|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   število ur dnevno v vrtcu
9.4.2008 19:51:44   
mavo
Pozdravljeni!

Mogoče se sliši nenavadno, vendar me zanima, koliko je lahko otrok dnevno največ časa v vrtcu, in sicer v urah. Nikjer še nisem zasledila, da je lahko otrok 10 ur dnevno v vrtcu. Gre za to, da zaradi oddaljenosti do službe v svojem kraju bivanja ne bi mogla priti prej po otroka v vrtec, kot po 10ih urah in sicer bi moral tam ostati od 6:30 do 16:30.
Gre za to, da imam delovno mesto v LJ, kjer pa brez stalnega bivališča v občini nikakor ne morem dobiti mesta v nobenem od vrtcev. Otrok spada v prvo starostno skupino.
Vesela bom vsakršnega odgovora.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: število ur dnevno v vrtcu
9.4.2008 19:54:16   
sazi
otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur - nekje to tudi piše
znanki so v vrtcu prav rekli, naj se organizira drugače, ker je imela otroka tam po 10 ur - potem sta z možem malo spremenila svoje "običaje" in je on hodil bolj zgodaj v službo, ona je otroka peljala malo kasneje, popoldne pa je šel po otroka mož, ki je bil prej doma - sta pa imela oba do službe 1 uro vožnje

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: število ur dnevno v vrtcu
9.4.2008 19:56:43   
Dashenka
V ljubljanskih vrtcih velja, da je v osnovni ceni zajeto varstvo za največ 9 ur dnevno, za dodatne ure pa ti zaračunajo. Koliko pa žal ne vem.

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: število ur dnevno v vrtcu
9.4.2008 20:04:18   
eya
Ja, samo 9 ur je lahko v vrtcu. Imaš pa tudi pravico do skrajšanega delvnega časa, lahko delaš npr. samo 7 ur na dan (do otrokovega 3. leta).

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: število ur dnevno v vrtcu
9.4.2008 20:07:55   
@lina
Po Zakonu o vrtcih se dnevni program vrtca izvaja 6 do 9 ur dnevno. V občinskih sklepih (kjer so objavljene cene vrtcev v občini) ponavadi tudi piše, da je otrok lahko največ 9 ur v vrtcu. Nekatere občine prekoračitev tega časa "kaznujejo" s plačilom zaradi zamude, druge občine to imenujejo "dodatno varstvo", ki se ravno tako plačuje. Cene začete ure prekoračitve so različne po občinah, običajno tam okrog 4-5 eur. Nekatere občine pa tega nimajo v občinskih sklepih, da morajo vrtci zaraćunavati, tam pa je odvisno od vrtca, kako gledajo na te zamude in kako se boš z njimi dogovorila glede tega.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: število ur dnevno v vrtcu
9.4.2008 20:15:51   
@lina
no, pa če smem dodat še moje mnenje glede tega, nič osebnega ne mislim: jaz sem tudi zaradi tega razloga (ker po otroka ne bi mogla prej kot v 10 urah, oba z možem sva delala prej v LJ) zamenjala službo za delovno mesto v domačem kraju. Če pa tega ne bi mogla (takrat se je pač zelo ugodno razpletlo zame, ni pa nujno, vsi tega ne morejo) - potem bi definitivno vzela skrajšani delovni čas - 6 ali 7 ur, ki pa mislim da se lahko koristi do otrokovega 6. letauser posted image

Jaz po svoja dva otroka hodim po osmih urah in še malo njegovega bivanja tam, pa je med 15h in 15.30 skoraj vedno med zadnjimi tam. Ne vem, kako je v tem našem vrtcu, ali imajo res vsi starši tako ugodne delovnike, ali po vse otroke hodijo stari staršiuser posted image  V glavnem, meni se ti otročki smilijo, ki so do zadnjega tam notri, saj vidim, kako se vse očke obrnejo proti vratom v upanju, da je prišla njihova mamica ali oči. Sploh v prvem starostnem obdobju. Ko so malo starejši, jim je "lepše" v vrtcu, s svojimi prijateljčki pa to čakanje potem ni tako hudo.

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: število ur dnevno v vrtcu
9.4.2008 20:52:10   
mavo
Vesela sem vašega hitrega odziva, zato bi vam rada posredovala še par informacij, da boste bolje razumele moje kruto vprašanje.
Gre za to, da sva z možem oba zaposlena v javni upravi. Mož se vozi dnevno 80 km v eno stran na delo, jaz pa 75 km na drugo stran Slovenije. Oba delava od 7:30 do 15:30, poleg tega pa so še občasna celodnevna dežurstva. Starše imava oddaljene vsaj uro vožnje z avtom, tako da varstvo sploh ne pride v poštev, poleg tega pa tudi še delajo. Menjava službe ne pride v poštev, ker bi kot bivša štipendistka morala vračati štipendijo, kar ni izvedljivo. Preseliti se ne moreva, ker sva pred tremi leti kupila stanovanje in sva do vratu v kreditih. Zavedam se možnosti skrajšanega delovnika, vendar bi prej rada izkoristila vse ostale možnosti, predvsem iz finančnega vidika (spet mislim kredite).
Verjamem, da vas je veliko v podobni situaciji, zato sem se tudi odločila za to vprašanje. Zanima me predvsem, na kakšen način ostale čarate, da niso vaši otroci prvi zjutraj in zadnji popoldne, ki odhajajo domov iz vrtca.
Lepo pozdravljene

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: število ur dnevno v vrtcu
9.4.2008 21:01:48   
K_a_t_i
@lina, do 6. leta, če imaš 2 otroka, če imaš enega do 3. leta.

Bom pa rekla eno na temo "otrok", ki se vsem smilijo, ker so  ob 15:30 še v vrtcu.
Meni se pa smilijo tisti otroci IN starši, ki morajo vstajati ob 5h zjutraj, zato da so lahko starši do 7h na delovnem mestu, ki je od kraja bivanja oddaljeno 1 uro in ki vsak dan razmišljajo o tem, ali bodo lahko otroka dvignili do 16h (zastoji na cesti ti pot hitro podaljšajo za 20 minut ali več). A je kriva mama, če ne more v 9h urah do službe in nazaj ter oddelati 8ih ur? Se strinjam, da se da po rojstvu otroka mnogokrat življenje organizirati skoraj na ravni nemogočega, ampak včasih pa res ne gre. Tako da - v krajih, kjer ni delovnih mest se mi zdi res neodgovorno pravilo, da otrok ne sme biti toliko časa v vrtcu. Verjetno ni veliko tistih mam, ki so zadovoljne s tem, da skoraj ne vidijo svojih otrok (ampak le teh ne vidijo niti, če imajo dodatno plačano varuško, da gre prej po otroka), je pa to večinoma edini način, da se preživljajo. S skrajšanim delovnikom pa problem 3 in več letnikov v vrtcu ni rešen.

Pa še - ene službe trajajo od 9h do 17h in potem otroka malo težje prideš iskat ob 15h - je pa druga prednost - otrok se zjutraj lahko naspi.

mavo, držim pesti, da najdete rešitev! Upam, da se najde kakšna prijazna soseda, ki bo šla v isti vrtec po svojega in tvojega otroka.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 9.4.2008 21:03:29 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: število ur dnevno v vrtcu
9.4.2008 22:02:19   
smotka lonib
Mavo!
jest te čisto razumem. Moja mami dela v vrtcu in je enkrat na dva meseca cel teden ob 5.15 uri prva odpirala vrtec. Se je zgodilo, da je bila tam že kakšna mamica in čakala, da se bo odprl vrtec, ker je pač morala v 25 km oddaljeno službo v Ljubljano ali pa še dlje. Je velikokrat kr mami vzela otroka in ga sama slekla ter preobula, ko je videla, da je mamica v stiski s časom.


_____________________________

Nejc 15.9.1995 (53cm, 3320g)
Vanja, 24.11.2000 (59cm, 4880g)
Zala 29.3.2007 (54cm, 3970g)


(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: število ur dnevno v vrtcu
9.4.2008 23:36:39   
@lina
mavo, jaz te nikakor ne obsojam, če si čutila, da moraš zaradi mojega komentarja dodatno pojasniti svoje vprašanje. Dejstva, ki si jih navedla, ti resnično ne olajšajo situacije in upam, da najdete čimbolj ugodno rešitev.

K_a_t_i, prav imaš, očitno sem si zapomnila samo informacijo, ki je meni koristna (za dva otroka).
Kar se tiče druge strani medalje: tudi v tem se strinjam s tabo. Sama sem bila v tem položaju, da bi verjetno tuhtala, ali bi prišla po otroka pravočasno ali ne. Sama vidim in dnevno občutim, koliko cesta in zastoji požrejo dnevnega časa, saj se moj mož še vedno v LJ vsak dan 75 km v eno smer.
Jaz vidim problem tudi drugje - da mavo recimo ne more dobiti vrtca v LJ, ker ni od tam. Zakaj večni problem prenatrpanih vrtcev? Čeprav bi bila dnevna vožnja za otroka tudi mučna, bi bili pa le več skupaj.
Ampak verjemi, so tudi starši ki odlagajo otroke v vrtcu, da so sami frej in ga puščajo do zadnjega notri - pa ne le občasno, ampak tako vsak dan. In takim bi še kako prav prišlo določilo, da je lahko otrok neomejeno v vrtcu.

Zato pa pravim, vse je stvar dogovora. Mogoče pa mavo naleti na prijazna ušesa uprave vrtca in bodo upoštevali njeno stisko. Držim pesti!

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: število ur dnevno v vrtcu
10.4.2008 7:02:02   
Dashenka
Kaj pa varianta privat varuške v Ljubljani?

Mi smo imeli hčer do 3 leta v privatnem varstvu. Pa ne zaradi logistike ali zato, ker nismo dobili mesta v jaslih, pač pa zato, ker je po no našem mnenju to boljša varianta, kot jasli.
Manj otrok v skupini, bolj individualna obravnava, manj bolezni, itd.

Zdaj pa je to varianto varstva enostavno prerasla in gre v vrtec.





(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: število ur dnevno v vrtcu
10.4.2008 8:24:49   
mojca75
če imata oba fiksen delavnik bo težko, midva to rešujeva tako da jo en dan jaz peljem in pridem za 8 v službo, mož pa prej in jo gre on iskat če pa jo on pelje za 8 sem pa jez pred 7 v službi in jo gremjaz iskat - grem ob 15h domov.

Midva sva sicer blizuvrtca pa vseeno tko delava da skrajšava čas ko je tam, čeprav ji ni nič hudega, ampak v tem času je njena ljuba vzgojiteljica.

poznam veliko parov ki tako delajo,eden vozi, drugi pobira.

Poglej če lahko kateri od vaju malo spremeni urnik, tudi midva sva oba v javnu upravi

_____________________________

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: število ur dnevno v vrtcu
10.4.2008 8:34:19   
karamela
Mavo- čisto te razumem. Mislim, da če boš situacijo lepo razložila ravnateljici pa vzgojiteljici, te bodo razumeli in se boste dogovorili.
Veš jaz delam sicer v Ljubljani, vendar v tem prometu rabim najmanj pol ure, da se pripeljem teh bogih 8km. Moj dela en teden dop. drug pop. Jaz pa imam službo kjer nimam delovneg časa od do, ampak moram biti dokler ne naredim vsega. Tako so moji otroci tisti teden, ko jaz hodim po njih vedno zadnji, pa še celo babi pride kdaj po njih. Uskladiti delovni čas - nemogoče zaradi procesov v službi, menjava službe, ni tako lahko v teh časih, to mislim da ni rešitev.

Držim pesti, da uredite!




(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: število ur dnevno v vrtcu
10.4.2008 10:16:53   
thor
Midva sva imela podoben problem, pa sva ga rešila tako, da smo se vsi trije preselili v Ljubljano v najemniško stanovanje, naše - lastniško v 70 km oddaljenem kraju, pa dali v najem. Finanačno je zelo naporno, ker se najemnini seveda ne pokrivata ,pa še drugi stroški so tu, ampak drugače ni šlo. Upam da se ti bo izšlo tako, da bo dobro za vse.

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: število ur dnevno v vrtcu
10.4.2008 13:36:58   
frutka_
9 ur je magična številka.
V tvojem primeru se mi zdi smiselno edino to, da otroka daš v vrtec, ki je blizu tvoje ali moževe službe. Ziher se voziš mimo katerega vrtca. To je najboljša rešitev. Tako boš z otrokom preživela zjutraj več časa in popoldan, ko se bosta vozila domov. Sicer v avtu ampak kakšne pesmice lahko pojeta, poslušata zgodbice na CD-ju...
Bi to priošlo v poštev?

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: število ur dnevno v vrtcu
10.4.2008 13:56:48   
emaa
frutka napisala je, da mesta v Lj ne dobi in ja to je problem nas, ki se vozimo v LJ, da za pot porabimo preveč čas, vrtca v LJ pa ne dobimo. Jaz upam, da mi vsaj kje uspe mesto dobit, glede na to, da sta dvojčka. 

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: število ur dnevno v vrtcu
10.4.2008 14:07:41   
Jančika_
Mavo, kaj pa kakšno Vransko ali Šempeter, tam bi po moje dobila prostor, pa takoj prihraniš pol ure, če ne več. Ali pa v moževi smeri nekaj na pol poti do službe.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: število ur dnevno v vrtcu
10.4.2008 19:54:12   
Rubin.
Gre za to, da imam delovno mesto v LJ, kjer pa brez stalnega bivališča v občini nikakor ne morem dobiti mesta v nobenem od vrtcev.



A potem je to od občine odvisno?

V Mb to ni problem, edino višjo ceno vrtca morajo plačati, če so iz druge občine.

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: število ur dnevno v vrtcu
10.4.2008 21:19:07   
taši84
v našem vrtcu so otroci lahko največ 9ur. kar prekoračijo se zabeleži in obračuna kar pa ni poceni. (bivših 2400sit)

_____________________________

**Septembra bomo trije....**

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: število ur dnevno v vrtcu
10.4.2008 21:45:08   
atanja
Poznam eno ki je samohranilka. Staršev nima blizu za pomoč. V službi so dobili naročilo in je morala podaljšat za pol h, in je v vrtec prišla po tamalo tako da je malo minutk manjkalo do 9h pa so ji rekl da če se bo o še kdaj zgodilo bojo naredil sestanek ker otrok ne sme bit več kot 9h v vtcu...HAlllloo

Jaz mam srečo začenjam kasneje zato ga jaz pelje, pol pa če delam cel dan ga gre moj iskat. in ker mam pol velik h lahko vsaj 3krat na teden ga grem jaz iskat. GA pa hodmo iskat kmalu ker se meni več ne da posušat kako ne spi in blalalala. TAko da ga potem ima tiste dneve ko moj vskoči med službo dedek. Res mam srečo in pojma nimam kako mamice sfolgate.


Drugače je pa tako-v napi občini dobiš točko če imaš delovno mesto v občini. V ljubljani pa če živiš v tej občini-jankovič uvedel. Tako da ta politika še zdaleč ni idealna....


(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: število ur dnevno v vrtcu
11.4.2008 7:56:34   
Gordana-3
saj skoraj v vsaki občini je tako, da imajo prednost otroci, ki so iz domače občine. problem pa je tam, ko že za domače otroke zmanjka mesta.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: število ur dnevno v vrtcu
11.4.2008 8:57:59   
atanja
ja ko jih je vpisanih čez 250 in tisti ki še septembra niso stari 11m sploh ne obravnavaj prošenj...

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: število ur dnevno v vrtcu
11.4.2008 9:07:10   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: thor

Midva sva imela podoben problem, pa sva ga rešila tako, da smo se vsi trije preselili v Ljubljano v najemniško stanovanje, naše - lastniško v 70 km oddaljenem kraju, pa dali v najem. Finanačno je zelo naporno, ker se najemnini seveda ne pokrivata ,pa še drugi stroški so tu, ampak drugače ni šlo. Upam da se ti bo izšlo tako, da bo dobro za vse.


To bi bila rešitev v primeru, če bi oba z možem delal v Ljubljani. Tako pa, kot sem jaz razumela, se ona vozi v Ljubljano, mož pa v drugo smer. Tako da mož bi imel potem še bistveno daljšo vožnjo. No, če bi to šlo, bi jaz tudi v tej smeri mogoče razmišljala.

(odgovor članu thor)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: število ur dnevno v vrtcu
11.4.2008 9:20:08   
frutka_
Emamair pa to sem napisalauser posted image ...blizu službe, če se ravno peljeta mimo katerega vrtca, ki jima je po poti. Saj ne rabi biti LJ lahko je keri drugi kraj mimo katerega se pelje. Jančika je napisala podobno.
Če vpišeš otroka v drugo občino in ne tja kjer imaš prijavljeno stalno prebivališče, potem res nimaš prednosti. Prednost pri vpisu imajo lokalci. Potem imajo prednost socialno šibki, starši, ki že imajo ali so imeli že enega otroka v željenem vrtcu, otroci s posebnimi potrebami,...
V tem primeru (če ga vpišeš v drugo občino) se ti najbrž spremeni tudi plačilni razred, ker te obravnavajo po drugi plačilni lestvici.

Ne morem mimo tega, da ne zinem kako me je včeraj razjezila tema o zaporih in kako stisko imajo. Ma stiska je tudi v vrtcih pa ni nikoli debate na to temouser posted image . Kaj bodo storili, kam bodo starši dali otroke, želijo imeti polne skupine, normativ je itak previskok, Zver "išče" otroke, ki so prišli v šolo brez kakršnekoli prejšnje oblike varstva in ga zanima kje so bili??? Ja, ljubi bog, če mama in ata gresta v službo najbrž otroka ne peljeta s sabo. Če ne dobita vrtca sta se prisiljena znajti po svoje. Res, eni starši doživljajo prave stiske ob tem. In jim kdo pomaga? Vsak znajde po svoje.user posted image

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: število ur dnevno v vrtcu
11.4.2008 9:23:00   
Jančika_
Ena varijanta je še varuška, ki bi hodila po otroka v vrtec in počakala z njim do prihoda staršev iz službe. Samo najti koga zanesljivega, to je pa spet druga pesem...vsekakor ni fajn situacija.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?