|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Afte
20.8.2008 10:03:07   
Rahelca
A ima katera izkušnje z zdravljenjem aft pri malčku, starem dve leti in pol? Naša Sara jih je dobila. Samo joče, zelo jo boli, slina ji teče, ker noče (ne more) požirat. Ima povišano temperaturo.
Dobili sva Gengigel Baby, ampak ji ga s težavo namažem, ker noče odpreti ust.

Za vsak nasvet bom zelo vesela.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Afte
20.8.2008 10:09:17   
Izabela_
Bogica... Naš malček jih je tudi imel in ni bilo druge, kot da sva ga z možem prisilno namazala. Torej prijela, odprla usta, namazala... On pa kričal, brcal... Ne vem več, kako se je imenovalo zdravilo, vendar pa se mi zdi, da je bilo po rednem mazanju kar hitro bolje. Držim pesti.

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Afte
20.8.2008 11:43:41   
pikalonca
Joj to sem jaz danes pri našem 15 mesečniku ugotovila. Že 4 dni je imel nihanja temperature do 37.8 in bil je zelo jokav. Seveda sem posumila na kočnike, ker mu trije ven rinejo in ima vse zatečeno. Danes mu pa slučajno uspem pogledat notranjost ust in zgrožena ugotovim, da ima desno stran jezička vso v aftah. Je šel partner v lekarno in ne vem kaj mu bodo dali. Upam, da kaj učinkovitega, ker vem kako te afte bolijo, ker se meni včasih pred M pojavijo.

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu Izabela_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Afte
20.8.2008 11:53:41   
mojca75
mi smo tudi imeli afte - pravzaprav je bila diagnoza gengivitis - herpesno vnetje ustne votline - beri afta pri afti.
ker mi dva dni ni nič jedla in pila sva bili drugi dan zvečer sprejeti na infekcijsko. Smo probali doma mazat gengigelom pa nič ni pomagalo. je pa imela tudi vročino in prvi sum je bil škrlatinka. ker je imela tudi neke pike,..etc.

No vglavnem ni bila škrlatinka, ampak herpes virus. Na infekcijski je dobila GelClar. ful fajn zadeva - se razstopi in se potem maže usta oz grgra pri odraslih. Pomagalo v dveh dneh.
V bistvu sem jo okužila jaz s herpesom (pa sem FUL PAZILA) in tamala je okužila moža, ki je imel pa še hujšo obliko, dobesedno olupila so se mu usta, shujšal je za 7kg, ker ni nič mogel jesti (še jabolčna čežana ga je bolela).

GelClair se dobi tudi brez recepta, ampak je ful drag in ne vem 24 vrečk al 12 je v pačetu, rabiš pa glih ene 3. cena pa mislim da je tam okol 100€.

< Sporočilo je popravil mojca75 -- 20.8.2008 11:56:05 >


_____________________________

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Afte
20.8.2008 13:09:41   
ursa_p
Mi emo imeli enak virus dva meseca nazaj ... Gal je imel hudo vrocino 3 dni ... 39, 40, ni skoraj nic pil in nic jedel. V Lekarno sem sla po tinto ... ne vem kako se mu tocno rece, ampak oni vejo za kaj se gre, dobis tudi Propolis, ampak oboje ga je peklo in ni pustil, da mu pomagamo ... zelo rad pa se je mazal z Gengigelom in je kar sam prosil, ce ga mazemo ... sem pa tudi jaz dobila iz infekcijske ta gel in mu je, tako kot mojci75, pomagal v dveh dneh. Je bilo res hudo, ker se je vleklo od petka (prva je bila ze v cetrtek), pa do torka ... oziroma v torek se je zacelo izboljsevati ... hudo je bilo, ampak ce bi ga peljala v bolnico, bi bilo na infuziji se slabse (je bil nekaj casa nazaj in sva spala v sprejemni na trdi postelji (oziroma jaz na lesenem stolu) - NORO), tako da ga nisem zelela peljat na infuzijo, ampak smo se res trudili s pijem ... da je spil vsaj nekaj.

Poskusi dobit ta gel ... dobi se ga samo na infekcijski in ti ga nihce ne svetuje. Ce imas veze, poskusi dobit. V nasprotnem primeru pa pojdi tja in prosi kako sestro vsaj za 2 vrecki tega gela. Res priporocam ... iz kje iz Lj pa ste?

Lp, Ursa

< Sporočilo je popravil ursa_p -- 20.8.2008 13:11:18 >

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Afte
21.8.2008 9:33:21   
Rahelca
Hvala vsem za odgovore.
Urša_p, sem iz Bežigrada. Sari je malo bolje, se že igra. Je nič ne, tudi pije bolj malo. Se bojim, da bova zopet pristali na infekcijski. Moram se pomatrat, da bo vsaj pila.
Lp

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Afte
21.8.2008 9:47:40   
ursa_p
Upam, da vam bo slo na bolje. Si dobila gel? Pije pa naj vodo (ali nesladkan caj - kamilice), ker jo bo vse ostalo peklo ... Gal tudi zaradi tega ni pil, ker je hotel sok in ne vodo. Sicer smo mu dali res cisto razredcenega in je bilo bolje. Enkrat je zelel gosti sok, pa ga je res zelo peklo.

Lp, Ursa

< Sporočilo je popravil ursa_p -- 21.8.2008 9:48:06 >

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Afte
21.8.2008 10:49:56   
Rahelca
Urša_p, imamo Gengigel Baby, saj si ta gel mislila, a ne? Se mi zdi, da ji je že bolje. Moje P ni, koliko časa je pri vas trajalo?
Hvala ti za lepe želje.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Afte
21.8.2008 12:51:07   
ursa_p
Ne, mislila sem gel, ki se ga dobi na infekcijski.

Pri nas je trajalo od cetrtka (ena afta), v petek jih je imel ze cez cela usta, po jeziku, dlesni in nebu, v torek ni imel vec vrocine, v sredo, cetrtek pa so izginile tudi afte ... ampak smo ga res pridno mazali z vsem zgoraj omenjenim.

Lp, Ursa

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Afte
21.8.2008 15:24:55   
Rahelca
Urša_p, žal nimam vez na infekcijski, da bi dobila gel. V lekarni so mi predlagali, naj gel namažem kar na dudo. Pa sem ga. Pa dala sem ji Calpol in je bolje.
Hvala ti.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?