|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alergija???
4.3.2008 14:48:34   
petra05
najprej se opravičujem moji nevednosti samo res nevem kaj pomeni adaptirano KM.Nekej sem že brala,zdej pa me zanima naslednje:Moja punčka stara je en mesec ima v blatu krvave nitke,drugače že 14 dni ne dojim,a je možno da je alergična na Novalac.Kokr sm brala so večinoma alergični na mleko od matere a kako?
Drekec nima trd,pa nitke so se pojavile danes,spet po treh dneh,pa čist malo tko ene tri nitke...user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Alergija???
4.3.2008 15:13:31   
biga
Ne drži, da so dojenčki ponavadi alergični na materino mleko, ampak na adaptirano, kot so Novalac, Aptamil idr. Ravno nasprotno: dojeni otroci so še bolj zaščiteni pred alergijami kot nedojeni. Adaptirano mleko, kot sem jih naštela, je prilagojeno kravje mleko, ki ga dojenček lahko pije v nasprotju s čistim kravjim mlekom, ki ga odsvetujejo do prvega leta. Razen če se pojavi alergija na beljakovine kravjega mleka. Tedaj mora dojenček prenehati uživati mlečne izdelke, mleko in vse druge jedi, ki vsebujejo mleko. To velja za že večjega dojenčka. Če se še doji, mora pa mamica tole upoštevati, velja torej stroga dieta, ki jo predpiše pediater na podlagi izvidov testiranja alergije. Krvave nitke v blatu so lahko znak alergije, zato bi jaz na tvojem mestu takoj odšla k pediatru, da opravi preiskave. Če bi se potrdila alergija, bi lahko dobili na recept sojino mleko Pregomin. Mi smo ga.

(odgovor članu petra05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Alergija???
4.3.2008 15:19:53   
petra05
hvala za odgovor,pol najbol da babco pokličem pa ji povem pa, da jo dajo na preizkave,res upam da ni nič narobe.kolk pa kaj sojino mleko stane.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Alergija???
4.3.2008 15:20:42   
petra05
aja a je vaš otroček tud mel nitke v drekcu.A zdej je pa vse ok k ta mlek pije?

(odgovor članu petra05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Alergija???
4.3.2008 15:38:10   
rose
Krvave nitke v blatu niso nujno znak alergije. Lahko se samo črevesje čisti. Sploh če so samo sem in tja kdaj. Mi smo jih tudi imeli 2x v razmaku enega tedna in so nam to rekli pri pediatrinji. Pri alergiji pa naj bi bilo to pogosteje oz. količinsko več pri enem blatu in večkrat zapored. Če je slednje, se pa kar posvetuj tudi s pediatrom.

(odgovor članu petra05)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Alergija???
4.3.2008 17:42:36   
biga
Res ni nujno, da so krvave nitke v blatu znak za alergijo, je pa možnost. Zato se splača preverit. Kar zadeva mleko Pregomin - če ga ne dobiš na recept, mislim, da je cena okoli 12 ali 13 evrov za 400 g škatlo. Drag je. Je pa res, da nimaš kaj veliko izbire, če je dojenček alergičen na KM. Pri nas so po uživanju tega mleka težave prenehale. Tudi dobro ga je sprejel, glede na to, da je bolj zanič okusa. Ampak še bolj ogabna je pa Allernova, še eno podobno mleko za alergike.

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Tretji otrok, da ali ne?
endrina

Ali bi se poleg dveh otrok odločili še za tretjega?

da (72%)

ne (28%)


Število vseh glasov: 289

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!