|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alergija in Elocom
20.5.2008 20:17:12   
MeliD
Živjo.

Moja 4-mesečna dojenčica ima že 2 meseca rdeča lička. Ta jo tudi srbijo in pojavljajo se, včasih lise, včasih mozoljčki. Spraskala se je že do krvi.

Testi na hrano pri treh mesecih so bili negativni. Dobili smo le negovalno kremo in kapljice Fenistil, ki pa ni nič pomagalo. Pri štirih mesecih smo bili spet pri pediatru pod nujno, ko si je spraskala do krvi del na ličku, pod ušesom. Dobili smo 10% Elocom, eno boljšo negovalno kremo in Fucidin za na kraste. Po tem je bilo drug dan znatno boljše. Po treh dneh je bila koža gladka kot še nikoli.

Po petih dneh se mi zdi, da lička spet postajajo rdeča. Srbi jo ves čas. Mislite, da se bo spet vse ponovilo? Kaj mislite o uporabi Elocoma? Dobili smo spet napotnico za laboratorij, vendar nam je pediatrinja rekla, naj gremo čim kasneje, da se bo kaj ugotovilo, ker pri dol. starosti baje nič ne pokaže.

Svetujte in povejte svoje izkušnje, tiste, ki jih imate. Aja, še to. Z današnjim dnem končujem z dojenjem, ker že prej nisem imela veliko mleka, zdaj pa me še skrbi, da je od moje hrane vsa boga, čeprav se zelo pazim. Dajem ji še Novalac. Eno škatlo sem dala tudi Allernove, pa ni bilo nobene razlike.

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Alergija in Elocom
20.5.2008 20:48:42   
racman2
Moja 4 mesečna hči ima dermatitis na prsnem košu in sva šli testirat kri in kožne teste pri 3 mesecih. Kožni so bili neg, pri krvi pa je bil celokupni IgE 78, tko mi je rekla po telefonu in je rekla, da moram biti jaz vsaj 3 mesece na strogi dieti brez mleka in jajc, ker polno dojim.
2dni sem jo mazala po prsnem košu z Elocom kremo in je izginilo, nato se je spet pojavilo. Tko, da zdaj mažem in pa lička, ki ima tudi včasih rdeča, čeprav je zdej boljš odkar sem na dieti s kremo Avene Trixera, pa je fajna. Z Elocomom ni priporočljivo mazati več kot 3 dni, pa še tanjša kožo, ker je kortikosteroid, tko da previdno.
Če ima take probleme, bi ji jaz raje allernovo dajala, saj izboljšanje ne more biti takoj. Koliko pa je imela v krvi specifični IgE?
Kaj pa pralni praški, je mogoče na to občutljiva? Ko sem jaz zamenjala prašek in je ležala na plenički je imela žareča lica, tko da zdej uporabljam Frosch rumeni v prašku, ne tekoči.
Veliko stvari je treba sprobat, pa še to včasih res ne veš kaj poslabša situacijo.
Drugač pa sam mazanje z olivnim oljem priporočajo.
Pa veliko uspeha, pa še kaj javi kako jeuser posted image .

(odgovor članu MeliD)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Alergija in Elocom
21.5.2008 7:18:38   
Anonimen
MeliD

Sami smo uporabljali Elidel, še eno ko se zdaj imena ne spomnim in Elocom. Elocom je precej močna krema zato takoj vidiš izboljšanje.

Pri nas so po par mesecih ugotovili, da se nam je v koži preveč razširil stafilokok. Mogoče bi bilo dobro, da opravijo ta test. Test je čisto enostaven. S tako palčko kot je za ušesa grejo po koži in dajo v laboratorij.

Pri nas je prišlo prav zaradi praskanja do krvi (smo imeli vodene koze, škrlatinko in šesto bolezen eno za drugim brez premora, alergije, .....) do okužbe s stafilokokom. Smo imeli potem nekaj tedensko kuro z antibiotikom in od takrat ni več rdečih skoraj do krvi načetih ran.

Poskusite zgubiti nimate kaj.


(odgovor članu MeliD)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Alergija in Elocom
26.5.2008 22:28:29   
MeliD
Hvala za vaše izkušnje.

Bom pediatrinji rekla še za to testiranje, kakšna je bila kri, ne vem, ker mi je samo po telefonu sestra povedala, da je vse negativno. In pediatrinja potem, da se moram pazit jajc in mleka. Prašek sem imela do zdaj Dreft  Baby Sensitive, zdaj pa sem kupila Frosch, ki so mi ga vsi priporočali. Dojit sem čisto prenehala, kupila sem si mleko Nestle: Beba HA, katerega mi je tudi zdravnica priporočala.

Ampak pazite to. Veliko sem uporabljala Sab Simplex in ostale razne kapljice proti krčem. In to soboto smo kupili novo škatlico, ker je stare zmanjkalo (SS) in kaj piše na škatlici: Pomožne snovi: sorbinska kislina je iritant, ki lahko povzroči dermatitis.

Skoraj bi rekla, da so za te težave krive kapljice proti krčem. Kaj mislite?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Alergija in Elocom
29.5.2008 22:46:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: racman2

Kaj pa pralni praški, je mogoče na to občutljiva? Ko sem jaz zamenjala prašek in je ležala na plenički je imela žareča lica, tko da zdej uporabljam Frosch rumeni v prašku, ne tekoči.


Tudi moj ima problematično kožo. Mi lahko poveš, se je praskal po tekočem Froshu, kajti tega jaz uporabljam? In katere si še poskusila?

(odgovor članu racman2)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Alergija in Elocom
30.5.2008 10:57:00   
racman2
Ja od tekočega frosha ni bilo v redu, malo boljš od trdega praška frosch, ampak sem zdej naročala tekoči prašek od pralnih oreščkov, ker kao ni alergij na njih in še eno kremo za obraz od lavere in oljno kopel pa sem zlo zadovoljna, je kar veliko boljš odkar sem namazala s kremo, pa sem šele 3x.user posted image user posted image
Poglej si na BioSi in imaš pralne praške in lavera kozmetiko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Alergija in Elocom
4.6.2008 14:57:49   
MeliD
Joj, kaj to vse sprobavamo.

Danes smo dobili izvide, naša punčka je 'baje' alergična na jajce. Nima veze, ker že nekaj časa ne dojim več. Je že to baje dovolj, ker je bil otrok 9 mesecev v mojem telesu.

In lahko samo nadaljujemo z zgoraj napisano terapijo (vendar Elocom 10% le max 2x mesečno), dokler ne bo izginilo. To lahko traja ne glede na to, ali je jajce ali ne, do enega leta. Hudo.

Upam, da kakšno mleko v prahu ne vsebuje kakšnih jajc in upam, da ni še kakšna stvar, na katero je nismo testirali. Kakšna moka slučajno.

Srečno vsem. Pa lahko se še kakšna oglasi  s podobnimi izkušnjami in alergijami.

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Medtem ko dojenček spi.
пеперутка16

Sami ste doma in dojenček spi. Kaj najpogosteje počnete?

Gledam TV. (0%)

Spim. (0%)

Berem. (11%)

Hišna opravila. (89%)

Telefoniram. (0%)

Lakiram si nohte. (0%)


Število vseh glasov: 9

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!