot pol litra fiziološke) in da si delam kopeli z mlačnimi kamilicami in seveda veliko tuširanja. Fiziološko sem izdatno nalivala kar na vložek Vir extra in dala na šive. Oblekla sem si mrežaste hlačke in si vložke velikokrat menjala. Fiziološka je pomagala, da se vložki niso prijemali na šive. Za mokro trenirko se pa nisem sekirala. Pomagalo je! Pomagal mi je tudi otroški šlauf za plavanje, na katerem sem sedela. Poskusi več počivati in ležati. Ponoči pa spi brez hlačk in si pod rito daj kakšno temno kopalno brisačo. Aja, ko se po tuširanju brišeš, imej obvezno svojo brisačo, da se kaj ne nanese na rane. Jaz sem poskušala tudi s fenanjem, ampak mi ni bilo fajn, saje je preveč zategovalo. Čimprej pozdravi šivčke!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: šivi
26.11.2005 20:40:16   
tincci
A so vam tudi kak šiv bolj zategnili? Meni so zadnjega pri riti ful (kake dva milimetra bolj notr je) pa nekako je tako zašito, da se pozna kožna guba. Se to še kaj popravi ali je to to? Pa zateguje me ta zadnji šiv vsake toliko, a katera ve, zakaj?

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: šivi
26.11.2005 21:18:56   
Anonimen
tincci, ne vem. Se mi zdi, da so ti dr. full površni tam spodaj.
Mogoče si pa mislijo, ja kdo te pa bo videl tam spodaj...user posted image  razen moža. Halo, kaj pa ljubimci user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tincci)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: šivi
27.11.2005 12:54:03   
tincci
Ma veš, saj po svoje razumem to. Po porodi je vse spodaj nabreklo, krvavo, mokro, ... mi je kar razumljivo, da se ne da peferktno zašit, ampak vseeno user posted image  res bi se lahko malo bolj potrudil user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: šivi
27.11.2005 13:02:24   
kofetek2010
kot da bi zanalašč tko grdo zašili user posted image
no, vsaj meni so user posted image  pa še sedaj grdo zgleda user posted image
dokler se ni poštimalo je pr men zgledalo tko kot, da bi imela grozdje tam spodaj user posted image

bom tokrat prosila, da mi lepotno popravijo user posted image

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: šivi
27.11.2005 15:05:27   
Anonimen
Jana, a misliš, da lepotno tudi popravlajo?user posted image user posted image  
Kaj pa naj jaz storim? Naj grem, da mi jo malo bolj skup zašijejo ali naj mojega pošljem, da mu ga malo razširijo?

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: šivi
27.11.2005 15:31:33   
kofetek2010
urska počak še enih 14 dni, da rodim in ti javim user posted image   sam jaz bi samo lepotni popravek, velikost mi je čist prava user posted image


ti boš pa morala s tvojim tja, da vama mero vzamejo user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: šivi
27.11.2005 15:51:46   
Anonimen
MOja velikost ni prava, ker sta mi dva šiva popustila user posted image user posted image . Zdaj je pa takooo velika...Upam, da bo še kaj zraslo skupajuser posted image user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?