|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   4 urno delo --- porodniška
17.7.2008 6:39:39   
_andreja_
od 1.10.07 delam zaradi otročka po 4 ure, sedaj sem ponovno noseča in me zanima kako se obračuna porodniška, ali jo bom imela samo toliko kolikor imam sedaj plače za 4 ure ali mi jo bo kaj več pripadalo??

ali se mi bolj splača pogodbo prekinit za pol. delovni čas in it za 4 ure v bolniško, 4 ure pa normalno delat, kaj mi svetujete??

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 4 urno delo --- porodniška
17.7.2008 7:53:40   
katjes
Kolikor vem, se osnova za izračun porodniško izračuna tako, da se vzame plača oz. porodniška za zadnjih 12 mesecev. To pomeni, da če delaš samo po 4 ure imaš zato nižjo plačo in posledično tudi manjšo osnovo za izračun porodniške.
Pri nas punce prakticirajo tako, da se prijavijo nazaj na 8 urni delovnik, saj morajo itak do nastopa porodniške izkoristiti dopust, pa še kakšno bolniško nastopijo!user posted image

_____________________________

You got to let go of the stuff from past - because it just doesn"t matter! The only thing that matters is what you choose to be now!




(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 4 urno delo --- porodniška
17.7.2008 7:55:00   
Anonimen
Jaz sem delala po 4 ure in šla potem na porodniško.Porodniško sem imelaskoraj 2krat večjo.
Ena je tako naredila,da je začela delat po 8 ur,ampak je šla potem takoj na bolniško.

(odgovor članu _andreja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 4 urno delo --- porodniška
17.7.2008 9:06:46   
marty5
Za porodniško se vzame povprečje 12 zadnjih bruto plač. Že res, da sedaj plačo dobivaš za 4 ure, ampak država ti plača tudi prispevke za preostale 4 ure od minimalne plače, kar pa pride v poštev pri izračunu porodniške. Tako da bi  bila tvoja porodniška vseeno nekoliko večja kot je sedaj tvoja plača. Koliko točno, pa najboljše, da si izračunaš na netu s kakim programom za plače ali še boljše, vprašaš koga, ki se na to spozna.

Jaz sem delala krajši delovni čas do 5. meseca nosečnosti, potem sem pa šla nazaj na polni čas - sem pač potrpela nekaj tednov, potem šla na dopust in zadnji mesec na bolniško. Je pa to bilo v dogovoru zdelodajalcem....včasih nekateri radi komplicirajo zaradi tega, saj so na slabšem - ti morejo plačat polni čas za dopust npr.

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 4 urno delo --- porodniška
17.7.2008 14:07:33   
gbranka
kolikor je meni znano, vzame csd povprečje zadnjih 12 plač oz. znesek od katerega se plačuje prispevke za starševsko varstvo. In v tvojem primeru je za 4 ure tisto kar imaš plačo, za preostalo polovico delovnika pa imaš minimalno plačo. Torej cca 283 evrov osnove od katere csd plačuje prispevke. k temu prištej tvojo plačo za 4 ure (bruto) in boš dobila približno mesečno porodniško v bruto znesku. Sem zakomplicirala?

_____________________________

lp
Branka

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?