|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alergija ???
27.8.2009 16:36:46   
Meba
Pozdravljene.

Moj sin je star 4 meseca in pol, gre pa za to, da ima trebušne krče in sluzasto ali čisto tekoče blato (občasno tudi zeleno), odvaja zelo pogosto, predvsem po obrazu se mu pojavljajo razni izpuščaji/pikice, ki pa zelo hitro izginejo.
Opazila sem oz. se mi močno zdi, da je to zelo povezano s hrano, ki jo jem-je samo dojen (mislim da so problematični predvsem mleč. izdelki, jajca, soja, žitarice, pa še za ene druge stvari sem opazila da ni čist OK). To vse traja že dobre 3 mesece. Večkrat sem bila pri pediatrinji, ampak ona pravi da ni potrebe po kakšnih preiskavah, ker otrok napreduje, so pa ti testi menda zelo mučni in ni nujno, da pri tako malem otroku pokažejo prav. Po mojem misli, da kompliciram, "otrok se pač mora navadit". Saj vem, da je tako kot pravi ona, velik, močen in vse ostalo, samo me pa vseeno skrbi, da nima kakšne alergije in ne bi rada da se vse skupaj poslabša.

Sama sem se dala na dieto, jem bolj enolično, sploh ne vem kako dolgo bo to še šlo; takrat mu je tudi boljše, če pa spet razširim jedilnik, je spet slabše.

Zanima me če katera ve kakšni so ti testi za alergije, če je pri tako malem dojenčku možna bioresonanca o kateri sem nekaj brala oz. kaj sploh jeste, če izključite mleč. izdelke in žitarice (katero sadje, zelenjavo in ostalo - ker je to bila prej bolj ali manj moja hrana) in ali mislite da je možno, da je to samo prehodno oz. je kaj drugega problem ?

Vsak odgovor bo dobrodošel; hvala in lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Alergija ???
27.8.2009 17:54:08   
ledenaa
ne vem od kdaj so kožni in krvni testi mučniuser posted image
če se ti držiš diete in mu je ok,potem se je drži dalje.
četudi greš na teste za alergije ti bodo enako svetovali
Ti se moraš držati diete,ker dojiš

(odgovor članu Meba)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Alergija ???
27.8.2009 18:04:54   
Meba
Ne vem kakšni so ti testi, zato sprašujem, kako to zgleda, meni je zdravnica pač tako rekla in ga ona niti noče dat na njih. Dieta pa niti nisem sigurna če je OK ali ne ker ne vem točno kaj mu je, jaz sem pač izločila tisto na kar sem sama opazila da ni vredu reagiral, se je načeloma držim, samo me pa zanima kaj vse bi sploh lahko jedla, kaj ostane, ker sem bolj ali manj na jab.kompotu, korenčkih, puranjem belem mesu in podobno ?

(odgovor članu Meba)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Alergija ???
27.8.2009 18:20:24   
ledenaa
Na teste greš lahko samoplačniško.
testi niso nobeden bav bav
Kožni testi,pač mu dajo  recimo mleko ,sojo ... v tekočini ga tam malo piknejo in čakate 15 min.
če je kakšna reakcija se pokaže kot kakšen krogec
Krvni mu pač kri vzamejo in to je to

(odgovor članu Meba)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
27.8.2009 21:23:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ledenaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Alergija ???
27.8.2009 22:12:21   
TiaSara
Ko praviš žitarice ali to pomeni kar vse? Kaj pa ajda, kvinoja, proso, amarant?
Jaz sem bila nekaj časa na rižu in prosu, puranu, jabolku in par vrstah zelenjave. Ni ravno zabavno, se pa potem spomniš mnogih novih kombinacij. Poišči na netu, se najde veliko alternativnih receptov.
Testiranja pa niso tak bav bav. Krvi sicer kar precej vzamejo, in malo popikajo, pri nas je bilo najhuje držati roko pri miru. Je pa res, da ni vse 100% in da je najboljše zagotovilo tisto kar ti opaziš.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Alergija ???
28.8.2009 8:08:09   
Meba
Hej, najprej hvala vsem za odgovore.

Žitarice, ja zaenkrat kruh, testenine (tudi samo pirine in koruzne) niso bile vredu sprejete, proso tudi ne, ajdo sem probala je takoj akal (mogoče bi morala še probat), riža že en čas nisem probala. Ene stvari se mi zdi ga vedno motijo, določeno hrano pa se mi zdi, da včasih boljše sprejme, včasih slabše (npr. tuna, svinjsko meso, krompir). Tako, da mi vse skupaj res ni najbolj jasno.

Zdržati bi se še mogoče nekak dalo, ampak se vedno manj nasitim in sem vedno bolj lačna, pa še vedno bolj me je strah probavat stvari. Jaz sem drugače vedno jedla vse in mi je to čisto tuje, mož pa ima neke male reakcije (kihanje) po npr. mleku, samo nikoli nisma razmišljala, da bi to lahko bila alergija in da bi zato morala pri sinu pazit.

Katere vrste zelenjave in sadja pa so še bolj blage in bi se načeloma lahko jedle, ker koliko berem je bolj ali manj vse lahko alergeno? In ali ima katera izkušnje z bioresonanco? Lp.


(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Alergija ???
28.8.2009 9:17:57   
TiaSara
Pri nas se biopresonanca ni obnesla, eni jo pa pohvalijo, tako da je pač za probat. Drugače pa je nekako običajno, da malčki vsaj kakšno žitarico prenesejo. Poskusi kvinojo, pa začni z majhnimi količinami, da se navadi. Vsekakor ne moreš zdržati ob taki dieti prav dolgo. Kar se zelenjave tiče je zelo različno. Pri nas so bile v redu najbolj nenavadne stvari, npr: ohrovt, zelena, ki so sicer precej alergogene. Najslabše je bilo pa s korenčkom.
Pa grah sem jedla, čeprav ga je po njem sprva malo napenjalo. To je žal kar del odraščanja. Se je pa hitro navadil in grah in por sta bili tudi prvi zelenjavi, ki ju je sprejel ko je začel jesti gosto hrano.


(odgovor članu Meba)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Alergija ???
1.9.2009 13:26:03   
Meba
Evo, pri pa je te dni bilo takole, v petek smo se sicer dogovorili za ta teden biocom in klicali tudi če se da blato samoplač. analizirat (baje ne), ker mi je res bilo že vsega dovolj. V soboto smo pa potem imeli malo krvi v blatu in odšli k dežurnemu, in da ne pišem vsega, na koncu bili hospitalizirani. Sin je drugače vredu, v blatu pa so dejansko našli tudi z očesom nevidne krvave nitke, čakamo še na rezl. drugih analiz. Zaenkrat smo doma, na izhodu, jutri imamo še pregled in upam, da bodo ostali rezultati že tudi (čeprav mislim da je bolj verjetno v čet., pet. ). Upam tudi, da se bo to zdaj končno rešilo in bomo videli za kaj gre. Če bo vse koliko toliko, mislim da bomo lahko doma, če ne pa verjetno spet nazaj v bolnico (mi ni ravno da še kaj tam ne pobere).

Drugače pa je bojda čak.doba za te zadeve na napotnico v Mb. 3 mesece, če ni nujno (prvi prosti termini konec novembra), samoplač. pa naj tam ne bi bilo mogoče - če bo komu v pomoč ta info.

Lp.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Alergija ???
7.9.2009 2:08:45   
gulible
Ali ima katera od vas izkušnje z Aptamil anti-alergic mlekom, ki se ga dobi v Muellerju? Je v čem bistveno drugačen od  Aptamil  anti-alergy digestive care, ki se ga dobi v lekarni.
Naša  2-mesečna punčka mora piti   mleko proti alergiji, vendar tega iz lekarne noče piti!!!

(odgovor članu Meba)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?