|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali pazite, kaj jeste?
19.2.2006 14:39:17   
Reja
Ali med nosečnostjo pazite, kaj in koliko jeste? Ali pojeste vedno vse, kar vam trenutno paše, le da ne sodi med prepovedana živila?

Jaz sicer pazim, da je prehrana čim bolj raznolika in nekako urejena. Če bom še naprej vedno dala vse v usta, kar mi paše, bom imela kmalu 100 kguser posted image . Da ne bo pomote, skrbi me za zdravje, ne za kilograme.

Do 13. tedna sodečnosti sem pridobila dobre tri kilograme.

Zanimajo me vaše izkušnje...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
19.2.2006 15:06:08   
lelaval
Jaz sem jedla, kar mi je pasalo. Določenih vrst hrane nisem mogla jest, ker so mi smrdele. Sem pa jedla dosti sadja in predvsem ogromno sladkarij. user posted image
Prve  3 mesece sem se zredila za 11 kg user posted image , naslednjih 6 pa za 3 kg. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
19.2.2006 16:37:43   
frutka_
"Pazila" sem le toliko, da sem gledala da pojem čimveč sadja in zelenjave ter ribic in izogibala sem se surovim jajčkam ter mesu (biftek).
V bistvu se težko paziš, sploh če so na pohodu hormončki, ki ti pravijo jej in se celi treseš, ko pomisliš na hrano...hahaha...takrat bi požrl vse...

Jaz sem se zredila za 9kil.

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
19.2.2006 16:47:43   
Jančika_
Prve mesece, ko mi je bilo slabo 24/7, zdaj drugič pa sem še bruhala povrhu, nisem pazila nič. ker sem bila strašno vesela, če mi je uspelo pojesti kaj bolj kvalitetnega od kosa kruha, ne da bi v trenutku šla klicat jelene. Obakrat sem se že na začetku zredila 4-5 kil, ker sem zaradi neznosne utrujenosti opustila šport in neprestano mlela kakšne malenkosti brez okusa, saj mi je samo to omililo slabost.

V prvi nosečnosti sem se do konca zredila 13 kil in se krvavo namatrala, da sem jih po porodu spravila dol. Zdaj sem noseča 20 tednov in imam 4 kile zraven; odkar ne bruham več (zadnje 4 tedne) pa pojem precej sadja in na splošno dokaj pazim, da se ne prenažiram (par dni nazaj sem bruhala, ker sem se preveč najedla mladega krompirjauser posted image ). 3-4x na teden gonim eliptik po 40-45 minut na dan, pa cele dneve laufam za tamalim. Resnično se ne bi rada zredila več kot prvič, samo ne vem, če mi bo uspelo. Če drugega ne, bom verjetno na koncu v boljši formi kot prvič, ko sem se celo nosečnost samo vlekla kot megla (edino en mesec sem hodila na aerobiko, pa me je po njej preveč bolel križ).

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
19.2.2006 16:54:22   
matahari
Sem 2 meseca user posted image  in mi je slabo od jutra do večera...ne bruham..vsaj ne morem..ko nekaj pojem je pol ure mir potem spte in seveda potem skoz nekaj žvečim..posledica tega je,da sem se zredila 3 kg user posted image , vse mi je premajhno, nič razen dvojih hlač, ki so mi bile prej prevelike ne morem obleči user posted image , trebuh (tretja user posted image ) se mi pa že kar pozna..sem prav žalostna in že totalno znervirana od slabosti...a mi lahko katera pove, če je prav, da začnem telovaditi?? V drugi nosečnosti sem se zredila za 25 kg in sem jih z težko muko spravila dol..tega nebi rada ponovila..help..kaj naj..pomagajte z nasveti...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
19.2.2006 18:39:00   
mojsoncek
Sem na koncu 28. tedna in do sedaj se nisem nic kaj pazila na to kaj jem
(sem se pa do sedaj zredila nekje za 6 kg). Se kar pridno drzim napotkov, da je treba jesti tisto kar ti najbolj pase. Dobre tri mesece na zacetku sem vecinoma jedla samo "suho" hrano, ker mi je po vsaki drugi stvari zelo nagajala zgaga (sadja se lep cas niti dotaknila nisem).

Sedaj poskrbim, da vsak dan pojem vsaj en kos sadja in malo zelenjave, ostalo npr. za kosilo pa skuham tisto kar mi najbolj pase. Pojem pa tudi marsikatero sladko in slano junk zadevico, se posebej v poznih vecernih uricah user posted image .

Zadnja dva tedna se pa sploh ne morem upreti nobeni hrani... se mi zdi da jem za tri user posted image .

(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
19.2.2006 18:56:41   
spacey
Jaz sem jedla vse, le tistih odsvetovanih živil ne. Volčjo lakoto sem imela iz 4. v 5. mesec...vse sem jedla, najprej kislo, potem slamo, pa še malo sladkega... Zadnje trimesečje sem se pa ful pazla, ker so se moje kile kar nalagale, pa še G mi je težila zaradi zatekanja. No na koncu sem prišla do +30kg, pa nisem pretiravala saj sem bila polna vode. Zdej jih imam že kar nekaj časa še +5kg viška in ne gre dol, ampak bo že. :)

_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
20.2.2006 14:18:41   
Vesna
jaz jem kar mi paše,ne jem pa packarij,oz.paše mi zelenjava in meso.in po tem kar posegam.sem v 16 tednu in sem se zredila za  6 kg,se mi pa zdi,da ne jem več kot ponavadi.oz.pašte in takih stvari sploh ne jem,tako da res ne vem od česa se redim.včeraj pa sem si zvečer zaželela čips in ga šla iskat in veselo pojela.

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
21.2.2006 20:44:58   
Barbs
user posted image Jaz jem vse. Tudi kitajsko, bosansko, domačo slovensko, arabsko itd... hrano. Za razliko od nekje tretjega meseca, ko so mi nekaj časa pasale sladkarije, mi te ne ležijo več ( razen prejšnji teden, ko me je enkrat zjutraj grabila nutellauser posted image   ) Jem takrat ko sem lačna, včasih pa tudi kar tako, ker sem na bolniški in mi je dolgčas in se spomnim, da bi lahko kaj pojedla... kar tako.user posted image

Sem pa očitno mal čudna - pri prvih dveh nosečnostih sem se zredila prvič 22, naslednjič 18 kguser posted image , obakrat največ do 25. tedna... pa sem ves čas  pazila, kaj jem in vsa "prepotena" hodila na vaganje ob rednih pregledih.

Danes začenjam 30. teden nosečnosti in sem se zredila cca 6 kil.user posted image  

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Vesna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
22.2.2006 11:02:45   
livia
Ne kompliciraj in jej kar ti paše. Saj ti telo samo pove kaj rabi.
Jaz sem jedla vse, razen bifteka. Na začetku sem imela obdobja s čipsi in smokiji, sedaj pa ne morem brez sladkarij. Pazim na zdrav zajtrk (sadni krožnik ali kaki misliji z jogurtom in jabolko), pa čez dan probam pojest kaj zelenjave. Trenutno se hranim še v službeni menzi, kar spet ni najbolj zdravo, a komaj čakam petek, ko ostanem za eno leto doma in si bom delala bučke, malancane, artičoke, brokoli,... Njami!
Sem v 32 6/7 tednu in sem se zredila za cca. 8 kil.

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
22.2.2006 11:09:02   
_katka_
Če sem že kar naprej lačna vam še povem, kaj se mi pravkar prikazuje. (Je pa to tudi čisto zdrava večerja ali malica)

Zmešaš eno tuno v slanici (brez tekočine) z žlico namastne skute (jaz vedno uporabljam vipavsko). Začiniš z malo soli, česna (komur to ne dela želodčnih težav), rožmarina, čajno žličko hladno stiskanega olivnega olja, lahko tudi malo balzamičnega kisa in namažeš na tanko rezino polnozrnatega kruha. (Namaz pride kar na debelo namazan)

Skratka, predlog za hitro pripravljen polnovreden obrok.

Jaz bi to kar naprej jedla, ker sem nora na ribe.

LP

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
22.2.2006 18:05:48   
Reja
Livia, o bučkah in melancanih tudi jaz neprestano sanjam.

_katka_, hvala za recept, ampak rib (in piščančjega mesa) zaenkrat ne morem prebavit. Bi šlo vse, kar si napisala, samo brez rib user posted image

(odgovor članu _katka_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
23.2.2006 14:11:47   
Jan@
ojla,
ja malo se že pazim. ne jem npr. surovih jajc in surovega mesa, pa gorgonzole, pa tune (zaradi visoke vsebnosti živega srebra). Drugače pa čez teden jeva večinoma zelenjavne jedi, sobota ribe, nedelja pa nedeljsko kosilo.
sedaj se mi zdi, da mi že vse malo gor pritiska in gledam, da jem bolj lahko hrano, ker če se česa težkega najem potem ne morem dihat. user posted image

drugače pa jem vse. manj se obremenjuješ, boljše je. poslušaj svoje telo, kaj ti paše in boš ugotovila, da se boš najboljše počutila po zelenjavi in sadju. vsaj pri meni je tako.

lp

_____________________________

Florijan in Jernej - moja sončka poleg Očija

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
23.2.2006 14:24:24   
MarijaPo
Jaz imam motnje hranjenja, tko da nisem reprezentativen primer.

Sprva sem jedla vse, kar se mi je zazdelo, da bom uspela pojest, zdaj pa se zelo trudim, da ne jem slabih stvari, ceprav so ravno te tiste, ki mi najbolj pasejo.

Sem se pa do 25. tedna zredila 5 kg, zdaj pa ne vem kok, ker se bom naslednjic tehtala 8.3. ko imam pregled.

(odgovor članu Jan@)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
23.2.2006 14:40:18   
nelly
Jaz pa sem zdaj v 7 t.,pa sem se zredila za 2kg. Ne paše mi pa zdaj trenutno nobena hrana, kot pa samo juhice. Nič mi ni dobro in v grlu imam tak cmok da sploh ne morem jest.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
23.2.2006 15:21:23   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: nelly
... imam tak cmok da sploh ne morem jest.


Pa probaj pojest kar tale cmok, ki ga imaš v grluuser posted image user posted image

Saj bo boljše, boš videla... še kak mesec zdrži...user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu nelly)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
24.2.2006 12:05:42   
Anonimen
meni načeloma ne paše nič, kar ima precej močan vonj...zelo pa mi paše sadje in zelenjava...slabo mi ni pa skoraj nič. Veliko jem tudi suhega sadja, pa seveda pijem veliko vode, ki je edina tekočina ki mi zelooooo paše. Poskušam jesti čim bolj raznoliko hrano, vsak dan kaj drugega, zvečer pa si vedno naredim toplo mleko z medom in spim celo noč kot angelček.... Edini umetni dodatek je tableta magnezija, da me ne zvija preveč ter seveda tifol.

Manjka pa seveda rekreacija.....ti deževni dnevi so prav zamorjeni in skoraj nimam nobene prave volje do kakšnega sprehoda in upam da bo kmalu bolje...

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
27.2.2006 14:11:35   
stuhica
Oh ene steprav posrečena hahahah....

No jaz se ravno pretirano ne oziram kaj pojem , res pa je da mi nobene sladkarije, čipsi in razne slne zadeve za grickanje sploh ne pašejo.Da ne govorim o tem kako sem prej lahko požrla ja dobesedno požrla celo tavelko milko sama, k zdej tud polovice ene tablce ne morem prebavt. Tko da vse te stvari so zaenkrat šle iz mojga jedilnika.

Dogaja pa se mi da že ne teden sanjam hamburger iz Mc donaldsa in komi čakam da grem jutr v Ljubljano na enega al pa dva k so bl mejhni ker sem si jih ful zaželela. Pa klinc od enga hamburgerja me tud nav konc.
Rada pojem sadje jagode pa melona mi najbolj paše, pa tud ostale sadne stvari, od zelenjeve pa pojem največ zelene solate pa paradižnika, krompir itd...

izogibam se  največ pretiranega pitja gaziranih pijač in kakih hudih sokov. Rajši si skuham kak kompot in spijem, pa vodo cedevito ter čaj to so moji pitni napitki.

Drugače pa kaj pa vem se ne pazim pri ostali hrani najraš mam pa domačo govejo juhico, saj sem stem tud skor da preživela v prvih treh mescih k sem vse bruhnla skor ven razen tega!

No ja zdej slabosti so mimo, jutr mam pregled pa vidm kolk sem se zredila bla sem na -4kg.

jejste tist kr vam paše jest zagotovo jutr grem in komi čakam da grem na hamburger spomfrijem in čokoladni šejk!!!!!pa naj bo kar hoče!se sploh nebom sekirla!

lp  vsem


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
27.2.2006 21:41:11   
Beti-2
Ojla, dekleta!

Sama jem vse kar mi paše, enako kot v prvi nosečnosti. Uporabljam enake začimbe, brez česna itak ne bi preživela, še vedno pijem kavo, s katero sem itak zasvojena in se ne obremenjujem s tabelami prepovedanih živil. Ravno tolk škodljivih stvari je v genetsko pridelani zelenjavi, pa v zraku, ki ga dihamo,... Tko da vsemu se itak ne moreš izognit, jej kar ti paše!

Je pa to pač samo moje mnenje!

Lep pozdrav vsem!

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
28.2.2006 8:33:11   
Cebelica Maja
Jaz nič ne pazim kaj jem. Je pa res, da mi kar nekaj stvari ne paše (čokolada, čips, krekerji... ) oz mi zelo smrdijo (meso in mesni izdelki user posted image ). Že če jih kdo je v bližini mene se pritužujem, najhuje pa je, če se kdo z menoj pogovarja, ko je prej jedel kakšno stvar.
Najbolj mi paše navadni jogurt, sir in kruh. Jem pa tudi krompir, riž, makarone, ribe in zelenjavo. Sadje, sploh pa kivi in pomaranča so pa zakon.
Glede na to, da nič takšnega ne jem, sem se zredila za 3 kg in to v trebušček. Če bo tako ostalo do konca, da se bom širila le v trebuh bo super! user posted image

(odgovor članu Beti-2)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
28.2.2006 12:20:34   
Anonimen
Pri men pa je ena velika katastrofa. Noseča sem 9 tednov, kolk sem se zredila še ne vem. Je pa tko, da pred nosečnostjo nisem mogla niti slišat za svinjsko pečenko in zrezek, sedaj pa bi ubijala za to. Od sadja mi pašejo le pomaranče, ki jih prej nisem marala. Zelo sem občutljiva na vonj, zato ne maram jedi z močnim vonjem. Zadnjič sem cel teden sanjala o zelenjavni juhci, ko pa sem jo skuhala sem skoraj bruhala, ko sem odprla pokrovko. user posted image  In bognedaj da bi bila lačna!!!Takrat mi je takoooo slaboooo....Če se lačna vozim, sigurno bruham.user posted image

(odgovor članu Reja)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
28.2.2006 13:56:02   
soncicaT
Jaz sem v 37. tednu, in sem iz 60kg prišla na 80...ja, apetit je bil hud.

Zelooo se mi je luštalo pic, zrezkov, vse kar diši po mesu. Enkrat sem rezala svežo govedino, mi je ful dišala...user posted image

Še zdaj kaka govedina iz goveje juhice, mjami..

Pa krompir, pa pomfri, pa ketchup..huh ketchupa bi lahko pojedla ogromno..

Sadje - pasala so mi jabolka...noro...od zelenjave pa ničuser posted image

Skratka na začetku nič sladkega, proti koncu imam že tako silo, da benko jem..zrncauser posted image user posted image

Aha pa zelena solata s česnom in krompirjem...tudi ful dobro vsake toliko,

Skratka pazite se neumitega sadja in zelenjave, surovega mesa in pogosto si umivajte roke.

PA NE POZABITE SPIT VSAJ 2 LITRA VODE NA DAN!!!!user posted image

Lp

< Sporočilo je popravil soncicaT -- 28.2.2006 13:59:54 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
28.2.2006 13:59:52   
Anonimen
pojem kar mi paše, kil mam pa že 100 :)

(odgovor članu Reja)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
3.3.2006 14:24:40   
mtina
Jaz sem v 8t in trenutno skoraj nič ne jem. Mi je tako zelo slabo. Pa še bruhat me sili.  user posted image

Lp tina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ali pazite, kaj jeste?
9.3.2006 9:07:34   
Barbs
Ja...user posted image  sem se širokoustila da jem vse in mi nič ni, a ne?
Do včeraj....
Povedati moram, da v življnenju še nisem imela alergije na NIČ! Včeraj me je user posted image  povabil na kosilo, kjer sem pojedla juho, pa njihove domače raviole s pršutom in smetanovo omako, oa kozarčerk refoška in pol litra vode. Do tu vse ok, sladici sem se odpovedala z namenom, da si bom po poti domov v trgovini kupila Maxa, ker sem si zaželela točno ta sladoled. Navaden - vanilija, prelit s čokolado. Tudi prav. Potem sem malo poležala, otrok še ni bilo in ko sem oddremala pol ure mi je "padel cukr" in sem nujno hotela dobiti kaj sladkega - odkrila sem eno škatlo polnjenih čokoladnih bombonov, odprto po moje še od rojstnega dne tamale, kak mesec nazaj. Pojedla sem štiri primerke, polnjene z različnimi filami.  Odhitim na govorilne ure, pridem nazaj. Čez pol ure se mi je zazdelo, da me nekaj greje v lica, pa kožo vleče skupaj. Grem na vc in me kmalu zadene - popolnoma flekast obraz, desna stran v celoti, leva bolj lisasta. Pa nikjer drugje. samo po obrazu. Ne znam si razglat drugače, kot da je to od filanie čokolade. A je možno? Čisto sem bila prestrašena, da se mi bo kam razširilo in škodovalo  user posted image  . sem se umila s hladno vodo in šla kar spat. Danes je boljše. vendar sem še flekasta...

Nikoli več ne bom napisala, da lahko VSE jem in da mi nič ni...user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?