|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   1.porod/2.porod
22.7.2006 15:35:09   
SaaS
Vam zaupam še jaz mojo porodno zgodbo oziroma povem kakšno vzpodbudno besedo za tiste mamice, ki ste imele zeeeeloooooo dooooolg prvi porod in se bojite kako bo drugič.
Za začetek dolžina poroda (kot so zapisali v materinsko knjižico):
1. porod - 15 ur user posted image
2. porod - 1 ura user posted image
Sem faca, a ne!?! Razlika med otrokoma je 18 mesecev in pol.

Pri prvem mi je ponoči odtekla voda in potem se je vleklo in vleklo in vleklo in vleklo. Nisem imela svojih popadkov in šele po nekaj urah so mi dali umetne. Ko so se ti začeli že na 2-3 minute, se še vedno nisem dovolj odpirala in je trajalo dve uri, da je bilo tistih 10cm. Dve uri hudih popadkov na 2-3 minute user posted image user posted image user posted image !!! no, ob 3h popoldne je sin le prikukal na svet. Pa na koncu niti nisva bila tako izmučena, kot bi bilo za pričakovati user posted image . Naj povem, da sem dala tri izmene skoziuser posted image !

Pri drugem, pa sem že v soboto čutila neko "šraufanje" v trebuhu in nato naslednje dni ene trikrat na dan. Šele v sredo sem dojela, da so to pa verjetno že popadki in ne prebavne težave (do takrat sem vsakič kakat letela user posted image ). V četrtek zvečer (ponoči) so se začeli na tri ure in  v petek dopoldne na rednem pregledu pri g je ugotovil, da sem že 4cm odprta in da če hočem, lahko še malo počakam, ali grem kar direkt od njega v porodnišnico. Sem še počakala, da so se začeli pogosteje, in šla še na eno porcijo sladoleda user posted image  (ker potem nekaj dni ne bo tega).
Popoldne je šlo pa kar hitro. Ob enih popoldne so bili še na več kot pol ure, ob treh pa že kar malo panika, saj so kar naenkrat začeli na nekih 8minut. Z možem sva šibala v porodnišnico (v prometni špici - je trajalo več kot pol ure). Tja sva prišla malo pred četrto in popadki so bili kar nekaj časa redno na 8 minut.
Sledila je običajna procedura: papirji, ctg, britje, klistir. Ne spomnim se točno koliko je bila ura, ko sem prišla v porodno. Vse so poštimali, dobila celo glasbo user posted image  (pri prvem me tega sploh vprašali niso, če hočem user posted image ). Babica je bila res super, vse pohvale. Približno ob 19h mi je porodničarka predrla mehur, ker voda ni sama odtekla. Odprta sem bila 6cm. Čez 15 minut so se začeli popadki na 5 minut. Nato so naju malo pustili sama in babica je rekla, da pride malo pred 20. pogledat, koliko sem odprta. Ob 19.30 sem jo kar sama poklicala, ker so se popadki začeli na 2 minuti. Je prišla k meni in pričakovala, da bo to zdaj kake pol ure. Po 6.,7. popadkih pa sem že začutila tisti pritisk spodaj in začela vpiti, da hoče ven!!!! Babica je bila v sekundi pripravljena in vpila, kje je kdo, da že rojevam! Je hitro pritekla še porodničarka in še ena babica, še trije huuudiiii popadki (ti so se mi zdeli pa hujši kot pri prvem - ali pa se morda samo ne spomnim več) in konec!user posted image user posted image user posted image user posted image ! Drugi sin je pokukal na svet ob 19.45.
Ko ga pa položijo na trbuh, pa v vsakem primeru pozabiš, da je bolelo ali se vleklo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 1.porod/2.porod
22.7.2006 16:02:34   
x_srečka_x
ČESTITKE user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 1.porod/2.porod
22.7.2006 18:16:49   
Tipi
user posted image user posted image user posted image čestitamo.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 1.porod/2.porod
22.7.2006 20:02:14   
Naty*Taja
Super izkušnja in predvsem tolažba zame. Imeli bomo razliko 15 mesecev in prvič je bilo 4 ure mim, torej bo zdej kake pol ure user posted image .?

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Tipi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 1.porod/2.porod
22.7.2006 21:10:19   
CIPRESA
Uf to pa je glasba za moja ušesauser posted image user posted image user posted image
Upam da bo tudi pri meni tako ker sem se tudi jaz pri prvem mučila 13 ur s tem da so mi dali umetne ker svojih niti pod razno nisem imelauser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ČESTITKE!!!!!!!


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 1.porod/2.porod
22.7.2006 22:04:05   
Dadi
Jaz sem prvič rojevala sedem ur...drugič pa 6....pa sem tudi upala da bo šlo hitreje pa nič. Sem se zelo počasi odpirala, pa še obakrat so mi dali umetne popadke, pa še obakrat čez rok rodila...groza. Očitno meni tole rojevanje ne greuser posted image  preveč. Se bom mogla še kej naučit.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 1.porod/2.porod
22.7.2006 22:52:39   
HuAnita
To mi delaj!!! user posted image user posted image user posted image
Upam, da tudi jaz 'pridem skozi' lažje kot prvič...

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?