|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   3-letnik, novorojenček in vrtec
8.4.2008 12:32:09   
Biba74
Pozdravljene mamice in vzgojiteljice!

Plan je bil, da gre naš fantek (junija bo dopolnil 3 leta) septembra v vrtec. Zdaj je pri varuški s še enim mlajšim fantkom.
V začetku oktobra pa bomo dobili še enega dojenčka. Sinko se bratca ali sestrice zelo veseli, veliko sprašuje o dojenčku, lupčka moj trebušček,..... zaenkrat popolno navdušenje. Zelo se veseli tudi vrtca, ker tja hodi njegov "veliki" bratranec, ki je njegov vzornik. Vendar ne bi bila skupaj, niti v istem vrtcu.
In zdaj moja dilema. Začetek vrtca in prihod dojenčka se mi zdita preblizu skupaj. Zdi se mi, da je vsako po svoje kar velik stres za otroka in bojim se, da bi dobil občutek, da je zaradi novorojenčka moral on vstran. Po drugi strani pa mož pravi, da se bo z mano in dojenčkom doma grozno dolgočasil. S tem se ne strinjam povsem, ker ga nemaravam aktivno vključiti v skrb za dojenčka in mu dati pri tem nepogrešljivo vlogo. Malo pa me je strah tudi vseh mogočih bolezni, ki jih malčki nosijo iz vrtca (bo ravno sezona virusov in bakterij).

Kako ste storile ve? Kakšne so vaše izkušnje? Vzgojiteljice, kakšne so vaše izkušnje s starejšimi bratci/sestricami v vrtcu?


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 3-letnik, novorojenček in vrtec
8.4.2008 12:50:04   
žarnica
MI smo dali našo starejšo hčerko lani septembra v vrtec (bila stara 2 leti),rodila sem pa tudi 1.teden septembra in ni bilo nobenega problema. Res je hčerka dosti doma (skoraj vsaka dva tedna zboli,pa je dva tedna doma,...),pa v vrtcu je od 8-12h,ampak ni tamala (razen polnega noska) nič od nje pobrala.

No,sedaj so pa v vrtcu na "pohodu" vodene koze in ker že več kot polovica otrok manjka,samo čakamo,kdaj jih bo hčerka domov prinesla.

(odgovor članu Biba74)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 3-letnik, novorojenček in vrtec
8.4.2008 12:56:35   
Biba74
Žarnica, kaj pa tako čustveno? Kako je sprejela mlajšo sestrico? In kako je bilo s privajanjem na vrtec? A je kr od prvega dne rada hodila?

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 3-letnik, novorojenček in vrtec
8.4.2008 13:12:47   
tojeto1
Jaz bi ga definitivno dala v vrtec. Prvič bo tebi lažje, drugič pa se boš bolj posvetila dojenčku, popoldne, ko pa pride iz vrtca, pa zaposli očkata naj se ukvarja z dojenčkom ti se pa 100% posveti starejšemu otroku.

(odgovor članu Biba74)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 3-letnik, novorojenček in vrtec
8.4.2008 13:55:55   
frutka_
Vrtec je nekaj normalnega za 3letnega otroka. Vpiši ga. Če bo kriza zares prehuda še ga vedno lahko vzameš ven. Ampak kolikor poznam 3letnike mu bo družba vrstnikov bolj koristila kot družba dojenčka. Še vedno pa lahko greš po kosilu ali hitro po počitku po njega pa imata še celiiii popoldan za igro!
Brez skrbi. Če praviš, d aima rad družbo najbrž ne bo večje krize, uvaja pa ga lahko ati, da se malo razbremeniš v zadnjem mesecu.user posted image

(odgovor članu Biba74)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 3-letnik, novorojenček in vrtec
8.4.2008 14:09:28   
žarnica
IZVIRNO SPOROČILO: Biba74

Žarnica, kaj pa tako čustveno? Kako je sprejela mlajšo sestrico? In kako je bilo s privajanjem na vrtec? A je kr od prvega dne rada hodila?


Mlajšo sestrico je zelo lepo sprejela,sedaj pa je full ljubosumna. V vrtcu sva jo že prvi dan pustila in ji sploh ni za domov iti. Ona bi šla v vrtec,tudi ko je najbolj bolna.

(odgovor članu Biba74)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 3-letnik, novorojenček in vrtec
8.4.2008 14:09:53   
ana b
Oj!
Naš je sicer že bil v vrtcu in ob prihodu dojenčka ni bilo nobenega problema. Kadar pa ostane doma, pa sem jaz čisto na koncu, kljub temu, da je zelo priden in ga zaposlim, se pogosto zgodi, da bi me oba rabila hkrati in potem........ se kloniraš. In seveda tavečji si izbori tvojo pozornost na škodo tamalega.
Mislim, da ima tudi user posted image  pravico nekaj uric biti sam z mamico.
In bolezni: ni nam prinesel nič, še smrkavega nosa ne, pa sem z user posted image  vsak dan v vrtcu, ko grem iskat tavečjega.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 3-letnik, novorojenček in vrtec
8.4.2008 14:12:16   
lelaval
Jaz bi ga definitivno dala v vrtec. Prvič bo tebi lažje, drugič pa se boš bolj posvetila dojenčku, popoldne, ko pa pride iz vrtca, pa zaposli očkata naj se ukvarja z dojenčkom ti se pa 100% posveti starejšemu otroku.


Se podpišem.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 3-letnik, novorojenček in vrtec
9.4.2008 9:38:08   
leda
mi smo zelo na istem, glede začetka vrtca in novorojenčka. super  plani o idealnem času za odhod v vrtec so bili zminirani z nepričakovano nosečnostjo:)na srečo pa mamo možnost, da se bo starejša pazila pri starih starših. do aprila, ko gre v vrtec.

v nasprotju z ostalimi pa se mi zdi, da je psihološko prihod novega člana za malčka zelo hud zalogaj in da ga ni mešati še z enim prav tako težkim, kot je odhod v vrtec. z vsemi racionalnimi utemeljitvami se popolnoma strinjam; seveda se v vrtcu zabavaš z starejšimi, seveda se mora vsak navadit, da ni car sveta, seveda se ti zna doma zmešat ob obeh,...
ampak racionalnost gor al dol, še odrasli so ob vsem poznavanju racionalnih razlogov za svoje počutje in celo možnih poti iz njega, lahko zelo nesrečni, kaj šele en triletnik, ki sploh še nima tako razvitih mislenih mehanizmov.

skratka, zdi se mi prehud šok. jaz jo bom dala v vrtec aprila.

le

(odgovor članu Biba74)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 3-letnik, novorojenček in vrtec
9.4.2008 10:50:57   
Pajaca
Pri nas je bila tavelika itak že prej v vrtcu in je seveda hodila naprej. Pa ni bilo panike. Smo jo vzel ven ko se je tamal rodil, a je po dveh dneh pogruntala da je doma dolgčas in je šla nazaj v vrtec. Pa ko so bile norice v vrtcu smo jo ven vzel, ker se mi ni zdelo fajn da tamal dobi norice, je imel 2 meseca. Drgač pa ni domov nosila nobenih bolezni, je bilo vse čist ok.

Če je med začetkom vrtca in rojstvom drugega en mesec ali več potem se mi zdi čist ok, da gre pač v vrtec. Pa ga ob rojstvu mal vzameš ven pa je.

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




ime
samma

..

Ariela (10%)

Neva (24%)

Kati (23%)

Alisa (23%)

Anisa (19%)


Število vseh glasov: 195

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!