|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali poznate?
29.5.2005 0:03:15   
Anonimen
V album sem dala nekaj slikic, na katerih se vidi, kako problematično kožo ima naš Nejc. Pediatrinja je rekla, da gre za neke vrste dermatitis, da pa bo dermatolog moral povedati, za katero vrsto gre. :zmeden2:

Zanima me, ali ima katere s svojim :duda: enake težave in že ima postavljeno diagnozo, za kaj gre? Mi moramo še dobiti najprej napotnico za dermatologa, tako da še dolgo ne bomo vedeli, pri čem smo.

Pomagajte mi in če se katera najde z enakimi težavami, mi prosim, povejte, kakšna navodila ste dobile za nego, katere kremice, .....

Hvala že vnaprej.:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ali poznate?
29.5.2005 8:39:30   
Gina
Ne, ne poznam. Ampak sem se kar zgrozila. A tako bogi so lahko otročki! Saj po moje ga mora srbet ali vsaj hudo motit. Se mi zdi da vsem vnetnim procesom na koži rečejo dermatitis. Tako kot rečejo vsem vrstam vnetja oči konjunktivitis. Tako da ti to še nič ne pove. A ni to neke vrste huda alergija, ali kaj ti je rekla?
Jaz mu želim, da bi čimprej ugotovili, kaj je narobe, pa da bo revček čim prej zdrav.:):duda::)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Ali poznate?
29.5.2005 8:56:58   
Willson
Ja, od moje kolegice mali je star 5,5 mesecev in ima podobno kožo kot tvoj, izpuščaji pa so se pojavili kmalu po rojstvu. Fantek je še delno dojen, kolegica pa ima že od začetka strogo dieto brez jajc, pšenice in kravjega mleka. Je pa bila pri dermatologu Dg.: Atopični dermatitis. Je pa kolegica iz MB in hodi k privatniku, ki se ukvaja z alergijami na neke seanse in je že boljše. Če te zanima se lahko pozanimam kako je s tem in ti javim. Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ali poznate?
29.5.2005 9:24:59   
Anonimen
Daj, prosim, javi mi, bi mi prav prišlo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ali poznate?
29.5.2005 9:26:26   
Anonimen
Gina, zdravnica je samo rekla, da je to alergija, ki izgleda grozno, da pa v resnici ni tako huda in malemu nič ne škodi, tudi srbi ga ne. Rekla je, da bo mogoče, da jo bodo takoj pozdravili, lahko pa da bo to trajalo še do 3. leta in se bo potem izboljšalo. Nič obetavnega, skratka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Ali poznate?
29.5.2005 10:03:07   
Divja vijolica
Moj ima tudi dermatitis, vendar ima na srečo pikice samo po ličkih. Jaz ga mažem z olivno mešanico iz lekarne in od takrat je boljše. Moj ima te pike že od rojstva in naj bi bil alergičen na mleko. Pike pa niso izginile kljub temu, da sem se mu izogibala. Mojega :duda: te pike čisto nič ne srbijo in ne motijo, motijo samo ki ga vidijo in sprašujejo kaj ima to, pa to,...
Če tvojega :duda: to nič ne srbi ni problema, sčasoma bo že izginilo. Narediti pa mislim, da ne moreš veliko, lahko ga malo več mažeš s kakšno kremo, ker je koža gotovo suha, drugače pa ... jaz samo čakam da mine.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Ali poznate?
29.5.2005 10:45:15   
frutka_
Moj je mel podobne izpuščaje in rdeče ampak po trebuščku. Ugotovila sem da je to bilo od plenic in od vročine. Huggies-ke sem vrgla stran in malega na spehodih povijala dokaj netesno, pa vedno je bil oblečen v bombaž, kakšen bodi, hlačke, da je koža na zraku. V primeru da se mi je zdelo da ga zebe pa sem ga pokrila s tanko bombažno odejico.
Morda pa ni nič hujšega in bo minilo. Nekatere alergije se pojavijo in sčasoma zginejo.
Gotovo pa bosta uspešno premagala zadevo inbo malemu boljše!
Kako dolgo pa to že traja?


Kar pogumno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Ali poznate?
29.5.2005 10:48:51   
Sibil_
Mi smo imeli nekaj podobnega, samo je bilo malo bolj bledo in taka suha hrapava koža.Po kopanju pa je dobilo malo tak roza odtenek.:grrr:
Jaz sem svojo pediatrinjo klicala, pa mi ni dala kakega pametnega nasveta.Potem sem pa šla v eno lekarno v Trst in ga je tam pogledala zdravnica, pa je izključila alergijo in gljivice in rekla naj čimveč mažem s kako kremo, ker je to samo bolj občutljiva in suha koža.Baje alergija povzroči prav živo rdeče fleke, kar pri nas ni bilo.:bravo:
Pozdravili smo se z Lipocremo, ki jo kupiš v naših lekarnah brez recepta.Pa nič olj v kopel in čimmanj šamponov in mila.:racka:
Poskusi, mogoče tudi vam uspe.
LP,
Sibil

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Ali poznate?
29.5.2005 11:20:41   
piščanc
čau blacky, moj pišček je tok star kot tvoj in ima podobne izpuščajčke to zgrnjem delu trebuščka, samo jaz to pripisujem vročini. kopam ga včasih v kopeli (enkrat na teden) vsak dan pa v vodi z olivnim oljem, po izpuščajčkih ga po kopanju malo namažem z bepanthenom ponavadi je zjutraj bolje. pa tako kot je napisala frutka, čez dan je zdaj doma samo v bodiju, zunaj kakšne tanke hlačke.
če mu ni vroče je takoj bolje, po vratu ga zjutraj s pudrom namažem, drugače ima zvečer čisto rdečega od sline, vročine.. in drgnenja. če ga veliko nosim po rokah (da smo kje na obisku) je veliko slabše, ponavadi ima potem izpuščaje tudi po hrbtu, pač namažem, in je zjutraj dobro.

jaz sem bila s tjašo pri dermatologu, ker je imela na roki izpuščaj, naj bi bil atopični dermatitis in kaj je to.... dermatolog mi je razložil, da je to vsaka alergična reakcija, ki se pojavi na koži in da imajo to vsi otroci (to ni alergija). napotnico za dermatologa sem dobila pri pediatrinji, ampak bi bilo potrebno čakati pol leta, sem šla privat, plačala 8 jurjev, da mi je to povedal, lišaj je izginil z mazanjem z navadno kremo becutan

po mojih izkušnjah pač dojenčkova koža reagira na različne dražljaje iz okolja, izpuščaj namaži in zrači naj se

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Ali poznate?
29.5.2005 11:27:45   
piščanc
še to, jaz zdaj perem vse perilo na daljši program in več splakovanja

če ima suho kožo, ga namažem z buebchen mlekom za telo

je imel tudi grozno kožo, reagiral je na vsako vročino, tudi po obrazu, pa smo počasi odkrili pravo nego

upam, da se pozdravita

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Ali poznate?
29.5.2005 14:22:16   
SISI25
Ja mi imamo čisto isto ampak samo po trebuščku in en flekec po rokici, po obrazeku pa nič.

Ampak smo ravno zdaj ugotovili, da je najhuje, če mu je vroče (tudi ko joka) in če jaz jem kaj čokoladnega. Smo mazali s tisto kremico iz lekarne, ki jo tam zmeša in smo jo dobili na recept pa ni nič boljše, zdaj mažemo z bepantenom pa malo bolj pomaga. Upam, da bo bolje. Ker pri ans traja že skoraj 3 mesece, najprej je bilo malo, potem več, zdaj pa gre malo na bolje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Ali poznate?
29.5.2005 17:13:53   
Willson
Ti javim jutri, kre kolegice danes ne dobim! LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Ali poznate?
29.5.2005 21:44:29   
Ajsha
Hojla!

Meni tole tako na hitro izgleda kot nevrodermitis. Je več variant zakaj se pojavi, reakcija imunskega sistema na kakšno v principu neškodljivo zadevo - podobno kot alergija - običajno pa ni kakšnega posebnega zdravljenja ampak samo blaženje posledic :(

Sicer pa ima ta bolezen tudi drugo ime - atopični dermatitis, skratka kronično vnetje kože. Zdravi se ga s kortikosteroidnimi zdravili, ampak je vedno najučinkovitejše to, da se izognemo neposrednemu sprožilci napada. Žal pa je le-tega težko najti.

LP!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Ali poznate?
29.5.2005 22:24:42   
Anonimen
Hvala punce, ste me kar potolažile. Ja, pri nas to traja že 3 mesece. Naša zdravnica je rekla, da je to zaradi vročine, ko sva šla pa še k eni drugi, pa je rekla, da je neke vrste dermatitis in da vročina škodi le toliko, da se flekci bolj vidijo in so bolj rdeči. Sedaj ga imam cel dan v bodiju brez rokavov ali s kr. rokavi in nič drugega. Cel dan sva tako zunaj, ker je v stanovanju 28 stopinj. Mažem ga s kremico, zmešano skupaj v lekarni. Kopam ga v kamilicah, nobenega mila, šamponov, čisto nič. Le Bebival po spolovilu in konec. Pod pleničko tega nima, tako da pleničke verjetno niso krive.

Ja, tudi jaz upam, da bo kmalu boljše. No, vsaj toliko se tolažim, da ga vsaj srbi ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Ali poznate?
29.5.2005 22:30:58   
Anonimen
Joj, ne vem, no, ampak a vse mamice, ki imate otročke s takimi problemi, dojite? A da bi šli pa na prilagojeno mleko, pa še nihče nikoli ni svetoval? Ne vem, če bi lahko to morda kaj pripomoglo k temu, da otrok do treh let ali še dlje ne bi imela takih težav, bi jaz to poskusila. Samo premišljujem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   Ali poznate?
29.5.2005 22:33:53   
snorlax
Moj starejši sin je imel nekaj podobnega, samo da je ful srbelo. Začelo se je nekje pri 4 mesecih in je trajalo kakšnih 4 - 5 mesecev. Diagnoza: atopni ekcem. Terapija:
zjutraj kopanje v hrastovem lubju (skuhaš in precediš) ter mazanje s hladilnim mazilom,
zvečer kopanje v kamilicah in mazanje s posebnim mazilom, ki so mi ga zmešali v lekarni.
Poleg tega je imel še zdravila - mislim, da sirup ampak se ne spomnem kateri.

V glavnem, itak moraš k dermatologu.

Upam, da bo čimprej vredu!

L.p.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Ali poznate?
29.5.2005 22:36:29   
Anonimen
Midva se ne dojiva, pač pa sva na prilagojenem mlekcu. Je pa rekla zdravnica, da bi tudi to lahko bilo, ker vso to mleko temelji na kravjem mleku. Tako da bi lahko bil alergičen tudi na to mleko. Sedaj moramo prešaltati na Beba od Nestle, ki je baje hipoalergensko. Ve katera, koliko kaj to stane?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Ali poznate?
29.5.2005 22:45:58   
piščanc
mene so enkrat okregale na rr, da kamilice izsušujejo kožo

nam je res najbolj pomagala oljna kopel

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Ali poznate?
30.5.2005 9:25:08   
tinatona
Haj!

Mleko Beba h.a.1 stane približno 2400 sit. Jaz namreč uporabljam Bebo pre in stane 2200 sit v Leclercu in 2365sit v Mullerju. Tega tvojga imajo tudi v Interšparu in DM... mojga pa na žalost ne.

LP Tina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Ali poznate?
30.5.2005 11:15:41   
AnBan
Ojla, mi smo imeli tudi podobno vneto kožo - atopični dermatitis. Na koncu se je pokazala alergija na jajca, mleko, kakav, piščanca, konzervanse, mleko za sončenje, mehčalce, pa še kaj bi se našlo.

Odkar imamo strogo dieto brez jajc in mleka se je stanje bistveno izboljšalo. Mazali pa smo tudi z linolo fett in elocom kremo. Čeprav sem navsezadnje ugotovila, da je tudi na linolo alergičen.

Pri nam je pomagala le 100% dieta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Ali poznate?
30.5.2005 11:31:21   
asija
Ko sem pogledala tvoje slike sem se spomnila na našo miškico. Imela je podobne izpuščaje le na obrazu jih je bilo manj. Najprej se res ni praskala srbeti jo je začelo pri kakšnih 4 mesecih, vse skupaj pa se je začelo že pri treh tednih. Postavili so diagnozo da gre za atopijski dermatitis. Bili sva na trikrat na testiranju vendar komaj tretjič je bila pozitivna reakcija na jajce, na mleko pa ne. Vendar sumim, da je alergična na še nekaj vendar ne vem na kaj. Poskusi dvojno izpirat, ne uporabljaj mehčalca in peri s persilom sensitive - tekočim . Jaz večino stvari na roke perem in je boljše. Od krem pa še najbolj pomaga od aderme ex-omega.

Lahko bi ti napisala cel spis.

Če želiš še kaj vedet mi lahko pišeš privat in ti bom z veseljem pomagala.

PS koliko je star?

Adijo, Klavdija:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Ali poznate?
30.5.2005 14:22:34   
Anonimen
Tinatona, kaj si napisala za hrano Bebe 1 to ceno? Kaj obstaja tudi nadaljevalna 2, npr. ker verjetno bomo mi sedaj morali uporabljati 2, ne? Star je 4 mesece.

Asija, kot sem že rekla, naš piki je star 4 mesece. Ne dojim ga, zato ne more biti alergičen na jajca in ostalo hrano, kvečjemu na adaptirano mleko. Pa še tega smo menjali že 3x, pa je vedno enako. Glede pranja, dam na dodatno izpiranje, nikoli ne uporabljam mehčalca in pred mesecem dni smo prešaltali na Persil Gel, pa vse enako. Bomo pa res šli k dermatologu, pa da vidimo, kaj bo rekla. Hvala, se ti kaj javim.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   Ali poznate?
30.5.2005 14:35:23   
SISI25
Ja Splišni jaz sem tudi o tem razmišljala, sem probala vse mogoče potem pa sem se že odločila, da gremo izključno na prilagojeno (zdaj smo na pol pol), potem pa se je izboljšalo, ko sem izključila kakav. ČE pa se bo ponovilo pa 100% na prilagojeno. Mislim, da je z mojim več škode kot koristi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Ali poznate?
30.5.2005 15:17:37   
Gina
Blacky, jaz sem po persilu (in arielu) v nosečnosti imela grozno alergijo, spuščaje in srbelo me je. Pa nisem verjela, da bi lahko bilo od praška in ga lep čas nisem hotela zamenjati. Sem potem le prešaltala z ariela na persil in isto. Potem mi je pa še G rekla, naj probam še enkrat zamenjat in ne moreš verjet, alergija je izginila. Je ni bilo več. Po porodu sem čez pol leta spet enkrat kupila persil. Spet sem dobila pikice. Zdaj imamo pa kar mercatorjev prašek in je ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Ali poznate?
30.5.2005 21:47:53   
Anonimen
Gina, ja to bi bila ena varianta. Jaz sem že prešaltala iz Ariel prašek na Persil gel. Mogoče pa bi morala menjati in poskusiti še katerega drugega. Bomo probali. Hvala za nasvet.;)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?