|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali pojemo preveč?
19.8.2007 19:07:07   
K_a_t_i
Živjo,

našemu skoraj 6-mesečniku smo začeli uvajati GH. Me pa skrbi, ali morda ne je prevečkrat. Namreč - že v porodnišnici so me prepričali, da imam premalo mleka - tako smo prve 3 mesece po vsakem obroku dodajali (mali ni imel nobene meje s katero bi pokazal, da je sit!). Ker se je 2 meseca zapored zredil dvojno "dovoljeno", smo prenehali dodajati in se je samo dojil (ni bil siten pa še prebava se mu je uredila, torej je imel dovolj).

Sedaj mu že 2 tedna dajem GH in sicer okrog 11h cca. 100-130ml (bučka, cvetača, korenje, krompir, jabolko, banana, hruška - sveže ali pa mali Hipp) ter okrog 16h 100ml rižolina ali pa Hipp 130ml, če smo kje zunaj. Ker gre naš urnik nekako takole, me skrbi, da imamo preveč obrokov:

7:00 dojenje
8:30 dojenje
11:00 GH+dojenje
14:00 dojenje
16:00 Gh+dojenje
18:30 dojenje
20:00 dojenje in spanje

Ponoči se zbudi 1krat ali 2krat in tudi na polno je (dojenje). Vsega skupaj se torej 8-9krat dojimo + še pojemo cca. 250ml goste hrane (večinoma sadja). Ali menite, da je to za 6m preveč user posted image  Nimam predstave, koliko naj bi bil cel obrok za 6. mesečnika vem le, da naš po zadnji žlici še vedno dela mmmmmm.

Hvala, punce za izkušnje.
K_a_t_i

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali pojemo preveč?
19.8.2007 22:28:31   
daša
Ta prvo mi je bilo na misel: vesela bodi. Naš je usta samo dol zapiral (ta prvi). Če ne bruha, če mu ni očitno slabo, če je videti, da mu hrana "paše", jaz bi mu dala. Mislim, da kar si napisala ne more biti ne vem kako preveč. Je pa lahko zelo različno od otroka do otroka. Moj tamali je pri dveh letih pojedel pri kosilu več kot 8-letni bratec (ta ki je skoz usta dol zapiral že ko je bil majhen). Tako, da pri tamalem sem jaz večkrat tud sama nehala dajat, sem rekla saj bo bruhal, ko je že toliko pojedel. Saj zdaj bo mal bolj okrogel, kasneje ko bo shodil in mu bo postalo zanimivo vse okrog njega ne samo hrana, se bo pa "urasel".Kaj pa pravijo v posvetovalnici na težo, čeprav tiste tabelce, ki jih imajo so spet bolj lari-fari)? PA dober tek mali mož!!!

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali pojemo preveč?
20.8.2007 8:05:16   
nuala
Fantek je res precej ješč, vprašaj pediatra na prvem naslednjem pregledu ( če je otrok normalno rejen, je vse ok, naj je ).
Za vaju z možem pa težko rečem, nisi opisala jedilnika.
Naslov teme bi torej bil:
"Ali je preveč?"

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu daša)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali pojemo preveč?
20.8.2007 9:39:56   
Pobalami
Meni se ne zdi preveč.

Drugače pa zna recimo 10 mesečnik pojesti več kot potem, ko je star 2 leti. je pa boljše večkrat po malo kot pa naenkrat ogromno.


(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali pojemo preveč?
24.8.2007 22:04:08   
Anja167
Jaz zagovarjam idejo, da otroku daj, če hoče. Naša tudi kar naprej je, pa pomalem. Eni tako, drugi drugače. Če je kak dojenček malo bolj zalit - ja pa kaj pol! Menda dojenčki še najbolje vedo, koliko jim je pojesti. Tako da - brez obremenjevanja, še prehitro bo prišel čas, ko ne bo hotel česa pojesti, pa se boste zato sekirali.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali pojemo preveč?
24.8.2007 22:40:16   
Naja30
Jaz imam tudi občutek, da včasih cel dan razmišljam samo, kaj je treba za jest za tamalo naredit. user posted image
Se mi pa zdi ta vaš urnik čisto ok, nekako tako je tudi pri nas, le da je podnevi skoraj ne dojim več.

(odgovor članu Anja167)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?