|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali pretiravam? - vaše mnenje
1.10.2006 14:14:07   
Anonimen
Tibor je bil v četrtek in petek bolan, ni bil v vrtcu. Sedaj je zdrav in gre jutri nomalno v vrtec.
Lansko leto so nam naročili, da naj odsotnosti ne javljamo, razen v primeru, da gre za  nalezljivo bolezen. user posted image  Ne vem, ampak meni je že to čudno, ker v bistvu se to sliši nekako tako, kot da jih nič ne zanima, kaj se z otrokom dogaja. Razen če po kakšnih predpisih pač morajo vedeti za to. O.K., letos smo pri drugi vzgojiteljici in nam je to dovoljeno oziroma je zaželeno. Hvala bogu, se takoj bolje počutim.
No, sedaj pa k današnji zgodbi. Dopoldne smo šli s Tiborjem in Mišo na srehod in srečamo Tiborjevega sošolca z  mamico. Pa me ta mamica vpraša, če kaj vem, da gredo jutri v živalski vrt. Ko sem se začudila, da ne, da pa Tiborja ni bilo v vrtcu, mi je povedala, da mora prinesti 800 SIT za avtobus in da ja, da grejo.
Meni je že spet padla tema na oči. Sedaj pa res več ne vem, ali pretiravam ali ne. Pa ne za 800 SIT, tisto bi najbrž založili, če mogoče zjutraj ne bi imela. Vsaj upam. Ampak zato, ker me niso obvestili, da gredo. Vse telefone imajo, pa ne pokličejo. Pa pravi ta mamica, da kako pa naj zdaj VSE kličejo?! Kako vse? Ja tistih par, ki jih ni, bi pa že lahko poklicali in povedali, madonca. Jaz zase vem, da če bi bila vzgojiteljica, da bi. Pa če bi v zdajšnji službi naredila kaj takega, kot je v primeru vrtca to, da ne bi poklicala staršev in tega povedala, bi definitivno letela iz službe. Ker čisto drugače je, če otroka doma pripraviš na to, da VAU, jutri gredo pa v živalski vrt, in mu poveš zgodbico pobegle antilope, pogledaš kakšno sliko, kaj poveš, npr. kaj od frajerja Kaleja, ga pripraviš in navdušiš za potovanje z avtobusom in podobno. Če ne veš, pa vsega tega ni in se mi zdi, da je velika škoda.
O.K., saj ni tako grozno ali tragično, ampak gre za en odnos do otrok, ki jih prepuščamo za skoraj polovico njihovega trenutnega življenja v varstvo vzgojiteljicam.
Ali se vam zdi, da je pošteno in dostojno v takih primerih starša in otroka obvestit o teh stvareh ali ne? Ali samo jaz pretiravam?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
1.10.2006 14:36:11   
jazz
Meni se zdi da ne pretiravaš. Skoraj potrebno bi bilo, da o tem starše obvestijo,ja! Sploh če so se tega spomnili ravno v četrtek ali petek. Druga stvar je če je morda obstajalo kakšno obvestilo na oglasni deski en teden prej!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
1.10.2006 14:44:47   
Anonimen
Mislim, da je potrebno povedati staršem. Ti moraš vedeti kje tvoj otrok je, če ni v vrtcu. Če malo pretiravam, npr. da se mu kaj zgodi v zoo, ti pa sploh ne bi vedela da je tam user posted image  

In da pripraviš njega (vrtec tudi vzgaja?) na obisk zoo-ja pa kakšno dobro mal'co za zraven user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
1.10.2006 15:18:24   
lex
Mi damo ponavadi obvestila tisti teden ko se kaj dogaja (če je napr. v ponedeljek je pa v sredo že obvestilo). Pri nas ima vsaka oglasna deska svojga sončka v katerem ima vsak otrok svoj tulček in v njem svoje obvestilo, ker se ni obneslo neko skupno obvestilo. tako pa otroci že nestrpno čakajo, da pridejo ponj in pokaže obvestilo (ponavadi je še kakšna risbica na njem).
Mislim, da ji ne bi bilo težko, če bi v roke vzela telefon zasukala tistih par številk in vas poklicala, še posebej ker se gre za to, da se avtobus napolni in da vsi prinesejo denar (saj veš kakšno nateg..... je potem po dogodku za denar).
Glede javljanja v vrtec pa je pri nas močno zaželjeno, da se javi vsak ne glede na bolezen, ker se zjutraj naroči malica in kosilo, ki je velikokrat tudi kosovno.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
1.10.2006 15:34:19   
bskrle
Čudi me, da vas o tem niso obvestili na roditeljskem. Obisk živalskega vrta je pa ja taka stvar, ki se jo načrtuje vnaprej.
Malo se razhudi, bodo naslednjič bolj previdne,
pri nas se z obveščanjem kar potrudijo.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
1.10.2006 16:03:03   
Anonimen
Lansko leto so nam naročili, da naj odsotnosti ne javljamo, razen v primeru, da gre za nalezljivo bolezen


Pri nas je to isto, meni se ne zdi čudno. Če te ni, te pač ni, ne vem, zakaj bi morali to javljati.

Kar pa se izleta tiče, a niste imeli nobenega roditeljskega sestanka? A nimater nobenega letnega plana o teh dejavnostih? Mi imamo vse splanirano: oktobra kostanjev piknik, decembra nekaj z babicami in dedki, spomladi pa bodo šli nekam z avtobusom, kam bodo še izbrali. Mogoče pa so tole dali na oglasno desko v četrtek ali pa v sredo, pa ste pač spregledali? A vedno preberete vse kar tam piše? Ker včaish gredo tudi drugi po Tiborja v v rtec, pa morda niso pozorni.

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
1.10.2006 16:23:17   
Mojca P.
meni bi se zdelo fer, da ti javijo...smo pa imeli ocitno podobno situacijo tudi  pri nas lani in jo je letos na uvodnem sestanku omenila ena izmed mamic. Njena puncka je bila bolana in ni sla v vrtec se teden dni po tem, ko ze ni imela vec vrocine....pac kao ,da bo zihr zdrava, ko gre nazaj v vrtec. No in v tem tednu je bila zakljucna prireditev oz. igrice na dvoriscu ob zakljucku leta s starsi in otroci. Seveda je ni nobeden sporocil in puncka se ni udelezila, ceprav bi lahko prisla, ker je bila v bistvu takrat ze zdrava. Ko je rpisla v vrtec so bile pa ze obesene slikice in veliko s eje o tem govorilo in za moje pojme je bila opraviceno pucka zalostna, mamica pa jezna.
Sta pa ob tem, ko je mamica na to opozorila letos (imamo isti vzgojiteljicci) obljubili, da bosta pozorni na to kdo manjka ob vecjih dogodkih (delavnice, praznovanja...)in bosta sporocili preko telefona.
Bomo vidli....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
1.10.2006 16:59:28   
Anonimen
Ne, niso pred četrtkom nič obvestili, izgleda, da je bilo na hitro zmenjeno. In ja, MojcaP, se strinjam, prav zaradi takšnih stvari bi bilo treba obveščat tudi tiste, ki jih trenutno ni. No, sedaj bo to ta mamica, s katero sva se pogovarjali, to povedala, ker je pač tudi predstavnica sveta staršev, in upam, da se bomo zmenili, da bodo obveščali. Bojim se edino tega, da ne bi vseh takih predlogov za slabo vzeli. Imam namreč kar tak občutek.

(odgovor članu Mojca P.)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
1.10.2006 19:34:06   
Katja6
Men se zdi, da bi blo tud fer, da obvestijo po telefonu. Ne predstavljam si, zakaj bi predlog za slabo vzeli. No ja verjetno se tud to dogaja.

Čudi me pa to, da če otroka ni v vrtec, ni treba sporočit user posted image . A kar vseeno jim je? Sam da pokasirajo. Pri plačilu se verjetno itak nič ne pozna, če ostane doma. Pa saj še za srednješolce javijo, če jih ni v šolo....

No ja..

Katja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
1.10.2006 19:46:25   
frutka_
Mislim, da kompliciraš po nepotrebnem. Bi pač jutri plačala in malemu bi tudi ziher bilo ql, da gre.
Mislim, da te tudi v OŠ ne bodo klicali osebno domov, da bodo sporočali kaj se bo dogajalo pomembnega.

Mali bo jutri užival. Nobene razlike ni ali zve to v petek ali v ponedeljek. Pravzaprav bi mu stvar prikazala pozitivno in rekla da ga  jutri čaka v vrtcu presenečenje.Malo se sprosti...user posted image

(odgovor članu Katja6)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
1.10.2006 20:24:40   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Nobene razlike ni ali zve to v petek ali v ponedeljek.


Pri mojem starejšem sinu JE razlika, kdaj in tudi kako mu povem. Čisto možno bi bilo, da npr. ne bi hotel it, če ga vnaprej ne bi pripravili in bi ga jutri kar na hitro hoteli spokat v živalski vrt. Če mi starši / starejši hočemo vedet stvari vsaj za dan, dva vnaprej je normalno, da tud malčki zahtevajo "svoj plan".

In Spliš - po mojem ne kompliciraš. Jaz bi tud želela, da me vnaprej obvestijo kak dan, da tud otroka pripravim na lep izlet. Pri nas se te stvari poročajo preko oglasne deske in še ko pridemo po otroka - par dni prej, jasno in še ekstra en dan prej.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
1.10.2006 20:43:05   
SaaS
Pri nas je to isto, meni se ne zdi čudno. Če te ni, te pač ni, ne vem, zakaj bi morali to javljati.
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Lansko leto so nam naročili, da naj odsotnosti ne javljamo, razen v primeru, da gre za nalezljivo bolezen


Pri nas javljamo zaradi kosila, da vedo koliko kosil naročit. Če javiš, da otroka ne bo, ga zanj ne naročijo in ti tudi odštejejo na položnici. Res, da je to neka majhna cifra, ampak vseeno.

Splišni, tudi jaz bi pričakovala, da mi sporočijo. Kot praviš, da otroka doma malo pripraviš na to... Na tvojem mestu, bi jaz vzgojiteljici lepo "predlagala", da naslednjič sporoči. Saj mogoče, bo pa to sprejela kot dobro idejo in naslednjič bo mogoče drugače.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
1.10.2006 20:55:04   
Marogica
Mi, v našem vrtcu moramo javiti, predvsem zaradi hrane, kot je že predhodnica napisala, pa da vejo ali je otrok bolan, ali ga pač tisti dan nismo dali v vrtec.

Primer, ki ga opisuješ, se zgodi tudi pri nas, predvsem sedaj, ko je otrok že večji. Ponavadi je tako, da nam takšne stvari pove Bor. "Jutri ali npr. v sredo pa potebujemo 600 SIT, ker gremo v lutkovno gledališče, ali moramo obuti stare čevlje, ker gremo obirat jabolka...ipd."

Sicer ponavadi še napišejo na vrata oz. oglasno desko. Po svoje jih razumem, da ne ponavljajo tega vsakemu staršu

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
1.10.2006 21:15:46   
frutka_
Mislim, da otrok nima možnosti, da se odloči ali bo šel na izlet ali ne. Govorim za primer, ki ga opisuje Splišni.

Kadar  pripravljajo izlet starši  individualno, je zgodba ziher drugačna. V vrtcu je milo rečeno nemogoče poslušati želje in potrebe vseh staršev...Kako pa urediš vasrtvo, če sin ne bi hotel iti v ZOO z vrtcem?

Sicer pa tudi mi obveščamo starše preko table, z vabilci, osebno...


(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
1.10.2006 21:55:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Mislim, da kompliciraš po nepotrebnem. Bi pač jutri plačala in malemu bi tudi ziher bilo ql, da gre.
Mislim, da te tudi v OŠ ne bodo klicali osebno domov, da bodo sporočali kaj se bo dogajalo pomembnega.

Mali bo jutri užival. Nobene razlike ni ali zve to v petek ali v ponedeljek. Pravzaprav bi mu stvar prikazala pozitivno in rekla da ga  jutri čaka v vrtcu presenečenje.Malo se sprosti...user posted image



Ja, O.K., sprejmem tvoje mnenje, saj sem ga želela.user posted image  Amak ...
Plačali bodo itak vsi jutri, ne gre za plačilo. Da v OŠ ne bodo obveščali (pa v službi, pa v domu upokojencev), mi je jasno, ampak sedaj je star 4 leta in je v vrtcu, kjer se mi zdi odnos vzgojiteljica - otrok mnogo nežnejši, vsaj bil naj bi. Je pa razlika, kot sem že napisala, če zve v ponedeljek zjutraj, da čez pol ure gredo v živalski vrt, ali pa če mu jaz dan ali dva prej povem VAU, v živalski vrt boste šli, super, pa to žival mi pozdravi, pa uno, pa se malo pohecava in še naročim mu, da morajo vzgojiteljico ubogati in ne smejo plezati po ograjah ali početi kake druge neumnosti, ker so živali lahko nevarne, če se ne uboga navodil, ki so tam ob njih napisana. Pa še kaj o kaki živali in sem prepričana, da bodo usta in uči v živalskem vrtu veliko bolj odprta, kot bi bila sicer.  Pa kako naj bi mu rekla, da ga jutri v vrtcu čaka presenečenje, če ne bi vedela?
Ma ne vem, moti me, ker je res tako malo treba za malo veselja. To me pa res moti. Če bi se vsak malo potrudil, bo bilo življenje lepše.
Drugače pa sem čisto sproščena, ne si me predstaljat kot ene zatežene mamice, ker nisem. Mi smo sicer bolj Adams family, tako da o zategnjenosti ponavadi kakšne večje sledi. Le takle me pa res razp.... Pa ne tako zelo, kot se mogoče tule bere. Čez dva dni najbrž ne bom več niti pomislila na to, ampak danes pa.

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
1.10.2006 23:13:58   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

 Je pa razlika, kot sem že napisala, če zve v ponedeljek zjutraj, da čez pol ure gredo v živalski vrt, ali pa če mu jaz dan ali dva prej povem VAU, v živalski vrt boste šli, super, pa to žival mi pozdravi, pa uno, pa se malo pohecava in še naročim mu, da morajo vzgojiteljico ubogati in ne smejo plezati po ograjah ali početi kake druge neumnosti, ker so živali lahko nevarne, če se ne uboga navodil, ki so tam ob njih napisana. Pa še kaj o kaki živali in sem prepričana, da bodo usta in uči v živalskem vrtu veliko bolj odprta, kot bi bila sicer.  Pa kako naj bi mu rekla, da ga jutri v vrtcu čaka presenečenje, če ne bi vedela?


Saj zato je pa treba te zadeve prej vedet - da otroka navdušiš in mu tud malo razložiš, kaj se sme in kaj ne.

In ne, nisi zatežena mati. Al pa sem jaz tud - ker pač mojemu otroku vse rada razložim in mi je zelo pomembno, da je o večini dogodkov pravočasno obveščen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
2.10.2006 7:17:10   
VITA74
Ojla moje mnjenje je da ne pretiravaš....

lahko bi te obvestili in pri nas v vrtcu je močno zaželelno, da kakršnokoli odsotnost prej sporočimo, mislim da se tako ohranja ta odnos vzgojiteljica-otrok o katerem si tudi ti pisala.

Jaz sama delam v turnusu in tisti teden ko sem popoldan, sva si s škratom privoščila malo daljše skupno dopoldne (saj ga v nasprotnem primeru sploh ne vidim) in vzgojiteljica nas vedno obvešča, če je potrebno da prideva prej, ker gredo na kak izlet ali predstavo..meni je to zelo všeč, saj tako poteka vsakodneva komunikacija med nami in potem se tudi otroku lažje približa. Se je tudi zgodilo, da so kaj na hitro spremenili plane in naju je zjutraj poklicala naj pohitiva v vrtec.

Jaz bi se na tvojem mestu z njimi pogovorila, lepo in prijazno v duhu Adams Family user posted image user posted image user posted image user posted image

Srečno in lep pozdrav user posted image

_____________________________

srečna

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
2.10.2006 7:45:17   
darjatimci
Vzgojiteljica je najbrž vedela,da je Tibor ostal doma zaradi bolezni(predvidevam) in najbrž ni pričakovala ali vedela,če jo nisi obvestila kdaj bo prišel v vrtec.Zato se mi zdi,da nimaš prav.V našem vrtcu je praksa,da so vsi izleti in ves program,ki ga izvajajo(razni obiski v vrtcu,dedek mraz,klovni,igrice,tudi izleti) napovedani že na začetku leta in to izvemo na roditeljskem sestanku.Potem pa smo sproti obveščeni,kdaj točno grejo kam,ponavadi nalepijo plakat,po telefonu ne obveščajo,tisti,ki so prisotni so pač prisotni.Je pa tako,da pri nas vsako odsotnost moramo javiti(dogovor),tudi zaradi bolezni in odjave prehrane.Prav tako iz istega razloga sporočamo kdaj otrok pride nazaj in takrat izvemo tudi,če je kaj novega in če kam grejo.Večino izletov plačujemo kar s položnico prištejejo zraven k oskrbnini.So pa tudi včasih primeri ko je treba dati denar prej.Če zaključim, očitno ima vrtec in vi svoj dogovor,kako in kaj je s tem,zato bi težko rekla čigava krivda je.Mi je pa tale sistem čuden brez obveščanja,tako staršev kot vrtca.

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
2.10.2006 8:52:32   
vesnica
Pri nas je bla hčerka bolna ravno v času, ko so imeli skupno slikanje pa nas je poklicala in vprašala, če bi lahko prišla vsaj za 10 minutk vsaj toliko da bi bila na sliki in smo se zmenili, da lahko, ker bi ravno v ponedeljek šla v vrtec slikanje pa je bilo v petek tako, da ni bil problem tudi zaradi drugih otrok. Se mi je pa zdelo blazno lepo od učiteljice, da nas je poklicala.

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
2.10.2006 9:17:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: vesnica

Pri nas je bla hčerka bolna ravno v času, ko so imeli skupno slikanje pa nas je poklicala in vprašala, če bi lahko prišla vsaj za 10 minutk vsaj toliko da bi bila na sliki in smo se zmenili, da lahko, ker bi ravno v ponedeljek šla v vrtec slikanje pa je bilo v petek tako, da ni bil problem tudi zaradi drugih otrok. Se mi je pa zdelo blazno lepo od učiteljice, da nas je poklicala.


U, to se mi zdi pa res ful lepo. Jaz bi bila ful vesela takega odnosa. Če bi vse vzgojiteljice tako delale, sem prepričana, da bi otroci raje hodili v vrtce in starši manj "težili".
No, da zaključim tole debato: danes dežuje in je izlet odpadel.

(odgovor članu vesnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
2.10.2006 10:01:10   
viv_
1. Kar se tiče obveščanja o odsotnosti - pri nas je treba sporočit, če otroka ni in koliko časa ga ne bo. Predvsem zaradi hrane.

2. Meni se pa zdi, da ima Splišni prav. Morali bi obvestiti. V OŠ imajo otroci že bolj razvito svoje socialno omrežje, pa se slišijo s prijateljčki po telefonu, pa zvezki za prepisovat in zvejo tudi, kaj se je zgodilo oz. se bo zgodilo. V vrtcu pa tega ni.

Nam letos do 1.9. nihče ni povedal, v kateri skupini bo tamala -3 otroci so rojeni konec leta 2003 in do zadnjega nismo vedeli v katero skupino grejo. Potem pa zaslišuješ doma 2 in pol leti starega mulčka kaj in kako... Tole obveščanje šepa!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
2.10.2006 10:25:45   
Anonimen
Pretiravaš? Sploh ne. In zakaj ne? Zato:
1. Starši morajo biti seznanjeni z gibanjem otroka izven prostorov vrtca (razen, če ne gre samo za sprehod), še posebej, če se gre za t.i. izvenprogramsko dejavnost, ki je plačljiva.
2. Vrtec si je dolžan pridobiti PISNO dovoljenje staršev (če ga starši ne spremljajo), da otrok lahko gre na izlet, saj vzgojiteljice odgovarjajo za nejgovo varnost.

Moje osebno mnenje: Noben izlet za otroke se ne more organizirati čez noč. Za vsak tovrsten podvig je ptorebno organizirati roditeljski sestanek. In ne, ne gre se za 800 SIT, ampak za princip. Jaz bi celo vljudno opozorila direktorico vrtca na točko 2.
Tako se bodo zaj..., dokler se enemu otroku na izletu nekaj n bo zgodilo.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ali pretiravam? - vaše mnenje
3.10.2006 7:21:20   
srki
To je pa grdo od njih, pa če ti že oni niso mogli sporočiti, bi ti lahko pa kakšna druga mamica. Mater, eni pa so egoisti.

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?