|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   2. otrok - strah pred nosečnostjo...
5.4.2008 9:53:55   
Anonimen
...sej ne vem kako začeti...

Najina mala bo kmalu stara 3 leta, in ko bomo zrihtali stanovanje bomo "naštimali" še enega user posted image . Tak je "dogovor". Saj ne rečem, da si ne želim imeti še enega ali pa še 2 otroka, ampak tako hudičevo me je strah nosečnosti. Prvo nosečnost sem zelo težko prenašala, najprej 3 mesece groznih slabosti, potem pa še popuščanje MV in odpiranje v 30. tednu. Rizična nosečnost v glavnem. Saj vem, da ni nujno, da bo tudi v naslednji nosečnosti enako, ampak vseeno se bojim...kaj pa če? Kaj pa če bo enako (popuščanje MV, strogo počivanje,...)? Kako bom v takšnem stanju poskrbela za družino? Ok, saj bi imela pomoč od mami, tašče,...ampak vseeno.

Pa ni samo to....končno smo začeli spati čez noč, kar prej nismo. 5 ur spanja v kosu vsaj 1xtedensko je bil že pravi luksuz..Da bi šla še enkrat ali dvakrat čez to? Pa zobki, pa bolezni in bedenje čez cele noči.....ah ja...

Partnerju sem se o tem že zaupala in me razume. Ampak si želi imeti vsaj še enega.  Jaz pa zase ne morem reči, da si še enega otroka ne želim, ampak želja po še enem otroku pa ni tako zelo močna kot bi morala biti.


Upam, da razumete bistvo iz mojega zmedenega pisanja...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
5.4.2008 9:55:23   
Anonimen
Vse ob svojem času...

...in ne prehitevaj po desni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
5.4.2008 10:00:22   
želva
Pa še malo počakajta, mogoče se bo tudi tebi čez čas pojavila želja po še enem otroku.
Kar se pa počivanja tiče v nosečnosti in gospodinjskih opravil, pa bodo sigurno vsi priskočili na pomočuser posted image .
ne prehitevat, kot pravi Mič

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
5.4.2008 10:09:12   
šnucika
Ko bo prišla tista neustavljiva želja,takrat se vsega tega ne boš več spraševala.
Verjetno te bo v podzavesti še strah vseh težav prejšnje nosečnosti,ampak boš prepričana v to,kar si želiš. Do takrat pa počakaj.

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
5.4.2008 10:32:34   
karamela
Saj lahko še malo počakata,  dokler ne boš 100% pripravljena. Tudi jaz sem parkrat pomislila, pa končno se lahko malo naspim, pa vse jovo na novo. Jaz sem bila sicer med 1 nosečnostjo čist o.k., po porodu pa nekaj časa utrujena do konca.



(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
5.4.2008 10:38:45   
Udb
Hvala enako! S tem da mene nosečnosti same ni strah - me je bolj strah poroda, in pa predvsem novorojenčka. Pri prvem sem bila namreč nedaleč od depresije in je bilo grozno. Pa še šola, kariera...mah...ne vem če si bom kaj premislila - zaenkrat sem pri 1.

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
5.4.2008 10:45:11   
emaa
Ko boš pripravljena, boš pripravljena. Začuda se jaz ne bojim nove nosečnosti, moram pa reč, da si ne želim 3,5 mesecev bruhanja kot prvič, pa strogo ležanje od 26. tedna, pa bivanja v porodnišnici ž-njkrat zaradi skrajšanega MV in popadkov. Jaz se tolažim, da dvakrat ne bo tako, pa da še enkrat ne bom imela otroka tako bolnega, da bomo  dolgo trepetali za njegovo življenje in da bo v bolnici toliko časa. Ne dvakrat se mi pa to ne bo zgodilo. Ko bova pripravljena, bomo naročili tretjega člana in upali na najboljše. 

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
5.4.2008 10:49:54   
karamela
Saj lahko še malo počakata, dokler ne boš 100% pripravljena. Tudi jaz sem parkrat pomislila, pa končno se lahko malo naspim, pa vse jovo na novo. Jaz sem bila sicer med 1 nosečnostjo čist o.k., po porodu pa nekaj časa utrujena do konca.
IZVIRNO SPOROČILO: karamela



Evo še nadaljevanje: ko smo se odločili še za drugega itak nam takoj ni ratal, pa je bilo takoj 3 leta mimo. Razlika je sedaj skoraj 6 let. Nosečnost isto O.K. po porodu pa sem se počutila čisto drugače kot prvič, polna energije, ma res noro drugače. Res pa je da, so so mi predpisali železo, še 2 meseca po porodu prvič pa mi ga niso niti preverili.

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
5.4.2008 11:44:27   
gojska
težko ti kaj svetujem iz lastnih izkušenj, vendar sem se med branjem spomnila moje prijateljice.
Tudi ona se je bala ne toliko nosečnosti ali poroda kot pač novega člana in obveznosti in pomanjkanja financ. Nato pa je nenačrtovano zanosila in skoraj vsi so bili proti. Seveda se je obrnila name, saj je dobro vedela, da bom navijala zanjo. In tako se je rodil mali in glej ga zlomka vse je spremenil. Ta mali je tako priden, že od prvega dne, da prijateljica pravi da je mislila, da je velik nezahteven, otrok da šele zdaj ve kaj je to. In zadnjič se mi je rekla, kako sta zbirala okoli  stvari za ta prvega in nikoli ni bilo dovolj denarja zdaj je pa kr vsega dovolj. Tud ta večji je zelo zadovoljen z bratcom.
Hočem samo povedat, da lahko novo bitje prinese novo energijo in če ge ne bi bilo bi določenih stvari v življeneju lahko zamudil, spregledal ali se pa ti enostavno ne bi zgodile.
Vem, da vse to veš in da te je vseeno strah, kar je pa popolnoma normalno. Samo to te ne sme ustavit pri taki odločitvi. Pol ko boš pa v filingu pa hiter še tretjiga naštimiuser posted image
jaz bom vedno tvoja navijačicauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
5.4.2008 12:09:52   
kaya2007
mogoče bo pa naslednja nosečnost minila brez težav, otrok bo spal in vse bo šlo super user posted image  ne vem, pri mani je bilo vse lepo pri ta prvi, pa me je v bistvu tudi strah imeti še enega-kaj pa če bo šlo v drugo vse narobe? user posted image  in lahko gre še kaj bolj hudo narobe, ne samo to, da otrok ne spi...bom počakala, da bom čutila željo po otroku v taki meri kot prvič in potem bo vse lažje. če ne bom, ga pa pač ne bom imela...če bi pa mož vztrajal, potem bi moral narediti vse, da mi zadevo olajša, ne pa da bi bilo vse na mojih ramenih.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
5.4.2008 12:59:41   
spacika
To je pa najmanj za kar se lahko sekiraš...kako bo namreč?
Moja 1.nosečnost je bila idealna, pa zato v 2.nisem imela nobenega privilegija, je bila od 6.tedna ena sama mora.
Poznam pa jih veliko, k so imele 1.grozno, pa v 2.kot da niso noseče. Zato vedi, da si niti dve nosečnoisti nista enaki, in če si že vse dala skoz, slabše ne more biti.Ti pa toplo priporočam čimpreje, ker je tako fino, če so otroci med sabo z čim manj razlike!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
5.4.2008 13:41:22   
*tajda*
vsaka nosečnost je drugačna in otrok tudi,zato se ne obremenjuj vnaprej,pa čim bolj pozitivno misli.user posted image

(odgovor članu spacika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
6.4.2008 7:58:55   
dido
Joj, sem na istem kot ti. mali bo tudi vsak čas star 3.leta, želja oz.misel po drugem otroku je že nekaj časa tu, pa vendar se ne morem odločiti in zbrat poguma za drugega. Grozno me je strah, da bom imela zopet strogo mirovanje ( kar me verjetno čaka, saj sem že prvič imela zelo kratki MV, sedaj pa sem še imela konizacijo ), strah me je kako bom rodila ( rada bi rodila naravno ), strah me je, da bi zopet padla v poporodno depresijo. Poleg tega je bil prvi kar težaven otrok : ni spal, krči, ni se hotel dojiti,... Pa ko se spomnim na vse dneve mojega joka, ko sem morala poslušat kritike in nepotrebne nasvete, ki so mi dajali še dodatne nepotrebne občutke krivde.  Joj, kar slabo mi postane... Pa če gledam sedaj : mali je izredno trmast, ipičen, močne volje, ne znam si sploh predstavljati, da bi zraven krotila še enega. Poleg tega se z možem že zaradi enega preveč kregava, pa služba v katero zelo rada hodim, pa končno se prvič v življenju v svojem telesu počutim dobro in zadovoljno, saj sem odkrila način gibanja, ki me izredno veseli, pa.... saj vem, da se sliši egoistično, ampak vse to me drži nazaj. Vendar želja ostaja, čakat ne smem več predolgo ( leta user posted image ), mene je pa strah...Sploh, ko vidim kake svežega dojenčka, vidim, da si res želim še enega, bi ga kar vzela in odpeljala domovuser posted image  . Jaz vedno pravim, da bi imela takoj otroka, če bi mi ga kar prinesli starega tam okrog 3.mesece
user posted image
Joj, kje si pogum ???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
6.4.2008 12:59:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: dido

Joj, sem na istem kot ti. mali bo tudi vsak čas star 3.leta, želja oz.misel po drugem otroku je že nekaj časa tu, pa vendar se ne morem odločiti in zbrat poguma za drugega. Grozno me je strah, da bom imela zopet strogo mirovanje ( kar me verjetno čaka, saj sem že prvič imela zelo kratki MV, sedaj pa sem še imela konizacijo ), strah me je kako bom rodila ( rada bi rodila naravno ), strah me je, da bi zopet padla v poporodno depresijo. Poleg tega je bil prvi kar težaven otrok : ni spal, krči, ni se hotel dojiti,... Pa ko se spomnim na vse dneve mojega joka, ko sem morala poslušat kritike in nepotrebne nasvete, ki so mi dajali še dodatne nepotrebne občutke krivde.  Joj, kar slabo mi postane... Pa če gledam sedaj : mali je izredno trmast, ipičen, močne volje, ne znam si sploh predstavljati, da bi zraven krotila še enega. Poleg tega se z možem že zaradi enega preveč kregava, pa služba v katero zelo rada hodim, pa končno se prvič v življenju v svojem telesu počutim dobro in zadovoljno, saj sem odkrila način gibanja, ki me izredno veseli, pa.... saj vem, da se sliši egoistično, ampak vse to me drži nazaj. Vendar želja ostaja, čakat ne smem več predolgo ( leta user posted image ), mene je pa strah...Sploh, ko vidim kake svežega dojenčka, vidim, da si res želim še enega, bi ga kar vzela in odpeljala domovuser posted image  . Jaz vedno pravim, da bi imela takoj otroka, če bi mi ga kar prinesli starega tam okrog 3.mesece
user posted image
Joj, kje si pogum ???


user posted image user posted image čisto identično stanje med in po nosečnosti, in isto tudi razmišljam ja...s tem, da bi spustila prvih 9 - 12 mesecev. Moja prvorojenka je enaka - trmasta, zahtevna, močne volje...si...ah ja...potem me dobro razumeš. Jz pa tebe tudi user posted image

(odgovor članu dido)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
6.4.2008 16:44:51   
purple
Iz mojih izkušenj ti povem, da res ni niti ena nosečnost ni podobna drugi, niti en otrok drugemu.

Pri meni je en otrok bedel vse noči- ni potreboval spanja, drugi je kar naprej spal, tretji....user posted image

Tako da, vse gre...user posted image





_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
6.4.2008 19:43:28   
Anonimen
purple, a tole na avatarju so vsi tvoji? Svaka ti čast! Občudujem mamice z veliko otroki!

(odgovor članu purple)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
6.4.2008 20:06:06   
Anonimen
Ja, purple je carica :).

No, daddy tudi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
6.4.2008 20:32:24   
purple
 Hvala.user posted image
Ja, vsi so moji in daddyevi.

Zato pa ti lahko rečem, da ni tako hudo.user posted image

_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
6.4.2008 20:59:13   
dido
Caffee je tvoja mala mogoče majčica ? Ker potem imava odgovor user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
6.4.2008 21:03:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: purple

Zato pa ti lahko rečem, da ni tako hudo.user posted image


A ni hudo? Ali samo ni tako hudo...user posted image ?
Saj pri cetrtem se ze navadis, po moje...user posted image

(odgovor članu purple)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
6.4.2008 21:33:10   
purple
Sploh ni hudo. Navadiš se že pri tretjem. Pri petem pa daš obrt nazaj.user posted image

_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
6.4.2008 23:25:07   
* Mateja *
Kofečk, naj te potolažim. Enako je z mano. Rodila sem v 28. tednu, zdej pa ima že 3,5 leta. Pa nimam neke želje po še enem otroku. Zakaj ker sem egoistična. Zdej mi je končno fajn. Končujem faks, nejc je že tok velik, da mi ga ni treba imeti stalno na očeh, preselili se bomo na svoje, počasi si iščem službo, nič več jokanja, pa previjanja, pa zbujanja, dojenja, pa segrevanja flašk,...Pač vsega kar spada zraven. Mi je lepo tako kot je, čeprav bi tela met še enga, se pa res bojim da se tudi zgodba ponovi. ker vem že vnaprej, da bom obravnavana kot rizična.
Tako da ostajamo na enem, morda čez par let, ko bo drugačna pamet naredimo še kakega. če nam seveda ne rata prej!!

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
6.4.2008 23:31:41   
nejcko
Čim manj razmišlat o vsem skupaj, pa je.
Moj prvorojenec je bil tako naporen otrok, da sem rekla, da si raje roke na živo stran režem kot še enega otroka ... potem sem se pa brez večjega razmišljanja kar odločila za še enega. Odmislila sem vse, si rekla, kar bo pa bo, oziroma sploh nisem nič razmišljala, če sem iskrena ... in drugorojenka je bila nagrada za pogumuser posted image

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
7.4.2008 0:09:41   
rija
dobre ste. meni se je komaj uspelo pobrati po prvem. poporodna depra do leta in pol.....user posted image

noseča bi bila še desetkrat in rodila bi tudi še desetkrat, če bi bilo kot prvič......samo tisto leto in pol user posted image

hvala, ne hvala.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: 2. otrok - strah pred nosečnostjo...
7.4.2008 7:36:10   
srki
Saj to po mojem kar vsako skrbi. Tudi mene je malo, četudi je bila prva nosečnost BP, pa sem se spraševala, kako bo pa sedaj.

Tudi o neprespanih nočeh, ki še sedaj niso OK, pa kaj vse drugo lahko še pride.....ah, pa si rečem, saj bo vse enkrat minilo, otroci bodo odrasli, še prehitro.

Pol pa sept ne bom mogla spat....od drugih skrbi...user posted image

Pa ker veš, da imaš v zaledju pomoč tvoje mame in tašče, le pogumno caffe, navijam zateuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?