|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   2 letnik tepe
24.2.2011 14:38:22   
abc123
Vsake toliko, običajno zjutraj in proti večeru, ima eno fazo ko kar udari po meni. Poskusili smo že s strogim glasom, ohlajanjem, ignoriranjem, pogovorom, celo z udarjanjem po roki (kar se mi ni zdelo OK, ampak bila sem že brez ideje) pa nič ne zaleže. Vsakič ko to stori, ji povem, da se to ne dela, da me boli in da tega ne dovolim, ampak do sedaj učinka ni bilo.
Prosim za vaše mnenje, kaj še lahko storim. Najboljša ideja se mi zdi to s strogim glasom,  pa pri nas ne dela.
Upam da je to samo faza tako kot je imela fazo, ko me je grizla in se je potem kar naenkrat nehalo.
Ne vem ali res ne znam uporabiti strogega glasa, čeprav delam v taki službi (
šola) kjer to vsakodnevno uporabljam in tam deluje.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 2 letnik tepe
24.2.2011 16:19:16   
hedviga
Nisi edina. Naš Miha je zdajle v taki najbolj "dvoletniški" fazi, ko je ihtarjenje, ob tla metanje in svojeglavost na dnevnem redu.  Vključno s tem da občasno udari mene ali špelo ali pa vrže ob tla kar mu pride pod roke. Grozljivka ga je tudi previjat, ker tuli kot bi iz kože dajali, ali ko se oblačimo v vrtcu...
Tudi mi smo poskusili že vse možno, ampak se ga kaj dosti ne prime. Še najboljše se mi zdi, da ga čim bolj ignoriram, vztrajam pri svojem in se preveč ne razburim ob njegovi ipiki. Seveda mi pa tudi dvigne paro...
Ko tepe, ga primem za roko, mu držim in ne pustim da tepe. Potem je pa seveda še bolj jezen...user posted image  Mu razložim s strogim glasom.. Če je kaj ne, je pač ne. Tukaj včasih tudi popustim, če ocenim da mogoče ni potrebe da zapenjam za vsako figo. Ampak mi je pa včasih kar hudo, ker se  počutim kot hitler. 

Vsekakor upam, da mine čimprej, ker prav veliko se ga zaenkrat še ni prijelo. V vrtcu je pa menda priden..user posted image  Točno ve, da tam z dramo ne bo nič dosegel...user posted image

_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 2 letnik tepe
24.2.2011 21:42:29   
nananaja
Tudi pri nas imamo dveletnico, ki preizkuša, kako daleč lahko gre. Občasno ugrizne starejšo sestro, poskuša udarit, vleče mi očala z glave. Me tako razjezi, da se včasih zaderem nazaj, a se mučim ostati mirna in jo nesem na ohlajanje. Pa saj ji pustim, da takoj pride za mano, a se je počasi tudi naučila, da traparije ne ponavlja več tako vstrajno. Ji pa povem, da lahko pride za mano, če se bo nehala dret.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 2 letnik tepe
25.2.2011 15:53:56   
marjetica8
joooooj user posted image !!!!! Naš 21mesečnik me je glih kar tok ugriznu da se mi cela proteza pozna na rokiuser posted image !!!!!!!! Pa metanje igrač, tepenje, tuljenje, upor pri previjanju so tudi že aktualni in precej pogosti pojavi....Jst ga tudi nosim na ohlajanje, se z pogovarjam, če grize ga rahlo ugriznem nazaj, da bo vidu da boli, pa ne zaleže - ko se najezi on kr šausne! Groza..upam da res mine!

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 2 letnik tepe
15.3.2011 9:37:34   
dreamhorse
Pri nas je eno obdobje fejst tepla. Sem imela način, da sem jokala, ko me je udarila, pa me je pocartala, pobožala in dala lupčka. No, zdaj me vdari zato, da se potem lahko carta ... svašta. Jo tudi primem za roko, skregam in povem, da se to ne sme.. Držim za roke, dokler se ne umiri, ali pa nesen na ohlajanje. Vdari načeloma, če jo kaj razjezi, sama od sebe pa ne več. Jaz je ne udarim nazaj, ker potem ni logike, ona mene ne sme, jaz pa njo lahko.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 2 letnik tepe
18.3.2011 13:11:09   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: hedviga
Ko tepe, ga primem za roko, mu držim in ne pustim da tepe. Potem je pa seveda še bolj jezen...

Udarec je prav gotovo izraz jeze. Držanje za roke je v bistvu uveljavljanje volje z močjo (oz. s kaznijo). Ventil skozi katerega je sproščal jezo mu z držanjem zapreš in seveda jeza naraste. Prisiljen pa jo je POTLAČITI, ker nima drugega ventila. To pa ni ravno vzpodbudno še posebej v častu ko se otrok uči regulacije občutkov. Po moje je to podlaga za frustracije. Mislim da je bolje, da ga pustiš pri izražanju jeze in okoliščine prirediš tako, da sam ugotovi, da način ni primeren.

IZVIRNO SPOROČILO: abc123
..., ima eno fazo ko kar udari po meni. Poskusili smo že s strogim glasom, ohlajanjem, ignoriranjem, pogovorom, celo z udarjanjem po roki (kar se mi ni zdelo OK, ampak bila sem že brez ideje) pa nič ne zaleže.

Ko je imel naš to fazo sem mu, ko je udaril, nastavil npr. členke moje pesti. Po nekaj poskusih je ugotovil, da ga to boli.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 18.3.2011 13:18:01 >

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 2 letnik tepe
18.3.2011 13:45:06   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: hedviga
Ko tepe, ga primem za roko, mu držim in ne pustim da tepe. Potem je pa seveda še bolj jezen...

Udarec je prav gotovo izraz jeze. Držanje za roke je v bistvu uveljavljanje volje z močjo (oz. s kaznijo). Ventil skozi katerega je sproščal jezo mu z držanjem zapreš in seveda jeza naraste. Prisiljen pa jo je POTLAČITI, ker nima drugega ventila. To pa ni ravno vzpodbudno še posebej v častu ko se otrok uči regulacije občutkov. Po moje je to podlaga za frustracije. Mislim da je bolje, da ga pustiš pri izražanju jeze in okoliščine prirediš tako, da sam ugotovi, da način ni primeren.


Ja to je tudi meni jasno, ker bi tudi meni še bolj odnselo, če bi me nekdo takole držal, ampak zanekrat še nsiem našla načina oz ga on še ni  za primernejše sproščanje jeze.
Ok teli členki.... mogoče bo zaleglo, čeprav dvomim...
Skratka vse super in fino. Ampak rabim(o) konkretne rešitve.



_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 2 letnik tepe
18.3.2011 13:56:17   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: hedviga
rabim(o) konkretne rešitve.

Če veš, da otrok nekaj dela, potem te s tem ne more presenetiti, še posebej če se odločiš da boš na to pozoren. Tako te njegov udarec ne more presenetiti, ker v bistvu nanj "čakaš". Seveda otroku prej povej, zakaj od sedaj naprej ne bo več tako mehko.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
26.3.2011 12:41:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 2 letnik tepe
31.3.2011 12:19:27   
PapuaNG
haha, še ena v klubu pretepencev. Naš udari zaenkrat samo takrat, ko je kaj jezen-če ga ne dvignem, ko se njemu zapaše, ali ko se s fantom malo stisneva npr. Ponavadi ohlajanje zadostuje, da se pomiri (tako ve, da je naredil nekaj narobe), ampak naslednjič je spet ista stvar. Aja, pa metanje stvari po tleh. Se pa ne sekiram preveč-ga bo že minilo. Seveda mu vsakič povem, da se to ne sme početi itd. Varianta z jokom pa pri nas ne pali-če kdo joka, ga mulo samo čudno gleda user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 2 letnik tepe
31.3.2011 12:31:55   
Anonimen
Je imela to obdobje, pa smo HB prebrodili to s tem načinom, da ko me je udarila, sem počepnila k njej, jo močno prijela za roko in ji s hudim glasom povedala, da se to ne dela, da mamico to boli in zahtevala, da se opraviči in mi da lupčka. Je trajalo kake 2 meseca in jo je potem minilo.

(odgovor članu PapuaNG)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 2 letnik tepe
31.3.2011 12:35:06   
Katy78
Tudi naš je imel obdobje ko je udaril, pa sem mu govorila, da mamico boli, pa ni palilo, pa sem se naredila, kot da sem zajokala, pa ni palilo. Zdaj ima pa ful manijo na Telebajske in ga večkrat vprašam, ali se Telebajski tepejo in  reče "ne". Od takrat ga takrat, kadar zamahne z roko, samo začudeno pogledam in me takoj poboža. Je pa res, da pri nas udarci niso bili na dnevnem redu, enkrat na par dni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 2 letnik tepe
3.4.2011 9:50:07   
abc123
Ker sem že odprla to temo..... no moram povedat, da je to obdobje minilo in da se sedaj spravlja na očka. Mene skoraj da ne udari več.... zakaj me ne... ne vem... tako pač je. Se mi zdi, da je to podobno kot pri dojenčkovih krčih... imeli smo jih tri mesece, sprobali tisoč načinov in potem so po trej mesecih izginili... ne vem...ali jih je prerasla ali pa smo pogruntali pravi način.... in tako otroci rastejo in čas tko hitro beži.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 2 letnik tepe
20.6.2011 22:14:17   
ančula
Tudi naš dvoletnik ima eno čudno fazo, upam, da je res samo faza in da čimprej mine, ker je obup...ne samo da tepe, tudi grize in pljuva...pa nas domače le sem in tja, bolj se to pojavlja pri drugih otrocih...tudi v vrtcu proba, vendar tam zaleže že to, da mu vzgojiteljica reče, da bo šel sedet in potem neha, saj ve, da se ne bo igral z drugimi otroci...doma to sedenje ne pomaga...ko smo kje na obisku ali zunaj na igrišču ali kjerkoli, kjer so otroci, je pa katastrofa...pride do otročka, meni nič, tebi nič, in ga udari ali pa ugrizne...pa se nenehno pogovarjamo, da se to ne sme, da to boli, da kuža grize in podobno, je tudi za kazen sedel, smo mu ukinili risanke, vzeli najljubšo igračo, ni smel k nobenemu na obisk oz. nihče ni smel k njemu in nič se ni spremenilo...obupana sem, ker sploh nikamor ne morem...nisem ena tistih mam, ki bi otroku dihala za vrat, ko je kje na igrišču ali na obisku, ampak sedaj ga moram imeti nenehno na očeh in biti zraven, pa še ne morem preprečiti vsakega takega incidenta...res več ne vem, kaj še poskusiti...mogočebi pomagalo, da bi ga tisti otrok, ki ga ugrizne ali udari, nazaj udaril/ugriznil, ampak so vsi popolnoma šokirani in ne naredijo ničesar...je pa res, da se "spravi" samo na starejše od sebe ali pa enako stare, mlajše od sebe pa boža, lubčka in objema,...v eni sekundi enega ugrizne, pride malček mimo, ga pa objema...mislim kaj takega...ne rečem, da se tega posluži, ko se brani, ko mu npr. kdo hoče kaj vzeti, čeprav ni to način, daleč od tega, ampak hočem reči, da on to naredi iz ljubega miru, ko mu nihče nič noče...v večini primerov...kaj še narediti...zdaj sem se začela obiskov izogibati, ker je too much naporno in pridem vsa scuzana domov...to nikamor ne pelje...upam, da res hitro mine...prosim kogarkoli za kakršenkoli nasvet, idejo, mnenje...HVALA!

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?