|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   18-mesečnik in privajanje na kahlico
6.8.2007 13:55:43   
živa
Hoj!

Preden opišem svojo težavico, naj najprej poudarim, da nisem imela popolnoma nobenega namena otroka tako zgodaj odvajati od pleničk. Potem pa smo šli na morje, mali je bil večinoma nagec, mi pa smo ugotovili, da točno ve, kdaj bo lulal in da to nakaže tako, da se ustavi, pogleda lulčka, nekaj sekund še počaka in nato lula. Enako je počel, ko je imel na sebi pleničko (to je bilo le v kaki gostilni, trgovini ali med spanjem).

Pa sem sklenila poskusiti, kako bi bilo z odvajanjem od pleničk čez dan. Imam le en problem. Na morju smo bili v kampu in je pač lulal, kjer je naneslo. V hiši pa je to malce bolj neugodno. Zdaj pa ne vem, kako naj mu dopovem, naj lula v kahlico. Pri tem se mi zdi največja težava, da mali še ne govori, tako da mi ne pove, kdaj mora lulat, pač pa to samo nakaže, vedno ga pa tudi ne gledaš. Pri tej starosti se tudi še ne zna sam sleči, tako da ne more enostavno sesti na kahlico in lulati. Imam sicer eno kahlico nastavljeno v kuhinji in eno v dnevni sobi.

Imate kak nasvet, kako naj ravnam, ker se mi res zdi super priložnost za odvajanje, če otrok kaže določeno stopnjo zavedanja in pripravljenosti?

Prosim!

Lp,

živa

P.S.: Oktobra dobimo še enega dojenčka in bi bilo to res super udobno za mamico, da bi bil en sam otrok v plenicah. Pa še racmanke imamo in bi jih bilo najbrž kar malce premalo, mi pa varčujemo za obnovo stanovanja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 18-mesečnik in privajanje na kahlico
6.8.2007 19:44:48   
senad ramulic
pozdravljeni

Naš se je navadil tak da smo sredi dnevne sobe postavili kahlico,tako da jo vedno vidi.. Vsakih petnajst minut smo ga spomnili na kahlico,kje je in kaj mora tam naredit,ko pa se je že zavedal kdaj mora na kahlico,je avtomatsko se usedel na kahlico in naredil.najbolj všeč mu je bilo ko smo šli to stresti v školjko,s tem da smo vedno pomahali vodici in kahcuuser posted image user posted image .vsakokrat pa smo ga pohvalili in tako se je privadil kje se mora lulat doma.zunaj  pa ni bil problem,zalivali smo rožice,lulali kamenčke...user posted image user posted image   ko se enkrat navadi na kahlico potem pa prehod na školjko,nabavili smo nastavek in začeli naj pokaže kako lula tati in kako kaka mamauser posted image



veliko uspeha

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 18-mesečnik in privajanje na kahlico
7.8.2007 11:04:57   
živa
Koliko je bil pa star?

Lp,

živa

(odgovor članu senad ramulic)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 18-mesečnik in privajanje na kahlico
7.8.2007 11:34:41   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: živa
Oktobra dobimo še enega dojenčka in bi bilo to res super udobno za mamico, da bi bil en sam otrok v plenicah.


No, s tem se pa ne morem strinjat. Vsaj meni je bilo dosti lažje, ko je bila tudi tavečja v plenicah, pač si jo vsake par ur zamenjal pa je. Zdaj pa ravno, ko dojim dojenčico, tavečja zavpije: mami, lulam!!! Pa je treba vse z rok spustit in letet na wc al pa kahlo, na začetku je bilo to vsake 15 minut za par kapljic, no, zdaj se je že unesla. user posted image

Drugače pa, jaz bi dala kahlo na sredino dnevne sobe oz. tam kjer se pač igra. Imela bi ga tud skos v gatkah, da bo čutil mokrost, ko bi se polulal. Pa ves čas mu razlagaj, da ko ga bo lulat, naj gre k kahlici. Pa v 'nezavest' padi od veselja, ko mu rata. Tudi če še ne govori, on tebe vse razume. Po parih dneh pa vidiš, če je kaj napredka. Če ni, pač še ni pripravljen in poskusiš čez kak mesec, dva.
To, da nakaže (se ustavi pred lulanjem in mal počaka) je pa po moje čisto naravno, pač se ustavi toliko da sprosti mišice in se polula.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 18-mesečnik in privajanje na kahlico
7.8.2007 11:40:25   
živa
user posted image  taška, najbrž imaš prav glede plenic in lulanja v kahlico, ampak pri nas se plenic bolj ali manj otepa, tako da zna biti previjanje precej naporno.

Bomo videli. Upam, da bo kmalu povezal lulanje in kahlico. Če ne, pa pač drugo poletje.

Lp,

živa

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 18-mesečnik in privajanje na kahlico
7.8.2007 11:45:56   
taška30
Kupi hlačke-pleničke, pa se ne bo otepal.user posted image  Lahko mu jih oblačiš kar stoje.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?