|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih) ot...
5.3.2006 19:32:51   
ZARA




Recimo, ko so na obisku in gredo z norenjem in objestnostjo predaleč? A rečete kaj in komu?? Otroku al mami oz. atu?? In če ne, zakaj ne?
Jst ponavadi rečem in vedno dobim neke čudne odzive...mene nič ne moti (kadar Zara nagaja in raztura) da jo kdo postavi na hladno in reče:" NE tega pa ne smeš!"
A vas moti?




_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
5.3.2006 19:36:56   
Carovnica Mica
enga drugega vsaj malo upostevajouser posted image -se pa nerada vtikam-vsak po svoje-sej ce moje kr brezveze en nekej uci mu tud povem,če pa zasluzijo-zakej pa ne!user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
5.3.2006 19:43:00   
KODA
Če si zasluži zaradi norenja,nimam nič proti.če jim kdo kaj reče.
Kar tako brezveze...bi pa že malo čudno pogledala.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Carovnica Mica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
5.3.2006 19:46:10   
muki1
Ponavadi probam tako narediti, da ni treba drugim govoriti,da moja punca nekaj ne sme, raje sama toliko pazim nanjo. Seveda je stara še ne dve leti, bomo videli kaj bom rekla čez dve leti user posted image .
V večini primerov, so otroci kar fajn vzgojeni, če so pri nas na obisku še nisem doživela kakšnega velikega raztura. Največji je bil, ko je Neža v dnevno sobo prešvercala Monte in kolegu kazala, kako se ga da fino razmazat po kavču user posted image , ampak sem bila kar sama kriva, ker sem pustila Monte v dosegu otroških rok.
Edini primerek, za katerega nisem preveč vesela če je pri nas je možev nečak, ker je prava mala zloba hudoba user posted image . Temu ne zlepa ne zgrda ne dopoveš NIČ.

< Sporočilo je popravil muki1 -- 5.3.2006 19:47:22 >


_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Carovnica Mica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
5.3.2006 20:00:09   
Marogica
Tudi jaz sem pri svojem tako "naštelana", da ga raje dvekrat opozorim, kot pa nič, če smo kje na obisku, ker obisk ni dolžan prenašati občasnega divjanja ali norenja mojega otroka. KAdar pa pride k nam obisk  z otroci, je pa tako, da najprej nič ne rečem, če pa vidim, da starši nočejo/ne znajo/ nič reči, takrat pa pač rečem, da se to ne dela. In če sem odkrita, me njihove face v tem trenutku nič kaj ne zanimajo. Kako se njihovi otroci doma obnašajo, mi je vseeno, ker je to njihova stvar, pri nas pa ne dovolim, ker če moj otrok nečesa ne sme, tudi drugi ne bo tega delal. Kako naj sicer svojemu razložim, zakaj sem v takšni situaciji reagirala drugače. Bi bilo nefer do mojega otroka.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
5.3.2006 20:11:31   
Seven*
Jaz grem zato na obisk samo k taksnim, ki imajo sami otroka podobne starosti. En razlog je ta, da razumejo, drugi pa, da imajo celo stanovanje prirejeno malemu otroku. Pa moj Jakob kljub temu "pospravi" pol stanovanja. Njemu pac ne bo jasno, da cel svet ni za raziskovanje. Igrace mu pa itak ze od nekdaj niso zanimive. Se pa trudim in ga imam na obisku bolj ali manj skoz pod nadzorom. Ne maram, ce se dela skoda tam kjer ni treba. Je pa res, da se pol na taksnih obiskih sprasujem o smiselnosti obiska, ker ponavadi grem domov izmozgana do konca in niti ne vem, da sem kavo pila. Cvek mi pa itak samo po telefonu rata. Moram pa priznat, da je ful boljse, kot je bilo. Jakob je namrec odkril, da ce se afna, da dobi pozornost. In zdaj veselo "prepeva", "plese", se smeji... ostali se mu pa smejijo nazaj.. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
5.3.2006 20:13:18   
Gina
Jaz naredim približno tako kot ti, zara ali tako kot marogica. In mi je tudi vseeno, če čudno gledajo. Pa nič se ne jezim, če kdo mojemu reče, da se kaj ne sme. Sem čist vesela, če je pač opazil prej kot jaz, pa v končni fazi imam raje odprte karte, kot da se nekdo lepega dela, potem je pa čisto fertik, če se kdo ni vedel tako, kot je treba, jaz pa nimam pojma o tem.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
5.3.2006 20:18:23   
Gina
Aha, veš kam je pa najboljše hodit na obiske, seven, preverjeno? H takšnim, ki imajo že večje otroke. So jim ta mali tolk cort, da jih ful radi po stanovanju gor in dol vlačijo, pa se zabavajo z njimi, še njihovi večji otroci to počnejo z veseljem, pa hkrati znajo otroku reči ne, če kaj ne smejo in ta jih celo posluša, in hkrati jim dovolj dovolijo, da jim je zabavno pri njih. Jaz pa v miru spijem kavo.user posted image (tuki bi moral biti še smajli s kavo, pa danes zgleda ne dela)user posted image ratal v četrti poskus

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
5.3.2006 21:33:49   
Jutra
Če dobro premislim, zadnje pol leta hodimo na obisk samo k tašči, kjer se zberejo še ostali družinski člani. Ker smo skozi bolniuser posted image  
Ne glede na to, kje se nahajamo (na obisku, v trgovini, na kavici...), imam hči vedno pod nadzorom in posegam vmes, če jo je "kje preveč".

Ko pa imamo obiske družin z majhnimi otroci, ki si za moje pojme preveč dovolijo v mojem stanovanju (brez posredovanja njihovih staršev), jih kar sama opomnim, česa se pri nas ne sme. Če moram kdaj večkrat posredovati, se zgodi, da tudi njihovim staršem kapne, da jim ni potrebno po obisku zapusti še eno razturano stanovanje. 

In kaj imam od takšnih obiskov? Nič. Se počutim kot en policajuser posted image
Saj bo čez par let bolje... 



_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
6.3.2006 7:54:14   
soncece24
Vmešam se samo, če se me osebno tiče. Recimo od kolegice malecka je mela obdobje, ko je tepla in tolkla vse naokoli. Valda da sem ji rekla, da ne sme, če me je udarila, logično, da ne bom tiho. Sicer je pa kolegica vsem povedala, da ma pretepaško fazo in da ji moramo vsi na veliko praviti, kak to boli, pol smo pa "jokali" skupinsko, ko je koga vdarla, pa je kr hitro skapirala, da to ni fajn. Kak pa bi mi bilo, če bi kdo mojega otroka kregal v moji prisotnosti pa ne vem, jih še nimam, tak da ne morem objektivno odgovorit.

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
6.3.2006 8:00:04   
Anonimen
Mogoče sem z lune, ampak k nam ne hodijo taki obiski, ki bi razturali stanovanje. Res ne. otroci se lepo igrajo, dobro, če se scukajo, je druga stvar, ampak da bi pa noreli pa škodo delali, to pa ne. Pa naš se zna tudi lepo obnašat, kakpšen izpad je zelo redek, pa še to ne na račun uničevanja, pač pa odhoda domov. Včasih se mu  pač ne gre user posted image  

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
6.3.2006 8:09:28   
dory
Zaenkrat nisem posredovala nikjer,ker mam se vedno prevec dela z mojim :)user posted image

Bi pa, vendar le v primeru, ce bi se kak vecji spravil na mojga :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
6.3.2006 8:13:04   
MarijaPo
Jaz se tudi ne vtikam, pa mi je potem vedno zal.
Enkrat me je en froc brcal v videoteki in sem ful grdo pogledala njegovega fotra, un je bil pa neumen in je mislil, da ga gledam, ker je tok seksi. To me je tok razjezilo, da sem mu hotela rect, da je groza, ce imas majhnega otroka, hkrati si pa v krizi srednjih let, sam nisem, pa mi je zal.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
6.3.2006 8:22:21   
Anonimen
Vedno sem pazila in tudi sedaj,kaj moj otrok dela,kadar smo kje na obisku.
Prav tako,kot doma,da ne bi nardili kakšno neumnost.Nikoli se nisem
popolnoma sprostila,vedno na preži.
In tudi,kadar so k nam na obisk prišli drugi z otroci,sem pazila,ker
so se starši prevč sprostili,seveda ko so pa vedeli,da jaz pazim.user posted image
Seveda sem reagirala.Ne to pa ne smeš,če je bil kakšen predmet
v moji lastnini v nevarnosti.Ne nihče se ni pritoževal:Ti kar daj,tebe vsaj ubogajo.user posted image Pa ja ne bom v miru gledala.kako leti kakšna vaza,ali kakšen
predal na koščke.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
6.3.2006 8:34:31   
puncica
Ma kaj pa vem, jaz si ponavadi nič ne upam rečt, zavijam pa z očmi, skratka me moti, potem pa mojmu dragemu težim kako nič starši ne rečejo. No včasih me kaj pogreje, ko si kr sami tv pržgjeo pa grejo v sobo kjer spimo, pa grem za njimi pa rečem, da se tv pri nas takrat ne gleda, pa da lahko se igra z igračami, ki jih ima punčica. še bol me pa to pogreje, ko si kr sami računalnik pržgejo, user posted image

Pa tudi če bi naši tamali kdo kaj rekel vem da ne bi nič rekla, verjetno bi ji rekla da naj oboga teto, ker je ona tu doma in da se pri njej dela tako kot je rekla teta. Itak jo pa midva vedno neki kregava, da ne sme jemat vse kekse dol, pa vse bobi palčke pa da enga poje, potem pa drugega, srkatka navajava jo na red user posted image , ker tud doma ne sme vse pretacat, kar vidi na mizi. No neki v tem smislu. user posted image

< Sporočilo je popravil puncica -- 6.3.2006 8:37:00 >


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
6.3.2006 8:46:59   
viv_
Jaz rečem kaj edino tamali od LARE ali Pajace, ko smo pri Pečjaku, pa nekontrolirano letajo okol - z mojo na čelu seveda. In če grem Mirno iskat in ji rečem, da se to ne sme, pol rečem tudi ostalim (če je še kdo zraven).

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
6.3.2006 8:58:53   
mehurčica
Mene ne moti. Včasih mu jaz rečem kaj in ne uboga, če mu pa prijateljica, potem se pa bolj poslušnega dela in mu včasih kar nerodno postane.


Tako da jaz bi kar podobno kot ti reagirala-torej če bi kak otrok šel predaleč, bi mu povedala, da se ne sme... Bi pa rekla otroku in ne staršem. Nisem sicer še imela kaj dosti takih priložnosti, ampak bi sigurno tako ravnala, kot sem napisala.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
6.3.2006 9:04:16   
Marogica
SEm pa sedaj ravno razmišljala, komu je bolj pametno (beri vzgojno) povedati. Staršem ali otroku? Po eni strani je tako, da je bolje, da mu starš pove, kaj sme in kaj ne, po drugi strani, pa se mora "mali človek" navaditi, da tudi druge akceptira.
Jaz sicer rečem otročku direktno in takoj, ko je nekaj storil, da ve zakaj gre.
KAj pa ve mislite?

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
6.3.2006 9:18:20   
rija
Ja rečem. Sploh včasih v trgovini. Ker so namreč STARŠI včasih prekleto nevzgojeni....

Primer: en otrok, ca 2,5 let je prišel z mamico v našo trgovino. Mamica se je zabila v izdelke in malega sploh ni pogledala. Pa ga pogledam jaz, pa vidim, da nam iz vsake navijalke trga nalepke s cenami

user posted image mali. Pa mu rečem, da tega ne sme.

Nakar mi mamica odgovori: ja potem bo pa jokal...
Halo????????????????????

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
6.3.2006 9:24:44   
mehurčica
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Ja rečem. Sploh včasih v trgovini. Ker so namreč STARŠI včasih prekleto nevzgojeni....

Primer: en otrok, ca 2,5 let je prišel z mamico v našo trgovino. Mamica se je zabila v izdelke in malega sploh ni pogledala. Pa ga pogledam jaz, pa vidim, da nam iz vsake navijalke trga nalepke s cenami

user posted image mali. Pa mu rečem, da tega ne sme.

Nakar mi mamica odgovori: ja potem bo pa jokal...
Halo????????????????????



Halooo???user posted image Jaz iz teh razlogov zaenkrat še ne hodim z Davidom dosti v trgovine. Če bi se začel jokat in trmarit, bi ga pač vzela v naročje, odnesla ven in naj se tam strmari do konca. Uničevati stvari pa ne dovolim.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
6.3.2006 9:41:45   
rija
ja, so tudi vzgojeni starši......user posted image

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
6.3.2006 12:06:06   
soncece24
Meni se zdi boljše, če rečeš direkt otroku, ko pa mami/očetu, saj se res morajo navadit tudi druge upoštevat, saj kak bodo pa pol v vrtcu/šoli in nasploh v življenju funkcijonirali. 

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
6.3.2006 12:24:13   
Anonimen
Ja, jaz tudi rečem direkt otroku, ker starši znajo sicer kaj hitro zamerit. Mogoče vzamejo res preveč kot vtikanje v vzgojo, ko pa je v bistvu samo pojasnilo, kaj se v mojem stanovanju lahko počne in česa ne.
Drugače pa jaz tudi z malim Tiborjem nisem več na obiske hodila, ker res nisem imela čisto nič od tega.

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
6.3.2006 15:00:55   
nejcko
Ja, opozorim otroka. Se mi zdi pa brez veze "opozarjati" starše, ker konec koncev ne vem, kakšen režim imajo pri njih doma oz. kaj vse je pri njih dovoljeno, in mi je potem čisto logično, da za režim pri nas poskrbim jaz - oni pa za svoj režim pri njih doma. Torej nisem čisto nič prizadeta, da če smo nekje na obisku, gostitelj opozori mojega otroka, če kaj takega počne, kar se pri njih ne sme. Ampak govorim o specifičnih primerih, ne o razbijanju kozarcev, ker to je logično, da se nikjer ne sme.

Ampak kadarkoli prebiram take debate, se mi vedno porodi eno in isto vprašanje: Pa a sem jaz slepa ali sem samo tako zelo tolerantna, da pravzaprav še nisem videla primera, da starš ne bi vsaj malo skušal "krotiti" svojega otroka. Torej - kje, zaboga, videvate te t.i. nevzgojene starše?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: A se kdaj vtaknete v vzgojo tujih (drugih...
6.3.2006 17:01:43   
cmokec
Se popolnoma strinjam z Marogico, čeprav sem bila kdaj tiho, pa mi je bilo potem žal. Vedno pa opozorim otroka, staršem pa nisem še nikoli nič rekla. Je

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?