|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   9 mesečniki
19.1.2006 10:36:04   
sminc
Kako kaj napredujejo vaši sončki? Mi smo včeraj imeli sistematični pregled. Dolg je 73.5 cm in težak 8300gramov. Premalouser posted image user posted image user posted image Vsaj 9 kil bi mogel met je rekla dohtarca. V 1 mescu se je zredil za slabih 300 gramov. KAKO ga naj malo poredim? Je kot picek. Prvih nekaj žlic poje kot kosek, pol pa se ustavi ko je prva lakota potešena. Drugače sva tisti D... test povečini opravila uspešno. Rozino je prijel in hotel pojest pa mu je sestre niso pustile ker majo bojda samo eno ( naslednjič jim bova nesla 10 dag)user posted image user posted image Kocke je prijel in pometal po tleh. Pokazale so mu rdeč cofek in skrivale da ga je iskal, preizkusile sluh... Nič posebnega ni blo.
Pri dohtarci se je smejal na glas, ji poizkusil sneti stetoskop, preštela sta zobke ( mamo enga od 1.1.06) Pokazal je kako stoji ob opori. Kakih teden dni se sam posede. To najraje praktizira sredi nočiuser posted image user posted image a potem nastopi problem. Nazaj v horizontalo še ne gre. Pa se mora mami vstat. user posted image user posted image Nekajkrat na noč. Spimo še vedno ne. user posted image
Drugače smo zdravi. Prebolel je 6 bolezen in to je bilo zaenkrat vseuser posted image user posted image . Plazi se še ne. Rito dviguje, opira se na roke a koordinacija roka-noga ga še ne uboga. Sem pa drugače kar ponosna nanj. Glede na to, da je hipoton lepo napreduje. Malce me skrbi ker ni preveč gobčen. Vriska in piska že, kak ta-te, ti-kal in prrr slišim a ma-ma še kar nisem slišala. Bi me moralo skrbet?
Lp in poročajte kaj o vašihuser posted image user posted image



_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 9 mesečniki
19.1.2006 11:19:55   
tiktak
Naša bo jutri stara 9 mesecev. Sistematski imamo konec meseca, tako da ne vem koliko je težka in velika. Samo mislim, da ima ene 9 kguser posted image . Je dobila nazaj apetit, je isto imela šesto bolezen. Zdajle sem se spomnila, da smo že prejšnič na sistematskem(pri šestih mesecihuser posted image ) pobirali rozine in neke kocke.

Mi se še ne plazimo, niti ne kobacamo. Bo že. Se pa premika rikverc, če leži na trebuščku. Tako nekako izteguje roke in se odriva. Je pa zato prava mala čveka. Govori ata (že skoraj 2 meseca), auto, baba in teta in vse kar ji pač rata povedat, pa ravno nima pomena.

Mi tudi (še) ne spimo ponoči. Podojim jo 1x, 2x...kakor se gospodični zahoče.user posted image . Ponoči je seveda strašna lakotauser posted image user posted image . Je pa ful dobrovoljček, pa en kup stvari že razume in zna pokazati. Če vidi kaj novega, se vedno čudi: uuuuuu. Ma, se ji dogaja 100 na uro.user posted image

Aja, imamo že 7 zobkov, pa mislim, da bo kmalu pokukal še osmi.

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 9 mesečniki
19.1.2006 11:24:41   
mana7
Moja ima devet kg pri šestih mesecih in je velika 70 cm.ZAnimivo, kako so si otroci različni!user posted image

(odgovor članu tiktak)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 9 mesečniki
19.1.2006 11:27:17   
Mina1
Nič naj te ne skrbi in tako. Moj mali piškotek ima sicer 2 meseca več, ampak tak čas je bil tudi on dol in suhcan in imel dobri 2 kili premalo. Saj sem se tudi jaz sekirala in tako. Še vedno slabo papa oz. štrajka na polni črti, se vsakič res prematram, da naredi tisto ta prvo žličkouser posted image . Moj je imle 7.500 kg in 72 cm dolg, torej še manj kot tvoj. Rodil se je pa skoraj 4 kilski. 

Mi ponoči še vedno ne spimo, pravzaprav je zelo hudo. Pri prvem 2 leti in pol nisem spala, sedaj se zgodba ponavljauser posted image , tako da te razumem.

Tudi midva hodiva na fizioterapijo in pri njemu je pač vse ob svojem času, glavno, da napreduje in tako.

Nič se ne sekiraj, enega mu pritisni na lička, pa bo, CMOK sevedauser posted image

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 9 mesečniki
19.1.2006 12:18:17   
taška30
Joj, toliko sem napisla, pa mi je vse zbrisalo. Zato na kratko:
čez 10 dni bo naša stara 9 mesecev, takrat imamo tudi pregled, ampak niti pod razno nima 9 kil. Še osem ne! Na domači vagi jih je imela ta teden 7,8kg. Pri 6-ih mesecih pa točno 7kg.

Plazi se ful hitro  po celem stanovanju, po trebuhu in komolcih, vstane ob opori pa niti slučajno. na kolena se dvigne, ja, na noge pa ne. Tudi če jo dam jaz v stoječi položaj, ima trdne nogice ene 3 sekende, potem se pa zloži dol.

Govori ful, ampak ne v našem jeziku. Dididi, dede, bababa, tite...najnovejša finta je pa, da priviha nosek in piha skozi njega in se zraven ful navihano smeji.

Imamo 2 zobka spodaj, smo bili pri zobozdravnici, je reka, da možno da še 2 meseca ne bo nobenega novega.

Spi ponoči lepo, vmes smo se nehale dojiti in od takrat prvič zjutraj je ob 9-ih. Ima pa ponoči en kup problemov: ali ne najde dude (ima 3 komade , a leži na njih), ali se spravi v kravca položaj in v spanju ne zna nazaj in jokca, ali se zavozla v spalno vrečo...skratka, potrebno je posredovati ene 4x na noč, ampak takoj zaspi naprej, hvala bogu.

Ve (pogleda v tisto smer), kje je lučka, skokec (igrača), kje je ati, ne ve pa kje je mamiuser posted image  Bo že!

Pozdravček, Taška

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 9 mesečniki
19.1.2006 12:44:34   
Stajerka
Se strinjam, kako so si otroci različni. Mi smo veliki 75,5 in imamo 10,5  kg. Smo bili pa že od tretjega meseca med večjimi in težjimi, saj tako radi jemo: vse kar mama pripravi..... Kar je sedaj prednost, ko dodajamo hrano, saj vse je.  Moram priznati, da sta moj križ in roka vesela, da se je rast po sedmem mesecu malo unesla in smo sedaj v normativu..... Bodiji in hlače so bili sproti  premajhni, tako da smo me zavfrkavali, da perem na preveč stopinjahuser posted image .... 

Sicer pa je naš 9mesečnik bolj usmirjen v akcijouser posted image , saj se veselo plazi po stanovanju, tako da ga komaj lovim. Da vstane na noge, ne potrebuje več oprijema, je dovolj navpična stena in se dvigne z nogami. Zadnji teden se je naučil tudi spustiti iz stoječega v sedeči položaj ali pa naprej na vse štiri. 

Spanje. Kakor kdaj: lahko se zbudi 3krat ali pa nobenkrat. Sicer pa mislim, da ga trenutno matrajo zobje. Spodaj imamo dve enki, trenutno pa mu zgoraj raste dvojka (enk zgoraj še sploh nima). Imam občutek, da mu rinejo ven tudi preostali trije zobje in da zaradi tega malce slabše spimo.

Rozine prijema kot za šalo: z levo ali desno roko, tiste zguljene lesene kocke pa nas ne zanimajo preveč. Zahtev ne izraža, ampak se sam odplazi/dvigne/stegne  do predmeta, ki ga želi.  Govori arabščino, kakšen amamama se sliši vmes, vendar pa zna oponašati indijance (z roko se tolče po ustih in spušča glasove). 

Obožuje vodo. V bazenu lahko čofota dokler se mama ne naveliča, no ja, to se nam je pa prejšnji teden malce zamerilo, saj smo na bazenu v Logatcu ujeli "neko kulturo" (najprej smo mislili, da so gljivice), ki jo še vedno odpravljamo....

Aha, pa že en teden ne mara ležati na hrbtu, tako da se vedno deremouser posted image , ko ga previjam.....

Mateja
Tako so različni, pa tako zlati.

< Sporočilo je popravil Stajerka -- 19.1.2006 12:47:41 >

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 9 mesečniki
19.1.2006 13:15:02   
bobek05
Joj ženske, kaj naš ima potem preveč? user posted image Anej je star KOMAJ 7.m in na domači vagi ima nekje 10kg user posted image , koliko je velik pa ne vem (je pa ziher nekaj zrasel)... Pred 1 m je imel 8,5kg in 73cm pred tem pa se skoraj nič ni zredil (iz 5. v 6. m samo za 110g user posted image user posted image user posted image ), zdaj pa kar za 1,5kg user posted image Ful je dobil apetit in samo je - se redko zgodi, da zdrži brez hrane 3 polne ure user posted image Zdaj me je pa že strah, da bomo kregani... user posted image  user posted image Ampak sploh ni debel... user posted image

(odgovor članu Stajerka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 9 mesečniki
19.1.2006 21:11:38   
Maja Z
ojla

evo še midve se pofočkava. Kaja ima 72 cm in 8500g. Je vse OK, samo malce slabokrvna je.user posted image  No ja, tut to se bo uštimalo. Ker pri dohtarju ni imela opravka z rozinami, sem jo dons jaz testiralauser posted image . In jo je pobrala in hop v usta. In zgleda da ji okus ni bil všeč, ker je potem ta drugo rozino premetavala iz ene roke v drugo, ampak v usta je pa ni dala (drugače da vse)user posted image .

Sminc, Kaja je ista pri hrani. Tok cepeta k ji dam za jest, potem pa dve žlici in konc.user posted image  Sploh pri "konkretnem" kosilu to prakticira. Sadje, jogurti, skute, juhe, mlečne kašice (od Milupe stračatelo obožuje, jaz tutuser posted image user posted image )  še nekako poje, ostalo pa ne. Bo že.

Ima še vedno 6 zobkov.

Plazi se še ne, stoji tut ne, samo riverc gre, če je na trebuhu.

Govori mama, ata, teta, baba, deda, ampak ne ve kaj pomeni.user posted image  Ve, kje je žoga, knjiga, levček, lučka, babi, dedi, oči, mama, ura, polž in podobno.

Ko jo oblačim je cel vik in krik, pa tut previja se ne rada in mi povzroča preglavice, ko ji skušam namontirat plenico.user posted image

Spanje je še kar OK, zbudi se 1x. Ampak zdej k sem jo pohvalila, bo zihr že dons kontra.user posted image

Je ful dobrovoljček, skos in vsakemu se smeje, obožuje majhne otroke.user posted image

Na fizioterapijo še vedno hodiva 1x na teden (1 mesec prej rojena).

To je to.
Lp Maja

_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 9 mesečniki
23.1.2006 21:58:39   
b.nika
Mi smo stari dobrih 9 mesecev. Pri 9.mesecih je imel 8160g, velik pa 74cm. Je full dobrovoljček in se vsakemu smeji in ga očara.
Je dober jedec, v bistvu jeva že vse, kar je dovoljeno do 1.leta. Občasno se še malo podojiva- samo za crkljanje. Ko je lačen reče ama-ama. Pitje iz kozarca trenirava že od 5. meseca, saj ni hotel ne flaške ne magičnega lončka. user posted image  
Zobka sta 2 in ju pridno umivava.
Rad se igra na tleh, sedel ne bi več, samo stal bi. Rad je v skokcu, kjer veselo poskakuje. Zanimiv postaja poganjalček, lepo sedi na njem, poriva se pa samo nazaj, redko se mu posreči, da "prešalta" naprej. user posted image  user posted image
Ob glasbi rad pleše, najraj ob "goveji" ojej... user posted image  user posted image  user posted image
Reče mama, ata, baba, teta...Da pa pa, bravo, halo, lupčka živali v knjigici in sebe v ogledalu, pokaže kje so očke, lučka, ati in mami.
Spimo ok, čez dan 2x, ponoči pa se zbudi okoli 23h, mu dam dudo in spi do jutra.
No, to smo bili na kratko mi.user posted image


(odgovor članu Maja Z)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?