|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   23 teden.....vprašanje za brcike in joškice...
28.6.2006 14:59:48   
naja78
živjo.spet moram nekaj vprašat.

po naravi nisem panik,me pa zanima predvsem če je to nekje normalno...končujem 23 teden in se mi zdi da včasih bebo čutim-brcike,predvsem v spodnjem delu trebuha kar pogosto....včasih pa samo zjutraj in zvečer...user posted image

druga stvar me zanima:
v 19 tednu mi je začelo iztekati nekaj kapljic mleka...ne veliko in predvsem čez noč.moje joškice so sicer večje kot na začetku,ampak so se mi do 1 tedna nazaj naredili taki rdeči in topli flekci okoli kolobarjev in se mi zdi kot da bi se mi poznale strije.....prej so me srbele,....kaj pa če je blago bvnetje mlečnih žlez.....upam da nisem mim ustrelila....

drugih znakov razen občasne male bolečine v dojkah nimam
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 23 teden.....vprašanje za brcike in joški...
28.6.2006 15:27:24   
BarbaraO
Vse napisano mislim, da je povsem normalno. Otrok se čez dan večkrat obrne, tako da lahko brce enkrat čutiš spodaj, spet drugič v rebra, tretjič v ledvica... Skratka, če je živahen, kar mora biti, ga čutiš pravzaprav povsod. Pri meni je tako, da dokler sem sama aktivna (se premikam, gibljem, hodim itd.), otroka pravzaprav ne čutim. Ko pa se umirim, začne delati on. Domnevam, da si čez dan precej v 'muvingu', zato otroka čutiš zjutraj in zvečer, ko si bolj pri miru. Menda moraš čutiti vsaj 10 otrokovih gibov čez cel dan. Nekaj dni bodi pozorna na otrokove gibe in jih namenoma štej (lahko, da jih boš naštela 5 zjutraj in 5 zveče - to bi torej moralo zadostovati).  Če si kljub temu v dvomih, ne odlašaj, ampak se posvetuj s svojo ginekologinjo, da ne boš v skrbeh.

Kar se tiče dojk, pa tudi najbrž ni nič nenavadnega. Vsaki se odzivajo po svoje. Ti jih redno maži, pa ne bo strij (razen, če jim nisi res podvržena).

Prijetno nosečnost in čim manj skrbi ti želim!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 23 teden.....vprašanje za brcike in joški...
28.6.2006 15:31:41   
TINA ZAJEC
oj, evo tudi jaz sem v 23. tednu in se ravno danes sprašujem kaj je s temi brcikami:)

tudi mene zanima a je to ok,  kakšen dan je cel cirkus, danes recimo je pa zelo mirno. sicer pobrcava pupika, ampak vseeno...

veš kaj, jst mislim, da je to normalno, dokler brca, pa zdej je še relativno majhna, pa še zadaj jo nosim. pa še vroče je, komu se pa da non stop neki opletat::)))))))

boš videla zvečer, ko se boš uimirila, jst tudi ponoči, ko grem na wc čutim.....mogoče ti je pa danes ravno ponoči žural mali:)))

ni panike, samo pogumno naprej-čeprav moram priznat, bolj sem noseča, bolj me skrbi.....kaj pa vem, hormoni verjetno:)


pa lp  od naju

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 23 teden.....vprašanje za brcike in joški...
28.6.2006 15:34:16   
kati*
normalno je, da otrok ne brca vsak dan enako - se pozna, zdaj ko je vročina, se verjetno ti malo slabše počutiš in malček tudi

iztekanje mleka je normalno in ponavadi je to dober znak, da bo dovovlj mleka

_____________________________

lp, K

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 23 teden.....vprašanje za brcike in joški...
28.6.2006 16:23:28   
naja78
ste me pomirile......

še nekaj...ko začne brcat je to 1 gib,ali tok gibov kokrat pobrca....???

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 23 teden.....vprašanje za brcike in joški...
28.6.2006 17:05:05   
BarbaraE
Ja sem štela tako - je pobrcal-a - en gib. In potem, ko se je malo umiril-a in potem spet brca - nov gib. Če je pa non stop brcal-a potem sem štela kot en gib. Upam, da me razumeš, kako mislim.

Lepo in mirno nosečnost še naprej.

Barbara

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 23 teden.....vprašanje za brcike in joški...
1.7.2006 22:46:42   
ircica
Se bom kar prikljucila na to temo... Smo v 20. tednu, jaz pa se ne bi mogla zagotovo reci, da sem cutila kaksne gibe. Na UZ je dete v redu, mene pa le malo skrbi. Ali katera ve, od cesa je odvisno, da prej/pozneje cutis gibe?

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?