|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali bi vztrajale ali nehale?
3.10.2011 11:13:16   
posh
Dojiti namreč 14m otroka? Pa ne gre samo za dojenje, nekak se mi že nenormalno zdi, da 14m dojim podnevi ko gre spat (z atijem zaspi brez, z mano pa ni šans, je takoj histerija). Večji problem je noč, ko se doji tudi 5-8 kratuser posted image . S tem, da ga podojim zvečer, preden gre spat. Če mu samo pokažem flaško, se ga loti histerični jok, torej sklepam , da ni žejen. Lačen tudi ni, saj je normalno zajtrk, kosilo in večerjo, ter vmesne malice.
Vem, da so otroci različni, ampak ali menite, če vztrajam nehati dojiti, da se bo to zbujanje x-krat na noč vsaj zmanjšalo. V službi sem kot megla. Ali ima kdo podoben primer??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali bi vztrajale ali nehale?
3.10.2011 11:23:45   
ledenka
jaz sem ga odvajala počasi. nekje v starosti tvojega sem ukinila dnevno dojenje kar tako, potem dojenje pred popoldanskim spancem. nočno sem ukinila, ko sem bila tako utrujena, da nisem več mogla stat - je pa bilo 2 tedna res grozno. Star je bil cca. 18 mesecev.

en nasvet - ko se odločiš, da boš nehala, se tega drži. naj te noben jok ne prepriča drugače. res bo nekaj časa trajalo, ampak rezultat bodo potem bolje prespane noči - naš je začel spat do jutra, kake 5,6.

_____________________________

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!


(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali bi vztrajale ali nehale?
3.10.2011 11:26:36   
Gwendolen
Pri 14 mesecih nočnih obrokov otrok res ne potrebuje več, ne glede na vse... Sicer sama najbolj veš, kaj dela - a vleče, a se samo crklja... Predlog: tudi ponoči naj vstajanje prevzame ati. Par dni, en teden. Potem bo pa malemu postalo jasno, da je konec z joški ponoči, ker lakota to definitivno ni. Mogoče ati poskusi s flaško z vodo, če je slučajno žejen. Če ne bo hotel, vama bo lahko vse jasno. Noč je za spanje, to bo počasi moral tudi vaš mali dojeti...

_____________________________

Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen
-------------------------------------------------------------
We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali bi vztrajale ali nehale?
3.10.2011 11:27:14   
ronja
sem mela tak primer - v bistvu celo dvauser posted image . Prvič sem bila še noseča 3 mesece in šla nazaj v službo in mi enostavno ni več zneslo in smo nočno dojenje ukinili - tu je oči prebedel par noči, da jo je tolažil, ker če je mene zavohala, je bilo konec. Se je pa seveda dojila podnevi in zjutraj, takoj ko se je zbudila.

Pri tamlajši pa nisem bila noseča in se je še kar nekaj časa dojila ponoči, vendar ne po 8x na noč pri 14 mesecih. Parkrat pa. Je pa potem sama opustila to nočno dojenje in sem bila ena zelo srečna mamicauser posted image .

Če vidiš, da tako ne gre več naprej, prosi očija da prevzame nočne izmene, je vseeno lažje, kot če jo ti stisneš k prsim in jih ona čuti, voha... On jo bo lažje zamotil.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali bi vztrajale ali nehale?
3.10.2011 11:38:32   
vijolca
Ja, smo bili podoben primer! In čisto razumem tisto glede megle v službi itd. Že to, da si pisala na forum kaže, da boste morali uvesti kakšne spremembe. Ni pa to nujno čisto prenehanje dojenja.
Pri nas se je panika z utrujenostjo začela nekje pri 11 mesecih (isto se je dojila x-krat na noč, sploh ker je spala pri nama), ko se je bilo zaradi mojega spanja nujno odločit, da nočnega dojenja v taki obliki pač ne bo več. Spat je šla v svojo posteljico (še vedno v spalnici), do nje pa je pristopal izključno mož (prve dneve mi jo je prinesel še za podojit). Protestiranja je bilo kar veliko (pri nas so bile še ekstra komplikacija alergije, zaradi katerih je imela krče), ampak to nekaj dni, potem je šlo počasi na bolje in se je lepo pustila tudi možu potolažit. Aja, jaz sem tačas šla spat v edini drugi prostor, ki smo ga še imeli - kuhinjo. Dobro, da sem navajena kampiranja! user posted image Kadar so bili krči res prehudi, sva se z možem ob kakih štirih zjutraj zamenjala, takrat je nekaj ur še spala pri meni in se dojila, mož pa spal v kuhinji. V tej fazi je še vedno zaspala med dojenjem tudi čez dan. V starosti 17 mesecev je začela spati tudi v vrtcu (torej brez dojenja user posted image ), doma pa ni šans. Vendar je bilo vseeno lažje, ker so ostali samo vikendi, pa še to ne vedno, ker je hitro zaspala tudi v avtu. No, pri 20 mesecih je z moje strani padla končna odločitev, da smo z dojenjem končali (pa ne da bi mi šlo toliko na živce, ampak sem bila na strogi dieti brez mleka, jajc, pšenice že 1,5 leta) in je to sprejela neverjetno mirno (oba z možem sva se samo čudila), se pustila zvečer uspavat s cartanjem, poprosila je samo še nekajkrat, od takrat tudi spi ponoči veliko bolje, čeprav ima še vedno občasne krče.

Torej midve načeloma nisva potegnili črte, ampak sva res poskušali narediti mehek prehod. Če ne bi bilo alergij, bi pa zagovarjala prenehanje, ko se otrok res sam odstavi, ko recimo že nekaj dni ne pije, pa potem spet, pa potem spet dolgo nič... Enkrat je bil en prispevek na to temo na RR.

Upam, da sem ti kaj pomagala. Poudarila bi še, da moraš misliti tudi na svoje potrebe (in spanje je ena od osnovnih), pa uvidet moraš, kdaj otrok rabi samo toliko bližine, da se ga da tudi z nežnim cartanjem pomirit, kdaj mu je samo dolgčas in je dovolj kakšna igra, kdaj pa res rabi dojenje.

Veliko sreče!

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali bi vztrajale ali nehale?
3.10.2011 13:03:00   
t5t6
Pri nas je bilo podobno, dojenje ponoči, obvezno za zaspat, enkrat sem kupila flaško, pa jo je zabrisala stan. Nehala sem pri 19-ih mesecih, bilo je kar težko ampak takrat se je tudi nehalo nočno zbujanje.

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali bi vztrajale ali nehale?
3.10.2011 14:18:58   
lejla19
naša punčka je stara 12 mesecev se tud doji x-krat na noč. čez dan mogoče enkrat,za uspavat, ponoči pa kar naprej... spi pa pri nama in dokler ne dam zize je histeričen jok. vem, da bo treba neki ukrent, pa tud ne vem kako naj se lotim :( tudi zjutraj ona ne vstaja spočita čeprav gre spat ob 7 in vstane ok 6, 7... mami pa tud taka ko zombiuser posted image

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali bi vztrajale ali nehale?
3.10.2011 14:30:44   
lenika83
Jaz sem jo nehala dojiti pri nekaj več kot 9 mesecih. V osnovi sem imela plan, da jo do 10. meseca odstavim, ker z 11. meseci je šla v vrtec  in bi se potem še ziher za nekaj časa to zamaknilo. Najprej sem jo začela navajati na dnevno spanje brez dojenja, potem na večerno spanje brez dojenja, na zadnje pa še nočno. Dojila se je pa ponoči tudi od petkrat dalje. Eno noč je pa potem kar na lepem prespala od 8 zvečer do 8 zjutraj in sem se tisti dan v trenutku odločila, da nočnega dojenja več ne potrebuje, ker več kot očitno ni bilo več lakote, ampak crkljanje. Naslednjo noč se je valjda zbudila po starem ritmu in sem ji vsilila (skoraj dobesedno) dudo, ki jo je po čudežu celo sprejela (najprej je 2 uri protestirala, potem pa zgrabila dudo in zaspala). 2 noči kasneje se je zbudila samo še občasno, sem ji hitro dala dudo in je spala naprej. Vem, da ni to najboljša rešitev, samo naša se vseeno ni navadila na dudo in jo je kakšne 4 mesece kasneje brez težav dala stran.

(odgovor članu lejla19)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ali bi vztrajale ali nehale?
3.10.2011 14:32:18   
natasarobi
Jaz sem na istem (mali ravno dopolnil 14m) in še vedno razmišljam kako in kaj. Ponoči se doji 3-4x, čez dan pa kakor je. V varstvu pri babici velikokrat pred spanje ne pije niti mleka iz flaše, zaspi lepo v naročju, doma pa ne in ne. Obvezno pred spanjem joška, mogoče celo 2x - prvo malo, čez 15 minut pa še malo.

Če mu ponoči dam flašo jo odriva, pa tudi če kaj spije vode želi še mleko - če ne prej čez 15 minut. Sem poiskusila, da bi ga oči pomiril, vendar ne moremo to delati vsako noč, ker je zdoma. Itak je bilo pa tako dretje, da  mi je šlo čez ušesa in če hoče vsaj pol bloka spati..... Tako, da zaenkrat se kar dojiva, čeprav neke utrujenosti ne čutim, mi je pa včasih vrh glave.  Ne morem pa rečt, da se samo crklja, ker dobro vleče.

Ma, pojma nimam - jaz še vztrajam in upam, da se bo do 1,5 leta sam odklopil user posted image  

(odgovor članu lejla19)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ali bi vztrajale ali nehale?
4.10.2011 10:54:32   
posh
Punce dobro ste napisale, hvala. Pri nas je isto kot pri natasarobi, pri atiju zaspi vsaj podnevi, noč nismo še prakticirali. Bom izbrala to, da najprej ukinem dnevno, potem še nočno. Bomo  videli, kako bo.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ali bi vztrajale ali nehale?
4.10.2011 13:46:25   
veselka
ja, pri nas imamo tudi ta "problem", s tem, da je naša stara že 25m, pa se še kar crklja, s tem da sem tik pred porodom. čez dan jo še lahko zamotim, ali pa ne teži, če rečem ne, razem čez vikend, ko je treba dnevno odspat, ne zaspi brez joškice, če sem jaz doma. ponoči se v glavnem tudi ne zbuja, razen, če ima težave s spanjem, se pa proti jutru pride pocrkljat.

tudi sama sem bila precej utrujena, potem se pa navadiš, kljub nosečnosti in 2h vožnje dnevno + služba. ampak je bilo enega ogromnega joka in sem pač ocenila, da ji še preveč pomeni. tudi težje je bilo, ker je mož ogromno bil na službeni poti, tako da niti ni bilo šans, da bi jo on navajal uspavat. konec marca sem celo sama bila 3 dni na službeni poti, pa ni nič pomagalo. se je mala doma sicer zelo prilagodila, ampak je bil pa vsak večer obhod po stanovanju, če se mama slučajno kje skriva user posted image
trenutno pa itak ni ustrezen čas, da ukinemo, ravno zaradi prihoda novega družinskega člana.
aja, pa mlekca sploh več nimam, sicer se dela mlezivo. upala sem tudi, ker sem malo brala, da se jih veliko odstavi v zadnjem trimesečju, ker jim ne paše okus vsebine, da bo tudi njo minilo, pa ni bilo nič od tega.

v glavnem, naposlušala sem se marsičesa zaradi tega (najbolj od žensk, ki sploh niso dojile ali pa takih, ki nimajo otrok), ampak tako je pač pri nas. ne jemljem tega kot nek problem. ko bo čas, bo že nehala.

< Sporočilo je popravil veselka -- 4.10.2011 13:53:40 >


_____________________________

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?