|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   2 meseca star dojenček ne je
31.5.2010 13:58:45   
rhanna
Ne vem ali je bila tema že obdelana ali ne, pa tudi na internetu nisem našla nič uporabnega, namreč moji mali pikici sem od prihoda iz porodnišnice dajal bebo pro, bila sem ful zadovolna, redno smo kakali, ni polival, ni bilo krčev, pojedel je že po 135-150 na obrok, je pa zelo počasen jedec tako da pri eni flaši ustrajamo tudi po 45 min, nakar se je pred 14 dnevi kar na enkrat začel zmrdvat.Mleka nisem zamenjala takoj, ker pravijo da ni dobro..ampak na koncu ni hotel pojesti niti 50 ml več.Prešla sem na aptamil.Poje naječ 100ml, pa še to z začetnim prerekanjem, upitjem, kriljenjem z rokami.
Ali se je kateri dogajalo podobno?Kaj svetujete?
Danes bom kupila še milumil, ker tamali nima nikakršne energije vleči, bebo je imel rad, si videl da jo rad a počasi je, dokler se je ni naveličal.Mogoče je tudi moja napaka da ko sem videla da mleko zavrača nisem takoj menala.
Včasih pomislim kaj če bi mu dala kar malo milupuinga rižkota(kašico)da bi se vsaj malo najedel, ker je videt da se ne, nima pa energije vleči, kaka ne tudi po več dni(konckoncev praktično nima kaj).

Kaj naresti?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 2 meseca star dojenček ne je
31.5.2010 14:06:16   
Katy78
Naš je tudi okoli 2. ali 3. meseca imel obdobje, ko je pojedel skoraj pol manj kot prej.  Sem se tudi sekirala, pa je P rekla, da dokler redno kaka (za dojenega otroka je normalno od večkrat na dan pa do enkrat na par dni)in so pleničke polulane ter teža narašča, naj se ne sekiram. Po kakšnem mesecu je spet začel jesti normalno. Se je pa kasneje čez kakšen mesec spet ponovilo in spet trajalo kakšen mesec, od takrat naprej pa se ni več ponovilo.

Jaz mislim, da je za zgoščevanje mleka še premajhen. Raje se posvetuj s pediatrinjo preden ukrepaš na lastno pest. Mogoče je le obdobje, ko mu ne paše toliko mleka, lahko pa je kaj drugega, kar mora preceniti pediater.

Sicer pa naj bi dojenček spil povprečno 150 ml mleka na kilogram telesne teže dnevno. Nekateri popijejo 120 ml na kilogram dnevno, drugi pa 180 ml mleka na kilogram telesne teže na dan.

(odgovor članu rhanna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 2 meseca star dojenček ne je
31.5.2010 14:10:21   
MC09
Mogoče mu pa premalo teče in je zaradi tega nejevoljen user posted image , pri aventu pride po 2 mesecih cucelj z dvema luknicama. Pri nas je bilo kot da se je vse spremenilo, ko smo mu dali nov cucel, prej je tudi 45 min trajalo, pol pa 10 in več je pojedel. Sam ideja.

(odgovor članu rhanna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 2 meseca star dojenček ne je
31.5.2010 14:12:42   
Katy78
Aja, pa še to. Mleka ni dobro kar tako kot po tekočem traku menjat. Mogoče probaj zamenjat cucelj, kakšno drugo firmo. Nam se Avent ni obnesel, Nuk je bil pa super.

(odgovor članu MC09)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 2 meseca star dojenček ne je
31.5.2010 14:43:10   
vija vaja
Pri nas je bla podobna situacija, dokler mu nisem zamenjala cuclja...iz Aventove enke smo po hitrem postopku prešaltal na trojko in zdej je vse OK. Star je dva meseca in 10 dni. Spije 120 ml v cca. 5-7 minut.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 2 meseca star dojenček ne je
31.5.2010 14:50:10   
rhanna
Imamo nukovo flaško z srednje velikim luknjo, aventovo z 2 luknicama...Menjavat mu moram flaške, cuclje da se prebijeva čez tistih 60-100ml, pije pa žal 45 min!
Vem da ni dobro menjavat mlek, samo ko pa vidiš da joka ker je lačen jest pa noče...P je rekla da je vse v redu, trenutno sva težo pridobivala normalno, samo sva se tudi s hrano manj borila.

(odgovor članu vija vaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 2 meseca star dojenček ne je
31.5.2010 15:41:51   
Gwendolen
rhanna, kot da bi brala sebe. Pri nas se je začelo isto okrog 2. meseca. Mleko smo menjali dvakrat, vendar ni bilo razlik oz. izboljšanja, zato smo ostali pri Novalacu AC, ker je imela krče in je še nekako najlepše jedla to mleko. Tudi mi imamo NUK flaško, se je izkazala še kot nekako najboljša, ja. Uvedli smo jo pa zato, ker smo imeli vmes Aptamil Comfort, ki pa skozi Avent in Tommee Tippee ni hotel teči. Pa potem nismo menjali, ko smo šli nazaj na Novalac AC.

Želela bi si, da bi ti lahko napisala, da obstaja kak čudežni recept. Pa ga ni. V določenih obdobjih je vsaka flaška borba. Ja, jok, vpitje, kriljenje, obračanje... Še vedno kdaj pa kdaj. Pa tisto, da naj bi otrok pojedel od 120-180 ml mleka na kg telesne teže. Yeah, right. Naša ni pojedla 120 ml na kg telesne teže že od nekje 9. tedna dalje. Mogoče trikrat vmes, da ji je ratalo, ja. Redi se vseeno. Pediatrinji sem povedala, pa pravi, da ni panike, dokler se redi. Da pač samo toliko rabi. Pri skoraj 4,5 m. ima 7 kg. Teža narašča tam nekje okrog 150 g na teden. Kakšen teden več, kakšen teden manj.

Delno sem že sprejela, da ima pač tak tempo rasti, da toliko pač rabi in da je pač malo bolj šlank. Kar ni nujno slabo. Se pa še vedno občasno sekiram, ja. Z GH še nismo začeli, ker še ni pokazala potrebe. Je ne mislim s 4. mesecem začeti siliti z drugo hrano, samo zato, ker je dosegla nek starostni mejnik in je na AM. Bom počakala na kak znak, da je pripravljena, ker zaenkrat še mleka ne poje veliko, pa ponoči lepo spi. Ko se bo pa tudi to spremenilo, bomo pa ukrepali oz. tam nekje okrog 5. meseca oz. ob podvojeni porodni teži, tudi če ne bo nehala spati.

Kaj naj ti še napišem... Drži se, poskušaj se ne preveč sekirati. Jaz se ne več toliko, ampak še vedno seštevam ml. Tukaj si pa ne znam pomagati.user posted image


_____________________________

Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen
-------------------------------------------------------------
We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

(odgovor članu rhanna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 2 meseca star dojenček ne je
31.5.2010 16:07:18   
mamika25
Torej, situacija pri nas je ista, tudi jaz ti ne znam pomagat oz. napisat recepta za težave, lahko ti povem samo svojo izkušnjo in našo borbo s hranjenjem. user posted image  je danes star 7 tednov. Do 5. tedna je lepo jel, večkrat na dan po malo, enkrat 50, pol 60, pa vmes kkšne 90ml... vse skupi nekako 800ml ali še več na dan. Redil se je lepo, 1.mesec 1 kg. Potem pa kot bi odrezal. Pljuva ven, se obrača stran od flaše, liže cucelj, se zraven smeje. Joka ne, je vesel, dobrovoljen...šli smo na 700ml, pa drugi dan pristali na 600ml, pa potem 2 dni samo po 500ml, potem ko je kazalo še slabše sem ga peljala k zdravniku, smo bili napoteni na pediatrično, kjer so ugotovili "rahlo dehidracijo," ker je imel kri čisto gosto. In od takrat borba za vsak popiti mililiter. Ko je čas za hranjenje, postanem živčna, mokra... ali bo ali ne bo. Pride dan, ko mu mleko dajem z žličko v usta, samo da poje dol. Groza ti rečem, tudi na teži ne napreduje najbolje (ga vagamo na 3 dni). Pregled imamo šele čez 14 dni, in me že skrbi če bomo skrpali tiste 600g kolikor je nekako spodnja meja. Mislim pa da nam ne bo uspelo. Je pa precej zanimivo ker se je mali rodil s 4310g, velik 55cm, pa tako neješč!! Zdaj pri dveh mesecih ima 6kg, vem da je veliko, in tudi lep okrogel je, samo dolgo ne bo tako. To se nam dogaja zdaj približno 14 dni, mleka sicer nismo menjali... povejte pa mi nekaj, ne vem kam naj se obrnem s tem vprašanjem:

Priporočena dnevna količina zaužitega mleka pri 2 mesecih starih dojenčkov je 850ml (170*5) - APTAMIL!
Priporočen dnevni vnos pri mleku BABYLOVE pa od 650ml - 780ml za isto starost.
Kako je to mogoče?
In še to: Milumil se priporoča dojenčkom ki težje pridobivajo na teži. Če bi zamenjala mleko :Ali to pomeni, da bo otrok še vedno popil isto količino mleka, samo da bo izkoristek boljši in se bo poznalo na teži oz. ali to pomeni, da ga bo to mleko nasitilo za dlje časa in bo posledično popil manj? Kaj priporočate glede Milumila? Naj probam? Zdaj smo na Aptamilu 1.

Tudi jaz pišem mililitre vsak dan, in tudi mi smo daleč od tistega (120ml - 180ml na kg teže). Ni šanse!!

(odgovor članu Gwendolen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 2 meseca star dojenček ne je
31.5.2010 18:18:01   
rhanna
Vidim da v tej borbi nisem sama...
Takole glede mlek je tudi meni zanimivo to, da je tako kot na aptimilu kot na milumilu ista energijska vrednost, vendar je v milumilu dodan škrob, ki pa da otroku trenutno večji občutek sitosti, nisem pa na milumilu pogledala priporoičenega dnevnega vnosa, torej koliko mililitrov.Na podoben način kot milumil je narjena beba pro, ki smo jo uporablali do pred tednom dni, ki pa je od aptamila bistveno boljšega okusa, in vmes so videti kot nekakšne granule, to je škrob.Moj malček je pojedel tudi po 150 ml bebe in čez 3 ure 135ml, tako da ni bil djle sit, redil pa se je lepo in tudi rokic ni rinil v ustka takoj po obroku, kot jih sedaj.Pri bebi je priporočljiva dnevna količina za starost 2 m 750 ml.Iz tega jaz razumem takoli, da otrok ne znanjša količino in število obrokov, ampak le bolje izkoristi dodani škrob, ki je oglikov hidrat, ki pa se hitreje nalaga v telo(otrok bolje pridobiva na teži).Takšna je moja razlaga.
Kako je s to menjavo mlek je čisto tako, da se je pri nama že v porodnišnici pri njegovi strosti 3 dni zamenjal proizvajalec, kako potem gleda človek na to..Jaz pa mislim tako, tudi dojenčku lahko nekaj ne paše, tako da zakaj nebi zamenjal, sicer ne vsak dan drugo, ker pribljižno teden dni traja da se vidi učinek na organizem, krčki pa se pojavijo lahko že prej.

Mamika 25 milumila jas sicer nisem probala, bebo pro pa sem in ti povem, da ko smo prišli iz porodnišnice jo je prav z užitkom jedel, čeprav smo tudi domav prišli neješči.Probaj če bo treba...


(odgovor članu rhanna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?