|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   AP in vrtec
29.3.2007 12:13:53   
Anonimen
Kako se sklada vaš način razmišljanja in vzgoje z javnimi vrtci? Se dopolnjujeta, negirata en drugega? Ali mislite, da se naši (vaši) bolje (slabše) prilagajajo življenju v vrtcu?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: AP in vrtec
29.3.2007 13:45:52   
Seven*
Nisem opazila nekih vecjih sprememb. Tezko bi rekla, da lahko recem da je karkoli AP vplivalo na uvajanje in bivanje v vrtcu.

Sta pa moja otroka brez problema sprejela vrtec in tudi zdaj shajamo na cisto normalen nacin.



_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: AP in vrtec
29.3.2007 14:18:23   
Anonimen
No, mi smo se tudi lepo sinhronizirali z vrtcem. Ampak naši so šli vsi v obdobju okoli tretjega leta.
Vprašanje pa sem postavila bolj zato, ker naj bi AP zagovarjal predvsem bivanje v domačem okolju vsaj do treh let. Ne vem pa točno, kateri avtor, pa saj ni važno. Vsi vemo, da je teorija eno, praksa pa drugo. Ampak, pa to ni provokacija, samo zanima me. Nikakor mi ne gre skupaj dojenje do enega leta, obvezno, potem pa šok, iz maminega naročja vrtec 8., 9.ur. Razumem, da velika večina nima možnosti izbire. Samo, če je želj, so tu tudi alternativne možnosti, pa možnost skrajšanega delovnega časa.
Nasploh se mi zdi,da je že tako postalo vse skomercializirano mišljenje. Pa so potem vsaka najmanjša odstopanja postala tarča napada.
Bile so tudi kritike glede video posnetka o starših, ki so ostali doma zaradi otrok. Jaz ga na žalost nisem pogledala in ga ne morem komentirati. 

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: AP in vrtec
29.3.2007 14:23:05   
Seven*
Brit, glede vrtca in bivanja v domacem okolju jaz menim, da je predvsem odvisno od otroka. Recimo jaz sem pri svojih otrocih vrtec dozivljala kot popestritev dneva in tudi mojadva sta ful vesela vrtca. Verjamem, da bi jima bilo pri meni dolgcas. Med njuno zahtevnost namrec spada tudi nenehna akcija, ustvarjalnost, ki pa jima, roko na srce doma ne mores nenehno nudit. So pa otroci, ki zelo slabo prenasajo vrtec, v takem primeru bi vsekakor imela otroka doma.

Glede dojenja. Moja Ema je ful lepo sprejela zadevo. Itak vemo, da ko mame ni poleg otrok itak nima te asociacije. Ko pa pridem po njo v vrtec, pa se obvezno dojiva se preden se obleceva za odhod. Tako sva se navadile in res ni nobenega problema. Z vzgojiteljico pa medtem kaksno debato vdariva..

Ker vidim, da je otrok zelo zadovoljen (kar je najvaznejse), se sploh ne obremenjujem, ce bi mu bilo doma boljse..


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: AP in vrtec
29.3.2007 15:36:05   
skuštrana
Britt, jaz ti bom kaj več o tem lahko povedala jeseni, najkasneje pa januarja, ko nameravam našo takrat (januar) triletnico vpisat v vrtec. Tudi mene kar malo zanima kako bo, čeprav, kar se družbe tiče nimava problemo je vsakodnevo v družbi otrok, problem lahko nastane glede tega, ker ni navajena, da naju z možem ni. No, kadar gre k babici in tam prespi nima težav, kako bo pa z vrtcem bomo pa še videli.
Me pa tudi zelo zanimajo izkušnje koga drugega, ki je dal to skozi..


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: AP in vrtec
30.3.2007 14:24:31   
TiaSara
Jaz se tudi to sprašujem. Mali je vsak dan bolj navezan name in po literaturi je šele okoli tretjega leta starosti otrokov razvoj tako daleč, da se sam osamosvaja in se začne igrati z drugimi otroci. Glede na to bi v bistvu morala mama do tretjega leta ostati doma, kar je pa rahlo nerealno - no vsaj pri nas, ker moramo tudi od česa živet.  Jaz bom sicer vzela skrajšani delovni čas, dokler bo to možno, pa še vedno bo mali večji del aktivnega dneva v vrtcu. Tolažim se s tem, da so več ali manj vsi to čez dali - in preživeliuser posted image .

Aja, kar se pa tiče alternativ vrtcu - če nimaš babic in dedkov na voljo, jih pri nas skoraj ni -  privat varstev je premalo.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: AP in vrtec
30.3.2007 16:55:31   
Baucka
Moje mnenje je da je boljše vrtec, kakor privat varstvo in babice. Otrok potrebuje svojo družbo. Jaz bom jo dala v jeseni ko bo stara 17 mesecev. Prepričati pa se seveda moraš v kakšen vrtec ga daješ, kakšne so vzgojiteljice itd. Moja nečakinja je zelo rada hodila v jasli od začetka, komaj je čakala. Nato pa je morala it v vrtec z istimi vrstniki, samo druge vzgojiteljice in ne gre več rada. Tako, da je zelo odvisno od kadra. V prejšnjem vrtcu so jih vzgojiteljice cartale itd, v tem vrtcu pa ji je vzgojiteljica prepovedala it na plavalni tečaj, ker se je zjutraj pobruhala pri zajtrku, ker je prehitro jedla, da ne bi česa zamudila. 

_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: AP in vrtec
30.3.2007 17:51:27   
zvezdka
Ta teorija, da se je otrok sposoben vključiti v družbo od tretjega leta naprej, je vsaj po moje malo za lase privlečena. Ne vem, kako so prišli psihologi to takih zaključkov... Osebno temu niti najmanj ne verjamem. Jasno, da enoletnik ne bo s prijatelji igral monopolija, ampak to ne pomeni, da nima ničesar od družbe sovrstnikov. Naša skoraj 12 mesečnica kar naprej rine gledat, kaj delajo sosedovi otroci in navdušeno začne čebljati, ko jih vidi. Od kar leze, se  igra celo s psom (odnaša mu igračko in čaka, da pes pride ponjo).

Mislim, da vrtec ni nič slabega, če je otroku všeč. Tudi naša tamala se doma začne dolgočasiti in postane zelo naporna. Zdaj sem začela delati s skrajšanim delovnim časom in mislim, da je bila to prava odločitev. Službo jemljem kot spremembo in druženje z ljudmi, sicer pa ves prosti čas namenim tamali. Trenutno ima privat varstvo, ampak jo bom dala jeseni v vrtec. Pri varuški ji je sicer zelo všeč, tam ima druge igračke in počne nekaj drugega kot doma, še vedno pa je večino časa doma...

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
30.3.2007 22:41:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: AP in vrtec
31.3.2007 21:17:01   
Rubin.
Tudi naša tamala, kot izgleda bo šla septembra v vrtec (stara bo 2 leti). Seven, ker vem da si iz MB in si z vrtcem zadovoljna,  me zanima v kateri vrtec hodita tvoja dva. Sem v strašni dilemi v kateri vrtec naj jo vpišem. Slišiš takšne in drugačne štorije, kakšne da so vzgojiteljice, pa bi res rada bila ziher da so v tistem vrtcu, v katerega bo hodila o.k. Mala je zelo navezana name, pa ne bi rada, da pade v roke kakšnemu user posted image , ampak kakšni razumevajoči vzgojiteljici.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: AP in vrtec
1.4.2007 11:55:41   
Seven*
Cappy, moji otroci hodijo v vrtec v Slo.Bistrico, ker se v kratkem selimo tja. V MB vrtcu pa dela Frutka, ki je super vzgojiteljica, morda ti lahko predlaga kaksen vrtec. user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: AP in vrtec
2.4.2007 20:49:51   
Rubin.
Hvala, jo bom povprašala.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?