|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   5 let star kuža in 3 tedne star muc?
20.10.2010 19:25:14   
baguSka
Imam eno zelo zelo zelo ZELO mocno zeljo, in sicer stvar je sledeca:

jaz imam psa, starega 5 let, francoskega buldoga, ki je zelo zivahen, igriv a hkrati zelo dominanten kuza.. user posted image  do drugih psov nepremagljiv in tudi muce ga zelo premamijo in za njimi laufa ko utrgan.. prislo je sicer ze do situacije, ko se mu je tudi muca ze podredila in takrat je blo vse kul, a taki trenutki so RES izjema..

kaksen teden nazaj, pa se moji starsi dobili mladga mucka.. trenutno je star 3 tedne in je res se zelo zelo mini. do nedavnega je se pil po dudki - mamica ga je namrec izmed vsemi mladicki zavrnila, zato sta ga v roke vzela mojadva..

no, stvar pa je sledeca: ker grem vcasih na obisk k svojim in ker zivijo 130km stran od mene, se odlocim in grem k njim vedno za dlje casa.. kaksen teden, ce ne vec.. torej obiskom se nebi rada odrekla. poleg tega vedno vzamem sabo se svojga francozka, saj ga itak nimam kje pustit.. IN, ker si ne zelim odpovedat obiskom pri njima, IN, ker se ne zelim it na obisk brez mojga francoza, me zanima: ali obstaja kakrsnakoli moznost - IN kaksna, da bi to muco in kuzka navadla, da bi lahko bla skupi? kako uredit prvo srecanje in kdaj? res si to srcno zelim - zelo zelo ZELO...

ZEELOO! plis help enibadi!?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 5 let star kuža in 3 tedne star muc?
20.10.2010 21:01:05   
zmajaz
Vse se da. Sosedova psica ne prenese mačk - za vsakim laufa kot zmešana. Ko smo mi nabavili mucka, smo se ga bali pustiti samega zunaj, ker nas je bilo strah, da ga bo zadavila. Potem smo ju pa postopoma spoznavali med sabo - psice nismo odganjali, ampak smo pustili, da pride bliže, ga povoha, ji povedali, da "ne sme muce", in jo zraven pobožali in jo pohvalili, da je pridna. Tudi lastniki so ji povedali, "da ne sme muce". Je pa bila fora še v tem, ker je naš muc bil navajen psa in se je ni bal, zato pred njo ni bežal, ampak se je hotel z njo igrati, kar jo je precej presenetilo, saj tega ni bila navajena. V glavnem od začetka smo pazili, da muc ni bil sam, potem sta se pa navadila en drugega in prav smešno je bilo videti, ko je psica zagledala mačka, laufala proti njemu, ko je videla, da je to naš muc, pa je bila reakcija, češ "eh, brezveze" in se je obrnila in šla nazaj domov. Ker če dobi kakega drugega mačka dobi npr. sredi travnika, da ji nima kam pobegniti, je sposobna tudi 1 uro lajati nanj, če se ji upira, če je kak mlad, pa ne dvomim, da bi ga tudi zadavila. V glavnem z našim bi lahko rekli, da se je spoprijateljila, ker je po 4 letih še vedno živ in dosti sam zunaj brez nadzora.

Morda se bo še kak bolj poznavalec javil, ampak načeloma naj bi palilo, da psa spoznaš z mačkom, ga opozoriš, da muce ne sme, hkrati pa ga pohvališ, da je priden, božaš njega in boža muco ... tako nekako no. To je treba pač večkrat ponavljati, pa se postopoma navadita eden na drugega. Če ga boš pa kregala in samo odganjala stran, bo pa zameril muci in jo bo še manj maral.

Aja - sosedova psica je bila stara že kar dosti več kot 5 let, ko smo mi nabavili malega mucka.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 20.10.2010 21:02:47 >


_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 5 let star kuža in 3 tedne star muc?
20.10.2010 21:52:51   
baguSka
hmja. slis se krasno.. sam kaj ko ni sans da jst slucajn koga ali kej drucga pobozam.. user posted image  se bl znori, ker bi ON to igraco mel zase!

nism pametna sploh in res upam da najdem kaksno resitev.. karkoli. zavedam pa se, da bo tezko.. ceprav sem mu ze do zdej vedno strogo prepovedala stvari, ki naj jih NEBI pocel, ampak enostavno postane neobvladljiv oz. zmesan..

seveda hvala za nasvet in bom itak poskusla in to cimprej, da se en drugega navadta, upam le, da me ne bo prevec strah, ker se to avtomatsko prenese na zival.. user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 5 let star kuža in 3 tedne star muc?
20.10.2010 23:12:04   
Ribica **
Kako se moja Luna obnasa itak ze ves user posted image  Ampak z A. muco mata obe distanco - se gledata z varne razdalje in ne rineta ena v drugo, se povohata in to je to - ce pride pes na obisk na mackin teritorij (kar pri vas naceloma bo, ne). Enkrat do sedaj je imela Luna sicer idejo, da bi se z njo igrala in jo je zacela lovit, samo smo jo kmalu umirili, ker je bil macek ves prestrasen (s tem, da je macek star nekih 13 let). Pri babici in dedku muce pusti na miru, zunaj nepoznane preganja, enega tukaj zraven nas se pa boji - ga gospa sprehaja na vrvici in ga je enkrat povohala in od takrat se ga izogiba.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 5 let star kuža in 3 tedne star muc?
21.10.2010 8:09:33   
zmajaz
Ja kakorkoli že, z muco ju boš morala "predstaviti"; ker če ga boš samo kregala in odganjala stran, bo izkoritstil prvo priliko, da muco zagrabi in se ji "maščuje".

Pa drži mucka v roki in ga varuj - nekako se že da izpeljati - zagotovo. Pa good luck! user posted image

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 5 let star kuža in 3 tedne star muc?
21.10.2010 9:19:37   
baguSka
Ja hvala punce.. Nekak sr bo treba lotit zadeve in to kar cimprej, da se tud muc njega navadi.. Bom pa prakticirala nagobcnik, sej bom le tko mirne duse to izvedla.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 5 let star kuža in 3 tedne star muc?
21.10.2010 10:22:13   
zmajaz
No super - tako boš res bolj brez skrbi, če kuža ne bo imel sploh nobene šanse zagrabit mucka.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 5 let star kuža in 3 tedne star muc?
21.10.2010 12:37:43   
kristinaj
jaz bi v tem primeru, ko bi prišla k staršem na obisk najprej dala tvojemu francozu povohat malega mucka, ki naj ga nekdo drži v rokah, tvojega francoza imej pa privezanega "na kratko" za vsak slučaj.... in hitro boš videla odziv, verjetno muc ne bo zanimiv, ker ne bo bežal pred njim, mogoče se bo pes samo hotel igrati z njim,,,, za vsak slučaj imejta ju stalno pod nadzorom....

jaz sem imela mačka, ki se ni bal psov, vedno je ležal na dvorišču in ga je lahko vsakdo povohal, .. je prišla kakšna mona od psa in lajala tja v njega on pa je vstal se pretegnil in si poiskal drugo mesto, če bi bežal, bi šel še pes za njim...

načeloma psi letajo za mačkami, ker le te pred njimi bežijo....

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 5 let star kuža in 3 tedne star muc?
21.10.2010 13:43:52   
Arwenko
Ja, se da, smo sprakticirali doma pri štirih psih, odraslih, pripeljali mlado muco. S tem da kot prvo, bi jaz počakala, da je muca 2x precepljena preden spuščam psa v njeno bližino, to pa je tam v starosti 3 mesece ponavadi, pri 8 in 12 tednih se jih cepi. k tritedenskemu mucu ga ne vozit, ker jo lahko tudi on s čim okuži, čeprav a si ziher da je 3 tedne, takšni muci so še na pol slepi in še izključno sesajo user posted image

Skratka, sama predstavitev pa takole. Pozitivno oziroma malo lažje bo, da ni njegov teren, se pravi pri vas doma. Jaz bi naredila takole. Muco nekam zaprla, v eno sobo in najprej njega spustila noter, da vse prevohlja, itak bo muco zaznal in počakala, da se on umiri od vseh teh novih vonjev. Potem greš ti po muco, ne tvoji starši, jo prineseš v naročju in za začetek mu jo pustiš samo, da jo povoha, za par sekund, mogoče minuto, odvisno od njegove reakcije in jo odneseš nazaj v tisto sobo, kjer je bila prej. Potem počakaš, da se spet umiri, vmes naj dobi kak priboljšek, če je priden, itd. Potem greš npr. čez 15 minut spet po njo in čas malo podaljšuješ, še vedno z muco v naročju, dokler ni njemu popolnoma irelevantno kaj imaš v naročju. Potem ste pripravljeni za nasledjni korak, da gre muca na tla, itd. skratka zelo počasi se lotite zadeve. Pri nas je trajalo skoraj 14 dni, ker je pač več psov, z prvo najstarejšo psico pa 3 dni, ampak obneslo se je super, zdaj se ful dobro razumejo. Ni pa za pričakovat, da se bo tvoj potem dobro razumel z vsemi mačkami, naši bi vsako drugo še vedno lovili v nedogled, samo tole domačo so sprejeli za svojo.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 5 let star kuža in 3 tedne star muc?
21.10.2010 14:23:09   
baguSka
Sem sigurna ja da je tok mlad mucek. Fora je v tem, da ga je mamica pac zarnila in zdej moji skrbijo zanjega.. V startu sta ga hranila sicer po cuclju, ampak ga je kmal zacel zavracat, zato sta kr na bejbi hrano presaltala in se je obneslo. Zaenkrat kaze vse ok.

In hvala za nasvete. Bom upostevala vse..

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?