|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Amniocenteza(okužba z toxo)
1.4.2008 16:58:20   
gloria
Živjo....
Imam svežo okužbo z toxo in sem na antibiotikah od 5.3.Ker je dosti nevarno da okužba pride do ploda sem naročena na AC 16.4.Zanima me ali je katera od vas imela podoben problem ali če mogoče kako poznate.Res sem obupana ker je možno da bom po slabih izvidov AC (če pride do njih)morala na UPN.Zdejle sem noseča 17 tednov...

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 1.4.2008 20:49:37 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
1.4.2008 17:01:35   
wonderland
Uh hudica, tega obcutka ti pa ne zavidam! Sigurno si prestrasena in ni fajn, ampak verjemi, da bo vse ok!! Ce ta zacnejo pravi cas zdraviti in imajo stvari pod kontrolo potem bo vse ok! Kako pa si se okuzila, mogoce ves v katerem grmu tici zajec??
Sma sem imela test negativen in se moram paziti glede tega in je tudi mene strah, da se s tem slucajno po nepotrebnem ne okuzis.
Drzim pesti, da se bo vse uredilo!!!!

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
1.4.2008 17:12:39   
gloria
wonderland okužbo prenašajo mačke(njeni iztrebki),neoprana zelenjava,sadje...Jaz nevem kje točno sem se okužla,gin.pa tud ne.Vem pa da je okužba nastala v zadnjih treh mesecih pred odvzemom krvi 11.2.in da je prvič ,povrh vsega pa še v prvim mesecim nosečnosti.Moj gin.je bil za splav.Panika da je ni...Poslal me je v lj.v ambulanto za toxo kje so me začel zdravit z Rovamycinom 3 krat po 2 na dan.Vsake tolko časa pišem Pušenjaku(on je tud v lj.telefonom kontaktiral kaj naj nardijo z menoj).Recimo prejšnji teden so mi rekli da ko mi sfali antibiotikov neham do AC,on pa da morem jematuser posted image Jaz mu verjamem ker mi je on dal največje upanje da je možnost da se pozdravi....Nemorem ti pa povedat kol sem v srahu.Polet sem imela čiščenje v 11 tednu(srček je nehal biti)in če se zdej zgodi najhujš ne vem kako bom preživela.Drugače sem pa zanosila po ivf postopku....

(odgovor članu wonderland)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
1.4.2008 21:26:38   
daka
Moja sodelavka je imela isti problem kot ti,tako da je bila tudi v skrbeh.Po AC so bili izvidi kao b.p.Rodila je zdravo deklico.Skratka,drži se in vse dobro.


(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
1.4.2008 21:44:08   
wonderland
Gloria, vedno je tezko v takih situacijah, sploh ce so zdravniki razlicnega mnenja, vendar se moras tukaj zanasati na svoj obcutek v trebuhu, ki ti pravi kaj je prav in kaj ne in seveda, kdo je tisti zdravnik, ki mu bos zaupala svoje in bejbijevo zivljenje!  Tako bos lahko naredila najvec! Resnicno upam, da bos stvari spravila v red in da bos imela zdravega dojencka!! Bom malo govorila s svojimi kolegicami na to temo in mogoce zvem kar bi ti lahko pomagalo in se javim. Drzim pesti!!!

(odgovor članu daka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
1.4.2008 22:14:29   
blanka1
tud meni so odkrili, naj bi jo prebolela pred kratkim, ampak me je vseeno dala še enkrat na odvzem krvi in me je kar strah iti, sedaj sem že v 15t. Nebi rada izgubila vsega kar imam.
Vem da je težko tebi še bolj kot meni, ampak občutek je isti. Upajmo da bo vse uredu!


(odgovor članu wonderland)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
1.4.2008 23:20:59   
gloria
Punce res ste me pomirile...vsakega nasveta sem zelo veselauser posted image ...javim vam se še kaj se dogaja,novost je pa da juter more moj user posted image po antibiotike v lj.Bom kr zaupala Pušenjaku in končno začela verjet da mogoče bo pa vse ok...Hvala vam....

(odgovor članu blanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
2.4.2008 8:45:57   
SpeliG
Vem, da sta bile dve punci na našem forumu aprilčic, ki sta tudi imele težave s tokso, to smo debatirale na začetku nosečnosti, pa niso nobeni prekinili nosečnosti ampak pač zdravili zadevo. Upam da se tudi tebi izteče vse kot mora, veliko sreče!

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
2.4.2008 8:58:29   
mika
Moj gin.je bil za splav


gloria, ob tem me je pa kar zmrazilo. mene je tudi bilo strah toxoplazmoze, pa me je g pomirila, da zato testirajo v vsakem trimesečju, ker tako pravočasano ugotovijo okužbo in jo pozdravijo.

resnično ne razumem takšnih g, ki bi kar takoj predlagali splav, brez da se ugotovi ali jeuser posted image  okužen ali ne. sploh po tvoji prejšnji slabi izkušnjiuser posted image .

tako kot si se  odločila, bi se tudi sama. zaupala bi Pušenjaku in sledila njegovim nasvetom.

vse dobro ti želimuser posted image

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
2.4.2008 21:24:25   
gloria
blanka gdaj pa imaš ponovni odvzem krvi,ker jaz ga nimam ker sta pri prvem odvzemu bila dva testa pozitivna...čist ti verjamem kak te je strah...mene je ratalo še bolj ko sem prebrala kakšne posledice so za otroka...držim pesti da bo vse ok...
mika ja mene je moj gin.dobesedno šokiral z tako izjavo...ni mi dal nobenega pozitivnega upanja,češ da kakvo smolo mam da sem se glih zdej okužla ne pa polet ko sem morala na čiščenje...ter da je takih okužb na začetku pa še prvič relativno malouser posted image jaz sem bila v taki paniki da sem letela v zdra.dom k svojmu dr.da naj mi pogleda izvide...ko me je videl kakšna sem je povedal da kak me je lahko tak prestrašil da se to tako sploh ne nardi...komi čakam da minejo 2 tedna ko mam ac pol pa da kmal pridejo izvidi

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
2.4.2008 22:38:10   
blanka1
v petek grem na ponovni odzem krvi in takrat bojo mi točno povedali kak je na stvarime je pa strah kak bodo izvidi

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
2.4.2008 22:51:59   
Putka
Če se zdraviš, je res veliko možnosti, da okužba ne bo imela nobenih posledic. Pa jaz bi Pušenjaku kar zaupala.

Pa še ena zgodba o tem, koliko imajo nekateri zdravniki pojma. Jaz sem delala na Inštitutu za mikrobiologijo včasih, kjer testirajo tudi za toksoplazmozo. In če si okužbo prebolel, imaš pozitivna IgG protitelesa (varujejo doživljenjsko), če je okužba sveža pa imaš IgM protitelesa (imunski odgovor na svežo okužbo).

No, ginekolog je klical  za izvid za nosečko, je bil IgG pozitiven (prebolela tokso, nobene panike). In ji je zaradi sveže okužbe svetval in izvedel prekinitev nosečnosti!! To se je zgodilo vsaj 5 let nazaj.

(odgovor članu blanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
2.4.2008 23:31:08   
Acjom1
Ojoj, pa kako ginekolog ni vedel kaj pomenijo IgM in kaj IgG? Tega si ne morem predstavljati. user posted image

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
3.4.2008 8:01:51   
urskavaup
gloria, sem ti poslala zs

(odgovor članu Acjom1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
4.4.2008 18:38:17   
gloria
Putka to pa ne moreš verjeti da gre za takšno malomarnost...
Blanka kaj si zvedla?
Urskavaup žau nisem prejela zsuser posted image

(odgovor članu urskavaup)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
4.4.2008 22:17:28   
lubicamoja
"Glorija" vem, da je težko..  Meni so v 30 tednu nosečnosti rekli, da imam bakterijo (po pregledu krvi in vode) katera bo šla na user posted image  notranje organe ali pa user posted image možgane.. Šla sem na vse preglede ( Lj, Mb ) a na koncu ni bilo nič od tega.
To pa še ni bilo vse.
Dan pred CR, sem bila hospitalizirana, kjer pa mi je gin rekel, da na zadnjih 3,4 UZ nekaj ni v redu - naj bi user posted image  imel cisto na mehurčku... Šok, z živci sem bila čisto na koncu.

Hvala bogu imam ravno danes staro 7 mesecev zdravo, nagajivo punčko.

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
4.4.2008 22:24:20   
gloria
lubicamoja res sem vesela da je vse ok z user posted image ...groza kolk eni morejo dati čez skrbi za user posted image ...sam da je vse vredu

(odgovor članu lubicamoja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
4.4.2008 23:53:16   
Odette
Tudi jaz sem imela svežo okužbo s toxoplazmozo v začetku nosečnosti (prva nosečnost pred 7 leti). Moja takratnja ginekologinja, ki dela na koncesijo, mi kljub temu, da je bilo na izvidu napisano, da mi morajo ponovno pregledati kri ni nič povedala o tem. Ker je bil izvid v materinski knjižici, sem jo na nas naslednjem pregledu vprašala, kaj naj bi to pomenilo, pa je rekla, da to ni nič in me je z eno veliko težavo poslala na ponoven odvzem krvi. Potem pa prava panika - so me klicali na dom, da moram takoj v Ljubljano. Razložila mi pa ni nič konkretnega. Si lahko predstavljaš, kako me je skrbelo. Od takrat naprej sem pri tej ginekologinji po vsakem pregledu še en teden doma jokala, ker je bila nesramna in me je poleg tega še vsakič čist prestrašla. Zato sem jo takoj po porodu tudi zamenjala (ne vem zakaj ne že prej). Na srečo je bila v Ljubljani čisto druga zgodba. Ginekologinja h kateri sem po okužbi hodila na spec. pregede, me je povsem pomirila. Kljub temu, da je bilo prepozno, da bi mi prekinili nosečnost (ker me moja ginekologinja ni pravočasno poslala na drugi odvzem krvi), sem odšla na AC, saj sem želela vedeti, kaj lahko pričakujem. Takrat sem bila najbolj nesrečna in jezna zato, ker sem bila trdno odločena , da če bi okužba prešla na otroka in bi to AC pokazala, bi se odločila za prekinitev nosečnosti - posledice, ki jih okužba pusti na otroku pri prehodu v začetku nosečnosti se meni osebno zdijo prehude. Jaz pa sem čakala na izvide AC in pri tem vedela, da tudi če je do prenosa prišlo, bom morala to sprejeti in s tem živeti. Ni bilo lahko. Na srečo so bili izviid dobri - do prenosa do takrat ni prišlo. Sem pa morala  do konca nosečnosti  jesti antibiotike, ko se  je roidla punčka  so odvzeli kri iz popkovnice, delali so ji ultrazvok glave in dajati sem ji morala antibiotik. Po desetih dneh smo morali oditi na infekcijsko kliniko in potem še nekajkrat na kontrolo.
S punčko je vse vredu.
Sem pa takrat pri pregledih v Lj., na infekcijski kliniki in v porodnišnici po porodu ugotovila, da je nosečnic z enkimi ali podobnimi težavami zelo velimo. Moja prva reakcija je namreč bila: zakaj ravno jaz?
O okužbi in prenosu je veliko tem na internetu (celo neko angleško društvo obstaja), ki zelo dobro razložijo vso zadevo in so meni takrat zelo pomagale. Bistveno, kar je meni takrat pomagalo, pa je: Če se okužoš v začetku nosečnosti, je verjetnost prenosa okužbe zelo majhna. Če do prenosa vseeno pride, pa so poškodbe na plodu tako hude, da zelo verjetno pride do SS. Torej je pri tebi zelo veliko možnosti, da bo vse OK kot je bilo pri meni. Nobeni od nas pa pri takšnih teževah ni lahkouser posted image .  Antibiotike pa po mojem le jemli do konca, saj s tem zmanjšaš možnost prenosa kasneje v nosečnosti.

Pa še to - tudi jaz nimam pojma, kako sem se okužila. Sem imela celo osnovno šolo mačke. Pred nosečnostjo in v nosečnosti pa nobene še videla nisem, po vrtu nisem hodila (je bila zima), solata kupljena in vedno dobro oprana, tko da se mi res ne sanja.


(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
6.4.2008 20:59:06   
gloria
Odette groza kaj lahk eni gin.zakomplicirajo zadevo namesto da ti pomagajo...mene je moj tud ful razočaral...Jaz sem bila tud istega vprašanja zakaj ravno jaz ko sem tako teško pršla do otrokauser posted image .Ja z antibiotiki bom siguren nadaljevala...sam nevem zakaj eni govorijo nehat eni pa da ne(mislim gin.)...saj to ja preprečuje...Hvala ti za zaupanje svoje težave...res me je pomirila...ti povem da že komi čakam da mine teh 10 dni,pol pa še tisti dnevi do izvidov....

(odgovor članu Odette)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
6.4.2008 22:16:03   
lubicamoja
Glorija, držim ti pesti, da bo vse v najlepšem redu... In se le javi, da bom vedela. Če verjameš, ni mi vseeno, ker vem kaj prestajaš.
Drži se.

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
6.4.2008 22:39:49   
gloria
lubicamoja hvala ti...to mi velik pomeni...jaz bom skoz na tej temi javljala novosti.Zdej nimam nič do 16.4....javim se

(odgovor članu lubicamoja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
7.4.2008 7:49:04   
gajka
Upam, da se pri vseh nesrečnicah s toxo vse čim lepše izteče! user posted image

Bom pa še jaz postavila eno vprašanje. Na testiranju v 1. trimesečju se je pokazalo, da toxe še nisem prebolela. Dober teden nazaj sem bila na testiranju v 2. trimesečju in me vseeno malo skrbi, če je slučajno v vmesnem obdobju prišlo do okužbe. A te v primeru pozitivnega testa obvestijo domov, ali moraš enostavno čakati do naslednjega ginekološkega pregleda in ti šele takrat povejo?

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
7.4.2008 7:55:33   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: gajka

Upam, da se pri vseh nesrečnicah s toxo vse čim lepše izteče! user posted image

Bom pa še jaz postavila eno vprašanje. Na testiranju v 1. trimesečju se je pokazalo, da toxe še nisem prebolela. Dober teden nazaj sem bila na testiranju v 2. trimesečju in me vseeno malo skrbi, če je slučajno v vmesnem obdobju prišlo do okužbe. A te v primeru pozitivnega testa obvestijo domov, ali moraš enostavno čakati do naslednjega ginekološkega pregleda in ti šele takrat povejo?



to tudi mene zanima...mene to testiranje za drugo trimesečje čaka v začetku maja....


Gloria še tukaj - držim pesti in upam, da bo vse OK...user posted image user posted image

Pozdrav, Ribica

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
7.4.2008 22:43:14   
gloria
Gajka da moj gin.v tem času ko so izvidi pršli da sem pozitivna ni bil na dopustu bi me obvezno poklical...pa še povedal mi je da če si pozitiven oni te pokličejo tak da ti ni treba čakat naslednjiga pregleda...upam da je pri vsem tako...ker prej se začne zdravljenje boljše je...
Gold fish hvala tiuser posted image

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: AMNIOCENTEZA(okužba z toxo)
7.4.2008 22:48:48   
gloria
Gajka pa še bolj točen podatek....(sem pogledala izvid)...kri sem dala 11.02. prvi izvid je bil gotov 19.2.(medicinska fakulteta- izmii),drugi izvid pa 20.02.(microlab d.o.o)...nekje 10 dni traja da so gotovi izvidi tak da ti lahk pokličeš pa vprašaš svojga gin.kakšni so izvidi...jaz vem da bom zdej visela na telefonu ko bom dala v drugo kri če je kaka sprememba

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?