|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   10 mes.-samo dojena
15.3.2006 20:52:01   
A-N-J-A
A ima še kera takšnega otroka,da se samo doji?
Ela bo drug teden stara 10 mes.in se praktično samo doji.Z gosto hrano sva začeli pri 6 mes.pa do zdaj ni še nič boljše.
Še naj raje ima mlečne kašice,ki jih naredim z riževim mlekom,ker je alergična na k.mleko.Ene 2x se je zgodilo,da je pojedla 1dl.Druzga ne je nič.Kakšno žličko do dve na dan,največkrat pa še to ne.
Kri sva dali je ok,tko da to me ne skrbi.Samo kaj ko bo mogla mami kmalu v službouser posted image .
Čedalje bol sem obupana.Pa sem že probala,da ji kdo drug da,pa da mene ni se dere k žerjav pa kar davi seuser posted image ,tko da mi ne rečt da ko bo lačna bo že jedla.
Mal sem se skašlala,pa sej do poroke bo bolš neuser posted image ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 10 mes.-samo dojena
15.3.2006 22:07:32   
PBJ
Midva sva tudi par dni pred 6. m prvič poskusila gosto hrano. Ene 3. tedne je rabil, da je pojedel kaj več kot 3 žličke. Ga pa nisem nikoli silila.Potem je pojedel vedno več, s tem, da sva se najprej malo dojila, nato sem mu dala gosto hrano in znova podojila. Ampak to sva prakticirala kak teden. Ko sem videla, da mu gosta hrana postaja všeč, sem ga nekako zamotila, da je bil vsaj kako uro brez dojenja. Vmes sem mu pa dala kakšno žličko vode.
Od 7. meseca že lepo je in imava tri goste obroke. Star je 8.m.
Brez dojenja pri njem tudi ne gre: zjutraj obvezno, pa še enkrat popoldne in pred spanjem. To čez dan opravi bolj brzinsko. Ponoči pa se je začel dojiti 2X, prej je ponavadi 1x. In vleče, da je joj, kot da hoče vse nadoknaditi.

Težko, ti kaj svetujem, verjamem, da zna biti problem. Ti ji kar ponujaj, pa četudi ti poje žličko ali dve, lahko da se jutri že vse obrne.
Kaj pa pregomina nista dobile na recept, če je alergična na KM? Moj vsak večer dobi kašico s pregominom in ga je lepo sprejel...

Kaj pa sadje, zelenjava? Tudi ničesar ne mara?

Saj ti nisem nič pametnega napisalauser posted image , mogoče se še česa spomnim..

Eh, saj bo tudi ona začela jest, tako kot je treba.



_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 10 mes.-samo dojena
15.3.2006 22:18:18   
A-N-J-A
Ne Pregomina nisva dobili.Dolga zgodba.Ta mala je bila od rojstva vedno bolj pikasta,pa so vsi govoril,da se to puca da je od hormonov.No pol sem mela pa dost (pri 2m) in sem nehala z vsem i mlečnimi in jajčnimi izdelki.In je blo dobr.Pol smo šli pa na alergološko na teste in so bili kožni ok,in potem tudi krvni.No in sem spet začela jest  mlečne in jajčne izdelke in pof spet fleki.No in sem spet nehala.Baje pa zato ni pokazal na testih,ker sem dokaj hitro ukinila KM in se alergija ni razvila do konca.
Hodiva pa zdaj na bioresonanco in zdaj že lahko jem vse.Samo njej se pa kr ne upam nič dat,sem kar panična da ne dobi kakšne rakcije.
Hvala za odg.!

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 10 mes.-samo dojena
16.3.2006 0:36:31   
Anonimen
Kaj pa vem... Mojega Jana sem začela (poleg Aptamila) hraniti z različnimi juhicami, kašicami in podobnim hraniti pri 4-ih mesecih. Pri 10-ih mesecih je imel že kar nekaj zob in je glodal pohan piščančji file v kotu sedežne garniture...

(odgovor članu A-N-J-A)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 10 mes.-samo dojena
16.3.2006 8:09:29   
Magi*
ANJA, moja pupa se je zelo dolgo samo dojila. saj sem ji ponujala gosto hrano, a je ni in ni hotela sprejeti. šele okoli enega leta je začela malo jesti, zdaj pri 15. mesecih pa poje vse, kar vidi;) ne skrbi, počasi in vztrajno, pa bo.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 10 mes.-samo dojena
16.3.2006 8:29:44   
Seven*
Se strinjam z Magi. Itak je pa menda receno, da otrok do 12. meseca dobi 80% hranil iz materinega mleka. Ostalo je bolj za okus.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 10 mes.-samo dojena
16.3.2006 8:45:40   
April
Ja kot so ti že punce povedala, ne skrbi po nepotrebnem. Prvo leto ja za otroka osnovna hrana mleko.

Mene je tudi skrbelo, ker je bil sin zelo neješč. Ok, sem se mal narobe izrazla, po joški je kar planu  user posted image , še zdaj je tako, druge stvari so pa bolj kot dodatek.

S gosto hrano smo pa začeli po sedmem mesecu. Prej niti videt ni smel žlice. Ponavadi je potem pojedel dve žlički, mogoče tri, dvakrat na dan. To je trajalo do desetga mesca. Zdaj bo kmalu star enajst m, in zdnje štirinajst dni je začel pa kar dosti papcat.
Zjutraj poje 1/3 banane, dopoldan kakšne pol deci žitne kašice, za kosilo poje ponavadi 100 g, za večerjo pa še malo gresa. Ob tem se še cel dan kar veliko doji.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?