|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A čm probat?
10.11.2008 5:26:13   
Kerensa*
Se opravičujem, če bom malo bolj na dolgo napisala, ampak me vseeno zanima, kaj bi ve storile v mojem primeru.

Leta 1997 je moja (sedaj že pokojna) mama dobila v najem občinsko sobo s souporabo sanitarij od stanovanjskega sklada Ljubljana (ne kot neprofitno stanovanje na razpisu, temveč kot nujno bivalno enoto)... ona je bila uradno najemnica, uradni uporabniki pa smo bili jaz, moj (sedaj že bivši) mož in najin sin... vsi smo imeli tam prijavljeno stalno bivališče in vsi smo tam tudi dejansko živeli... decembra leta 2003 sva se z možem razšla in jaz sem šla s sinom najprej za 3 mesece v najem na črno, marca 2004 pa sem se preselila v legalen najem... imela sem overjeno najemno pogodbo, registrirano na stanovanjskem skladu Ljubljana ter oba s sinom sva v tem najetem stanovanju prijavila stalno (in tudi edino, dejansko) bivališče... kasneje, do danes, sem se še 2x selila in obakrat, vključno s tem stanovanjem, kjer sem sedaj, sem imela popolnoma legalne najemne pogodbe, prijavljena dejanska stalna bivališča in urejene dokumente... skratka - vedno se je vedelo, kje živim.

V času, ko sem še živela z mamo, je ona v tisto sobo na črno, nelegalno, torej brez dovoljenja stanovanjskega sklada Ljubljana, sprejela še svojega partnerja, tujega državljana brez zaposlitve in kakršnegakoli uradnega bivališča v Sloveniji... on je z njo tam živel do njene smrti... cca. pol leta zatem, ko sem se jaz dejansko odselila iz te sobe, se je dejansko odselil tudi moj (sedaj že bivši) mož, vendar si bivališča ni odjavil do letos (2008), ko se je prijavil pri svoji novi partnerki... vmes sem ga jaz zaradi birokratskih težav, ki jih je imela moja mama z njegovo prijavo, prijavila inšpektorju za bivališča na pristojni UE in s tem sprožila postopek ugotavljanja dejanskega bivališča... po mamini smrti pa je njen partner še vedno nezakonito zasedal to nepremičnino, dokler ni leta 2007 tudi on umrl... kaj je sedaj s to nepremičnino, sploh ne vem, ker nimam stikov z nikomer iz tistega okolja (nimam ne želje, ne potrebe po tem).

Po mamini smrti sem jaz zaprosila stanovanjski sklad Ljubljane, če lahko name, kot na njeno hčerko in edino dedinjo (in čeprav ne več kot dejanski uporabnici), istočasno pa kot na mlado družino, ki rešuje svoj stanovanjski problem, prepiše najemno pogodbo... mojo prošnjo so zavrnili z obrazložitvijo, da to ni mogoče, ker so na nepremičnini dolgovi za najemnino in stanovanjske stroške (kar je bilo res, vendar so dolgovi nastali po moji izselitvi, ki je dokazljiva z vsemi dokumenti in datumi) in ker sem sokriva za to, da v tej nepremičnini na črno biva tuj državljan... vse moje navedbe, da jaz nisem imela nobene besede pri tem, koga je moja mama sprejela v nepremičnino, so bile kakor bob ob steno... uradno sem bila sokriva, saj se je mamin partner vselil še v času, ko sem bila jaz uradna in dejanska uporabnica... dobro, to še sprejmem (moja napaka).

Potem je prišlo do postopka vrnitve nepremičnine zaradi smrti najemnice... pošto so poslali meni na moj takratni uradni in dejanski naslov in pa maminemu partnerju na naslov te nepremičnine, saj je v njej živel... od obeh so zahtevali izpraznitev nepremičnine in vrnitev "prosto oseb in stvari" v določenem roku... jaz sem jih pisno ponovno opozorila, da jim ne morem vrniti nepremičnine, katere nikoli nisem imela... nikoli nisem bila najemnica in ob tem obvestilu tudi že več kot dve leti ne več uporabnica... maminemu partnerju se je za obvestilo sladko fučkalo... tam je bil po principu "bom, dokler bom živ oz. dokler me ne bodo lastnoročno vrgli ven, plačeval pa ne bom nič, ker nimam od česa, vzeti mi pa tako ali tako nimajo kaj"... mojega bivšega moža, ki je bil uporabnik nepremičnine tudi še v času, ko so nastali dolgovi (moja mama in njen partner pač nista ničesar plačevala), vključno s policijo in sodiščem nihče ni našel, saj je živel in delal na črno, zato se ga prosto po Prešernu kar izključili iz vsega, kakor da uporabnik nikoli ni bil... in ko je mamin partner potem umrl, sem bila jaz edina živa, edina, za katero se je vedelo, kje je in edina zaposlena.

In se se, "simpl kot pasulj", odločili, da bodo za vse terjali mene... dolga je bilo za takratnih cca. 2 milijona tolarjev... čeprav sem bila po mamini smrti edina dedinja, sem se dediščini oz. dedovanju odpovedala, saj dediščine ni bilo oz. so bili samo dolgovi, plusa oz. premoženja pa nobenega... toliko mi je jasno, da otroci ne odgovarjajo za dolgove svojih staršev (razen v primeru, če prevzamejo dediščino - potem morajo premoženje in dolgove, ne pa samo eno od tega)... no, jaz nisem vzela nič... vsi dolgovi so propadli oz. so šli v odpis, samo stanovanjski sklad Ljubljane se je odločil, da bodo tožili mene, da jim plačam dolg, katerega sta naredila moja mama in njen partner (sedaj že oba pokojna)... kljub mojemu obisku na njihovem sedežu se jim vsega naštetega ni dalo dopovedati... obisk pri odvetniku mi je dokazal moj prav, ampak oni so vseeno vložili tožbo... jaz imam dokaze, da me ni bilo v nepremičnini, ko so v njej nastali dolgovi in imam dokaze, kdo je bil... in vem, da mi ni treba plačati maminih dolgov (in dolgov njenega partnerja, ki meni ne biološko ne uradno ni vil nič), ker nisem sprejela dediščine... pa če že pozabim na vse to in plačam iz neke čudne dobre volje, potem imam vsaj pravico zahtevati, da polovico tega dolga zahtevajo od mojega bivšega moža, ki pa je dejansko bil tam in je soustvarjal ta dolg.

Posledica tega, da se jaz in stanovanjski sklad Ljubljane tožarimo na sodišču, pa je, da me oni sedaj smatrajo za nekoga, ki je nezakonito uporabljal njihovo nepremičnino... kar seveda ni res... dokler je bila moja mama še živa, sem jo uporabljala zakonito (ob veljavni najemni pogodbi z njimi), dokazano pa sem se odselila pred mamino smrtjo (kar veste tudi tiste, ki me poznate še od takrat, ko je bila moja mama še živa)... ampak oni kar vztrajajo in vztrajajo in vztrajajo... jaz pa kot oseba s krivdnim razlogom ne smem sodelovati na razpisih za neprofirna stanovanja oz. mojo vlogo avtomatsko zavrnejo.

Zdaj je pa nov razpis zunaj... po hitrem pregledu bi jaz dobila cca. 560 točk, kar je glede na lanski razpis dovolj za to, da neprofitno stanovanje dobim... vloge ne moremo oddati niti na moževo ime, saj bi bila jaz potem vpisana kot uporabnica, kar pa po njihovi logiki spet ne smem biti... in bi šteli samo moža in dva otroka, mene, kot matere teh otrok, pa ne... kaj naj naredim?... dam bando hudičevo v javnost?... tožim na novo, direkt?... varuha človekovih pravic?... bomba pod njihovo stavbo?... ali naj počakam, da mi še ene 2x zavrnejo vloge, da potem ne bom več spadala v rang mlade družine in bom izgubila pošteno količino točk (in nikoli prišla do stanovanja)?

Skratka - predlogi, ideje, mnenja, pa kakšen konkreten pravni nasvet... saj sama imam dovolj pravnega znanja in sem prepričana v svoj prav, ampak morda je pa kje kakšen catch... katerega jaz ne vidim... a naj grem do Jakovića al' kaj?

BAAANDAAA!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: A čm probat?
10.11.2008 7:26:42   
Luni
Kernesa, če ti je tole zakuhala pravnica Javnega stanovanjskega sklada, tista, ki jo osebno poznam, se nič ne čudim. Neživljenska...... Sicer se pa na to ne spoznam in ti ne morem dat nasveta......

_____________________________



(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: A čm probat?
10.11.2008 9:43:23   
Arwenko
Ni ti za zavidat problema, nikakor. Jaz bi absolutno dala v javnost (pomoje Preverjeno ali pa Tednik) in poslala dopise varuhinji človekovih pravic, pa na občino, ministrstva, zaradi mene tudi na vlado. Tožba pa po moje nima smisla, ker če prav razumem se itak vleče še prva tožba za izterjavo in dokler nimaš njenega rezultata jih nima smisla še nazaj tožit.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: A čm probat?
10.11.2008 10:47:51   
tojeto1
V naši državi se da kaj doseči le, če daš v javnost. Potem se vse uredi, drgač pa nič. Torej: pošlji to zgodbo v tednik, preverjeno, svet... piši varuhu, županu osebno, vsem možnim institucijam, ki ti pridejo na pamet in vztrajaj. Izgubila boš veliko živčev in energije - na to se kar pripravi, ampak boš zihr dosegla svoj prav. Te podpiram in navijam za tebe.
Kar v akcijo!!!

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: A čm probat?
10.11.2008 14:59:11   
mama54
 Vsekakor v javnost in to po hitrem postopku, dokler imaš čas odati vlogo. Takoj bi pa tudi obvestila proti korupcijsko komisijo, ker tukaj na stanovanjskem skladu na veliko nekaj hudo smrdi. Vem , da je eni mamici edino ta komisija pomagala razrešiti svinjarijo, katero so izvajale vse ustanove s sodiščem vred.

_____________________________

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: A čm probat?
10.11.2008 20:00:07   
Kerensa*
A potem je za začetek najbolje, da jaz lepo oddam popolno vlogo za neprofitno stanovanje na sedajšnjem razpisu (na svoje ime), počakam na njihovo zavrnitev in nato izkoristim vse pravne in legalne možnosti pritožb ter istočasno še obvestila na vse možne inštitucije od župana (kot predstavnika MOL) dalje, do medijev, če bi bilo potrebno?

Saj sem še nedolgo nazaj rekla, da sem državo od svoje polnoletnosti dalje (torej sedaj 12 let) prosila za pomoč pri reševanju stanovanjskega problema in da od njih ni bilo nikoli nič, zato bom s tem nehala, ampak me je pa zdaj vseeno pogrelo, ko vidim, da bi stanovanje malo manj kakor gladko dobila, pa ne morem? Jaz se pa tukajle, kjer sem, je*em, da pridem do nakupa za 200.000€. Komu kur*u na čast?!

(odgovor članu mama54)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: A čm probat?
10.11.2008 20:02:05   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Luni
Kernesa, če ti je tole zakuhala pravnica Javnega stanovanjskega sklada, tista, ki jo osebno poznam, se nič ne čudim. Neživljenska...... Sicer se pa na to ne spoznam in ti ne morem dat nasveta......

O imenih zaenkrat ne bi javno (se ve, zakaj), ampak ko in če bo treba oz. če mi bo počil film... no, potem pa najbrž (spet) ne bom odgovarjala za svoja dejanja. (smajlikisemukadiizglave)

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?