|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   žrelnica
19.11.2009 10:06:50   
KATAM
Lep pozdravček.

Veliko vas berem, sama pa se bolj malo oglašam in prosim mamice s podobnimi izkušnjami za kakšen nasvet.

Tudi mi imamo poleg vseh otroških težav tudi težave z žrelnico. Do sedaj smo se ukvarjali z alergijami, ki niso dokazljive, nadležnim dermatitisom, kandido, in seveda stem povezano slabo prebavo, no pa recimo da smo to s pomočjo bioresonance in diete bolj ali manj uspešno opravili. Sedaj pa smo ugotovili, da naša princeska slabše sliši, ( preizkušeno z tipanogramom, ki je B ( tiste že veste kaj to pomeni), res da je kar naprej prehlajena, vneta ušesa pa je imela samo enkrat. Sicer vem, da če gre za vprašanje sluha, da z operacijo ni za odlašat, pa vendar sem malo skeptična  če je ta operaija res nujna.
Moram priznati, da nam je na žalost alternativna medicina ( homeopat,bioresonanca) že večkrat bolj pomagala kot uradna medicina ( ali je to zgolj naključje ali pa imamo čist nesposobno pediatrinjo).
Zdaj pa se postavlja vprašanje, ker alternativna medicina ( bioterapevt)odsvetuje operacijo, ker za njih je to en začaran krog, pa tudi sama sem prišla do tega zaključka ker sem res veliko prebrala, da če je otrok veliko prehlajen in neodporen je zato če nima urejene prebave ( tudi kandida, s tem je povzan dermatitis), in večina otrok ki ima probleme s tem ima tudi probleme z žrelnico,( povečano ), in da je treba najperej prebavo porihtat in posledično se tudi druge stvari uredijo. No ko sem jaz to omenila pediatrinji se je samo nasmihala.

Skratka da ne bom predolga še nekaj vprašanj,
Mi datum za operacijo že imamo ( verjetno bomo tudi šli), ali ima kaj veze če je operacija zdaj pozimi, ko je bolj hladno in je okrevanje daljše,  ali bomo molgi bit potem še dolgo časa bolj noter, pa še tale nova gripa me mori, saj jaz kaj dosti ne verjamem v to ampak da jo glih zdaj peljem v bolnico ( največje leglo bacilov, saj vem da boste rekle da so bacili povsod, pa vendar jih je tam največ, in še to  ali so zdaj kakšni drugačni pogoji, ali si lahko zdraven ( stara bo 3 leta ), namreč jaz jo kar težko pustim samo tam pa čeprav samo tri dni:

Upam ,da nisem preveč naložila.
Zaskrbljena mamica.

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 19.11.2009 10:59:59 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: žrelnica
19.11.2009 11:46:04   
beaglekriss
Živijo!
Glede nove gripe se ne bi opredeljevala,po moje jo lahko nabasamo kjerkoli,še zdaleč,po mojem,ni največ nevarnosti v bolnici.
Kar se pa tiče operacije žrelnice v zimskem času,ti pa bo verjetno podatek,da so v poletnem času krvavitve po op pogostejše in,da so (ali pa še?)po posegu otročkom dajali lizat lučke(ledene kocke),da se krvavitev ustavi,v veliko pomoč.
Pa srečno!user posted image

(odgovor članu KATAM)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: žrelnica
19.11.2009 11:55:45   
sazi


Tudi naš sinko je veliko bolan. Tudi alergijo smo uspešno pozdravili z bioresonanco in ravno tako je slabše slišal, govorl skozi nos, smrčal... skratka vse znake povečane žrelnice je imel. Je šel na operacijo letos septembra. Kirurg mi je povedal, da žrelnica niti ni bila tako zelo povečana, bila pa je trda od verjetno tolikokratnih vnetij - skratka rekel mi je, da jo je bilo smotrno odstranit.

V bolnici je bil 3 dni (torej 2 noči). Prvi dan je bil samo sprejem, malo igranja, pa pogovor s pediatrinjo. Smo šli popoldne celo ven na sprehod. Naslednji dan je bil zjutraj operiran. Cel dan je spal in velikokrat bruhal. Naslednje dopoldne je šel domov in bil tak, kot da se ni zgodilo nič - šibal, norel, jedel bi vse (pa mu nismo pustili - je bil še nekaj dni na bolj tekoči in mehki hrani). Potem je bil še 1 teden doma in šel v vrtec. Zdaj ima spet že cel mesec zabasan nos, ker res vsak virus pobere, ampak ko bo pa zdrav pa upam, da se mu bo poznalo, da ima žrelnico odstranjeno (da bo končno lepo dihal skozi nos in podobno).

Čez dan sem bila z otrokom jaz, ponoči pa mož (ker imamo doma še dojenčka). Zdaj je celo tako, da ni treba nič doplačat, da staršu celo hrana tam pripada (pred enim letom na infekcijski sem morala plačati že samo za to, da sme bila tam čez noč) - no, zdaj je nov zakon in so starši lahko zraven se mi zdi da do 6. leta brezplačno, za starejše je pa treba doplačat. V sobi je bil še 1 8-letnik. Prvo noč je bil sam - tudi na svojo željo, naslednjo noč (po operaiji), je pa mama ostala z njim in doplačala.

Kar se tiče virusov v bolnici - po mojem ga tam težko stakne, saj so oddelki kar strogo ločeni, okrevanje pa tudi ne vem zakaj bi bilo daljše. Le potem mogoče lahko hitreje zboli, ker je toliko viroz - ampak kot rečeno, naš je zbolel takoj, pa ni hujšega.

srečno in čim manj skrbi (itak, da so)

(odgovor članu KATAM)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: žrelnica
19.11.2009 12:53:22   
Kliki
V bolnicah je itak vse nonstop razkuženo, okrevanje po mojem ne bo nič daljše( včasih so ti dali po operaciji jesti sladoled tako da mraz pomojem ne opliva kaj dosti).
Jast nimama ne žrelnice in ne mandeljnov pa normalno živim že od svojega 6leta dalje. Zato nisem nič več bolan.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: žrelnica
19.11.2009 21:20:04   
end1
Moji hčerki so jo maja odstranili, ni bila veliko bolna, je pa smrčala in stalno imala zabasan nos vse od lani novembra. S prehrano ni imela nikoli problemov, ne pred operacijo in ne po njej, še mislim, da mal manj je kot je prej.

Rezultat operacije, nosek čist, zaenkrat zdrava, že celo leto (trkam na les ), smrčanja ni več. Zelo, zelo sem zadovoljna, pa sem bila tudi zelo skeptična, prav zaradi dejstva, da moja hči po tem ko so ji zobki zrasli skoraj ni bila bolna.

Pa srečno!

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: žrelnica
19.11.2009 21:36:51   
Erdbeere
Pri otroku si lahko zraven zdaj do 5. leta brezplačno, samo če boš tam si vzami kakšen zložljiv ležalnik, ker tisto, kar ti dajo v bolnici za "ležat" ni za nikamor. Je pa otrok en dan pred op sprejet, naslednji dan je operiran (v Lj gredo od najmlajšega naprej) in potem gre naslednji dan domov že zgodaj dopoldan (okrog 9-ih smo šli mi). Zdaj po novem ne dajejo več sladoleda, je pa odstranitev žrelnice veliko manj boleča, kot če so zraven še mandlji, sem videla 2 druga otročka, ki sta dala samo žrelnico ven, pa našo ki je dala oboje, naša je najbolj boga bila...ampak zdaj  po 1 mesecu je že popolnoma ok.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: žrelnica
20.11.2009 8:55:09   
JaLuca
Moja je bila stara 2 leti in 3 mesece, ko je šla na operacijo žrelnice. Pred tem nonstop bolana, AB, smrčala, jedla in govorila vse skozi nos, tudi vročinski krči so se pojavili. Po operaciji je še enkrat zbolela v jesenskem času, potem pa je vedno boljše, zdaj po letu in pol je vedno manj bolana, mogoče kakšen prehlad, pa še tega lahko takoj odpravimo, pa tudi apetit se ji je pojavil takoj po operaciji. Zdaj pa hodima k logopedu, ker se je poznalo, da nas več kot leto ni vredu slišala, ampak se to tudi vredu popravlja.

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: žrelnica
20.11.2009 14:52:58   
srki
Letni čas ne vpliva, nič se ne boj, okrevanje bo normalno, naslednji dan greste domov, če je vse OK. Glede na starost, lahko zahtevaš, da si z njo, jaz sem z mojim sinom bila, seveda z doplačilom. V bistvu pa mi ni bilo hudega, sedaj, na tej novi kliniki, pa je verjetno še toliko boljše (igrače za otroke in te zadeve), čeprav je bila tudi na ORL kliniki igralnica, pa tudi neka ženska, kot vzgojiteljica, tam so ustavarjali, peli, risali, skratka se imeli lepo.

srečno!

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: žrelnica
20.11.2009 17:24:27   
staši
Ojla ,jaz imam sina starega sedem let ,do predlanskega leta je vsak mesec imel antibiotik -diagnoza vnetje levega ušesa ...in to se je ponavljalo iz meseca v mesec do petega leta potem sem pa jaz popi...in sama vprašala pediatra za napotnico na ORL ,tam so ugotovili da mi tamali na levo uho ne sliši niti 80%čeprav sem jaz to skozi opozarjala,naročen je bil za operacijo ušes in žrelnice in je kar hitro prišel na vrsto .Tudi sama nisem vedla kaj bi ko so mi povedali da   je pod anestezijo celo uro ,pa sem na koncu pristala ko sem pomislila kake bolečine je imel ,pravijo da ušesa grozno bolijo ,pa je zmerej bil tak priden bolnik da ne moreš verjet ,ima zelo velik prag bolečine menda ...
Na operaciji sva bila v maju mesecu (se pravi je že leto pa pol mimo )odstranili so mu žrelnico in ušesa pa niso odpirali so samo fanj spucali ker baje da je imel vse zamašeno ,če pa bi se pojavili problemi pa bi mu vstavili cevke .
Hvala bogu ni bilo treba in od operacije ni imel niti enkrat več vnetja ,niti ni poiskusil antibiotika ,mislim da je enkrat v prvem razredu imel prehlad pa kašljal ,no in ta teden sta s sestro doma ker imata gripo ,tako da če takrat nebi šla na operacijo ne vem kaj bi do danes bilo ...
Znjim pa sem bila v bolnici tri dni in so full bogi ker skoraj dva dni ne smejo nič jest samo pijejo ....sam se da ker itak jih stalno nekaj pregledujejo pa so utrujeni pa spijo ,pa še prijatja si je dobil tako da mu ni bilo dolgčas ...Vso srečo ti želim ... 

(odgovor članu KATAM)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: žrelnica
1.12.2009 23:39:50   
* Mateja *
a  i lahko razložite kako sta poevzani žrelnica in prebava??

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: žrelnica
2.12.2009 12:35:23   
staši
zakaj ?

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: žrelnica
3.12.2009 13:25:26   
GILDA
čau,s sinom sva včeraj prišla iz bolnice kjer smo šli, da bi odstranili žrelnico in po pogovoru z otologom smo se odločili tudi za odstranitev mandljev,...sin je  ponoči  zelo težko spal,saj je imel ogromno žrelnico in ogromne mandlje,..in je cele noči neritmično dihal,...tudi smrčal je, pa na usta je dihal ko en kužek,..skratka je operacija uspela..res je da ga boli zaradi mandljev ma je vsak dan boljše,..v bolnici bi morali biti do danes ma so nas zaradi H1N1 raje poslali v hišno nego,..cel potek operacije je isti kot so mamice že opisale,..sin je dobil po operacije še svečke voltaren in so mu ful pomagale,...ponoči cel cajt čekiram, če diha saj ga sploh ni več slišat,...user posted image

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: žrelnica
5.12.2009 23:17:33   
* Mateja *
IZVIRNO SPOROČILO: staši

zakaj ?


kej je ena goraj pisala o tem, pa me zanima!!

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: žrelnica
9.12.2009 18:54:34   
staši
Super da sta lepo dala skozi operacijo ...zdej pa res pazi in se drži tistih navodil iz bolnice ,ker nam so rekle sestre da če začnejo krvavet so res božčkiuser posted image pa zelo jih boli ...lepo okrevajta!!!

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: žrelnica
9.12.2009 18:55:19   
staši
ne bi vedla res kako povezavo ima ... 

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?