|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   100% dieta mleko,jajca, 70% pšenica,sladkor
5.10.2008 13:31:03   
malicki
Lep pozdrav!

Zaradi suma na alergijo in zaradi astme smo se za našo 2-letnico odločili za testiranje alergij z bioresonanco. Pokazala se je alergija na jajca, mleko, prisotnost glivic, candida...

Preden začnemo s terapijo je potrebna stroga dieta in sicer nič mleka in ml.izdelkov, jajc, 70% dieta pšenica, sladkor, svinjina.

In seveda imam glede jedilnika kar precejšen problem. In tu vas lepo prosim za pomoč.

- Kaj ponuditi za zajtrk in večerjo?
Do sedaj so bili ti obroki vedno mlečni (polenta, gris, keksolino) in po želji še malo kruha.
Sedaj mi razen polente s sojinim/riževim mlekom in koruzni/ovseni kruh z namazom nič drugega ne pride na misel. Še z namazom bo težko, ker ima rada samo navadni sirni namaz. 

- Kakšne testenine kupiti (brez pšenice in jajc)? Lahko Durum ali pridejo v poštev samo pirine?

Če mi lahko katera še pomaga z idejami glede priboljškov bom pa tudi zelo vesela. Sadje imamo namreč lahko le največ 2x tedensko in bi moji punci rada naredila malo veselja.

Glede dietne prehrane v vrtcu sem brala da je potrebno zdravniško potrdilo. A gre mogoče tudi brez potrdila? Vsaj za kosilo, ostalo sem pripravljena tudi sama nositi v vrtec.

Dieta bo potrebna nekje 2 meseca. Tako vsaj upam...

Hvala za pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 100% dieta mleko,jajca, 70% pšenica,sladkor
5.10.2008 18:47:04   
tinatona
V vrtcu ne bo šlo brez potrdila zdravnika.

LP

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 100% dieta mleko,jajca, 70% pšenica,sladkor
5.10.2008 19:01:55   
Gina
Malicki, bioresonanaca ni vedno zihr zadeva. Meni so se tam fejst zmotili in mojo alergijo poslabšali!Če oni po nesreči naštimajo tam narobno frekvenco, ti ojačajo signal celice namesto da bi ga nevtralizirali. Nekateri bioresonatorji so ok, mislim ljudje, ki delajo to zadevo, drugi pa pjma nimajo glih. Malo je za premislit. Pa sem jaz sicer človek, ki zaupa alternativcem, ampak izkušnje imam slabe na konkretnem področju.
POleg tega - A si prepričana, da boš šla v tako drastično dieto? A veš, imela sem otroka v službi, ki ni smel glutena, oz. pšenice - a veš že tukaj odpade pol hrane. Če otrok ne sme mleka, odpade še pol od te hrane, ki ostane. Če odpadejo še jajca in izdelki, ki vsebujejo sledi jajc, potem odpade še pol hrane, ki ostane. Ti praviš, da niti sadja ne sme al kako? Lubi bog, pa to ni ok za otroka. A veš,d a vsaka dieta telo strada. IN vsako stradanje celic deluje zelo zelo slabo na telo in obrambni sistem, ki ga dobesedno poruši. Kaj pa vem, če ima otrok res alergijo, ki je normalni testi ne odkrijejo, kar je popolnoma možno, sama sem tak primer, potem je že fajn, da ima otrok dieto, ampak ne kar z vsem naenkrat, kaj pa vem. Poleg tega ni nujno, da je otrok alergičen samo na hrano. A veš koliko reči je v zraku, ki zanič vplivajo na koga od nas, ki smo preobčutljivi rojeni? Najboljša reč je natančno opazovanje, kdaj ima človek težave. Ni samo hrana, lahko pa je tudi hrana. Jaz bi ukinila eno stvar po eno. Vse naenkrat pa zihr ne bi, ni šanse.

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 100% dieta mleko,jajca, 70% pšenica,sladkor
5.10.2008 20:53:00   
malicki
Saj meni se tudi zdi drastična dieta in nikakor ne mislim vsega naenkrat ukiniti. Za začetek mleko, nato jajca itd. Jutri se bom tudi posvetovala s pediatrom, čeprav ga že leto dni opozarjam na alergije.

Testiranje smo opravili v Rog.Slatini za kar sem slišala samo pozitivne stvari. Alergijo na mleko in jajca so nam potrdili že letos spomladi na pediatriji na osnovi kožnih testov. 
Ampak to je tudi vse kar so naredili. Mi pa sami doma opažamo da ni vse v redu, da bo potrebno uvest dieto, nekako pomagat naši punci, ker gre še samo na slabše. Od izupščajev, srbečice, bledost, podočnjaki... in potem je tu še astma.


Ma res ne vem kaj naj...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 100% dieta mleko,jajca, 70% pšenica,sladkor
5.10.2008 21:46:45   
Tisana
Kar se tiče bioresonance... pri naši pupi je bila z bioresonančnim testiranjem ugotovljena alergija na KM. Takrat so bili "uradni" krvni izvidi na meji. Potem smo hodili na terapije bioresonance, seveda smo že pred "uradnim" testiranjem prešli na Pregomin. Potem nam je bilo po nekaj terapijah rečeno, da nima več alergije na KM, da so te terapije le-to odpravile. Čez dober teden smo imeli zopet pregled na PK, kjer so krvni izvidi pokazali, da ima punčka alergijo na KM (kljub temu, da v tem času ni uživala ničesar, kar vsebuje KM in kljub vsem dragim terapijam). PS: pa verjemi, da sem človek, ki verjame alternativni medicini, saj sem si že sama večkrat pomagala z njo. Žal moram reči, da sem tokrat zelo razočarana. user posted image

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 100% dieta mleko,jajca, 70% pšenica,sladkor
6.10.2008 9:08:18   
Jakisonček
Joj Tisana. Zdaj sem pa še bolj skeptična postala, ko sem prebrala tvoj post. Naslednji teden imam namreč testiranja za mojga Jakca. Bioresonanca v Rogaški. Tudi nam uradno testiranje ni nič pokazalo, zdaj naslednjega naj bi imela novembra. Ampak sem rekla, da bi poskusila še bioresonanco. Ker Jaka mleka ne prenese. POsledično ima fleke, največ na nogicah. Se kar bojim, da bi nam na bioresnonanci našteli še 100 stvari, na katere je lahko Jaka alergičen. Pa ne vem no.
Vsaka medalja ima 2 plati in vsaka stvar dobre in slabe posledice. A kaj, ko je teh slabih več. Res sem v dilemi kaj naredit. Vem pa samo to, da bi rada svojemu otroku pomagala, da bi se znebil te nadležne alergije.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 100% dieta mleko,jajca, 70% pšenica,sladkor
6.10.2008 9:18:18   
Bibek
Pa je punčka nato uživala KM in je bilo ok? Po uspešno opravljenih terapijah po bioresonanci, namreč testi še šest mesecev po tem lahko pokažejo alergijo. Pomembno je, kako otrok reagira. Naš tavečji je imel po med.testih ugotovljeno alergijo na beljak in smo imeli eno leto strogo dieto. Po enem letu se mu je koža strašno poslabšala in smo šli v rog.slatino. Tam so ugotovili alergijo ma vse mogoče stvari. Takoj smo uvedli strogodieto in hodili na terapije. Pa ni hotel sodelovati in rezultatov ni bilo. Ko sva se z gospo, ki to izvaja, dogovorili, da bova prišla čez kakšne pol leta, pa so se rezultati začeli kazati. Hodili smo enkrat na teden, približno pol leta in ga ozdravili vseh alergij. Takrat je bil star leto in pol, danes je star šest in lahko uživa vse vrste hrane. Smo pa natančno sledili navodilom po bioresonanci in se res držali diete. Bil pa je alergičen na pšenico, kvas, koruzo, rdeče sadje... nekaj časa tudi na mleko, tako da je pil riževo mleko, tudi kosmiče smo mu delali z riževim mlekom, mislim, da pirine. Malo poglej, sedaj se v trgovinah že ogromno dobi. če ne sme pšenice, kupi koruzni ali ržen kruh, ali ga poskusi speči, saj v trgovinah koruzni kruh vsebuje tudipšenico. Jaz sem sicer pekla kruh brez kvasa, pa nisem bila uspešna, tako da nekaj časa kruha ni jedel. Drugače pa so terapije postopne, in ko pokaže, da je npr. za mleko uspešna, lahko prične jesti mleko, tako da ni skoz tako stroga dieta. Potem pa smo bili še alergični na ogromno E-jev vhrani in jaz sem bila v trgovini tudi po dve uri, da sem samo osnovno kupila za malega. Večino smo kupili v DM-u, ker takrat v trgovinah še ni bilo toliko ponudbe bio hrane. drugače pa se splača potruditi, mi imamo zalo lepo kožo, je pa res, da se poslabša par dni, predno zboli, ko odpornost pade, vendar nas je na to že opozorila ga. Brigita, ki je izvajala bioresonanco, da bo še nekaj let tako, ampak tudi ti znaki so redkejši in milejši. Sem pa že tudi slišala, da nekaterim bioresonanca ni pomagala. Nam k sreči je in mi ni žal denarja, ki sem ga dala za to.
lp

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
6.10.2008 22:11:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu malicki)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 100% dieta mleko,jajca, 70% pšenica,sladkor
7.10.2008 12:44:44   
mamica 1
Mi smo sedaj se mastili celo z torto brez mleka in jajc ki so nam jo prijazno naredili v eni slaščičarni da je lahko sinko jedel za svoj prvi rojstni dan.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 100% dieta mleko,jajca, 70% pšenica,sladkor
7.10.2008 13:42:10   
jakaracman
Na ped. kliniki, ti ob potrjeni alergiji dajo tudi navodila kako naprej.Jaz otroku z potrjeno alergijo na KM  ne bi dajala sirnih namazov.Brez ped. potrdila v vrtcu ne bo šlo.Jaz sem našo alergijo uspešno zvozila brez alternativcev.

(odgovor članu mamica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 100% dieta mleko,jajca, 70% pšenica,sladkor
7.10.2008 16:30:19   
rumenasoncnica
Mamica 1,
kje pa vam je uspelo naročiti tako torto? Oziroma od kod sploh ste? Bi za nas tudi počasi prišla v poštev..user posted image

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
7.10.2008 18:04:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rumenasoncnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 100% dieta mleko,jajca, 70% pšenica,sladkor
7.10.2008 18:33:44   
rumenasoncnica
Ja, mi smo pa iz MAribora, tako da iščemo pekarno nekje tu okoli.....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 100% dieta mleko,jajca, 70% pšenica,sladkor
7.10.2008 20:01:17   
mamica 1
rumenasoncnica mi smo jo naročili v Celju v hotelu Evropa, torta pa je vsebovala belo moko sladkor sojin puding sojin jogurt in sojino smetano ampak takšno ki je za kuhanje pa so ji dodali želatino da je bila strjena ker se drugače ne miksa (ker ima tista sojina smetana za miksanje zelo SLAB okus je prav nagravžna) pa razno sadje, druga se sedaj ne spomnim. Pa pazite pri okrasu, tiste živalice iz sladkorja tudi vsebujejo mleko v prahu tak da so nam naredil čokoladne male medvedke, miške, muce... iz jedilne čokolade gorenjka. 

(odgovor članu rumenasoncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: 100% dieta mleko,jajca, 70% pšenica,sladkor
9.10.2008 16:19:18   
rumenasoncnica
Hvala user posted image

(odgovor članu mamica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: 100% dieta mleko,jajca, 70% pšenica,sladkor
16.10.2008 21:16:43   
tatam
IZVIRNO SPOROČILO: rumenasoncnica

Ja, mi smo pa iz MAribora, tako da iščemo pekarno nekje tu okoli.....


Če boš našla katero se priporočam za ime in naslov  ;-))


(odgovor članu rumenasoncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?