|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   15m.-ozek izbor hrane
28.5.2006 12:10:21   
metaa
Zanimajo me vaše izkušnje  s približno toliko starimi. Naša je stara 15 mesecev in imamo zelo ozek nabor jedi, ki jih je. Poleg mleka je še kruh (bognedaj, da je s čim namazan), polento, kakšno kašico, sadno skutko, piškote, sadje, makarone, krompir, korenje/špinačo in juho (zelenjavno ali navadno). Meso mora bit na mini zrezan ali zmiksan, če ne ga pljune ven. In to je ves repertoar že nekaj mesecev. Hotla sem jo navadit da bi vsaj zjutraj ob kosu kruha kakšen sir zraven jedla, marmelado, malo paštete, pa noče. Še poskusit noče, če pa že, pa pljune vse ven, še s koščki kruha. Slišim, da imajo otroci najraje hrenovke, a naša jo še videt noče. Upam, da ne bo večno tako. Kako naj jo sploh navadim na kak nov okus, če že avtomatično odkimava z glavo in se razburi. A bo vedno tako?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 15m.-ozek izbor hrane
28.5.2006 12:38:49   
ana b
Hi!
Žal ti ne morem postreči z odgovorom, ker je pri nas isto. Naslednji mesec bo star dve leti, je pa od sadja jabolko in banano, drugega še pogleda ne, juho če je dobre volje, krompir in testenine in ene dve omake. Pred letom pa je jedel vse po vrsti.
LP

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 15m.-ozek izbor hrane
28.5.2006 14:02:57   
Pilar
Isto sranje, ali še slabše...en košček kruha v celem tednu. Za crknt. S tem, da je itak bolj suh in majhen. Meni se počasi
že meša od njegovega apetita. Pardon, neapetita.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 15m.-ozek izbor hrane
28.5.2006 14:08:24   
bini
naša bo stara 2 leti, pa je šele zadnji teden nekoliko bolje... kot bi doživela nek preobrat user posted image .. boš vidla, tud pri vas se bo zgodilo...
ta preobrat pa se žal še ni zgodil glede sadja - ne dotakne se NIČESAR kar spominja na surovo, neobdelano sadje...pa tud obdelano je ne gane dost... tud če ji kaj novega (kar še ne pozna) ponudim naredi tako faco, da dol padeš - kao 'mami a teb ni jasno da je to SADJE?'user posted image
tako, da po nasvetu pediatrinje jo sedaj zelo pridno filava z vitamini iz lekarne - no, vsaj zdravje se je mal poboljšalo...


_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 15m.-ozek izbor hrane
28.5.2006 18:43:00   
Marogica
To je pa res ozek izbor prehrane. Naš je jedel od ca 9 meseca VSE. Sem mu začela že pri 8. mesecih rezati na koščke, da se je navadil požiranja. Pa tudi ostalo je jedel enostavno z nami. Razen zjutraj in zvečer, ko ima najraje čokolino.
Je pa res, da so otroci pač različni, vendar se čudim, da je bilo pri mojima enako, pa čeprav sta tudi po karkaterjih zelo različna. Edino moje navade so ostale enake. Čimprej navaditi otroka na čim več "normalne" hrane.
Poizkusi pa tako, da ji daješ hrano na določene ure, npr. na 3-4 ure, vmes pa čisto nil, razen pijačo, da ne dehidrira. Me zanima, če tudi takrat ne bo jedla.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 15m.-ozek izbor hrane
28.5.2006 20:05:45   
ana b
Ne deluje.
Je isto kot mi, gristi zna in ne dobiva vmes za jest. Primer petka od 12ih do sedmih zvečer nič, pa za večerjo nič, niti flaše ni spil cele. Pa je popolnoma zdrav.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 15m.-ozek izbor hrane
28.5.2006 20:40:19   
bskrle
NAša mama pravi, da sem tudi jaz jedla le mleko, juho, pečenga piščanca in krompir.
Tudi če je nabor hrane majhen, se mi zdi pomembno, da pa otrok redno nekaj je.

Aja, tudi naši dve kruha ne pojesta. Če ga pa ga dam sušit za ribe (v bližini imamo ribnik), ga pa glodata kot zmešani.

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 15m.-ozek izbor hrane
29.5.2006 7:17:58   
AnBan
A to je ozek izbor hrane? Pa predstavljaj si kaj lahko jedo alergiki. Moj recimo je alergičen na jajca, mleko, kakav, konzervanse, oreščke, piščanca...in če vse to izvzameš iz prehrane ostale le bore malo ponudbe. Pa je vseeno zrasel. KAj pa tisti, ki še glutena ne smejo?

Hočem reči, da se verjetno preveč obremenjuješ s tem. Daj otroku jest kar mu paše. Sploh če je teža v mejah normale, če ni presuha.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 15m.-ozek izbor hrane
29.5.2006 15:22:20   
Češnja
Tudi moj skoraj 3-letnik ima bolj ozek repertoar, kar se tiče hrane. Ne se preveč sekirat, če ne je hrenovk, paštet, salam in podobnih stvari, še boljše.
Naš ima najraje jedi "na žlico".

Lp

(odgovor članu AnBan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 15m.-ozek izbor hrane
29.5.2006 18:35:41   
žiža
Ozek izbor hrane user posted image  Naša je stara 20 m. pa je mleko, čokolešnik, skupto in juhe pa sem ter tja kakšen košček kruha. O krompirju lahko le sanjam, prav tako o katerem koli mesu, edino če ga zmiksam v juho. Ne se preveč obremenjevat, naj pač je tisto kar ima rada. Jaz verjemamm, da jih bo enkrat že minilo.

(odgovor članu Češnja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?