|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A je kaj narobe če...
6.1.2005 12:36:55   
snezka
Ojla,
menda je rok za urejanje zadev na csd 60 dni pred rokom poroda. Zakaj je potrebno za to urejati dva meseca prej in kdaj je res skrajni cajt, ker menda se vsi tega roka ne držijo, za oddat namreč papirje. A je kaj narobe, če bi oddala 15 dni pred pričetkom porodniške, namreč odlašam zato, ker bi rada izkoristila še zadnji otroški dodatek zame, ki ga prejema moja mama.
A se ne zrihta to vse v enem dnevu?

Prosim za vaše izkušnje za oddajanje papirjev in kolk so kej zoprni na csd v Lj-Bežigrad.

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   A je kaj narobe če...
6.1.2005 12:41:51   
Žiga
Prej kot 60 dni pred rokom ne moreš urejat. je pa fino, da začneš vsaj mesec prej, da te :duda: ne prehiti...

Za Bežigradom so kar prijazni, samo vprašat moraš, ker same od sebe povejo bolj malo.
Mi nismo imeli nobenih komplikacij; ne pri porodniški (malo so naju kregali, ker sva prekmalu prišla), ne pri priznanju očetovstva pred porodom, ne potem, ko sem se šel menit za očetovski dopust (dan, preden sem ga začel, sem tja papirje prinesel...)

LP
Ž.

(odgovor članu snezka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   A je kaj narobe če...
6.1.2005 12:47:04   
snezka
Hvala Žiga za tako hiter odgovor. LP.

(odgovor članu snezka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   A je kaj narobe če...
6.1.2005 12:49:08   
Anonimen
Ne razumem. Kaj pa ima otroški dodatek, ki ga zate prejema tvoja mama, s tvojo porodniško? Saj prejela jo boš prvič na enak datum. tudi če vlogo oddaš v za to določenem roku.

(odgovor članu snezka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   A je kaj narobe če...
6.1.2005 12:56:39   
snezka
Sem poročena,študentka, vendar še nimam urejenega stalnega bivališča na novem naslovu in če jaz prejemam otroški dodatek za svojega otroka, moja mama ne more prejemati več zame. Tako je to.
Mislim pa, da ko urejaš porodniško, urediš zraven še ostale stvari otroški dodatek... Baje dobiš goro papirjev za izpolnit, sicer pa še nimam izkušenj s tem.
Pa še to. Mislim, da zaposlene na raznih državnih uradih zelo težko okoli preneseš in ti prej kej ukinejo kot pa da bi ti kej dali. A ti misliš, da v primeru, da jaz vse to uredim: naslov, papirje za porodniško, dokumente... bo moja mama še vedno prejemala zame otroški dodatek vse dokler ga sama ne začnem prejemati?:zmeden:

(odgovor članu snezka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   A je kaj narobe če...
6.1.2005 13:27:19   
Anonimen
Ja, seveda. Tak je zakon.

(odgovor članu snezka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   A je kaj narobe če...
6.1.2005 13:35:50   
nejcko
Ja, snežka, jaz ne razumem, kaj te teži. Porodniška ti pripada oz. ti začne teči od datuma, ki ti ga je določil ginekolog, t.j. 28 dni od PDP (rok poroda), tukaj nimaš kaj, otr. dodatek pa ti itak pripada šele po rojstvu otroka. Šele z otrokovim roj. listom ga boš lahko uveljavljala in ne prej. Tisto prej pa je paket oz. denarno nadomestilo. Do tvoje porodniške bo tvoja mama prejemala otr. dodatek zate, čeprav ga , se mi zdi, sploh ne bi smela. Malce goljufate, haha. Zate je dolžan skrbeti mož, ti si pa njemu olajšava. Zdi se mi, da je tako, nisem pa čisto 100%.

(odgovor članu snezka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   A je kaj narobe če...
6.1.2005 14:20:41   
snezka
Ja Nejčko, mal goljufamo. Sam jaz sem mamo ful za j....Namreč zelo nepričakovano oz. nenačrtovano sem zanosila. Zdele ima ona ful enih izdatkov in ji ta denar še kako zelo prav pride. Sej kdo pa ne rab denarja. Ravno še eno leto bi imela krizo ( še en šolajoč se otrok - iz oddaljenih krajev so vozovnice zelo drage, krediti...)pol pa itak nebi blo panike.

Sam lahko bi rekla, da prvič v življenju na ta način goljufamo, večkrat nismo izkoristili kakšnih ugodnosti, ki bi nam pripadali pa smo bili nevedni. Ko pa gledaš, kako otroci kakšnih hudih privatnikov dobivajo štipendije, smo šli pa še mi mal reskirat. Seveda se zavedamo, da se da zgodit, da bomo morali ta denar vrniti, pol bomo pa vsi priskočili na pomoč. Tud moj mož bo prispeval. Se drgač ful dobr razumemo.
Lp.

(odgovor članu snezka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   A je kaj narobe če...
6.1.2005 14:45:07   
nejcko
Joj, snežka, saj te ne obsojam. Če lahko, zakaj pa ne. Mi grejo pa tisti na jetra, k se z BMW-ji okol fjakajo, cote za dol past-same firme, 3x na leto počitnice in potovanja..., plačujejo pa minimalca za vrtec in vlečejo visoke otr. dodatke. Sicer pa: denar itk na kup leti, kaj hočemo.

(odgovor članu snezka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?