|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   15-mesečnik
16.7.2009 11:59:37   
mamamajča
No, sem varuška 15 mesecev staremu fantku, s katerim pa imava nekaj težavic.
Namreč- ne je ničesar, kar skuham.
Verjamete ali ne, zob ima že večino (moj jih je tule začel šele prav dobivati), je pa očitno navajen, da se mu vsa hrana spasira oz da je bolj kot ne samo tekoče.
Jedel bi kašice, kašice, kašice, za kar sem že na začetku povedala, naj jih torej prinesejo s seboj.
Medtem, ko čipsi mu pa grejouser posted image

Saj ni on kriv, ampak rada bi, da začnemo skupaj- jaz in njegovi starši ga privajati na tršo hrano. Konec koncev, če bi bil zdaj v vrtcu, mu tam nihče ne bi več nič miksal. Košček mesa toliko star otrok lahko poje, pa riž in tako naprej.

Potem je pa še ena stvar- ne zna se samostojno igrati.
Če želi iz omarice mojega otroka nekakšno igračo, bo stal pri omarici in jokal.
Če mu lego kocka pade na tla, je ne pobere, ampak se joče.
In veliko takšnih primerov.

Po drugi strani pa se je pri meni navadil zaspati sam, brez flaške in pleničke, kot to dela doma.

Rada bi staršem nekako povedala, pa bi mogoče skupaj poskušali doseči, da pride do neke stopnje samostojnosti, ampak takole, da ne bi bilo zamer in hude krvi.
Žalostna sem, ker se mi zdi, da je on še bolj žalosten, ko ga spodbujam, naj si sam seže po igračko, ne da mu jo dam sama v roke.
Ampak si mislim, če mi je pri mojem sinu tako lepo uspelo in je tako samostojen in zadovoljen malček, zakaj mi ne bi še s tem fantkom?
Je pa res, da ni moj. Ima svoje starše, ki skrbijo zanj in ga vzgajajo.
Kaj naj še naprej delam vse tako kot je navajen, tudi če se mi ne zdi pravuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 15-mesečnik
17.7.2009 11:46:33   
radarka
Verjetno se še privaja na novo nastalo situacijo...starši delat, on pa v varstvo. Poskusi mu najprej jedi grobo pretlačit, vsekakor je fajn, da se s starši iskreno pogovoriš in jim zaupaš svoja opažanja!
Kar se igre tiče, pa so se najbrž doma skozi z njim ukvarjali, pa se sam zdaj ne zna zamotit...tudi za to potrebuješ čas. Sicer pa je lepo, da se tako trudiš z njim in da ti je njegova vzgoja pri srcu!


(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 15-mesečnik
17.7.2009 13:10:20   
zinkazi
vedno bodo razlike med vzgojo doma in v varstvu. starši so tudi tisti, ki so glavni nosilci otrokove vzgoje. tudi v vrtcu ima vzgojiteljica svoj način vzgoje, se pa vsekakor prilagaja otroku. tisto kar od njega pričakuješ in on to sprejema lahko vpelješ, če bodo starši želeli spremembo, jim lahko svetuješ kako to narediš ti. predvsem pa sprejmi otrokove navade, postopno ga lahko privajaš tako, kot se ti zdi prav, če pa starši vstrajajo, da sprejmeš njihov način, je to njihova pravica. npr.: namesto pasiranih sadnih kašic umešaj nekaj sadja, ki ga spasiraš z vilico, postopno prehajaš na hrano v koščkih. če stoji pred omaro z igračami in joče mu povej, da lahko sam vzame, vzpodbujaj ga k temu. pogovori se ali to počne tudi doma, lahko je to le zaradi spremembe.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu radarka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 15-mesečnik
17.7.2009 14:45:13   
tinkamarinka
Oj!

Moja punca je stara 14 mesecev. V varstvu je popolnoma drugi otrok kot doma. Skozi se drži varuške, bog ne daj, da bi ona še katerega drugega otroka pocartala (ima jih 6), kamor jo posede tam ostane (se ne premakne za centimeter, ne pobere igrače), ne sega po hrani, bog ne daj da se mora postavit na noge ali pa celo hodit, itd...

No doma je pa popolnoma druga pesem: niti sekunde pri miru, pleza čim višje, skozi na nogah; pocartat za minutko, pol pa akcija naprej; hoče jesti sama, odpre predale, vrata; če smo na sprehodu odmašira po svoje in se šele čez par 10 m mogoče spomni in obrne kje sta ati ali mami.
V glavnem, v varstvu je naša punca čisto drugi otrok kot doma (ful samostojna in kar prepogumna), tako da je možno da je isto pri tem 15 mesečniku.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 15-mesečnik
17.7.2009 15:33:26   
mamamajča
E super hvala, sem upala, da se bo oglasil kak starš, ki ima otroka v varstvu.

Sicer se imamo mi fino in vse (sama sem vzgojiteljica, berem kurikulum in si pripravim ogromno stvari in gradiva)- dolgčas nam vsekakor ni.
Tudi z mojim sinom se krasno razumeta.
No, so pa ta odstopanja.
Res se mi pa malček zasmili, ko revček kar stoji in čaka, mu bo kdo pobrala ali ne, jaz mu pa nočem.
Ga spodbujam, šla sem celo do njega, mu z roko pokazala "glej, malce se skloni in poberi," pa je bil še večji jok.
Seveda sem pa na vse to, kar smo dosegli, zelo ponosna.

Tole s flaško- idealno bi bilo, če bi mu jo zdaj vzeli tudi doma, ker pri meni res ni bilo nobenega joka- dala sem ga na posteljo, brez vsega (moj partner je bil ravno na bolniški, tako da je zamotil sina in sem se posvetila varovancu) in rekla, da bova pa zdaj malo počivala, in je zaspal.
No, flaška mu je nekakšno sredstvo, da se pomiri, zato mu je doma še ne ukinejo. Bi pa bilo veliko lažje kot bo mogoče čez kako leto...

(odgovor članu tinkamarinka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 15-mesečnik
17.7.2009 15:38:55   
mamamajča
Aha, še to.
Danes sem po dolgem času naredila makarončke z omako, ni jih hotel jesti.

Sem šla in jih čisto spasirala, ampak medtem, ko je čakal, je pa videl sina, ki jih je, in začel na vso moč kričati, da bi on tudi- no in na koncu sta iz enega krožnika (z eno žličkouser posted image ) pojedla čisto vse!user posted image

Zdaj pa...... mogoče se otroček tudi malo heca, v smislu user posted image , malo protestira in me malo preizkuša.....

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?